Skocz do zawartości

Wasze komiksy

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 332 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Ja byłem ostatnio zadowolony z promocji Gildii na urodziny, wyrwałem m.in. pierwszy cykl "W poszukiwaniu ptaka czasu" za bezcen.   A wracając do tematu to z racji powiększania kolekcji dokupiłem re

• kilka lat zbierania, wszystko przeczytane (kilka się znów czyta), wiele pożyczonych Pluto, Wilq (50% nigdy nie wróciło, jak dorwę tego qurwia co mi Kaznodzieję...) kilka serii czeka na wydanie ponowne

• O tak, Alfy były fajne. Szkoda, że wyszło stosunkowo niewiele numerów. No ale to taki komiks środka - ni to dla dzieci, ni dla dorosłych.   Tymczasem ciąg dalszy porządków na półkach:       Jak

Opublikowano

W tym tyg dołączyło do kolekcji dwa omnibusy. Pierwszy to Spider-Man 2099 vol. 2 oraz chip zdarsky (tu bardziej inwestycja no chyba że zrobią dodruk). Wylicytowany na ebay-u przez przypadek 99 nr spectacular spider-man gdzie pojawia się spot ale to chyba wina tego że za dużo razy oglądałem SM: poprzez multiuniwersum :gayos:. Jubileuszowy Kaczor musiał być, ponieważ m.in od tego czasopisma zaczęła się moja przygoda z komiksami :kaz:

IMG_6154.jpeg

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Skromnie w tym miesiącu. Uwielbiam te epici, powrót do podstawówki i tm semic:boomer:20240507_163611.thumb.jpg.452118bb9eff01a5507bc9baab00bb60.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Skromne zakupy z tego tygodnia, Marvels i Niebieski w sumie duble, ale mam je z WKKM którą chciałbym opchnąć.

20240528_122355.thumb.jpg.315b0d9926341531c62643f624db94d2.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem zbierać już tylko Ziemię Niczyją, ale inne też się tam gdzieś zmieszcą, hehe:

IMG_20240606_100254.jpg

Opublikowano

batman_halloween.jpg

Miałem to wydanie. Nie będę wam przypominał historii, jak straciłem wszystkie swoje komiksy Tm-Semic ( plus, minus 200 zeszytów) .Ale e weług mnie nowa, okładka ssje bateranga. Tragiczna jest. 

Opublikowano

Nowa okładka posysa; starsze wydania miały lepsze.

Opublikowano

Dokładnie, stara okładka dużo ciekawsza. Mam gdzieś to stare wydanie w kartonach w piwnicy jeszcze

Opublikowano

Czym różni się ten Marvels od wydania w WKKM? Bo widzę że znacznie więcej stron.

Opublikowano
W dniu 6.06.2024 o 23:21, Hubert249 napisał(a):

batman_halloween.jpg

Miałem to wydanie. Nie będę wam przypominał historii, jak straciłem wszystkie swoje komiksy Tm-Semic ( plus, minus 200 zeszytów) .Ale e weług mnie nowa, okładka ssje bateranga. Tragiczna jest. 

Tylko, że to nie jest ten sam komiks. To co pokazałeś, to "Batman: Nawiedzony Rycerz", który Egmont wydał w 2012 roku. Teraz ten album jest już niedostępny, ale z tego co pamiętam był to pewnego rodzaju prolog do "Długiego Halloween". No i TM-Semic nie wydał tego w całości.

Batman - Nawiedzony Rycerz. - Gildia.pl - księgarnia internetowa - komiksy, filmy, książki, muzyka, rpg

Opublikowano
2 godziny temu, MacLeSkr napisał(a):

Tylko, że to nie jest ten sam komiks. To co pokazałeś, to "Batman: Nawiedzony Rycerz", który Egmont wydał w 2012 roku. Teraz ten album jest już niedostępny, ale z tego co pamiętam był to pewnego rodzaju prolog do "Długiego Halloween". No i TM-Semic nie wydał tego w całości.

Batman - Nawiedzony Rycerz. - Gildia.pl - księgarnia internetowa - komiksy, filmy, książki, muzyka, rpg

Serio? Nie miałem pojęcia. 

Opublikowano

Sklep xzone pl dowiózł. Nie było akurat 3 i 4, uzupełnię sobie przy okazji, i tak głównie mi chodziło o to, co się dzieje po serialu.

IMG_7208.jpeg

Opublikowano
Godzinę temu, dominalien napisał(a):

Sklep xzone pl dowiózł. Nie było akurat 3 i 4, uzupełnię sobie przy okazji, i tak głównie mi chodziło o to, co się dzieje po serialu.

IMG_7208.jpeg

polskie wydanie nie wychodzi taniej?

Opublikowano

Może wychodzi, nie chcę polskiego. Poza tym ostatni tom po polsku to 5, czyli przed końcem serialu jeszcze.

Edit: a nie, już 6 jest, nadal przed końcem serialu.

@Shen czemu smuteczek?

Edytowane przez dominalien

Opublikowano

Amazone dość szybko się wyrobił z przesyłką i jest „życie i czasy sknerusa mckwacza”. Pierwsze co się rzuca w oczy to „jakie to bydle” całość zapakowana w karton z nadrukiem na plus. Po otwarciu pudełka mamy komiks w obwolucie z monetą, a po wyciągnięciu danie główne. Komiks jest cały w złotej farbie z przetłoczeniami do tego materiałowy grzbiet. Bardzo solidne i duże wydanie. Polska edycja „żicsm” wygląda przy tym jak ubogi krewny, a dlaczego tak pisze? Ponieważ używki kosztują nawet 800 zł co uważam grubą przesadą ale mamy wolny rynek.  

IMG_6347.jpeg

IMG_6348.jpeg

IMG_6349.jpeg

IMG_6350.jpeg

IMG_6351.jpeg

Opublikowano

Śliczne. To zawiera wszystkie komiksy czy coś wyleciało?

Opublikowano

Wgląd w pierwszy tom Omnibusa Spiderka z czasów TM-Semic