Skocz do zawartości

Wasze komiksy

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupy z ostatnich dni. Zaczne chyba od Predatora, sentyment mam, kupowało się w gimnazjum razem z komiksami o Obcym. Szkoda, ze drugiego tomu nie udało się przycebulic w tej cenie.

20241003_122002.thumb.jpg.27cab22eb5c763085e23512c225b0f17.jpg

• Plusik 4
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

spacer.png

Kupiłem zachęcony waszymi opiniami i nieco z sentymentu, bo z Batmana tm-semic pamiętam właśnie tylko upadek nietoperza, a właściwie wybrane jego części. Prolog jest lekko mdły. Gacek na venomie i geneza Bane'a i Azraela były ok, ale cała reszta to szybkie przekartkowywanie. Mięso jest dopiero w drugim tomie, Bruce staje się coraz większym wrakiem żeby w końcu dostać w finale największy wpier.dol. W tym samym tomie zmieściła się też zemsta Azbata więc ideolo, zamknięta historia. Za guwniaka najbardziej w pamięci utkwiła mi okładka z Batmanem i tym małym psycholem generałem więc fajnie było sobie przypomnieć te kadry. No i zaskoczenie ile faktycznie czerpał z komiksu Nolan przy Dark Knight Rises. Na razie odpuszczam kolejne tomy, może teraz śmierć supka sobie przypomnę :lapka:

• Lubię! 1
  • beka z typa 1
Opublikowano (edytowane)

@mcpDo końca dnia jest bardzo dobra cena na Śmierć Superman - przy wyborze dostawy do paczkomatu Pocztexu - dostawa jest za darmo:

https://allegro.pl/oferta/smierc-supermana-superman-tom-1-opracowanie-zbiorowe-16310662667?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_2&utm_campaign=4228af12-0d9b-4f85-8de3-64cb466f7c3d&utm_content=5a64619c37b7#

Edytowane przez Nonname
  • Dzięki 1
Opublikowano

Pierwszy pakiet z promo w końcu przyszedł. Infinite Crisis w końcu przeczytam w całości, Tomasiego Detective Comics nie czytałem ale lubię jego wszystkie inne serie, a Aquamanod GJ kiedyś zacząłem, pierwsze dwa zeszyty i były rewelacyjnie.

image.thumb.png.f6df088bc4b59ee7b7c6c2bfda2805e6.png

• Plusik 5
Opublikowano

Jeżeli w pierwszej połowie lat '90 mieliście jakieś Supermany wydane przez semica to jest duże prawdopodobieństwo że te zeszyty wchodzą w skład tego wydania. Okres przed Panic in the Sky i po pierwszych zeszytach Byrna.

Na razie przejrzałem tylko i ciekawe jak kadry z komiksów się pamięta dokładnie po ponad 30 latach :notlikethis:

sghsgh.png.b13619cddbeda97abca9b6533876e652.png

ghgs.thumb.png.faab542017b8a0a7c5fa91a72eeb67cf.png

• Plusik 4
Opublikowano
4 godziny temu, Jeez_PS napisał(a):

Jeżeli w pierwszej połowie lat '90 mieliście jakieś Supermany wydane przez semica to jest duże prawdopodobieństwo że te zeszyty wchodzą w skład tego wydania. Okres przed Panic in the Sky i po pierwszych zeszytach Byrna.

Na razie przejrzałem tylko i ciekawe jak kadry z komiksów się pamięta dokładnie po ponad 30 latach :notlikethis:

To ma w sobie numery Panic in the Sky? Miałem jeden zeszyt z tego crossa i zawsze chciałem poznać całość za gówniaka

Opublikowano
16 minut temu, GearsUp napisał(a):

To ma w sobie numery Panic in the Sky? Miałem jeden zeszyt z tego crossa i zawsze chciałem poznać całość za gówniaka

Nie ma. Panic in the Sky zaczyna się dosłownie w kolejnych zeszytach które będą w triangle era omnibus vol 2 kiedy tam wyjdzie.

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 28.10.2024 o 09:10, Jeez_PS napisał(a):

Standardowe pytania: Gdzie kupiłeś i za ile?

Opublikowano
12 minut temu, LukeSpidey napisał(a):

Standardowe pytania: Gdzie kupiłeś i za ile?

Azylkomiksu, 312 plus wysyłka. 

To będzie mój ulubiony omnibus, warto. Juz się czaję na Supermen Exile omnibus też z tamtego okresu.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Jeez_PS napisał(a):

Azylkomiksu, 312 plus wysyłka. 

Zamówiłem.

Uwielbiam, jak tu wrzucasz swoje zakupy, bo momentalnie pozycje te lądują też u mnie w kolekcji. 

Edytowane przez LukeSpidey
Opublikowano
11 godzin temu, LukeSpidey napisał(a):

Zamówiłem.

Uwielbiam, jak tu wrzucasz swoje zakupy, bo momentalnie pozycje te lądują też u mnie w kolekcji. 

Oj nie zawiedziesz się. Zdecydowanie będę polecał ten omnibus z Supermanem.

Kolejne omniaki już idą, so stay tuned :ogor:

• Plusik 2
Opublikowano
6 godzin temu, Hubert249 napisał(a):

@Rozi i reszta. Które Batmany są must have i GOTY? Dawno nie kupiłem żadnego komiksu, może bym napisał list do Świętego więtego Mikołaja?

Mroczny Rycerz Powraca, Batman: Year One, Batman: Zabójczy Żart, Batman: Długie Haloween.

Najlepsze. Klasyczne. Super na początek.

• Plusik 1
  • This 1