Skocz do zawartości

Wasze komiksy

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 331,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Ja byłem ostatnio zadowolony z promocji Gildii na urodziny, wyrwałem m.in. pierwszy cykl "W poszukiwaniu ptaka czasu" za bezcen.   A wracając do tematu to z racji powiększania kolekcji dokupiłem re

• kilka lat zbierania, wszystko przeczytane (kilka się znów czyta), wiele pożyczonych Pluto, Wilq (50% nigdy nie wróciło, jak dorwę tego qurwia co mi Kaznodzieję...) kilka serii czeka na wydanie ponowne

• O tak, Alfy były fajne. Szkoda, że wyszło stosunkowo niewiele numerów. No ale to taki komiks środka - ni to dla dzieci, ni dla dorosłych.   Tymczasem ciąg dalszy porządków na półkach:       Jak

Opublikowano

Tyle dobra na ostatnich stronach, aż dzienny limit plusów szlag trafił. :mog:

No nic. Ode mnie Gacek, który nie wywarł na mnie aż tak wielkiego wrażenia jak "Śmierć rodziny", niemniej jest godny polecenia. Ma też przy tym swoje mocne momenty. "Wieczna wojna" - niezwykle udana adaptacja klasyki gatunku.
Jeżeli kogoś interesuje, warto zainteresować się zakupem, ponieważ jego dostępność się wykrusza.

hnm1oIG.jpg

Opublikowano

Właśnie mysle nad tymi wikingami, mialem jeden tom amerykanski od znajomego pozyczony i calkiem niezle to było.

Opublikowano

Ja chyba kupie w twardej oprawie zagraniczne, ale jeszcze mysle.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Wlasnie kumpel ma w twardej i jakos srednio wygodnie mi sie te cegle czytało.

Opublikowano

Inuki napisz później opinię o Annihilation, czy podobne do Infinity bo jak tak to zlewam to.

Opublikowano

Właśnie sprzedałem jeden z numerów WKKM za 105 zł :pope:  Dla mnie (pipi), dla kogoś to był skarb. Ogólnie powoli wyprzedaję komiksy. Borgiów Manary opchnąłem za 60 zł więcej niż kupiłem :sorcerer:  Zostawiam sobie tylko stare popierdółkowate klasyczki Marvela, Omnibusy, Sagi oraz angielskie Incale i Sandmany oraz wszystko stworzone przez Alana Moore'a.

Opublikowano

O kur...zapomniałem, że miałeś go na liście!

facepalm.gif

Staruszek Logan

Na jakimś komiksowym forum przemknęła mi informacja, że drogo schodzi więc włączył się instynkt szproty biznesu i go momentalnie wystawiłem. Poszedł w pół godziny :whistling:

edit: 2 lata temu ktoś mi proponował 500 zł za Omnibusa "Uncanny X-Force", którego kupiłem za 270 zł. Komiks od kilku lat jest nie do dostania chociaż podobno mają go wznowić. Żal go sprzedać takie złoto.

Edytowane przez ornit

Opublikowano

Na zdrowie. Wylapię jakąś inną okazję. Tylko nie wyprzedaj reszty ;)

Edytowane przez Luqat

Opublikowano

Ja bym troche miejsca zwolnil, ale na sztuki WKKM to mi sie nie chce sprzedawac.

Cos tam oprocz Logana jest jeszcze w cenie?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na allegro jeden Logan za 170zl, ale nie bede robic dziury w kolekcji dla paru miedziakow.

WKKM dociagne juz do konca, ale tez mam mase zaleglosci wiec olałem DC.

Te nowa kolekcje hachette wyrywkowo bede kupowac, sporo tam mniej znanych bohaterow o ktorych chetnie poczytam.

Opublikowano

Kumulacja z 3 tygodni, uzupełniłem braki skompletowany Clowes, teraz Polska i zaczynam nową serie z nietoperkiem w tle.

Wolę nie podliczać ile wydałem ale już mniej gram i mniej jem.

KdZYEQ1.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zakupy z Lutego, brakuje tylko Marvels który leży do odebrania w siedzibie Multiversum bo nie dostalem maila ze jest gotowy do odbioru i myslalem ze komiks leci ze Stanów do mnie a tak naprawde moglem go odebrac w ten sam dzien kiedy zaplacilem  :dafuq:  - swoją drogą ten sklep ma strasznie dziwny system odbioru osobistego bo tylko w Poniedziałki od 15 do 18.

psukQVg.jpg

Edytowane przez Krzysztof Tomczak

Opublikowano

Kumulacja z 3 tygodni, uzupełniłem braki skompletowany Clowes, teraz Polska i zaczynam nową serie z nietoperkiem w tle.

Wolę nie podliczać ile wydałem ale już mniej gram i mniej jem.

KdZYEQ1.jpg

Pięknie, jak oceniasz Totalnie nie nostalgia, bo czaję się niego?

Opublikowano

Swietna okladka, jeden z moich ulubionych komiksow, ale mam juz z wkkm

Opublikowano

@ziemia1

Ja jestem ciekaw jak Larcenet się podobał, dla mnie był bardzo dobry, dodatkowo został świetnie wydany na naszym rynku. Dobrze też, że tłumaczenie trafiło w odpowiednie ręce.

Opublikowano

@ Pajgi

TNN

Moim zdaniem to trzeba przeczytać, po pierwsze dla rysunków, Frąś naprawdę wprowadza nimi nas w czasy akcji i sposób postrzegania świata przez dzieci. Może się wydaje za szare jak na dziecięca opowieść, ale jak sobie przypomne moje wspomnienia z lat 80 to są własnie szarobure, warsztatowo wysoki poziom. Jeśli chodzi o historię, to origin feministki i tyle w temacie. Jest mocny, jest mroczny i pozwala zrozumieć jak kobiety wówczas były traktowane i postrzegane, można tez zrozumieć dlaczego niektóre chciały walczyć o zmianę a inne nie widziały szans na taką bo tego nosorożca nie pokonasz. Przeczytałem i jestem zachwycony i przerażony, ale jest to pozycja któr ma moja córka do przerobienia jak  tylko upora się z "Maus" 

@

Hendrix

Czyste złoto, czytam po opowieści na tydzień bo nie chcę żeby się szybko skończyło. Trafia do mnie jako do 40latka w punkt, podobne problemy, jak pewnie wszyscy z rodzicami. Codziennie gorzko słodki smak problemów. Super format (co prawda wygodniej na stole) pozwala na zobaczenie szczegółów i ogromu pracy mimo niby prostej kreski. 

Opublikowano

@Up

Racja, też bym sobie dawkował w podobny sposób, ale miałem tylko kilka dni na przeczytanie, bo pożyczyłem komiks od teścia (przyszłego) i na czas wizyty u rodziców dziewczyny obłożyłem się komiksami, zresztą jak zwykle.

Opublikowano

Powoli mi szafki zaczyna brakować i zaczyna mi sie robić kupka wstydu w komiksach, to nie zwiastuje niczego dobrego :/

E: Jeszcze 6 tom Superbohaterów Marvela Hawkeye nie załapał sie na foto, ale też lezy w kolejce :D

ur7av2W.jpg

Edytowane przez Krzysztof Tomczak

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Niestety nowe Gacki oraz 300 nie doszły na czas, ale wpadło sporo dobra. Nie przeczytałem jeszcze wszystkich, niemniej warto zainteresować się takimi pozycjami jak niezwykle poruszający Maus, czy też Azymut. Szninkiel to także dobra, mocna rzecz. Całkiem nieźle czyta się cykl Fire and Stone. To co Elden w jednym z tomów wyprawia....  :ninja:  Jest również tom - Omega, ale nie udało mi się go jeszcze dorwać.

ULuJRxG.jpg

xBGbm5l.jpg

m3uNYXr.jpg

KmFiE7u.jpg

0FpcrZ2.jpg

xC7VkJa.jpg

0BYY43T.jpg

5K4cF5D.jpg