Suavek 4 654 Opublikowano 26 października 2022 Udostępnij Opublikowano 26 października 2022 Tak się kończy odrobina nostalgii i alkoholu po obejrzeniu paru filmików na YT... Oryginalnego DB mi się zachciało, a akurat pierwsza saga jest u nas już wydana. Jeszcze dokupię cztery tomy do zakończenia drugiej sagi do kompletu. DBZ nie wiem, czy będę zbierał, na nim mi aż tak nie zależy. Oprócz tego ciąg dalszy kota (całkiem sympatyczna manga dla kociarzy), mocno średni Star Trek i jakieś cycki z wyprzedaży (lubię styl Urushihary, ale zdaję sobie sprawę, że treść będzie pewnie słaba). Szczerze nie podoba mi się, że jakieś 3/4 mang i komiksów obecnie wydawanych jest w luźnych obwolutach. Choćby nie wiem, jak uważać, to jest to tak podatne na wszelkie uszkodzenia i otarcia, że aż przykro patrzeć. Gdyby jeszcze pod spodem była normalna okładka, to pół biedy, ale zwykle jest to jakaś wybladła grafika. Może przewrażliwiony jestem, ale wolałem mangi wydawane w formie zwykłych tomików z lakierowaną, nieco grubszą okładką. Ładniejsze to, wygodniejsze i zdecydowanie trwalsze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 26 października 2022 Udostępnij Opublikowano 26 października 2022 I u mnie Batman wpadł, dobrze, ze juz blisko końca, tak samo jak z Sandmanem i Spider manem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 7 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2022 (edytowane) Wpadł mi do kolekcji kolejny tom z serii o Białym Rycerzu (teraz czekam na polską wersję Batman Beyond z tego cyklu) i rozpocząłem zbieranie dwóch serii komiksów z Marvel Now, które mnie najbardziej interesowały Edytowane 7 listopada 2022 przez funditto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jeez_PS 834 Opublikowano 7 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2022 @fundittoSuperior jest extra, z tym że dwa ostatnie tomy w pl już są niedostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 7 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2022 Wpadł drugi i ostatni omnibus z klasycznym Moon Knightem. Dobra promka sie trafiła, bo z obecnym kursem dolara, to już myślałem, że go nie kupie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 7 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2022 9 godzin temu, Jeez_PS napisał: @fundittoSuperior jest extra, z tym że dwa ostatnie tomy w pl już są niedostępne. ostatnie dwa tomy to Superior Venom i Lud Goblinów czy było coś jeszcze później ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 553 Opublikowano 9 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2022 Kilka nowości u mnie. Następny w kolejce Sandman. "Skargę...." można obecnie kupić za około 84zł (bazowo 114zł). Natomiast Wiesław to bodaj sześć tomów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 744 Opublikowano 22 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2022 Ostatnie zakupy w tym roku, nie licząc tego co dośle Hachette. Bez tej kolekcji, razem z poniższymi daje 22 komiksy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 22 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2022 Blade runnera tez biore, ale czekam jeszcze az spider many wyjda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 654 Opublikowano 23 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2022 36 minut temu, MLeKrSkr napisał: Akurat to najsłabszy wydany u nas Trek, ale pozostałe są całkiem OK, jednak głównie dla fanów uniwersum. A co do Urushihary to "Chirality" jest w moim odczuciu całkiem solidnym tytułem. Szkoda tylko, że te dodruki są tak słabej jakości, że co trzeci tom rozkleja się już przy pierwszym czytaniu Dlatego wszystko biorę już teraz w twardej, a na miękko zbieram raptem 3-4 tytuły. Przeczytałem tego Treka i szału bez, faktycznie. Najciekawszy był dodatek o Odyssey. Jestem obecnie w trakcie n-tego seansu TNG i planuję kupić Lustrzany Wszechświat. Ponad 400 stron, to usprawiedliwi cenę. Nie wiem, czy zawracać sobie głowę komiksami TOS, bo przyznam szczerze nie przepadam za oryginalnym trekiem jakoś szczególnie (poza filmami). Na te wydanie od JPF nie narzekam. Prawdę mówiąc myślałem, że będzie gorsze, lub felerne z wyprzedaży, ale jest dobre. Ale tak jak pisałem wcześniej, szczerze nienawidzę tych luźnych obwolut w komiksach i niektórych książkach, a niestety nie zawsze jest wybór. Dlatego za każdym razem zdejmuję obwolutę przed czytaniem, co jest trochę upierdliwe. Już zdecydowanie wolę te zwykłe wydania z okładką "ze skrzydełkami". Zupełnie przy okazji zapytam, Ty miałeś chyba Devilmana na półce. Warte to uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 654 Opublikowano 24 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2022 Go Nagai kojarzę głównie jako twórcę Getter Robo czy Mazingera. Znam tylko powierzchownie serie, ale z tego co wiem, to manga była wbrew pozorom dość brutalna, jak na tematykę. Devilman chyba podobnie? Przy okazji, w Gildii jest wyprzedaż Black Friday, gdyby ktoś był zainteresowany. Obniżki niektóre większe niż zwykle. Szkoda, że ja wczoraj zrobiłem zamówienie po wyższych cenach... Niby nieznacznie, ale parę dyszek w plecy jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 046 Opublikowano 24 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2022 (edytowane) Słyszałem reklame w radiu, że jakieś marvele są przecenione. Z głupoty wszedłem na stronke Carrefoura i wziąłem komplet za 134zł. Połowa ceny używanych na olx. Edytowane 24 listopada 2022 przez Dud.ek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 929 Opublikowano 24 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2022 Dzisiaj dwa wspaniałe tytuły. Kingdom Come mam już w wersji angielskiej, ale ta polska posiada więcej dodatków. Komiks absolutna klasyka ze wspaniałą kreską Alexa Rossa. Po prostu trzeba mieć w kolekcji. Za to Najwięksi Superbohaterowie Na Świecie to absolutnie wspaniałe wydanie. To bardziej album niż komiks, ponownie, rewelacyjnymi dziełami Alexa Rossa. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Badus 272 Opublikowano 25 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2022 Pierwotne wydanie "Największych..." też był w formacie powiększonym czy to inicjatywa polskiego wydawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 929 Opublikowano 25 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2022 Nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 980 Opublikowano 25 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2022 Przyjdź Królestwo dawno na półce, ale jeszcze nie przeczytane. Z ciekawości sprawdziłem cenę tego drugiego komiksu... Dobrze że miejsce na półkach się kończy, bo powoli trzeba będzie kończyć z tym hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 30 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2022 Skromnie ostatnio, ale z Gwen zbieram wszystko 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 843 Opublikowano 6 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2022 . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 6 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2022 12 minut temu, XM. napisał: . dobrze, ze przypomniales, spider man i venom zamowione 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jeez_PS 834 Opublikowano 7 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2022 Nowości, szkoda tylko że nowy epic spidera został przesunięty na luty 8 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 8 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2022 Mam i ja 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 553 Opublikowano 9 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2022 Trzeba tego Venomiastego dorwać, tymczasem u mnie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 654 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Zrobiłem sobie wczesny prezent na święta... Koniec na jakiś czas. Zakup w ciemno. Manga autorki Koe no Katachi (Kształt Twojego Głosu) - tytułu, który sprawił, że wróciłem trochę do M&A. Tylko coś musiałem źle przeczytać, bo myślałem, że manga jest zakończona, a tu się okazało, że ongoing... Trochę się wpakowałem przez to. No ale opinie ma pozytywne, pierwszy tomik obiecujący, więc mam nadzieję będzie przyjemna lekturka. Na Black Friday dokupiłem resztę wydanych u nas komiksów Star Trek. Nie wiem, po jaką cholerę brałem ten zeszycik Voyagera, ale pewnie musiałem coś wypić, albo wmawiać sobie "dorzuć jeszcze coś to będzie darmowa wysyłka..." Tja... Ale te grubsze zeszyciki było warto, fajnie się zapowiadają. Przy okazji się dowiedziałem, że następny szykują jakiś komiks Deep Space Nine. I kilka singli, lub kontynuacji już rozpoczętych serii. Jeszcze miejsce na półkach by się przydało... :\ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Od dawna żółwie za mna chodziły, ale pierwszy nakład szybko sie wyprzedał a teraz trafiłem fajne promo. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Badus 272 Opublikowano 15 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2022 Skąd ściągasz komiksy? Amazon za często rozpieprzał mi paczki... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi