Shen 9 623 Opublikowano 15 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2022 2 godziny temu, Badus napisał: Skąd ściągasz komiksy? Amazon za często rozpieprzał mi paczki... Głownie azyl, bardzo rzadko bookdepository i amazon. Amazon nie pakuje tylko wrzuca luzem komiksy do kartonu i elo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 15 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2022 W Amazonie często te wszystkie książki mają ślady "przed" zapakowaniem do klienta. Nie pytajcie skąd to wiem Aczkolwiek Amazon JP sobie chwalę jak i ich sposób pakowania (delikatnie ściśnięte w zgrzanej folii, która jeszcze jest na kartonie przyklejona do spodu paczki żeby nic nie latało) bardziej niż amazony w innych krajach i ich wypełniacze, bo trzeba na czas zapierdalać z zamówieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 14 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2023 CP77 skończony, Edgeunners obejrzany, więc czas na komiksy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 21 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2023 Na kiermaszu książek (te takie namioty co stoją przy rynkach) znalazłem taki fajny okaz. Szkoda było nie wziąć za pół ceny. Stan miętowy, twarda oprawa, klawy papier i kreska też niczego sobie. Niestety jeszcze nie przeczytałem ale prezentuje się zacnie. Fight Club 2 (oczywiście Palahniuk & company i sam się pojawia) 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 744 Opublikowano 22 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 stycznia 2023 DC od Hachette od ostatniej fotki z nimi, czyli tomy 34- 41 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 30 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 30 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2023 Fajna kolekcja, podobno ma być 100 numerów wydawanych przez 4 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jeez_PS 834 Opublikowano 31 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2023 Ta włoska kolekcja już ma 150 tomów i nawet kolejna jej seria wystartowała. Tej nowej biorę tylko tomiki ze spiderkiem i daredevilem. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 744 Opublikowano 31 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2023 (edytowane) Szkoda tylko że to DC ma najpaskudniejszą panoramę na grzbiecie. Dobrze, że trochę mi ją figurki z Marvela zasłaniają. Edytowane 31 stycznia 2023 przez PiotrekP Cytuj Odnośnik do komentarza
Jeez_PS 834 Opublikowano 7 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2023 Knightfall praktycznie skończony, został tylko jeden tom uzupełniający, do tego kolejny epic spiderka, ale będzie czytane wieczorkiem. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 146 Opublikowano 9 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2023 U mnie takie koksy zasiliły kolekcję 4 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 744 Opublikowano 9 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2023 (edytowane) Hachette się pośpieszyło o tydzień. Człowiek Ryba ma 330str. Edytowane 9 lutego 2023 przez PiotrekP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 10 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2023 Ja powoli zaczynam przygotowania pod nowe DCU. Gdzieś na półce jeszcze mam Batman and Sons i Latarnie które będą inspiracją. No i może niedługo wpadnie Supergirl od Kinga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jeez_PS 834 Opublikowano 14 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2023 @Kalel Dobre to authority? Nigdy nie czytałem. To jest pierwszy pierwszy tom, czy po jakimś restarcie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 14 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2023 W Polsce wydano dwa tomy - ja wciągnąłem tylko ten "oryginalny" run Ellisa który wywindował Authroity i bardzo mi się podobał! Nie był jakiś rewelacyjny, ale jako przerywnik od Marvel/DC jak najbardziej. Ciekawy zestaw mocy i osobowości pomieszany z fajnym (choć trochę mało rozwiniętym) Lore. Drugi tom, od Millera, wciągnę MOŻE przy okazji bo chyba z faceta wyrosłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 16 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2023 Dobra, James Gunn DCU starter pack skompletowany 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 987 Opublikowano 18 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2023 W dniu 31.01.2023 o 13:25, PiotrekP napisał: Szkoda tylko że to DC ma najpaskudniejszą panoramę na grzbiecie. Dobrze, że trochę mi ją figurki z Marvela zasłaniają. Ja to zaczynam się bać, że nie będzie mojego ulubionego bohatera Lobo, ma to mieć w sumie 100 numerów, a kurwa, ciągle grzeją tematy tych wszystkich popularnych bohaterów, a Lobo to za psi chuj nie chcą jeszcze dać. Mam nadzieję, że potem coś będzie, bo jak tak ma być, to jedynie, co napisze że to może być najchujowsza kolekcja DC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 19 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2023 Kiedyś miałem więcej komiksów, ale teraz posiadam tylko ten jeden jedyny, za to ulubiony, dla mnie najbardziej kultowy z kultowych, można powiedzieć "mały" biały kruk. Kiedy Janusz Christa go popełnił? Ano w...1974 roku! Biorąc chociażby to pod uwagę mogę o autorze powiedzieć jedno: czystej wody GENIUSZ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 744 Opublikowano 21 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2023 @Faka no, za dużo tego supka, batka, JL itp. Według angielskiej strony jest 60 tomów i marne urozmaicenie tam. Kolekcja dobra dla takich jak ja- co nic wcześniej z DC nie mieli. Mam tylko Gotham Central i te 5 albo 6 tomów Detective. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 22 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2023 Jak komuś mało villianów to może warto zainteresować się eventem "Forever Evil"? Mi bardzo siadł i złych jest tam aż nadmiar. https://azylkomiksu.pl/p/77/296168/forever-evil-hc-dc-tomy.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 7 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2023 Mała paczka z gildii. Dobrze, że już końcowka batmana i sandmana, bo ceny komiksów zaczynaja walić po kieszeni. Zostaje juz tylko spider man. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 17 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 marca 2023 (edytowane) Ostatnie nabytki Harley przypadkowo nabyta w kiosku, kiedy szukałem nowego PsxE. Leżał sobie za szybą nie wiadomo jak długo i pani powiedziała, że za pół ceny sprzeda, czyli za 15 PLN. Normalnie bym pewnie nie kupił, bo już się nie bawię w żadne kolekcje i kupuję to co chcę, ale za tak cenę grzech było nie wziąć. No i kolejny tom do backlogu mojej ukochanej ekipy superhero. Tu również okazyjnie wyrwałem komplet trzech (jedynych) tomów, które wyszły u nas. Za komplet wyszło 77 Ziko, gdzie okładkowo to jakieś 200. Niestety pewnie reszta serii u nas nie wyjdzie, bo minęło prawie 7 lat od kiedy Taurus to wydał i nawet kilka wiosen temu dzwoniłem do nich pytając o ten tytuł jak i niedokończone u nas Żywe trupy. Pan powiedział, że kombinują żeby wyszło, no ale lata lecą, a tu cisza. Co do Żywych, to chyba nie dogadali się z właścicielem praw czy coś, a BS nie wiem, ale pewnie podobnie. W każdym razie, przeczytałem kieeedyś pierwszy tom i spodobało mi się, więc chcę odświeżyć i polecieć dalej, ale tu będę musiał kontynuować w oryginale. Chciałem nawet nabyć kompendium, czyli całą serię, która teraz wychodzi, ale raz że nie załapałem się na promocyjną przedsprzedaż za jakieś 150, a potem 200 zł, a teraz chodzi około 300. Do tego po przemyśleniu, czytanie i trzymanie ponad 1000 stronicowej cegły nie byłoby zbyt wygodne do czytania. Także jeśli wszystkie tomy utrzymają poziom, to pewnie będę stopniowo dokupywać trade'y i uzupełniać serię. Edytowane 17 marca 2023 przez Luqat 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
karmaster 360 Opublikowano 30 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2023 Ostatni tom Alita: Last Order dzisiaj dotarł od JPFu, a że cała seria mi się idealnie wpasowało na półce to zrobiłem fotkę 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 31 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2023 Zwiększania backlogu ciąg dalszy X-meni musieli wejść i zobaczymy jak wypadają nowi przy nich. Do tego niepokonany, do którego od dawna się przymierzałem, ale zawsze jakoś odkładałem na później. No, ale w końcu nadszedł ten moment i musiałem się trochę nagimnastykować, żeby kupić, bo chyba cały nakład 1 tomu się rozszedł i tylko kilka egzemplarzy było dostępnych na allegro, a nie chciałem podwójnie przepłacać. Znalazł się jeden egzemplarz poniżej ceny okładkowej, niby używany, ale poza lekko zbitymi kilkoma rogami nie ma się do czego przyczepić. O dziwo pozostałe tomy są śmiało dostępne i w normalnych cenach, także planuję na spokojnie kompletować. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 744 Opublikowano 6 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 kwietnia 2023 DC od Hachette 44-47 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi