Kalel 3 634 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 mialem poczekać na wersje PL, ale kurwa tom 1 był tak dobry. 2 Cytuj
Shen 9 623 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 Mój ulubiony przydupas Batmana, bede musial sprawdzic Cytuj
Rozi 575 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 W dniu 12.12.2023 o 22:49, Hubert249 napisał: Ta ostania okładka W dniu 13.12.2023 o 08:06, Jeez_PS napisał: Kelly Jones tak rysuje, jego prace w środku zeszytów to istny spektakl groteskowych póz, zaplątanej peleryny. Spaniały rysownik. Ten Elseworlds to top 3 komiksów, jakie przeczytałem. Rysunki w środku są kosmiczne; chyba nie widziałem bardziej przerażającego przedstawienia Batmana. Zeszyt składa się na trzy historie, które są połączone ze sobą i oh boy, co tam się odpierdala (a szczególnie w Crimson Mist), to Blade by się nie powstydził. Cytuj
Rozi 575 Opublikowano 22 grudnia 2023 Opublikowano 22 grudnia 2023 Też chcę doznać po(pipi)onej historii Metalu, więc i u mnie wylądowały trzy tomy. Plus wprowadzenie, którego nie ma nigdzie po polsku. Wiem że ten event składa się też na jakieś zeszyty Justice League, ale raczej pominę, a dorzucę jeszcze dwa tomy Batmana, który się śmieje, no i kiedyś tam w przyszłości Death Metal. A no i pierwszy tom Sin City jeszcze nabyłem, film uwielbiam, kreskę Millera też uwielbiam: 1 Cytuj
PiotrekP 1 745 Opublikowano 31 grudnia 2023 Opublikowano 31 grudnia 2023 Tomy 64-65. W tym roku było to 25 tomów z kolekcji, oraz 14 zwykłych komiksów. Czyli mniej niż w 2022. Cytuj
Jeez_PS 834 Opublikowano 3 stycznia Opublikowano 3 stycznia IMO najlepsza histora ze spiderem z ostatnich 10 lat. 2 1 Cytuj
funditto 657 Opublikowano 3 stycznia Opublikowano 3 stycznia Moim też niestety brakuje mi dwóch tomów. Koniecznie przeczytaj też Lepszych Wrogów Spidermana jak przeczytasz cały run Cytuj
Jeez_PS 834 Opublikowano 4 stycznia Opublikowano 4 stycznia 16 godzin temu, funditto napisał: Moim też niestety brakuje mi dwóch tomów. Koniecznie przeczytaj też Lepszych Wrogów Spidermana jak przeczytasz cały run Już kupione Cytuj
Badus 272 Opublikowano 4 stycznia Opublikowano 4 stycznia 18 godzin temu, Jeez_PS napisał: IMO najlepsza histora ze spiderem z ostatnich 10 lat. Chyba jedyny Marvel po Dark Reign/Siege, którego autentycznie chciało mi się czytać. Olbrzymi chuj w oko Marvelowi, że przywrócili status quo wiadomej postaci zamiast pozostawić jej nową, odświeżoną formę... Cytuj
Jeez_PS 834 Opublikowano 4 stycznia Opublikowano 4 stycznia @Badus To i tak nic, teraz co w Amazingu się dzieje, odkąd czytam komiksy to tak słabego runu w spiderze jeszcze nie było. Na szczęście za 6 dni Ultimate Spider-Man od Hickmana się zaczyna. Cytuj
Badus 272 Opublikowano 4 stycznia Opublikowano 4 stycznia Teraz już nie wiem, od czasu do czasu sobie tylko obejrzę ich komiksy dla ładnych obrazków. Nawet ukochani Guardiansi nie mają nic ciekawego do zaoferowania. J.w. - Dark Reign/Siege to dla mnie cezura, po której Marvel przestał dowozić, bo nie wiedział czym ma być - samodzielnym wydawnictwem czy przybudówką do MCU Chyba odświeżę sobie całego Ultimate Spider-Mana... 1 Cytuj
Shen 9 623 Opublikowano 4 stycznia Opublikowano 4 stycznia Czekam na tego Ultimate, będzie zbierane, fajnie dla odmiany będzie zobaczyc na dłużej Petera któremu jakoś życie prywatne się układa. Cytuj
Jeez_PS 834 Opublikowano 4 stycznia Opublikowano 4 stycznia @Badus Mam podobnie. Od Avengers Dissasambled, uformowaniu New Avengers, 616 ekscytowało, House of M, Siege, trylogia mesjasza itd. Największy szok to pamiętam jak zaczęła się ukazywać nowa seria GOTG bo film i główną postacią był oczywiście Star Lord, który zginął w Thanos Imperative kilka miesięcy wcześniej ale musiał być w serii bo film. Look tez podobny. Całe Avengers przebudowane żeby skład był taki jak w filmie xD. MCU companion. Cytuj
GearsUp 145 Opublikowano 4 stycznia Opublikowano 4 stycznia (edytowane) 23 minuty temu, Jeez_PS napisał: @Badus Mam podobnie. Od Avengers Dissasambled, uformowaniu New Avengers, 616 ekscytowało, House of M, Siege, trylogia mesjasza itd. Największy szok to pamiętam jak zaczęła się ukazywać nowa seria GOTG bo film i główną postacią był oczywiście Star Lord, który zginął w Thanos Imperative kilka miesięcy wcześniej ale musiał być w serii bo film. Look tez podobny. Całe Avengers przebudowane żeby skład był taki jak w filmie xD. MCU companion. Wiadomo, że najlepszy run GOTG to ten Abnetta i Lanninga mimo, że był przeplatany tie-inami do różnych eventów ale polecam też sprawdzić 12 numerów Cates'a kiedy zabrał się za cały kosmos Marvela, można połączyć z serią Thanos najlepiej w omnibusie. Nie tak dobre jak jego Venom ale też daje radę. Co do MCU Avengersów to przecież to była zżynka z runu Hickmana, to był fundament pod filmy. Tak samo jak Jane Foster w roli Thora itp Edytowane 4 stycznia przez GearsUp Cytuj
Jeez_PS 834 Opublikowano 4 stycznia Opublikowano 4 stycznia Godzinę temu, GearsUp napisał: Wiadomo, że najlepszy run GOTG to ten Abnetta i Lanninga mimo, że był przeplatany tie-inami do różnych eventów DC przynajmniej dostarcza. Black Labele, czy teraz kończe Superman Tomasiego też świetny, chyba się skuszę na Super Sons omnibusa bo też sporo dobrego słyszałem. Cytuj
GearsUp 145 Opublikowano 4 stycznia Opublikowano 4 stycznia (edytowane) Mi ostatnio wpadł ten sam omniak i 3 tomy Black Science Rem'a, czaiłem się na ten komiks już długo, poprzedni print w twardej miał tragiczną budowę, kartki odchodziły od szycia ze środka, od razu odesłałem jeszcze za czasów Multiversum. Nie pamiętam czy te poprzednie wyszły już z tego nowego imprintu Remendera Giant Generator no ale widać, że teraz quality control jest na najwyższym poziomie bo szycie i papier pierwsza klasa. Jak ktoś nie czytał to teraz wyszły też dwa tomy Fear Agenta (chyba najlepsze co udało się stworzyć Remenderowi) w twardej ale ja już je miałem, poprzednie wydania miały dobrą jakość. Edytowane 4 stycznia przez GearsUp 2 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 4 stycznia Opublikowano 4 stycznia Dużo o Marvelu, to ja jeszcze polecę od siebie ten run Hickmanna do fantastycznej czwórki bo był świetny. Teraz chyba w Polsce zaczął wychodzić Omnibus, Cytuj
Shen 9 623 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Wpadł wreszcie dodruk pierwszego omnibusa, drugi kiedyś dorwałem na olx tanio, a ten chodził za gruba kase. Jeszcze pod koniec miesiaca omniak clone saga vol1, w marcu vol2 i mam chyba wszystko co chciałem ze starych historii o pająku. 1 1 Cytuj
Shen 9 623 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia 5 minut temu, Jeez_PS napisał: @Shen Z azylu brane? jedyny prawilny sklep, 300zł dałem, na atomie Cytuj
Badus 272 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Pytanie z innej beczki. Blogi/serwisy poświęcone przede wszystkim europejskiemu komiksowi? Chciałbym pobuszować co na naszym kontynencie piszczy z nowości, w kontrze do przewidywalnego komiksu superbohaterskkego made in USA. 1 Cytuj
mugen 1 949 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Tak ogólnie o komiksie to polecam forumek https://forum.komikspec.pl/index.php Nie udzielam się, ale czytam sobie i generalnie polecam komiksomaniakom. 2 Cytuj
Hubert249 4 277 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia 5 godzin temu, Badus napisał: Pytanie z innej beczki. Blogi/serwisy poświęcone przede wszystkim europejskiemu komiksowi? Chciałbym pobuszować co na naszym kontynencie piszczy z nowości, w kontrze do przewidywalnego komiksu superbohaterskkego made in USA. Ostatnio o tym myślałem. Wychowałem się na TM-Semic, ale jako nastolatek zakochałem się w francuskich i belgijskich produkcjach dzięki magazynowi Świat Komiksu. Chętnie przeczytałbym jakiegoś sztosa fantasy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi