bulaxyz82 168 Opublikowano 7 marca Udostępnij Opublikowano 7 marca (edytowane) https://chomikuj.pl/dioda27/KOMIKSY/Hugo/Hugo+01+-+Zaklecie+w+fasole,14985364.cbr albo tu https://chomikuj.pl/bogins1/Komiks/HUGO/Hugo+04+-+Zamek+Mew,2294919537.cbr Hugo tomy od 1 do 5 tylko bardzo słabe skany A tutaj w PDF wydanie zbiorcze od Egmontu z dobrymi skanami https://chomikuj.pl/franek998/KOMIKSY/HUGO/HUGO,5669148118.pdf Edytowane 7 marca przez bulaxyz82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Badus 272 Opublikowano 7 marca Udostępnij Opublikowano 7 marca @bulaxyz82, jak Ty mnie teraz zaimponowałeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rozi 573 Opublikowano 8 marca Udostępnij Opublikowano 8 marca 17 godzin temu, bulaxyz82 napisał: Ja głównie korzystam z YacReader i cenie sobie tą apkę szczególnie za świetne i wygodne zarządzanie swoją kolekcją e-komiksów. Rozi pytałeś o źródła w necie gdzie można dopaść komiksy. Od siebie polecam różne grupy translacyjne. Dwie z nich działą już prawie 2 dekady ;). Przez lata przeczytałem już tak ze 300 GB komiksów i na dysku mam jeszcze ze 100 GB, które czeka, a grupy cały czas tłumaczą i wrzucają na net swoje prace. Grupy te mają zasadę, że jak jakiś wydawca zapowiada wydanie fizyczne komiksu, któy oni już przetłumaczylli to zaprzestają udostępniać i zachęcają do zakupu, ale tak między innymi poznałem całą przetłumaczoną serię DMZ, Niezwyciężony czy Niewidzialni zanim wydawcy się za to zabrali. A nawet jak przestaną udostępniać to da się to wszystko znaleść na Chomikuj (relikt internetu ale jak ma się swoje sprawdzone źródła to wiele dobrych skanów komiksów w wersji PL można tam dopaść - np wszystkie Thorgal, Wiedźminy itd) - polecam min użytkowanika Daruch41 lub Komiksiarzyk Tutaj jest link gdzie wszystko znajdziesz w jednym miejscu https://polskascenatranslacyjna-spis.blogspot.com/ Wygląda to archaicznie ale wszystko tam jest w miarę uporządkowane alfabetycznie od grup translacyjnych, także nawigowanie po stronie jest dosyć intuicyjne - komiksy trzeba ściągnąc, są wrzucane na Mega lub Mediafire. Grupy, które polecam mają własne strony i robią to dobrze i są cały czas aktywne (wpisać w google) to Grumik, CFC Comics Flying Circus, TKT Translations, Translacje Bury Wilk, Chomikowe Translacje (nie mają włesnej strony - ich tłumaczeń trzeba szukać w linku powyżej lub u Komiksiarzyk na chomikuj) Kiedyś wydawałem sporo kasy na to hobby, ale teraz posiłkuje się tylko tymi półprofesjonalnymi translacjami oraz biblioteką wojewódzką w swoim mieście gdzie dział komiksów jest w miarę aktualizowany o nowe i duże hity polskich wydawców, także tyle mi starcza, żeby zaspokajać głód poznawania nowych historii w obrazkach. Dzięki za post, jednak ja mogę czytać komiksy po angielsku Już sprawdziłem GetComics, jest tam wszystko, co chciałem przeczytać z Marvela i DC xd Tablet już zamówiony, a jakie najlepsze programy do wyświetlania komiksów? Słyszałem o CDisplay, dobry? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 8 marca Udostępnij Opublikowano 8 marca Godzinę temu, Rozi napisał: Tablet już zamówiony, a jakie najlepsze programy do wyświetlania komiksów? Słyszałem o CDisplay, dobry? pisałem pare postow wczesniej, ze uzywam od lat perfect viewer, przetestuj sobie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 980 Opublikowano 9 marca Udostępnij Opublikowano 9 marca TM-Semic 4life, przygotowanie do sezonu wiosna/lato rozpoczęte, muszę jeszcze dokupić Dziedzictwo. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 146 Opublikowano 9 marca Udostępnij Opublikowano 9 marca 2 godziny temu, YETI napisał: TM-Semic 4life, przygotowanie do sezonu wiosna/lato rozpoczęte, muszę jeszcze dokupić Dziedzictwo. Ten GR to nie ma przypadkiem 2 tomów? Przynajmniej w eng wersji miał dwa. Ciągle się czaję na przeczytanie tego runu razem z Rise of the Midnight Sons. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 980 Opublikowano 10 marca Udostępnij Opublikowano 10 marca Jeden tom, możliwe że mucha wydała to w całość, bo duża cegła, 524 strony. Pamiętam jak czytałem jakiś zeszyty z tego GR za guwniak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rozi 573 Opublikowano 10 marca Udostępnij Opublikowano 10 marca Brakło Ci "Dziedzictwa" przed Ziemią Niczyją Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 980 Opublikowano 11 marca Udostępnij Opublikowano 11 marca 17 godzin temu, Rozi napisał: Brakło Ci "Dziedzictwa" przed Ziemią Niczyją Wiem, pisałem że muszę dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 13 marca Udostępnij Opublikowano 13 marca Dotarł ostatni omnibus z listy, już raczej nie planuje kupowania staroci, można zaczać czytac. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jeez_PS 834 Opublikowano 18 marca Udostępnij Opublikowano 18 marca W dniu 6.03.2024 o 14:35, Rozi napisał: Zakupy z ostatniego miesiąca, jedna nowa polska premiera (Uniwersum...), uzupełnianie kolekcji (dwa tomy Sagi o potworze z bagien i Sin City - trzeci i czwarty, Damulka warta grzechu do mnie jedzie), dwa Batmany - jeden niewydany w Polsce, drugim chcę zacząć drogę do Ziemii Niczyjej, a na koniec podobno absolutny sztos - Animal Man. Jest co czytać: Dobry ten potwór..? Myślałem nad kupnem, gdzie dostałeś 3 tom? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rozi 573 Opublikowano 18 marca Udostępnij Opublikowano 18 marca Czy Potwór od Alana Moore'a jest dobry? Jest WYJEBANY w kosmos, zarówno pod względem kreski, jak i historii tam. Must read. Teraz próbuję czytać runy innych autorów, no nie da się, opus magnum. A trzeci tom kupiłem na Gildii, ale coś ludzi pojebało, bo w ciągu dwóch tygodnich zniknął ze wszystkich sklepów i księgarń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GSPdibbler 172 Opublikowano 18 marca Udostępnij Opublikowano 18 marca (edytowane) No potwór nawet spoko, ale dla mnie trochę nuda powiewało w pewnych momentach. Pełno wewnętrznych monologów, a jak znalazł się w Spoiler Kosmosie To odechciało mi się czytać. No ale jako całość na tle całego super Hero to sztos. Ja wyrwałem 3 tomy na olx za 220 Edytowane 18 marca przez GSPdibbler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rozi 573 Opublikowano 20 marca Udostępnij Opublikowano 20 marca W dniu 18.03.2024 o 14:02, GSPdibbler napisał: To odechciało mi się czytać. Też to był dla mnie najsłabszy moment, ale Spoiler odrodzenie na niebiesko, albo to trafienie jego świadomości do tej matki-planety, no kurwa, opisy soczyste, jak w jakimś najwyższej klasy sci-fi A u mnie wpadły dwa kolejne albumy z Batkiem, atakuję na full Ziemię Niczyją: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 20 marca Udostępnij Opublikowano 20 marca U mnie też monotematycznie. Mam słabość do twardej oprawy, bede musiał sprzedać Noir w miekkiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jeez_PS 834 Opublikowano 21 marca Udostępnij Opublikowano 21 marca @Shen U mnie ten sam zestaw plus jak zwykle star warsy i nowe mangi z DC. Fajnie zrobili na czarno krawędzie stron noira. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
PIOTREKN64 608 Opublikowano 22 marca Udostępnij Opublikowano 22 marca @Shen i @Jeez_PS wydanie noir wielkościowo pasuje do omnibusów oraz + za czarne brzegi. Na innym forum czytałem że farbuje palce, u mnie tego nie ma a jak u was? Fajnie że wychodzi Straczynski bo nie trzeba inwestować w omni oraz Marvel Origins ponieważ można zapoznać się początkami Spider-man choć (moje osobiste zdanie) jest infantylny do czytania. Ciężko mi skończyć jeden zeszyt na raz a zeszyty w "Epic" Egmontu czytam po kilka naraz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 22 marca Udostępnij Opublikowano 22 marca 2 minuty temu, PIOTREKN64 napisał: @Shen i @Jeez_PS wydanie noir wielkościowo pasuje do omnibusów oraz + za czarne brzegi. Na innym forum czytałem że farbuje palce, u mnie tego nie ma a jak u was? Panie ja to czytalem juz dwa razy, raz skany, drugi raz jak kupiłem sobie zbiorcze po angielsku w miekkiej, to tylko do kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza
Jeez_PS 834 Opublikowano 28 marca Udostępnij Opublikowano 28 marca (edytowane) Pierwszy numer nowego ongoinga i najlepsze dziewczę spiderowe, nie żaden Spider-Gwen udawaniec. Edytowane 28 marca przez Jeez_PS 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 28 marca Udostępnij Opublikowano 28 marca Spectacular jakos mnie nie jara, ale chyba wezme sie za skany Ultimate, nie wytrzymie do premiery zbiorczego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jeez_PS 834 Opublikowano 28 marca Udostępnij Opublikowano 28 marca Jeszcze nie czytałem, ale Weisman ma kredyt zaufania. Cytuj Odnośnik do komentarza
karmaster 360 Opublikowano 10 kwietnia Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia (edytowane) Pierwszy nr z 1994 (kupiony za 13zł jakos w 2005r. ale nie sądze, żeby to było coś wiecej warte dzis ) Poza tym nr 1000 i najnowszy 'specjal' na 30-lecie. Chyba im się pomysły skończyły bo na każdą okazje się odnoszą do tego 1 numeru. btw. red. naczelny "kaczora" z lat 1995-2004 (czasy mojego zbierania) nagrał prawie 1h filmik na yt z ciekawostkami (można sobie posłuchać w tle ) Spoiler Edytowane 10 kwietnia przez karmaster błędy 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jeez_PS 834 Opublikowano 10 kwietnia Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia Też się zaopatrzyłem w KD. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
tlas 434 Opublikowano 10 kwietnia Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia Dzisiaj odebrałem, komplet pięknie się prezentuje. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 929 Opublikowano 12 kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 kwietnia W dniu 10.04.2024 o 16:06, tlas napisał: Dzisiaj odebrałem, komplet pięknie się prezentuje. Gdzie? Za ile? Kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi