GearsUp 285 Opublikowano 31 lipca Opublikowano 31 lipca Nowe nabytki i 14" do czytania digitali. Ciekaw jestem bardzo jak ten android będzie się do tego nadawał, najwyżej poleci zwrot 3 2 Cytuj
Jeez_PS 870 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia Do nadrobienia, między GL Johnsa i kilka polskich nowości. 4 Cytuj
LukeSpidey 941 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia @Jeez_PS Skusiłeś mnie tymi omnibusami GL i postanowiłem dokupić brakujące tomu do kolekcji. Świetna promocja na Azylu. 1 Cytuj
Jeez_PS 870 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia Godzinę temu, LukeSpidey napisał(a): @Jeez_PS Skusiłeś mnie tymi omnibusami GL i postanowiłem dokupić brakujące tomu do kolekcji. Świetna promocja na Azylu. Mnie dokładnie ta promocja przekonała, to był ten moment. 1 Cytuj
Suavek 4 813 Opublikowano 8 sierpnia Opublikowano 8 sierpnia Jedna z moich ulubionych chińskich bajek. Dość się chyba o niej napisałem na forum, zarówno o anime, jak i mandze. Co prawda mam już wydanie polskie od Kotori, ale jak zobaczyłem tę "kolekcjonerkę", to nie mogłem się oprzeć. Nie żałuję zakupu. Nie tylko ekstra wydanie o dużym formacie w twardej oprawie, ale też w środku dość sporo bonusów, wywiadów z autorką, oryginalny short-story, oraz kilka kolorowych stron. Papier też fajny, gładki, nawet jeśli lekko prześwitujący. Spoiler Chętnie sobie odświeżę po latach. Przy okazji raz jeszcze polecam, czy to mangę, czy anime. Bardzo fajna i życiowa historyjka z ciekawymi postaciami. Wbrew pozorom wcale nie kolejne ckliwe romansidło. 2 Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 8 sierpnia Opublikowano 8 sierpnia 4 godziny temu, Suavek napisał(a): Jedna z moich ulubionych chińskich bajek. Dość się chyba o niej napisałem na forum, zarówno o anime, jak i mandze. Co prawda mam już wydanie polskie od Kotori, ale jak zobaczyłem tę "kolekcjonerkę", to nie mogłem się oprzeć. Ściągnąłem film kilka dni temu, żeby zrobić rewatch. Manga mocno odbiega fabuła od anime, czy to jest to samo? Cytuj
Suavek 4 813 Opublikowano 8 sierpnia Opublikowano 8 sierpnia 6 minut temu, Shen napisał(a): Ściągnąłem film kilka dni temu, żeby zrobić rewatch. Manga mocno odbiega fabuła od anime, czy to jest to samo? Powiedzmy, że to samo, tylko więcej. Są całe rozdziały i wątki, których w anime nie było. No i kilka zmian na potrzeby "streszczenia". Przykładowo, niektóre postacie drugo/trzecioplanowe z anime w mandze mają dużo większe role i znaczenie. 1 Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 10 sierpnia Opublikowano 10 sierpnia Nareszcie moge sie wziąć za czytanie chłopaków, myślałem, że nie dożyje. 2 Cytuj
PIOTREKN64 608 Opublikowano 14 sierpnia Opublikowano 14 sierpnia W tym miesiącu bez szaleństwa zakupowego. Coraz bliżej zamknięcia kolekcji giganta, megagiga i zeszytów Kaczora Donalda. Nawet tego tu nie wrzucam. Jak u niektórych wleciały Spider-Man, Kaczogród Na dalekiej północy to już trzeci tom w kolekcji, nie będzie dodruku odrazu wartość wzrosła. W fankomiksie udało się kupić w idealnym stanie Komiks z Kaczogrodu w tłumaczenie Tomasza Kołodziejczaka. Uncle Scrooge diamentowy album/komiks fajne wydanie ale tylko dla największych fanów. Na sam koniec What if…. z każdą możliwą okładką i uncle Scrooge 3 Cytuj
GearsUp 285 Opublikowano 21 sierpnia Opublikowano 21 sierpnia (edytowane) 1 godzinę temu, Jeez_PS napisał(a): Wciągają te cegły Podobno nie idzie zrozumieć tego grafomaństwa Morrisona czytałem tylko kawałek jego runu i odpadłem chociaż jak patrzę na goodreads to jego Batmany mają swoich fanów, całkiem wysokie noty zbiera ten run Co do cegieł pełna zgoda, jak ktoś nie miał nigdy w łapach to lepiej w ogóle nie zaczynać tematu bo można popłynąć, u mnie dziś taka wylądowała Edytowane 21 sierpnia przez GearsUp 2 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 21 sierpnia Opublikowano 21 sierpnia 2 godziny temu, Jeez_PS napisał(a): Wciągają te cegły Batman INC to jedna z moich ulubionych historii o Batmanie, a sam teraz czytałem Volume 2 z tych omnibusów. No lubię nietoperza w wydaniu Morrisona nawet mimo tych bzdur o Barbatosie. @GearsUp nie wiem dlaczego grafomańskie. Początek jego runu to wprowadzenie Damiana jako Robina i fajny arc z Black Glove. Jedyne co jest “dziwne” to te podróżowanie w czasie. Ale i tak na przełamanie dostajesz Greysona jako Batmana. 1 Cytuj
Jeez_PS 870 Opublikowano 22 sierpnia Opublikowano 22 sierpnia @GearsUp Część tego runu znam, świetne Batman RIP, zeszytowo kupowałem fenomenalne Batman & Robin, Incorporated vol 1 mam w HC. Najlepiej przeczytać całość i ocenić. 1 Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 22 sierpnia Opublikowano 22 sierpnia Uniwersum spider mana nigdy za wiele 1 2 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 28 sierpnia Opublikowano 28 sierpnia Dobra, Bathaul sierpniowy zakończony. W tym roku jeszcze planuje dokupić part 2 Snydera i part 1 Morrisona. I na coś ze spider mana z omnibusów poluję. Jak macie coś do polecenia to posłucham 5 1 Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 28 sierpnia Opublikowano 28 sierpnia 31 minut temu, Kalel napisał(a): I na coś ze spider mana z omnibusów poluję. Jak macie coś do polecenia to posłucham Nie wiem czy gustujesz w czarnych ale ten run Bendisa był całkiem, całkiem https://azylkomiksu.pl/p/80/437452/miles-morales-spider-man-omnibus-vol-01-hc-standard-9781302945718-sale--tomy-marvel-.html https://azylkomiksu.pl/p/80/437227/miles-morales-spider-man-omnibus-vol-02-hc-standard-9781302945732--tomy-marvel-.html Superior też bardzo mi się podobało, jak nie masz od egmontu https://azylkomiksu.pl/p/80/455289/superior-spider-man-omnibus-vol-01-hc-standard-9781302951078-sale--tomy-marvel-.html Clone Saga, no tu fani podzieleni, ja mam mocny sentyment, bo jeszcze za czasow tm semic sie kupowalo https://azylkomiksu.pl/p/80/569023/spider-man-clone-saga-omnibus-vol-01-hc-standard-9781302952952--tomy-marvel-.html https://azylkomiksu.pl/p/80/573044/spider-man-ben-reilly-omnibus-vol-02-hc-variant-9781302955830-sale--tomy-marvel-.html Ososbiscie nie przepadam za Spider manem 2099, ale slyszalem troche dobrego o tym https://azylkomiksu.pl/p/80/454914/spider-man-2099-omnibus-vol-01-hc-standard-9781302947798-sale--tomy-marvel-.html https://azylkomiksu.pl/p/80/582613/spider-man-2099-omnibus-vol-02-hc-standard-9781302953836-sale--tomy-marvel-.html To z tych dostepnych od reki, bo duzo jest wyprzedanych i nie wiem czy warto przeplacac 1 Cytuj
Badus 282 Opublikowano 28 sierpnia Opublikowano 28 sierpnia Wziąłem się kilka lat temu i wrzuciłem na warsztat Clone Saga...całe. Nie powiem, jest to doświadczenie. Uwielbiam głównie za rysunki, pająk rysowany w tamtym okresie najbardziej mi siadł wizerunkowo. No i fajnie było czytać Pająka dojrzalszego, nawet jeśli był zbyt gritty jak na tę postać. Z kolei Superior Spider-Man to mój ulubiony wariant Pajęczaka. Pamiętam, że wyjściowy myk fabularny mi się nie podobał, ale sama seria dostarcza przyzwoitej rozrywki. No i miło dla odmiany zobaczyć "Parkera", który ogarnia, nawet jeśli niekoniecznie ze szlachetnych pobudek. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 28 sierpnia Opublikowano 28 sierpnia 7 minut temu, Badus napisał(a): Wziąłem się kilka lat temu i wrzuciłem na warsztat Clone Saga...całe. Nie powiem, jest to doświadczenie. Uwielbiam głównie za rysunki, pająk rysowany w tamtym okresie najbardziej mi siadł wizerunkowo. Ja mam słasbosc do tych rysunkow z lat 80/90, dla mnie najlepszy okres, a Scarlet Spider to moj ulubiony kostium zdecydowanie 1 1 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 29 sierpnia Opublikowano 29 sierpnia Ja mocno myślałem o superior bo “superior foes of spider man” jest świetne, a do tego sam pomysł wydaje się ciekawy. Ale może coś bardziej z Peterem na początek? Myślałem o tym Brand New Day ale kolega fan Marvela stwierdził że w sumie nie porwał go. Cytuj
Jeez_PS 870 Opublikowano 29 sierpnia Opublikowano 29 sierpnia (edytowane) 33 minuty temu, Kalel napisał(a): Ja mocno myślałem o superior bo “superior foes of spider man” jest świetne, a do tego sam pomysł wydaje się ciekawy. Ale może coś bardziej z Peterem na początek? Myślałem o tym Brand New Day ale kolega fan Marvela stwierdził że w sumie nie porwał go. Zdecydowanie polecam Superior Spider-Man Omnibus, zupełni inny pająk niż ten którego znamy, świetnie się czyta i historia zakończona. Ostatnio kupiłem i przeczytałem Spider-Man by Chip Zdarsky - rewelacja, tom dzieli sie na trzy części - Regularną serie Spectacular Spider-MAn którą pisał zdraski, czyta się świetnie, prawie że jedna długa historia, Zdarsky mega czuje postać Spider-Mana, do tego masz jeszcze miniserię Life Story - co by było gdyby czas mijał normalnie tak jak w prawdziwym świecie od lat '60, każdy zeszyt to inna dekada, plus Spider's Shadow czyli co by było gdyby Peter nigdy się nie pozbył symbiontu. Idealny na raz omnibus - nic nie trzeba znać wcześniej ani później. Gratuluję zakupów, u mnie też Batman Snydera 1 i 2 w pierwszej kolejności wjedzie niedługo razem z Batman & Robin Tomasiego, potem już Metal i Death Metal omnibusy bo jestem ciekawy co to w ogóle jest. @Kalel pamiętaj żeby prawidłowo rozciągnąć grzbiet przed czytaniem Akurat odebrałem kilka polskich nowości, epic starwarsów i Zakończenie wątku z GL Johnsa Edytowane 29 sierpnia przez Jeez_PS 3 Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 29 sierpnia Opublikowano 29 sierpnia Ze spider mana mnie jeszcze kusi saga z czarnym kostiumem, ale przynajmniej czesciowo mi sie to juz dubluje z komiksami co juz mam Cytuj
GearsUp 285 Opublikowano 29 sierpnia Opublikowano 29 sierpnia Jeżeli chodzi o Spidera w Omniaku to sprawa jest raczej oczywista. Z klasyki - run Sterna, potem jeżeli kogoś zainteresuje styl rysunków/sentyment to McFarlane/Larsen (w tym autorska, oddzielna seria Farlana Spider-Man z początkiem Lizarda, który był w Mega Marvelu a kończy się na wbiciu ostrza w oko Juggernautowi ), następnie imo najlepszy okres czyli te numery rysowane przez Bagleya tuż przed klon sagą, potem przeskok do runu Straczynskiego w 2 omniakach no a dalej to już Superior. W wydaniach zbiorczych od Straczynskiego w górę tak to idzie: Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 29 sierpnia Opublikowano 29 sierpnia Straczynskiego egmont wydaje, to nie polecałem, tak samo McFarlane wyszedl, ale warto miec. Cytuj
GearsUp 285 Opublikowano 31 sierpnia Opublikowano 31 sierpnia Deluxe Geiger ma fajny stosunek cena/jakość. Oba tytuły z solo w nazwie wziąłem dla rusynków 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi