Skocz do zawartości

Komunikatory

Czoperrr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Telegram dzisiaj to to samo co messenger. Przesylanie tekstu na odleglosc. Ale dalej mozemy sie oszukiwac jak bardzo zaawansowani technicznie jestesmy.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

W końcu Signal przechodzi do mainstreamu i coraz więcej ludzi się na niego przenosi, głównie dzięki nowemu regulaminowi WhatsApp, który trzeba zaakceptować oraz twittowi Elona Muska, który więcej zrobił dla reklamy Signala niż Signal przez wszystkie lata:

https://antyweb.pl/whatsapp-bedzie-udostepnial-dane-wszystkich-uzytkownikow-facebookowi/

https://www.theverge.com/2021/1/7/22218989/signal-new-signups-whatsapp-facebook-privacy-controversy-elon-musk

Opublikowano

nic się nie stanie, ja signal używam od dawna szkoda ze praktycznie nikt tego nie używa więc koniec końców więcej czasu spędzam na whatsappie 

Opublikowano

Lemingi. W sumie nie wiem o co się Ci ludzie srają tak z bezpieczeństwem. Rozumiem jeszcze takich co wysyłają nagminnie nudesy czy dobijają deale na zakup dragów, ale poza tym?
Jakoś bardzo zagrożony się nie czuję wysyłając jakieś filmiki z papieżem czy inna dekapitacją kartelu narkotykowego na messengerze.

IMO większa beka jest z chmurą na telefonie, bo kiedyś cyknąłem fote benka i wysłałem jednemu szonowi w mmsie po czym skasowałem z tel. Zalogowałem się pare miesięcy potem do zdjęć google i patrze, a ten dong nadal tam wisi z data zrobienia xd W sumie w taki sposób wyciekły te wszystkie zdjęcia cip celebrytek pare lat temu, bo zhakowali chmure apple.

Opublikowano

Ludzie masowo kasują whatsupa i instalują Signal i/lub Telegram. 

Oba spoko. Telegram lepszy do grup i czatów, a signal do zwykłych wiadomości. 

Powodem kasowania jest nie tylko zmiana zasad prywatności, ale i polityka Facebooka, który jest właścicielem. 

Z resztą twórca Whatsupa po kupieniu przez facebooka odszedł z firmy przez różnicę zdań z Zuckerbergien i założył właśnie Signal. 

Opublikowano
9 hours ago, C1REX said:

Powodem kasowania jest nie tylko zmiana zasad prywatności, ale i polityka Facebooka, który jest właścicielem. 

Z resztą twórca Whatsupa po kupieniu przez facebooka odszedł z firmy przez różnicę zdań z Zuckerbergien i założył właśnie Signal. 

Facebook się osrał i przesunął termin zatwierdzenia nowego regulaminu na maj.

Co do Briana Actona, o którym mówisz. On nie stworzył Signala bo ten istnieje od 2014 roku (twórcą jest cypherpunk - Moxie Marlinspike) tylko brał udział w założeniu Signal Foundation w 2018 i zainwestował w nią 50 milionów.

Signal już wrócił i ma się dobrze, mam nadzieję, że kolejna tego typu wtopa się nie powtórzy i zdołają utrzymać serwery oraz zainteresowanie ludzi.

Telegram jest spoko, ma lepszą aplikację mobilną, a wersja desktopowa nie ma sobie równych, jednak nie jest domyślnie szyfrowany a szyfrowanie, którego używa opcjonalnie jest własnościowe i nieprzebadane jak to Signalowe. No i właścicielem jest Rusek, a siedziba znajduje się w Emiratach. Telegram jest nastawiony na zarobek i w tym roku chcą zacząć na nim zarabiać, nie jest jednak wiadomo w jaki sposób.

• Plusik 1
Opublikowano

Ledwie Telegram zaczął zagrażać facebookowi, a  już pojawiły się głosy o zbanowaniu aplikacji :(

Prawnicy "Bezpiecznego Internetu" wnieśli pozew przeciwko Apple.

Jak wiadomości głosowe chcą zbanować, to potem co? Rozmowy telefoniczne?

Opublikowano
4 minutes ago, C1REX said:

Ledwie Telegram zaczął zagrażać facebookowi, a  już pojawiły się głosy o zbanowaniu aplikacji :(

Prawnicy "Bezpiecznego Internetu" wnieśli pozew przeciwko Apple.

Jak wiadomości głosowe chcą zbanować, to potem co? Rozmowy telefoniczne?

Ciekawe. Masz linka? Nic nie udało mi się znaleźć na ten temat.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 17.01.2021 o 23:08, C1REX napisał:

Lepszy Signal. Telegram jest od ruskich.