Yakubu 3 047 Opublikowano 1 września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 września 2020 Mejm to jeden z tych co jeszcze internet explorera używają Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 1 września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 września 2020 (edytowane) Jak wroci z poczty nadać telegram to wam powie co nieco za te podsmiech00jki. Edytowane 1 września 2020 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 1 września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 września 2020 Telegram dzisiaj to to samo co messenger. Przesylanie tekstu na odleglosc. Ale dalej mozemy sie oszukiwac jak bardzo zaawansowani technicznie jestesmy. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 1 września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 września 2020 na steamie dobry komunikator, nie ma w ogóle historii używam fejs+mesendżer, ale mam też whatsupa, bo np. kuzyn nie ma fejsa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 047 Opublikowano 2 września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 września 2020 Moja mama i babcia nie mają fejsa i porozumiewamy się przez messengera jak cywilizowani ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 044 Opublikowano 11 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2021 W końcu Signal przechodzi do mainstreamu i coraz więcej ludzi się na niego przenosi, głównie dzięki nowemu regulaminowi WhatsApp, który trzeba zaakceptować oraz twittowi Elona Muska, który więcej zrobił dla reklamy Signala niż Signal przez wszystkie lata: https://antyweb.pl/whatsapp-bedzie-udostepnial-dane-wszystkich-uzytkownikow-facebookowi/ https://www.theverge.com/2021/1/7/22218989/signal-new-signups-whatsapp-facebook-privacy-controversy-elon-musk Cytuj Odnośnik do komentarza
Mike 97 Opublikowano 11 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2021 To już naprawdę trzeba mieć z banią, żeby zmieniać komunikator bo musk tak napisał. Nakręcanie gównoburzy z tym whatsupem. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 611 Opublikowano 11 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2021 Del Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 044 Opublikowano 11 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2021 Nie akceptuje regulaminu, ciekawe co się stanie z moim kontem po 8 lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 12 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2021 nic się nie stanie, ja signal używam od dawna szkoda ze praktycznie nikt tego nie używa więc koniec końców więcej czasu spędzam na whatsappie Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 044 Opublikowano 13 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2021 U mnie kontakty na Signal potroiły się w ciągu ostatnich kilku dni więc widać, że powoli przechodzi do mainstreamu. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 13 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2021 U mnie wiekszosc przeszla na telegram Cytuj Odnośnik do komentarza
xtik 261 Opublikowano 14 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2021 ja ostatnio ze znajomymi przeszedłem na eyetoy chat, jest całkiem bezpiecznie polecam serdecznie 1 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 044 Opublikowano 16 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2021 50 milionów dołączyło do Signala w ciągu kilka dni i serwery się zesrały Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 Lemingi. W sumie nie wiem o co się Ci ludzie srają tak z bezpieczeństwem. Rozumiem jeszcze takich co wysyłają nagminnie nudesy czy dobijają deale na zakup dragów, ale poza tym? Jakoś bardzo zagrożony się nie czuję wysyłając jakieś filmiki z papieżem czy inna dekapitacją kartelu narkotykowego na messengerze. IMO większa beka jest z chmurą na telefonie, bo kiedyś cyknąłem fote benka i wysłałem jednemu szonowi w mmsie po czym skasowałem z tel. Zalogowałem się pare miesięcy potem do zdjęć google i patrze, a ten dong nadal tam wisi z data zrobienia xd W sumie w taki sposób wyciekły te wszystkie zdjęcia cip celebrytek pare lat temu, bo zhakowali chmure apple. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 Ludzie masowo kasują whatsupa i instalują Signal i/lub Telegram. Oba spoko. Telegram lepszy do grup i czatów, a signal do zwykłych wiadomości. Powodem kasowania jest nie tylko zmiana zasad prywatności, ale i polityka Facebooka, który jest właścicielem. Z resztą twórca Whatsupa po kupieniu przez facebooka odszedł z firmy przez różnicę zdań z Zuckerbergien i założył właśnie Signal. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 044 Opublikowano 18 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2021 9 hours ago, C1REX said: Ludzie masowo kasują whatsupa i instalują Signal i/lub Telegram. Oba spoko. Telegram lepszy do grup i czatów, a signal do zwykłych wiadomości. Powodem kasowania jest nie tylko zmiana zasad prywatności, ale i polityka Facebooka, który jest właścicielem. Z resztą twórca Whatsupa po kupieniu przez facebooka odszedł z firmy przez różnicę zdań z Zuckerbergien i założył właśnie Signal. Facebook się osrał i przesunął termin zatwierdzenia nowego regulaminu na maj. Co do Briana Actona, o którym mówisz. On nie stworzył Signala bo ten istnieje od 2014 roku (twórcą jest cypherpunk - Moxie Marlinspike) tylko brał udział w założeniu Signal Foundation w 2018 i zainwestował w nią 50 milionów. Signal już wrócił i ma się dobrze, mam nadzieję, że kolejna tego typu wtopa się nie powtórzy i zdołają utrzymać serwery oraz zainteresowanie ludzi. Telegram jest spoko, ma lepszą aplikację mobilną, a wersja desktopowa nie ma sobie równych, jednak nie jest domyślnie szyfrowany a szyfrowanie, którego używa opcjonalnie jest własnościowe i nieprzebadane jak to Signalowe. No i właścicielem jest Rusek, a siedziba znajduje się w Emiratach. Telegram jest nastawiony na zarobek i w tym roku chcą zacząć na nim zarabiać, nie jest jednak wiadomo w jaki sposób. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 18 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2021 Ledwie Telegram zaczął zagrażać facebookowi, a już pojawiły się głosy o zbanowaniu aplikacji Prawnicy "Bezpiecznego Internetu" wnieśli pozew przeciwko Apple. Jak wiadomości głosowe chcą zbanować, to potem co? Rozmowy telefoniczne? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 044 Opublikowano 18 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2021 4 minutes ago, C1REX said: Ledwie Telegram zaczął zagrażać facebookowi, a już pojawiły się głosy o zbanowaniu aplikacji Prawnicy "Bezpiecznego Internetu" wnieśli pozew przeciwko Apple. Jak wiadomości głosowe chcą zbanować, to potem co? Rozmowy telefoniczne? Ciekawe. Masz linka? Nic nie udało mi się znaleźć na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 044 Opublikowano 14 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 maja 2021 Już jutro WhatsApp zablokuje możliwość pisania wiadomości dla użytkowników, którzy nie zaakceptują nowego regulaminu No czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wilk_Zly 960 Opublikowano 14 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2021 W dniu 17.01.2021 o 23:08, C1REX napisał: Ludzie masowo kasują whatsupa i instalują Signal i/lub Telegram. Oba spoko. Telegram lepszy do grup i czatów, a signal do zwykłych wiadomości. Powodem kasowania jest nie tylko zmiana zasad prywatności, ale i polityka Facebooka, który jest właścicielem. Z resztą twórca Whatsupa po kupieniu przez facebooka odszedł z firmy przez różnicę zdań z Zuckerbergien i założył właśnie Signal. Lepszy Signal. Telegram jest od ruskich. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi