Bzduras 12 447 Opublikowano 18 września 2020 Opublikowano 18 września 2020 Zwłaszcza w takim innym temacie jest to widoczne 1 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 18 września 2020 Opublikowano 18 września 2020 Godzinę temu, Ludwes napisał: stare gry rozciagniete? Nah Granie w rozciągnięte klasyki 2d z ery 16 bit czy arcade to bluźnierstwo. 3d natomiast to kazdy emulator zrobi 16:9 bez problemu. W mario64 wystarczyło by wtedy wymienić hud na taki co by pasował. Zreszta i tak go zmienili bo jest w wyższej rozdziałce. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 18 września 2020 Opublikowano 18 września 2020 Kto nie grał w SM64 w czasach jego świetności ten ma pecha, nie ma co drążyć. A nie wożą się teraz luje, których pierwszą konsolą Ninny jest Switch. Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 18 września 2020 Opublikowano 18 września 2020 nie, okej, źle się wyraziłem po prostu osobiście w starsze gry wole grać w ich oryginalnej 'rodzialce', ale oczywiście rozumiem, że ta składanka jest zrobiona po linii najmniejszego oporu 1 Cytuj
bulaxyz82 168 Opublikowano 18 września 2020 Opublikowano 18 września 2020 Jest tam jakieś sterowanie żyroskopowe w Sunshine? bo idzie pier.dolca dostać od celowania tą jego sikaweczką na analogach. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 18 września 2020 Opublikowano 18 września 2020 20 gwiazdek w SM64 już mam, nic się ta gra nie zestarzała. Wiem, że mogłoby nie być laga z dźwiękiem, 16:9 i normalnie obracana kamera. Ale i tak gra się wybornie. Teraz SMS na chwilę wleci, później Galaxy i od nowa. 1 Cytuj
funditto 657 Opublikowano 18 września 2020 Opublikowano 18 września 2020 (edytowane) Ja wbiłem tylko 11 gwiazdek w Galaxy, bo nie miałem więcej czasu, ale na pro controllerze gra się dużo lepiej niż kiedyś (mimo tego, że czuć, że gra była robiona pod wiilota). Nadal uważam, że Odyssey jest lepszą grą, ale przyznaję, że obie części Galaxy (i 3D World) to również gry 10/10 Edytowane 18 września 2020 przez funditto Cytuj
bulaxyz82 168 Opublikowano 18 września 2020 Opublikowano 18 września 2020 Galaxy miodzio, pyka się w to na kozaku. Sunshine padaka straszna, sterowanie zjebane do porzygu. Archaiczne 64 nie ruszam. Całość 5/10. Galaxy 10/10. Tyle w temacie. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 18 września 2020 Opublikowano 18 września 2020 (edytowane) Sunsine nie jest złe, ale po pierwsze trzeba trochę walczyć ze sterowaniem, a po drugie zbieranie gwiazdek idzie jak krew z nosa. Jprd, ale to Galaxy jest zajefajne, wolałbym mimo wszystko składankę SMG1 i 2. Ta gra dalej wygląda cudownie i gra się cudnie. Edytowane 18 września 2020 przez zdrowywariat Cytuj
bulaxyz82 168 Opublikowano 18 września 2020 Opublikowano 18 września 2020 33 minuty temu, zdrowywariat napisał: Sunsine nie jest złe, ale po pierwsze trzeba trochę walczyć ze sterowaniem, a po drugie zbieranie gwiazdek idzie jak krew z nosa. nie broń kaszalota, sunshine gniot jakich mało Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 18 września 2020 Opublikowano 18 września 2020 Dobra. Nintendo wygrało. Narajałem się. Biorę. Ściąga się z emulatorem. 1 1 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 18 września 2020 Opublikowano 18 września 2020 (edytowane) 10 minut temu, bulaxyz82 napisał: nie broń kaszalota, sunshine gniot jakich mało Nie że gniot, ale takie 7, może 8/10, nie ma tego flow. Wiem, że SM64 było rewolucyjne, a SMO bardzo pomysłowe, i że 3DLand jest fajne, i wierzę że 3DWorld też, ale król jest tylko jeden, znaczy się dwóch. SMG1 jestem najlepszym 3D Mario i ogólnie najlepszym platformerem EVER, ze znakomitymi pomysłami i power upami, z cudowną muzyką, z zabawą grawitacją, a przy tym wszystkim świetnie radzącą sobie kamerą. Perfekcjonizm widać na każdym kroku, a fabuła jest po prostu urocza. Natomiast SMG2 jest sequelem idealnym. Mam nadzieję, że pomogłem. Edytowane 18 września 2020 przez zdrowywariat Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 18 września 2020 Opublikowano 18 września 2020 Sunshine zawsze był gniotem jak na mario ale wg mnie to spoko gra taka na 7. Jak najbardziej warto się zapoznać. Cytuj
Emtebe 2 524 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 Ale ten Galaxy pięknie wygląda PS. Jak się zapisywało grę w SM64? Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 Nie da się emulator nie ma opcji save dojdzie w paczu jak go dopracują. Naprawdę to gra pyta jak chcesz zapisać bo zdobyciu gwiazdy jak wyskoczysz z obrazu Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 43 minuty temu, Emtebe napisał: Ale ten Galaxy pięknie wygląda PS. Jak się zapisywało grę w SM64? Po zdobyciu gwiazdki masz savea, jak w każdym Mario. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 Dobra trochę się pośmialiśmy z emulatora od nintendo z 3 grami ale w tę składankę naprawdę dobrze się gra. Gry wyglądają i działają płynnie mimo 30 fpsów w dwóch tytułach w ogóle nie zwraca się na to uwagi, powiedziałbym nawet, że są za(pipi)iście płynne. Nawet najsłabsze główne mario czyli Sunshine dobrze wchodzi np na kiblu. Jak ktoś nie kupił niech bierze i to nie ze względu na hyper limitowaną edycję tylko ze względu na masę czystej zabawy na najwyższym gamingowym poziomie. Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 Mi Sunshine bardzo się podoba, sentyment za czasów GCN i teraz tez mega grywalny, gwiazdki lecą jak szalone. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 (edytowane) Ja Sunsine przechodzę pierwszy raz, choć miałem kiedyś na Gacka to jednak przegrało z lepszymi tytułami. Na razie się nie wypowiadam, ale wydaje się najtrudniejszą częścią, co może niektórych irytować. Natomiast o dziwo świetnie się bawię przy SM64, mam już 40 gwiazdek, 5 w SMS i 20 w SMG1, miałem co 20 zmieniać grę, ale te SMS jest jakieś dziwne. Jest niby ten jetpack, na którym opiera się znaczna część gry, ale czy taki fajny? Przecież podobny motyw mamy z pszczołą w SMG1, lepiej zrobiony, a do tego występuje chyba 3 razy, bo gra zaskakuje co chwilę innym pomysłem. Jeśli ktoś nie grał w SMG1 to niech bierze, dla tej jednej gry warto wyłożyć 60e, która została potraktowana z szacunkiem, dodano sterowanie dla fanów pada i handheld mode, ale i zostało coś z Wii, jakby ktoś chciał. A do tego gra wygląda pięknie w 1080P i pięknie się rusza w 60k/s. Edytowane 19 września 2020 przez zdrowywariat 2 Cytuj
beardo0 125 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 (edytowane) Super Mario 64 przy pierwszym kontakcie sprawia nienajlepsze wrażenie Ale po paru chwilach to mija i gra jest bardzo miodna Tip dla lepszego ustawienia kamery: R + dół na prawej gałce Instrukcje do 3 gierek: https://www.reddit.com/r/NintendoSwitch/comments/iv97hs/3d_allstars_original_manual_pdfs/ Edytowane 19 września 2020 przez beardo0 Cytuj
funditto 657 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 Tak jeszcze w kontekście śmiania się z tej składanki i porównywania jej do remasterów Crasha i Spyro to z całym szacunkiem dla tamtych gier (Crasha bardzo lubię i przeszedłem każdą część w remasterze) nie są one na tym samym poziomie i nie chodzi nawet o same pomysły tylko o płynność ruchów. Chyba nie muszę tłumaczyć czy w platformówce ważniejsza jest grafika czy płynność skakania Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 (edytowane) To prawda, chyba żadna postać w platformówce 3D nie porusza się z taką gracją jak Mario. I to już od czasu SM64, a w SMO takie piruety odwala, że głowa mała :). 2 godziny temu, beardo0 napisał: Super Mario 64 przy pierwszym kontakcie sprawia nienajlepsze wrażenie Ale po paru chwilach to mija i gra jest bardzo miodna Tip dla lepszego ustawienia kamery: R + dół na prawej gałce Instrukcje do 3 gierek: https://www.reddit.com/r/NintendoSwitch/comments/iv97hs/3d_allstars_original_manual_pdfs/ To twój pierwszy kontakt? Edytowane 19 września 2020 przez zdrowywariat Cytuj
beardo0 125 Opublikowano 20 września 2020 Opublikowano 20 września 2020 (edytowane) Tak, nie miałem tej przyjemności obcować z Nintendo 64, ani wcześniej zagrać Ale gameplay trzyma się nieźle Jasne, kolekcje Spyro i Crash też są spoko, ale sama ilość ruchów bohatera w grze Nintendo czyni ją bezkonkurencyjną vs Edytowane 20 września 2020 przez beardo0 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 20 września 2020 Opublikowano 20 września 2020 Trochę się jednak pośmiejemy jeszcze z emulatora. Niby miał to być specjalnie zrobiony emulator przez Nintendo, a ma takie same artefakty i glitche jak zwykły emu na PC w sunshine widoczne są tzw "debug cubes". W oryginale na gamecube nie widać tych szarych sześcianów : 4 Cytuj
aph 155 Opublikowano 20 września 2020 Opublikowano 20 września 2020 15 godzin temu, funditto napisał: Tak jeszcze w kontekście śmiania się z tej składanki i porównywania jej do remasterów Crasha i Spyro to z całym szacunkiem dla tamtych gier (Crasha bardzo lubię i przeszedłem każdą część w remasterze) nie są one na tym samym poziomie i nie chodzi nawet o same pomysły tylko o płynność ruchów. Masz rację, nie są na tym samym poziomie, jedni dostali kolekcję remaków, drudzy biedaremastery i racjonalizują. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi