Skocz do zawartości

Genshin Impact

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na PC na najwyższych to w ogóle poezja, zasięg rysowania terenu, oczo(pipi)ne niebo i ta oprawa :banderas:

Chyba trochę czuć, że PC był platformą docelową sterowanie padem jest ok ale trzeba się przyzwyczaić do specyficznych rozwiązań jak np kółko wyboru gdzie trzymamy lewy bumper a prawym analogiem wybieramy zakładkę i trzeba puścić analog po zatwierdzeniu a nie bumper. Nie miałem takich problemów z załapaniem sterowania od czasu RDR2.

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mam 15 lvl i serio kompletnie nie czuć że to gra f2p. Misje, lore i inne rzeczy mam szczerze powiedziawszy głęboko w dupie ale fajnie się lata po tej mapce, otwiera skrzyneczki i leje stworki więc będę sobie grał dopóki mi się nie znudzi 

Opublikowano
  W dniu 1.10.2020 o 12:58, Pupcio napisał(a):

Mam 15 lvl i serio kompletnie nie czuć że to gra f2p. Misje, lore i inne rzeczy mam szczerze powiedziawszy głęboko w dupie ale fajnie się lata po tej mapce, otwiera skrzyneczki i leje stworki więc będę sobie grał dopóki mi się nie znudzi 

Rozwiń  

Fabulka oraz lore sa calkiem ok, o dziwo ten swiat jest mroczniejszy niz by sie wydawalo na pierwszy rzut oka.

Podoba mi sie tez spojnosc swiata i to ze jak npc o kims wspomina, to prawdopodobnie ta postac istnieje w tym swiecie. Sporo smaczkow jest jak sie czyta dialogi, najciekawszy wg mnie poki co, to facet ktory za dnia pracuje a w nocy jeszcze zbiera z fontanny drobniaki bo kazdy pieniadz mu jest potrzebny do opieki nad chora siostra. Po czym na drugi dzien rano krecilem sie tam znowu i znalazlem siostre ktora wrzucala tam drobniaki proszac o to aby wyzdrowiala. 

Jeszcze kilka takich momentow mialem, niektore z NPCami oddalonymi od siebie kawal drogi, podejrzewam ze jest ich znacznie wiecej.

Ale najlepszy jest mlody na moscie przed wejsciem do miasta, tata po fajki poszedl i nie wrocil jeszcze. XD

Opublikowano (edytowane)

Pobiegałem troche z kumplem po mapce, ale dungeony jeszcze poblokowane, moze w weekend uda sie cos wiecej pograc razem.

Myslalem, ze wiekszosc mapy juz zwiedzilem, a teraz odkrylem drugie tyle terenu:obama:

Edytowane przez Shen
Opublikowano
  W dniu 1.10.2020 o 21:46, Shen napisał(a):

Pobiegałem troche z kumplem po mapce, ale dungeony jeszcze poblokowane, moze w weekend uda sie cos wiecej pograc razem.

Myslalem, ze wiekszosc mapy juz zwiedzilem, a teraz odkrylem drugie tyle terenu:obama:

Rozwiń  

Maja jeszcze 5-6 stref o podobnej wielkosci dodac do gry. Kazda z innym klimatem.

Opublikowano

Olałem Genshina jak dowiedziałem się, że to f2p i wyjdzie też na telefony. Teraz czytam recenzje, Wasze opinie i jestem pozytywnie zaskoczony, bo może jednak da się zrobić darmowego rpg bez pustego i bezdusznego świata. Skończe to co mam teraz na tapecie i sprawdzę na pewno.

Opublikowano

Sporo mobilek przerobiłem, bo w robocie musze jakis zabijac czas. Czegos takiego nie widzialem, w ogole nie czuc, ze to darmowa gra.

Plus [ na ten moment ] nie widze powodu, zeby wydawac kase, moze na end game sie to zmieni. Kupiłem jakiś miesieczny log in pack za 5 dolarow, bo juz na(pipi)alem kilkanascie godzin spokojnie od premiery, niech chinczyki maja cos za to.

Opublikowano

Nie jest powiedziane, że potem nie odwalą jakiejś kaszany. Póki co jest kampania z prawie skończonym story, po niej jest jakiś postgame który już podobno wymaga srogiego grindu kryształów i łojenie kasy przyśpiesza ten proces ale można po prostu potraktować to jako single player, skończyć i odstawić, co zamierzam zrobić.

Opublikowano

Jak ci sie chce to mozesz rerollowac, 3 multi summony to jakies 35 minut gry. Postacie na 5 gwiazdek sa mocne, ale z tym co daja, tez spokojnie wszystko przejdziesz.

Opublikowano

Pograłem trochę. Rzeczywiście w życiu bym nie powiedział, że to F2P. Jedyne co mnie naprawdę odrzuca to trochę za duża cukierkowość i pierdylion rzeczy do zbierania. To zawsze mnie męczyło w takich grach. Dam jeszcze szansę, ale chyba wolę skończyć w końcu najnowsze DQ. 

Opublikowano

Lokacje w tej grze to momentami taki Banderasik.jpg, że Hyrule się chowa :notbad:

Pokaż ukrytą zawartość
  Pokaż ukrytą zawartość
  Pokaż ukrytą zawartość
  Pokaż ukrytą zawartość
  Pokaż ukrytą zawartość
  Pokaż ukrytą zawartość
  Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano
  W dniu 3.10.2020 o 14:17, Dr.Czekolada napisał(a):

Lokacje w tej grze to momentami taki Banderasik.jpg, że Hyrule się chowa :notbad:

Pokaż ukrytą zawartość
  Pokaż ukrytą zawartość
  Pokaż ukrytą zawartość
  Pokaż ukrytą zawartość
  Pokaż ukrytą zawartość
  Pokaż ukrytą zawartość
  Pokaż ukrytą zawartość

Rozwiń  

Ogolnie gra to taka lepsza zelda, z lepszym system walki i bez tego (pipi)anego niszczenia broni

• Plusik 2
Opublikowano

W sumie to Zelda nie miała żadnego specjalnie systemu walki, ot autolock, można było ciachać, strzelać z łuku, blokować i robić parry, tutaj parry jako takiego nie ma ale niektóre bronie i postacie mogą załączyć tarczę. Zelda stała przede wszystkim interakcją z otoczeniem i fizyką. Tutaj fizyki z oczywistych względów nie zaimplementowali ale łączenie żywiołów i kombinowanie z wrogami faktycznie daje większą satysfakcje. Nie ukrywam, że wrogów w BOTW głównie spamowałem bombami ze względu na te niszczące się bronie dlatego stawało się to nużące w połączeniu z ciągłym red moon.