Skocz do zawartości

Battlefield 2042

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 25.11.2022 o 16:18, MaZZeo napisał(a):

Moim zdaniem gra się o niebo lepiej niż rok temu. Sezon 3 wrzucił świetna mapę. Wygląd map, ilość broni etc jest już na odpowiednim poziomie. Nie jest to klasa BF1 nadal, ale każdy zainteresowany powinien sprawdzić samemu w są play.

Rozwiń  

Sprawdzilem ostatnio i na chwile obecna mozna smialo w tego BFa pograc.

Co prawda wolalbym mniejsze mapy i jakas Dominację (Amiens z BF1 :fsg: ), ale spoko sie gra np. w Przełamanie. Akcja jest skupiona na dwoch punktach, mozna sie szybko odradzać na zespole albo na punktach, wiec nie ma bezsensownego biegania po tych ogromnych mapach, co mnie najbardziej odrzuca. 

Udalo sie nawet w zeszlym tyg pograc w 3 osoby na sluchawkach i zabawa byla przednia. 

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem, czym była ta gra przedtem, ale obecnie jest całkiem OK, gra się przyjemnie, a że jest to mój pierwszy kontakt, nie mam w głowie żadnych "traum" związanych z poprzednim stanem gry. Jest w pytę.

Edytowane przez krzysiek923
  • Plusik 1
Opublikowano

Nie no, psy szczekają, a dla mnie sztosik. :banderas:

Pierwsze wrażenie było dziwne, gra wydawała się trochę kartonowa, ale szybko się przyzwyczaiłem i wydaje mi się nawet, że movement trochę przypomina Bad Company 2. Czy to dobrze, czy źle... Dla mnie OK, chociaż mamy jednak 2022 rok i niektórych może razić. Jednak wydaje się, że lekkie uproszczenia animacji były konieczne przy takiej skali całości. Na PC skala map mi się podoba, ale grając w to na padzie raczej bym się męczył wciskaniem gałki do przodu. Wciąga, z miejsca rozegrałem kilka meczów podboju. Wstępnie BF2042 Sezon 3 > BFV.

Opublikowano

Pogralem sobie troche bo na steam jest darmowy weekend, zdecydowanie lepiej niz beta. Fajna odskoncznia jak valorant denerwuje, ale BF to to nie jest bardziej jak CoD z czasow ps3 niz BF. Netcode tez troche kuleje chyba albo TK jest taki duzy. Ogolnie nie kupil bym tego za pelnca cene ale chyba wykupie game pass zeby raz na jakis czas odpalic. Ale gdybym na to wydal 350 zl na premiere to ladny bym mial bol dupy 

P.S

Komu trzeba obciagnac w EA zeby Arica Harbour?

Opublikowano

Jutro aktualizacja.

Pokaż ukrytą zawartość
  •  

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mnie się fajnie gra bardziej dynamiczna niż bf 5, ale niestety mój komputer się nie lubi z tą grą, bo czasami wywala do pulpitu, albo jest bluescreen

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio grałem w okolicach premiery, odpaliłem dziś znowu i:reggie:

Nie wiem czy ja się do Modern Warfare przyzywczaiłem, czy coś w tej grze ewidentnie hehe nie gra. 

Nie przypominam sobie w BF4 czy BF1 aż takiego młynu chosu. 

Wszystko jest wszędzie, huk, dym  same czołgi i helikoptery panie. 

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem BF na PS5. Po odpaleniu nie loguje się do serwerów tylko wyskakuje okno mówiące o resecie hasła. Nigdy nie powiązałem kont psn z ea i tez nigdy nie musiałem tego robić w poprzednich BF. Jakieś tipy?

Edytowane przez LiŚciu
Opublikowano (edytowane)

Mam tego Battlefielda od premiery i tak obserwuje te zmiany to uczucia mocno mieszane. Poza tym super sprawa: koło 23.00 w tygodniu z kimś zagrać na standardowym trybie to sztuka, ostatnio na Przełamaniu i Podboju trafiałem na serwery 6/64 gdzie w końcu nikt nie doszedł i po graniu. Dorzucili trochę broni do głównego koszyka z poprzednich części ale jakiś różnic wielkich nie ma: znaleźć coś dobrego to wyzwanie. 
pora już na coś naprawdę Nextgen bo sztywno już 

Edytowane przez addhoc
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  W dniu 28.02.2023 o 21:07, krzysiek923 napisał(a):

Okropna jest ta nowa mapa, kompletny chaos, wszystkiego jest za dużo. Snajperzy na obrzeżach całej mapy.

Rozwiń  

Brzmi po prostu jak BF.

Na premierę problemem były zbyt duże puste przestrzenie i grało się tragicznie, to już wole chaos i skupienie akcji na mniejszym obszarze.

Opublikowano

Powrót po kilku miesiącach no i jest :notbad: 

Mapy z podstawki są fajnie przeprojektowane (w końcu brak tylu otwartych przestrzeni), nowe także dają radę, no i w końcu jest możliwość korzystania z broni z Portala (BF3 i BC2). Ogólnie gra wygląda tak jak powinna od samego początku. Po wielu sesjach z MW2 boli tylko zerowy odrzut przy strzelaniu, ale to kwestia przyzwyczajenia.

Gość Rozi
Opublikowano

Ależ fajnie się w to gra! Klasyczny battlefieldowy gameplay, czyli brak teamplayu, ludzie nie wiedzą jak używać ról, nikt nie podnosi, miód :banderas:Haptyka ładnie nadupca na Dualsense (można odczuć z której strony jest wybuch nawet), a gra wygląda super graficznie. Pewnie porzucą wsparcie niedługo, ale w końcu ta gra zaczęła jakoś działać.

Opublikowano

Odpaliłem i gra się przyjemnie. Zawsze byłem jednak #teamcod bo wolę mniejsze mapy niż takie wielkie bestie z otwartymi przestrzeniami jak w battlefieldzie ale jeszcze z pewnością popykam. Dzięki bogu koniec z tymi wojnami światowymi.

Opublikowano

Jakieś dobre poradniki, co do ustawień i sterowania pada na xsx/p5, kojarzycie dobrego prosa?

W dniu 8.03.2023 o 13:09, Rozi napisał(a):

Klasyczny battlefieldowy gameplay, czyli brak teamplayu, ludzie nie wiedzą jak używać ról, nikt nie podnosi, miód

Rozwiń  

Czyli nie ma grup teamplayowych jak to było w BF1, czy masz na myśli, że debile grają i nie ogarniają idei grania w grupie?