Skocz do zawartości

Xbox Series X I S - preordery, zamówienia, All Access i ogólna szajba ;)

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 195,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Zazwyczaj nie odpisuje na głupie posty tylko daje minusa, ale typie zrozum ze to forum konsolowe gdzie nawet 30latkowie jaraja się premiera nowych konsol jakby znów mieli te naście lat,   Ni

• U mnie miało miejsce grube wejście jak na wieloletniego fana Playstation     

Opublikowano

Spokojnie, dla nas starczy. I tak nikt poza forum nie kupi :xboss:10 listopada urlopik i od rana macanie pada. Moze wysla sms dzien wczesniej i wydadzą przez przypadek :usmiech:

Ooo, a 11 przeciez tez wolny, najs

Edytowane przez 20inchDT

Opublikowano

Nadal mam gp wykupione do 2022. Na premierę wraz z nowym ac

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy nie wyobrażam sobie nie mieć na premierę. Kraj biedny to chyba nie wykupią :D

Pewnie wezmę w euro, żeby w dniu premiery odebrać. 

Ciekawe czy jak przez kuriera to wysyłają sklepy dzień wcześniej? Bo może wtedy w pb albo gdzieś indziej.

Opublikowano

Zastanawiam sie mocno, czy nie wykupic na 1-2 lata ultimate. Ultimate PC idzie w gore, mozliwe ze zaraz zrezygnuja z Golda. Ultimate po kosztach powoli sie konczy. Na starej generacji przyzwyczajali ludzi po kosztach do uslugi, ale na nowej generacji czas zarabiac hajsiwo. 

Opublikowano

Jak masz zamiar grać na xboxie to koniecznie ładować na 3 lata. Pierwsza konwersja z golda/GP na GPU jest najlepsza.

Opublikowano

No 10 listopada będzie gruby. Najpierw trzeba odebrać Xbox Series X, a potem szybko wszystko ogarnąć, bo o 19:00 ruszy Destiny 2: Beyond Light. :D Dobrze, że 11 wolne.

Opublikowano
Cytat

Grubb: "I have heard that Microsoft is spending a lot of money on something that isn't an acquisition

Plotka w sumie, ale coś chyba może być na rzeczy. Ciekawe ^^ Może cyberpunk day one w gamepassie?

Opublikowano
  • Autor

w sumie info od Jeffa sprawdza się 99% więc coś musi być na rzeczy. Ale nie mam pomysłu o co może chodzić, 

Opublikowano

Cyberpunk nie będzie w GP, CDPR to zdementowało. Mi na myśl przyszła AC Valhalla, bo wszędzie w xboxowych trailerach ją wpychają.

Opublikowano
4 godziny temu, u55r napisał:
  1. 10 Listopad
  2. Xbox Series X Day 1
  3. Abonamencik
  4. Świeżutkie konto na Xbox Live
  5. :hi:

xbox_series_x_retail_box_1.jpg

Co Cie skłoniło do takiej decyzji?
Myślałem że byłeś szczęśliwy na PlayStation

Opublikowano

xDDDDDDD

Można być szczęśliwym na Playstation i na Xboxie, naprawdę Fanek.

Opublikowano
  • Autor

To prawda konsola to nie żona, można być szczęśliwym korzystając z więcej niż jednego sprzętu.

Edytowane przez ASX

Opublikowano

oktagon już go zweryfikuje za kosę między żebra

Opublikowano

Btw, jak już piszemy o Jeffie, to warto posłuchać jego podcasta. Zdecydowanie lepsze od jakiegoś IGN czy Maniaka (sorki), którzy nie mają pojęcia o czym mówią.

Jeff wciąż wierzy w darmowego golda :usmiech:

Edytowane przez 20inchDT

Opublikowano
2 hours ago, Fanek said:

Co Cie skłoniło do takiej decyzji?
Myślałem że byłeś szczęśliwy na PlayStation

Tak, jestem Ale.

Sprawa wygląda tak że od początków posiadania konsol byłem wierny Sony. Xboxa Olewałem i nie interesowała mnie ich biblioteka. Ale z czasem okazało się że takie Metro 2033 wyszło na Xboxa a na PS3 już nie. I po przeczytaniu książek byłem napalony. Potem doszedł Wiedźmin 2 na Xboxa a na PS3 też już nie. I z czasem na wychodziło tych gier i na X360 i na XboxOne, które chciałbym pograć że postanowiłem kupić Series X, która pozwoli mi bez problemów uruchomić we wstecznej wszystkie gry. Do tego będę mieć konsole do gier 9 generacji.

PS5 kupie dla jej exów. Dla Uncharted 5, GT7, dla Horizon 2 i pewnie wielu innych ciekawych gier, ale to dopiero w 2021. Wydaje mi się to logiczne rozwiązanie. 

Opublikowano

Jeśli ktoś ma backloga nawet nie z Xbox One, ale też za czasów X360 to Series X tymbardziej jawi się jako świetny wybór, na dodatek jest to najmocniejsza konsola na multiplatformy przyszłej generacji. Dobra i racjonalna decyzja panowie.

Opublikowano
36 minut temu, u55r napisał:

Tak, jestem Ale.

Sprawa wygląda tak że od początków posiadania konsol byłem wierny Sony. Xboxa Olewałem i nie interesowała mnie ich biblioteka. Ale z czasem okazało się że takie Metro 2033 wyszło na Xboxa a na PS3 już nie. I po przeczytaniu książek byłem napalony. Potem doszedł Wiedźmin 2 na Xboxa a na PS3 też już nie. I z czasem na wychodziło tych gier i na X360 i na XboxOne, które chciałbym pograć że postanowiłem kupić Series X, która pozwoli mi bez problemów uruchomić we wstecznej wszystkie gry. Do tego będę mieć konsole do gier 9 generacji.

PS5 kupie dla jej exów. Dla Uncharted 5, GT7, dla Horizon 2 i pewnie wielu innych ciekawych gier, ale to dopiero w 2021. Wydaje mi się to logiczne rozwiązanie. 

Mam dokładnie to samo i taką samą strategię obrałem - XBOX był olewany, więc teraz będzie co robić, a PS4 zostaje i na niej będę wracał do gier wciąż nieukończonych z obecnej generacji.

@u55r - Metro 2033 jest na PS4 i to w formie eleganckiego remastera graniczącego z remake'm.

Opublikowano
3 minuty temu, MLeKSk napisał:

Powiedzcie mi proszę drodzy Forumowicze, jak wygląda realizacja zamówień w oficjalnym sklepie Microsoftu? Kurier przyjeżdża w dniu premiery czy dzień wcześniej? 11 listopada jest święto, więc chciałbym zamówić tam, gdzie miałbym pewność odbiory konsoli tego 10 listopada, albo i dzień wcześniej.

Kupowałem raz, a była to Forza Horizon 3, dużo osób dostało w dzień premiery, moja zrobiła sobie wycieczkę po Litwie i dostałem tydzień później. Na dzień wcześniej nigdzie bym się nie nastawiał :lapka:

Opublikowano

Nikt ci nie odpowie. Bezpieczniej chyba kupić w sklepie stacjonarym i nie bawić się w wysyłki, bo różnie może być. Ja chciałęm zamawiać z niemieckiego MS store/amazona, ale z takimi polskimi cenami to się nie opłaca.

Opublikowano
2 godziny temu, MLeKSk napisał:

Powiedzcie mi proszę drodzy Forumowicze, jak wygląda realizacja zamówień w oficjalnym sklepie Microsoftu? Kurier przyjeżdża w dniu premiery czy dzień wcześniej? 11 listopada jest święto, więc chciałbym zamówić tam, gdzie miałbym pewność odbiory konsoli tego 10 listopada, albo i dzień wcześniej.

Ja, kilka razy zamawiałem i wysyłali tak kilka dni wcześniej więc na luzie jakby chcieli to dostarczyliby że 2 dni wcześniej ale dostawałem zawsze w dniu premiery. 

Opublikowano

Przed zajawką X’a byłem raczej za ps5 ale teraz na 99% wybiorę XSX. Media Expert mi pasi, bo to w sumie jedyny taki sklep u mnie na wsi a nigdy nie mnie zawiedli (przynajmniej z gierkami) więc zapewne preorder wleci. Ps4 pro zostawię sobie żeby ograć zaległe exy i gierki a ps5 zapewne za rok-dwa jak wyjdzie trochę exów.

Opublikowano

W sumie kilka osób pisze o przesiadce na xboxa w nowej generacji, na razie w drugą stronę nie ma takiego trendu.