Bzduras 12 458 Opublikowano 16 września 2020 Opublikowano 16 września 2020 To już lepiej gdzieś dorzucić linka do pierwszego posta: https://www.xbox.com/en-US/xbox-all-access#faq @ASX, ogarnij jak możesz jeszcze edytować. 1 Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Dobra, to jak teraz najłatwiej i najtaniej dobić GPU? Kupić EA Play i czekać jak przekonwertuja? 1 Cytuj
Soban 4 050 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Na XsX/S bedzie game pass oddzielny z ea access w pakiecie czy to tak czy siak trzeba bedzie tego ultimate też na pc brać? Na kompie gram tylko w wowa i na (pipi) mi gp. Kiedyś jak miałem xa to tanszy byl gp na samego klocka. Nie wiem jak jest teraz. Cytuj
ASX 14 631 Opublikowano 17 września 2020 Autor Opublikowano 17 września 2020 cały czas jest oddzielny i tańszy gamepass dla konsoli ale ultimate jest niewiele droższy i zawiera w sobie EA Play, Gamepass dla PC i Xclouda. No ale decyzja należy do ciebie 1 Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 5 minut temu, MaZZeo napisał: Dobra, to jak teraz najłatwiej i najtaniej dobić GPU? Kupić EA Play i czekać jak przekonwertuja? 3x EA Play na rok(najlepiej z Węgier ) i masz dodatkowy rok GPU. Cytuj
Soban 4 050 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 (edytowane) 3 minuty temu, MYSZa7 napisał: 3x EA Play na rok(najlepiej z Węgier ) i masz dodatkowy rok GPU. Daj link i jakieś info o co kaman z tą konwersją do gpu? Trochę się już pogubiłem w tych cebula opcjach na nałądowanie gamepassa na sto lat za 200zl xd EA play fajnie mieć do januszowej fify(nie zalezy mi i kumplom na najnowszej odslonie) i jakis starszych gierek do wstecznej(na ps4 to (pipi) obesrane bylo w tym abo access) Edytowane 17 września 2020 przez Soban Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bzduras 12 458 Opublikowano 17 września 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 17 września 2020 Dobra, wytłumaczmy naszym zielonym świeżynkom wszystko po kolei: - usługi Microsoftu opierające się na abonamencie to: Game Pass, Game Pass PC, Xbox Live Gold, Game Pass Ultimate, Xbox All Access - Game Pass to Netflix z gierkami na konsoli, około 250+ tytułów - Game Pass PC to Netflix z gierkami na PC, około 100+ tytułów - Xbox Live Gold = PlayStation Plus - Game Pass Ultimate - wszystko co wyżej w jednym abonamencie + xCloud (czyli granie na komórce z Androidem 6.0 lub wyższym, albo jakimkolwiek sprzęcie z takim OSem) w około 150 tytułów + EA Play, bez dodatkowych opłat wszystko jest dostępne w cenie 55zł/miesiąc - All Access to opcja kupna wybranej konsoli z dwoma latami GPU za jedną miesięczną opłatę uiszczaną przez 24 miesiące (dostępne po premierze konsol, obecnie znana jest tylko cena zestawu z Xbox One S - 99zł/ miesiąc), po dwóch latach sprzęt jest Wasz - jeśli nie mieliście wcześniej aktywowanego GP na koncie to dobijcie sobie najpierw pod korek Xbox Live Gold ze zdrapek czy w jakiejś promocji - rok, dwa, trzy maksymalnie, im więcej tym lepiej; gdy już to zrobicie to dopiero wtedy zakupcie miesiąc GPU za 4zł - w ten sposób Wasz XBLG na trzy lata magicznie zmieni się w Game Pass Ultimate na trzy lata - jeśłi macie aktywny GPU to do listopada można wykupić abonament EA Play, który jest tańszy - każde trzy dni EAP zamienią się w listopadzie na jeden dzień GPU (czyli mając miesiąc EAP dostaniecie 10 dni GPU, mając trzy miesiące EAP dostaniecie miesiąc GPU, mając 12 miesięcy EAP dostaniecie 4 miesiące GPU i tak dalej) Powodzenia na zielonym szlaku i pamiętajcie, że przed wyruszeniem w drogę należy zebrać drużynę. 15 1 Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Mendrek coś czuł, wiedział kiedy dać się zbanować Cytuj
DumaDyma 54 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Cebula cebulą,coś wiadomo na temat składek na cyfrowe zakupy. Nie powiem przyzwyczaiłem się wspólnych zakupów z ziomkiem Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 3 minuty temu, DumaDyma napisał: Cebula cebulą,coś wiadomo na temat składek na cyfrowe zakupy. Nie powiem przyzwyczaiłem się wspólnych zakupów z ziomkiem Pobierasz profil kolegi, ustawiasz konsolę domową, grasz na swoim Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Preordery w deutschland mają ruszyć od godz. 9, u nas pewnie będzie tak samo. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Starh 3 170 Opublikowano 17 września 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 17 września 2020 Wrzucę post jednego z użytkowników polygami, bo aż trzeba przyklasnąć Cytat Ciekawi mnie scenariusz, który niektórzy opisywali przy zapowiedzi XSS za 1300 PLN, że kupią to jako gamepass machine, ale wciąż zakładając że ostatecznie kupią PS5. Wydaje mi się, że dużo graczy tutaj, którzy do tej pory korzystali z PS4 kompletnie nie obejmuje świadomością jak dominującą i wpływającą na sposób grania jest usługa GamePass (GP), zwłaszcza w wersji Ultimate. Dla mnie w tej chwili to jest usługa totalna, która jest moim głównym (wręcz jedynym) dostawcą gierek na XOX, PC i ostatnio nawet telefon (choć to na razie głównie z ciekawości). Po pierwsze, przed GP praktycznie zawsze kupowałem gry na płytach. Rzadko to były premiery, bardziej już po pierwszym-drugim dropie cenowym, a potem sprzedawałem je dalej. Oznacza to, że bardzo rzadko grałem w premierowe pozycje. Po drugie wiązało się to też z tym, że zazwyczaj grałem maksymalnie w jedną grę na raz. W małe gry z Arcade praktycznie nie grałem, może jedną-dwie pozycje rocznie kupowałem. I teraz wchodzi GP, z którego aktywnie korzystam mniej więcej od dwóch lat (utrzymując ciągłą subskrypcję). Przez ten czas ograłem uważam dużo premier w GP - lecąc z listą osiągnięć to będzie GoW 5, Forza Horizon 4, Wasteland 3, Crackdown 3, Microsoft Flight Simulator, Sea of Thieves, Outer Worlds, Blair Witch. W wypadku Blair Witch wystarczyło 5 minut, żebym wiedział ze nie chcę w to grać, ale przynajmniej kasy nie straciłem . Opróćz tego przez te dwa lata sprawdziłem mase gier, których pewnie bym nie sprawdził gdyby nie to że były w GP. Niektóre przeszedłem, w część pograłem żeby sprawdzić czy mnie wciągnie, czy nie, oraz by wyrobić sobie opinię. I tak w ciągu tych dwóch lat z GP zagrałem w: Halo 5, Superhot, Late Shift, The Witness, Zoo Tycoon, the Hunter, This War of Mine, Bomber Crew, DOOM, Hitman, Overcooked, Quantum Break, Graveyard Keeper (wspaniała gra, wycalakowałem a inaczej nigdy bym po nią nie sięgnął), ReCore, Manual Samuel, Sky Force Reloaded, Westerado, Hellblade Senua's Sacrifice, Kingdom Two Crowns, Bloodstained Curse of the Moon, Celeste, Farming Simulator 17, We Happy Few, Mutant Year Zero, Just Cause 4, Shadow of the Tomb Rider, Observer, Vampyr, Monster Hunter World, Prey, Wargroove, Surviving Mars, Outer Wilds, Wolfenstein II New Colossus, Thimbleweed Park, Marvel vs Capcom Infinite, Fallout 4, The Banner Saga, Metro Exodus, Goat Simulator, F1 2018 i 2019, Everspace, My time at Portia, INSIDE, What Remains of Edith Finch, Tacoma, Astroneer, Shadow Tactics, Śródziemie Cień Wojny, Slay the Spire, Rage 2, Ori, Sherlock Holmes the Devil's Daughter, My Friend Pedro, Remnant from the Ashes, Jurassic World Evolution, Frostpunk, Tekken 7, Children of Morta, Final Fantasy XV, Kingdom Hearts III, Two Point Hospital, Call of Cthulhu, Project Cars 2, Nier Automata, Ace Combat 7, Overcooked 2, Moving Out, Afterparty, No Man's Sky, Wojna Krwi: Wiedźmińskie Opowieści, West of Dead, A Plague Tale: innocence, Fallout 76, Observation, Totally Accurate Battle Simulator, Yakuza 0, Dishonored 2, Yakuza Kiwami, Man of Medan, Resident Evil VII. - bez GP w jakieś 90% tych gier bym po rpostu nigdy nie zagrał, więc byłbym uboższy o doświadczenie growe. Nie sprawiło to, że przestałem kupować gry, ale robię to znacznie mniej i tylko gdy jestem przekonany ze chcę w to grać (oraz że w najbliższym czasie nie będzie w GamePass) - i tak w tym czasie kupiłem jedynie GreedFall, Elex, Battlefield V, Kingdom Come: Deliverance, AC: Odyssey i Origins oraz Divinity Original Sin 2. Mam jednocześnie przeświadczenie, że nielicząc exów PS4 mam szerokie i różnorodne doświadczenie z tą generacją. W tym czasie zarówno grałem (i przechodziłem) gry w które chciałem grać i je przejsć, jak i wychodziłem poza swoją strefę komfortu by sprawdzić rzeczy, których inaczej pewnie bym nie sprawdził, bo szkoda by mi było pieniędzy i zachodu. GP sprawia, że nie trzeba się szczypać przy wyborze pozycji do sprawdzenia i nie trzeba grać w coś tylko dlatego, że kupiłem i dobrze byłoby skończyć aby np. móc odsprzedać lub odłożyć na półkę. Jak coś nie sprawia przyjemności to pa pa, gierka to przecież nie żona. Tym przydługim wstępem chcę postawić tezę, że jeśli dużo osób pierwotnie zainteresowanych PS5 skusi się na XSS jako gamepass machine, z założeniem że i tak kupią sobie jeszcze PS5, to wygoda i totalność GP może u istotnej części sprawić, że z tym Xboksem zostaną dłużej niż sądzili. Najlepsze jest to, że używam GP też na komputerze, savy same się synchronizują między platformami. No i streamowanie na androida na razie jest ciekawostką, ale jak sobie wczoraj odpaliłem Wasteland 3 na komórce i nie dość że działało to dało się w to na luzie grać na LTE, to jeszcze również od kopa zsynchronizowało moje savy z konsoli. To może być gamechanger w przyszłości, myślę nad sprzedażą Switcha i kupnem jakiegoś Samsung Galaxy S Tab. Także ja na pewno kupuję XSX - sam fakt posiadania GP do stycznia 2022 też ułątwia mi tą decyzję. Akurat na premierę wychodzi AC Valhalla, więc będzie można też w coś zagrać mimo mizernego lineupu next-genowego. 9 1 1 Cytuj
XM. 10 866 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 I ładny pościk, potwierdzam. Dla mnie najlepsza strona GP są właśnie małe gry których normalnie się nie kupuje, a często wpadają szybciutko do usługi i okazują się super. 3 Cytuj
darkos 4 302 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Dobrze że markety robią preordery na Sony tak wcześnie. To może na Xboxa Series X załapie się bez żadnych problemów. Ale i tak polować będę od samego rana. Cytuj
ASX 14 631 Opublikowano 17 września 2020 Autor Opublikowano 17 września 2020 5 minut temu, Starh napisał: Wrzucę post jednego z użytkowników polygami, bo aż trzeba przyklasnąć piękna gamepassowa propaganda, leci plusik Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Jaka prawda obiawiona, każdy kto zetknął się z tą usługą po kilku dniach to wie. Najzatwardzialszych i tak to nie przekona, nawet jakby GP był za darmo. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Tak na dobrą sprawę to jest Cytuj
ASX 14 631 Opublikowano 17 września 2020 Autor Opublikowano 17 września 2020 (edytowane) I bonus Edit O kurla już jest 15, nie zczailem xd zaraz do domu xd Edytowane 17 września 2020 przez ASX 1 Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Kurde trzeba będzie naciskać f5 na stronie xkomu ; p zaloze w weekend konto. Cytuj
Basior 1 082 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Mam nadzieję, że jeszcze evencik jakiś ms rzuci. Plus gameplaye gierek z xsx. Nawet dłuższy gameplay z medium, scorn, gears tactics z xsx bezpośrednio bym chętnie obejrzal. Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Czy opcja all access będzie dostepna w pre orderach czy dopiero jak ostaną się resztki? :-/ Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Jak myślicie w x-komach możliwe, że będzie ograniczona ilość i najwięcej będzie na Ms storze. Ale czy oni wyślą tak aby konsola była na premierę? Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 (edytowane) Edytowane 17 września 2020 przez 20inchDT Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Chyba wezme ten all access i do tego dorzuce nowy tv. Xbox taki dobry. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 (edytowane) 20 minut temu, Basior napisał: Mam nadzieję, że jeszcze evencik jakiś ms rzuci. Plus gameplaye gierek z xsx. Nawet dłuższy gameplay z medium, scorn, gears tactics z xsx bezpośrednio bym chętnie obejrzal. lepiej, nie bo lepiej wychodzą jak przecieki są niż na tych pożal się Boże eventach, gdyby nie ten wczorajszy event sony to takiej migracji byśmy tutaj nie mieli Edytowane 17 września 2020 przez lpcl Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi