Opublikowano 21 września 20204 l Częściej trzeba kupować na Argentynie, Meksyku czy innych Węgrzech - to na 100% pomoże i przyśpieszy lokalizacje u nas.
Opublikowano 21 września 20204 l A wiadomo jak długo będzie się czekać na all access? Czy też tego 12 listopada będzie już możliwe wziąć?
Opublikowano 21 września 20204 l Ja tez nie dostałem kodu od x-koma wiec sobie chyba daruje ten sklep.
Opublikowano 21 września 20204 l 6 minut temu, Faka napisał: A wiadomo jak długo będzie się czekać na all access? Czy też tego 12 listopada będzie już możliwe wziąć? Preordera nie mozna zlozyc, ale chyba w dniu premiery powinno to smigac juz normalnie.
Opublikowano 21 września 20204 l Mam jeden kod w zapasie z xkom, ciężko powiedzieć czy będzie działać z innym mailem, ale jak coś to pw. edit, kod oddany. Edytowane 21 września 20204 l przez Moldar
Opublikowano 21 września 20204 l 100k nadkonsol w naszym pięknym kraju, chyba obejdzie się bez preordera.
Opublikowano 21 września 20204 l Skąd takie informacje? 100k to się może Plejek 4 sprzedało przez całą generację, kto Ci będzie robił taki rzut Xboxa w kraju który ma tę konsolę za niszę?
Opublikowano 21 września 20204 l 2 hours ago, nikt said: Częściej trzeba kupować na Argentynie, Meksyku czy innych Węgrzech - to na 100% pomoże i przyśpieszy lokalizacje u nas. Myślę, ze ustawienia konsoli maja większe znaczenie. Meksykanie kupujący gry w stanach i grający po hiszpańsku zwiększają szanse na hiszpańskie tłumaczenia moim zdaniem.
Opublikowano 21 września 20204 l 15 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Skąd takie informacje? 100k to się może Plejek 4 sprzedało przez całą generację, kto Ci będzie robił taki rzut Xboxa w kraju który ma tę konsolę za niszę? 100k PS4 poszło w niecały rok u nas
Opublikowano 21 września 20204 l 19 minut temu, C1REX napisał: Myślę, ze ustawienia konsoli maja większe znaczenie. Meksykanie kupujący gry w stanach i grający po hiszpańsku zwiększają szanse na hiszpańskie tłumaczenia moim zdaniem. No chyba nie, zwiększanie czegokolwiek w tej branzy jest mocno zalezne od płynącego hajsu. Jak nie bedzie przychodu w PL to (pipi) dostaniemy. Edytowane 21 września 20204 l przez pawelgr5
Opublikowano 21 września 20204 l 21 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Skąd takie informacje? 100k to się może Plejek 4 sprzedało przez całą generację, kto Ci będzie robił taki rzut Xboxa w kraju który ma tę konsolę za niszę? Zdziwiłbys się ile osób w Polsce ma takiego xboxa one s.
Opublikowano 21 września 20204 l 5 minut temu, Figuś napisał: 100k PS4 poszło w niecały rok u nas To też oficjalnie potwierdzono? W sensie jaka jest u nas sprzedaż PS4.
Opublikowano 21 września 20204 l 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: To też oficjalnie potwierdzono? W sensie jaka jest u nas sprzedaż PS4. Oficjalnie ile u nas do tej pory się sprzedało nie podano, a to że 100k w niecały rok poszło wiadomo z tego wywiadu z 2014 ok 1:00 time stamp
Opublikowano 21 września 20204 l 3 minutes ago, pawelgr5 said: No chyba nie, zwiększanie czegokolwiek w tej branzy jest mocno zalezne od płynącego hajsu. Jak nie bedzie przychodu w PL to (pipi) dostaniemy. A jaka różnica skąd idzie kasa? Mają w statystykach ile graczy gra po polsku i nie ma znaczenia gdzie kupiona. Nie wierzę, że sprzedaż gier w samej Polsce uzasadnia polskie tłumaczenia.
Opublikowano 21 września 20204 l 16 minut temu, C1REX napisał: A jaka różnica skąd idzie kasa? Mają w statystykach ile graczy gra po polsku i nie ma znaczenia gdzie kupiona. Nie wierzę, że sprzedaż gier w samej Polsce uzasadnia polskie tłumaczenia. You Must Believe Ustawienie języka konsoli jest bez znaczenia, liczy się rozmiar rynku. Tłumaczenia na dany język wiąże się z dodatkowymi kosztami, jeśli rynek nie rokuje na wystarczającą sprzedaż danego tytuły, nikt tych kosztów specjalnie, żeby uszczęśliwić niewielką liczbę graczy nie poniesie. Edytowane 21 września 20204 l przez tedi007
Opublikowano 21 września 20204 l Jak nie ma znaczenia skąd gierka kupowana. Po to są robione lokalizację żeby nie kupować gierek z innych rynków. Co z tego że widzą kto gra po polsku jak gierki kupowane z Meksyku (choć pewnie tam nie ma pl języka) to pieniążki trafiają do gringo sklepu a nie polskiego.
Opublikowano 21 września 20204 l Może macie rację, ale język polski jest w top10 najpopularniejszych językach w grach. Jakoś ciężko mi uwierzyć, ze sam polski rynek to nakręca i Polacy kupujący w innych częściach świata nie mają znaczenia.
Opublikowano 21 września 20204 l No (pipi), jutro pkt 9. i nerwowe napierdalanie na telefonie w celu dokonania preordera bo pan Hendrix napisał, że te 150k to bzdura.
Opublikowano 21 września 20204 l 2 minuty temu, lpcl napisał: No (pipi), jutro pkt 9. i nerwowe napierdalanie na telefonie w celu dokonania preordera bo pan Hendrix napisał, że te 150k to bzdura. Jak większość postow hendrixa udającego developera
Opublikowano 21 września 20204 l Autor do startu preorderów jeszcze 20h a atmosfera już teraz robi się gorąca
Opublikowano 21 września 20204 l 12 minut temu, lpcl napisał: bo pan Hendrix napisał, że te 150k to bzdura Jakie jest lore, bo chyba coś mi umknęło?
Opublikowano 21 września 20204 l Autor Teraz, Paolo de Vesir napisał: Jakie jest lore, bo chyba coś mi umknęło? temat o preorderach ps5
Opublikowano 21 września 20204 l 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał: Jakie jest lore, bo chyba coś mi umknęło? "Teraz pora na komentarz do dostępności konsol MS. 150 tysięcy wydaje się absolutnie nierealne. Spodziewam się ok 1.7-2 mln. dostępnych konsol MS na launch day i pierwszy tydzień, ok 4-5 do końca roku max. 150k stanowiłoby ok. 7-9% procent dostępnych konsol na jeden rynek (!!!), dodatkowo rynek mały ( PS4 potrzebowało roku, żeby sprzedać taką ilość, a marka ma zupełnie inny status w PL), więc jestem bardzo sceptyczny co do liczb."