Paolo de Vesir 9 099 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Ciekawi mnie czy MS spodziewa się, że polski rynek ma szansę pokochać XBoxa jak nigdy wcześniej. Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Bez dobrego marketingu nie przyciągną Januszy od fifki czy coda. Poza ostatnim samozaoraniem Sony musi jeszcze pójść mocna kampania uświadamiająca ludzi co z czym gdzie i jak, bez tego przyciągną tylko mocno interesujących się branżą i którzy są na bieżąco z informacjami. Mocno liczę że wjadą w rynek na pełnej tak żeby niebiescy wyciągnęli w końcu głowę z tyłka. Cytuj
ASX 14 631 Opublikowano 21 września 2020 Autor Opublikowano 21 września 2020 Nie wiem czy się tego spodziewają, ale na pewno starają się żeby tak było Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Większość to janusze. No i rozmawiając że swoimi ziomkami (sorry za nich) robili wielkie oczy jak im mówiłem to co Sony od.pitala ostatnio. Większość nie ma pojęcia co i jak. Także trzeba dobrego marketingu bo janki chyba polecom po Sonke Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Pewnie dalsze szczegół All Access Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 3 minuty temu, Szymek napisał: Większość to janusze. No i rozmawiając że swoimi ziomkami (sorry za nich) robili wielkie oczy jak im mówiłem to co Sony od.pitala ostatnio. Większość nie ma pojęcia co i jak. Także trzeba dobrego marketingu bo janki chyba polecom po Sonke Ale co się dziwić. Jak większość Polaków mówiąc konsola myślą PlayStation. 9/10 konsol w Polsce to plejki (teza z dupy pokazująca skalę problemu). Cytuj
benito82pl 197 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 No u mnie ziomki kupuja ps5. Jak spojrze na profile to głównie multiplatformy a eksy od Sony ruszone ale nie skonczone. Pytam się czemu nie idą ze mna na zielone pastwiska. To pip iksboxa (pipi) bez eksow nie ma w co grać, pad UJOWY. Myślę no debile. 2 Cytuj
JeDaj 47 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 32 minuty temu, lpcl napisał: "Teraz pora na komentarz do dostępności konsol MS. 150 tysięcy wydaje się absolutnie nierealne. Spodziewam się ok 1.7-2 mln. dostępnych konsol MS na launch day i pierwszy tydzień, ok 4-5 do końca roku max. 150k stanowiłoby ok. 7-9% procent dostępnych konsol na jeden rynek (!!!), dodatkowo rynek mały ( PS4 potrzebowało roku, żeby sprzedać taką ilość, a marka ma zupełnie inny status w PL), więc jestem bardzo sceptyczny co do liczb." Jeśli dobrze rozumiem, to $ony jest za.yebiste i ogarnie coś koło 10mln konsol na premierę, ale M$ tylko 2mln? Wychodzi na to, że M$ ma w d.u.p.i.e rynek konsol, bo i nawet produkować im się nie chce. Coś tu śmierdzi.... czyżby słynne chińske suszi z plastiku? Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 może chodziło o 10-15k sztuk i jedno zero Rock dodal żeby MS mógł coś zwojować to musza zainwestować w marketing po prostu, szczególnie Series S i game passa a Hendrix to mógłby w końcu zrobić jakiś coming out bo niby wie wszystko o wszystkim a nie chce podać zrodel Cytuj
ASX 14 631 Opublikowano 21 września 2020 Autor Opublikowano 21 września 2020 12 minut temu, Figuś napisał: Pewnie dalsze szczegół All Access to już troche taka mała tradycja że o 15:00 zawsze mają nowe informacje do ogłoszenia ;D Cytuj
p406 46 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Na 4chan chodzi plota, że ma być obnizka ceny o 50 $. Stawiam, że w preorderze będzie taniej o 50 $ za Series S i X. Cytuj
tedi007 632 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 1 minutę temu, p406 napisał: Na 4chan chodzi plota, że ma być obnizka ceny o 50 $. Stawiam, że w preorderze będzie taniej o 50 $ za Series S i X. Jeśli to by była prawda to: Cytuj
Paolo de Vesir 9 099 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Czy w ogóle coś takiego jest możliwe? Nie słyszałem o czymś podobnym gdzie już po podaniu ceny przez obie strony jedna ją dodatkow zmniejsza. Nie jest to jakaś zakazana zagrywka? Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Ja słyszałem dziś w metrze ze o $100, a Halo Infinite w lutym 2021 1 Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Oficjalna cena oficjalną ceną, a mogą sobie sprzedawać taniej. Cytuj
nikt 42 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Teraz, Paolo de Vesir napisał: Czy w ogóle coś takiego jest możliwe? Nie słyszałem o czymś podobnym gdzie już po podaniu ceny przez obie strony jedna ją dodatkow zmniejsza. Nie jest to jakaś zakazana zagrywka? A dlaczego miała by być zakazana? Nikt jeszcze konsoli nie zamówił przecież. Trzymam kciuki. 16 minut temu, JeDaj napisał: Jeśli dobrze rozumiem, to $ony jest za.yebiste i ogarnie coś koło 10mln konsol na premierę Nie na premierę a do końca roku fiskalnego który dla sony kończy się z końcem marca 2021. Nikt nie wie ile będzie konsol na premierę. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Gdyby to była prawda ;o Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 @JeDaj Sony nie ogarnie 10 mln sztuk na premierę, bo to nierealne (świetnym wynikiem będzie jak tyle znajdzie się w kanale dystrybucyjnym do końca marca 2021). Co do MS, launch day to nie to samo co cały 2020. Zarówno MS, jak i Sony nie są w stanie wysłać wszystkich wyprodukowanych konsol od razu, droga morska to kilka tygodni (4-6 + wew. logistyka), stąd bookuje się przewozy lotnicze - znacznie droższe, ale też znacznie szybsze. Z tego powodu premierowy tydzień nigdy nie reprezentuje pełnej liczby przeznaczonej na 2020, szczególnie, że dochodzi okres świąteczny (drugi najważniejszy, po premierze) Jeszcze raz, dla przypomnienia, poprzedni start konsol: sprzedaż PS4 w 2013 = 4.2 mln, Xbox One = 3 mln. Moje prognozowane 4-5 mln, oznaczałoby duży wzrost (osobiście obstawiam coś ok. 4 mln - Covid effect i debiut na większej ilości rynków, w przypadku Sony coś ok 6, covid effect i obietnica większej ilości konsol na premierę) Cytuj
ASX 14 631 Opublikowano 21 września 2020 Autor Opublikowano 21 września 2020 Teraz, Paolo de Vesir napisał: Czy w ogóle coś takiego jest możliwe? Nie słyszałem o czymś podobnym gdzie już po podaniu ceny przez obie strony jedna ją dodatkow zmniejsza. Nie jest to jakaś zakazana zagrywka? w przypadku xboxa one tak było chyba. Oczywiście to była zupełnie inna sytuacja. W plotkę z 4chana nie wierze, trzeba pamiętać że już teraz M$ prawdopobnie traci na każdym egzemplarzu więc mało prawdopbnie żeby zgodził się tracić jeszcze wiecej. Zwłaszcza że słabsza konkurancja ma konsole droższą lub w tej samej cenie Cytuj
JeDaj 47 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 @nikt @Hendrix OK, rozumiem. Wszędzie były takie podniety o samolotach $ony, że myślałem, że to wszystko zatowarowanie na dzień premiery/pierwszy tydzień. Dzięki za wyjaśnienie Cytuj
Ukukuki 6 935 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 150k to jest plotka a nie oficjalna informacja przecież. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 4 minuty temu, ASX napisał: w przypadku xboxa one tak było chyba. Oczywiście to była zupełnie inna sytuacja. W plotkę z 4chana nie wierze, trzeba pamiętać że już teraz M$ prawdopobnie traci na każdym egzemplarzu więc mało prawdopbnie żeby zgodził się tracić jeszcze wiecej. Zwłaszcza że słabsza konkurancja ma konsole droższą lub w tej samej cenie Zawsze mogą tym zachęcić jeszcze bardziej niezdecydowanych klientów Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Godzinę temu, Starh napisał: Jak większość postow hendrixa udającego developera Chciałbym zobaczyć post, w którym udaję developera (hint: nie ma takiego), chciałbym też zobaczyć te bzdury, które rzekomo w większości wypisuję, tym bardziej, że jeśli jest coś co podlega korekcie, to fajnie wiedzieć co, nie mam specjalnie problemów jeśli chodzi o przyznanie się do błędów. Nie rozumiem też tego, że akurat moje stwierdzenie o tym, że ilość pre-orderów MS zawartych w plotce jest nierealna, sprokurowało taką reakcję, tym bardziej, że tyczy się to obu konsol, bo nie ma szans aby Sony wysłało na nasz rynek 150k konsol na premierę, wszystko w okolicach 50k będzie bardzo dużą liczba w przypadku każdego producenta konsol, jeśli chodzi o nasz rynek. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Przypuśćmy, ze masz racje. Nawet 15 tysięcy xboxow na premierę to będzie dla naszego rynku sporo według mnie. Cytuj
ASX 14 631 Opublikowano 21 września 2020 Autor Opublikowano 21 września 2020 ja się nie znam zupełnie na tej sprzedaży, dlatego jestem ciekaw jaką sprzedaż przewidujesz @Hendrix dla xboxa w następnej generacji? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi