Skocz do zawartości

Xbox Series X I S - preordery, zamówienia, All Access i ogólna szajba ;)

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękuję za kontakt z Działem Obsługi Klienta MediaMarkt.

Uprzejmie informuję, że nie posiadamy jeszcze oficjalnych informacji rozporządzających o wydawaniu klientom zamówień. Na ten moment sklepy są
czynne. Natomiast w związku z dynamicznie rozwijającą się sytuacją dotyczącą epidemii oraz w przypadku zamknięcia Marketów, zostaną uruchomione pickup pointy (przy galeriach lub przy punktach). Będzie zapewniony odbiór zamówień, co nie powinno spowodować żadnych opóźnień w realizacji zakupów. Proszę o cierpliwe oczekiwanie na dalsze informacje.

• Plusik 1
Opublikowano
2 minuty temu, 20inchDT napisał:

Kiedy złożyłeś zamówienie?

9 października, ale nie miałem opłacone, mimo iż w wiadomości prosiłem numer konta do wpłacenia kaucji.

Opublikowano (edytowane)

Ale sztryms, póki co, to ME nie są w ogóle wolnostojącymi sklepami (tak na wykopie napisali i sklep próbuję coś wykombinować w tym temacie, żeby mieli otwarte), także można sobie wybić z głowy, że będziesz chciał iść osobiście do sklepu. Pozostaje tylko i wyłącznie kurier, to się porobiło w tym syfie.

Edytowane przez Faka
Opublikowano
1 minutę temu, Faka napisał:

Ale sztryms, póki co, to ME nie są w ogóle wolnostojącymi sklepami (tak na wykopie napisali i sklep próbuję coś wykombinować w tym temacie, żeby mieli otwarte), także można sobie wybić z głowy, że będziesz chciał iść osobiście do sklepu. Pozostaje tylko i wyłącznie kurier, to się porobiło w tym syfie.

Dzwoniłem do ME dosłownie 20 minut temu, powiedzieli że zamówienia do sklepów w galeriach będą przekierowywane do najbliższych punktów odbioru, a w przypadku braku takiej możliwości, zamówienia będą wysyłane kurierem.

Będą się kontaktować w najbliższych dniach.

Opublikowano

Jak to nie są. Dziś byłem u siebie na wiosce w ME, gadałem z kiero i powiedział, że normalnie otwarte dopóki całkowitego lockdownu nie będzie. Co więcej powiedział, że będą mieli na 99% coś na stanie, poza preorderami zamówionymi więc ma mi odłożyć w razie czego.

Opublikowano

Ja to sam się osobiście pofatyguję we wtorek, czy będzie otwarte, czy nie, bo te wszystkie informacje na netach, to tak mieszanie bigosu jest, jeden z drugim, co innego mówi, a następny też co innego. Nawet nie ma oficjalnej informacji ze strony ME, co z tymi sklepami.

Opublikowano
8 minut temu, MYSZa7 napisał:

To jakiego rodzaju sklepem jest Media Expert czy Media Markt, który nie jest w ramach jakiejś galerii?

Normalnie wolostojące.

Opublikowano
Teraz, balon napisał:

Normalnie wolostojące.

No to co mnie ten Faka straszy wykopkami?

W sumie spróbuje sam zweryfikować i podjechać do jednego z nich.

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie to troche wyglada jakby mysleli ze sa wolnkstojace a wg polszy - nie. I się zrobil upsik. Może lecą negocjacje zeby to ogarnąć bez kuriera. U mnie jest osobne wejście. Wiec co za różnica czy potężne hebe sie styka sciana.

Edytowane przez Basior
.
Opublikowano
14 minut temu, Basior napisał:

Dla mnie to troche wyglada jakby mysleli ze sa wolnkstojace a wg polszy - nie. I się zrobil upsik. Może lecą negocjacje zeby to ogarnąć bez kuriera. U mnie jest osobne wejście. Wiec co za różnica czy potężne hebe sie styka sciana.

Takie że wtedy to pasaż handlowy. XD w Olsztynie masz media z obi sąsiadują i już pasaż. Mimo oddzielnych wejść 

• Smutny 1
Opublikowano
11 minut temu, blantman napisał:

Takie że wtedy to pasaż handlowy. XD w Olsztynie masz media z obi sąsiadują i już pasaż. Mimo oddzielnych wejść 

dokładnie u mnie jest tak

large.jpg?ts=1491217222

i na obecną chwilę ma być zamknięty

• WTF 1
Opublikowano
8 minut temu, Figuś napisał:

dokładnie u mnie jest tak

large.jpg?ts=1491217222

i na obecną chwilę ma być zamknięty

Z ciekawości,  a można np wiesz do ccc i przejść bez wychodzenia na dwór do pepco albo z pepco do ME?

Opublikowano
2 godziny temu, SetoPL napisał:

Znajomy z RTV AGD mówił, że z dużym prawdopodobieństwem zamówienia z odbiorem w sklepie będą anulować i zwracać kasę. Klienci będą musieli jeszcze raz zamówić z odbiorem do domu. Podczas pierwszego lockdownu po prostu zmieniali sposób dostawy, ale mieli wtedy ogromne problemu logistyczne np. złe adresy zamówien etc.

Nawet nie gadaj...

Opublikowano

Nic nie będą anulować i zwracać kasę, bo to jest wypuszczenie już łykniętego klientka (nie masz pewności, że znowu zamówi u ciebie). Zbliża się ciężki miesiąc dla detalu, nikt nie chce tak łatwo pozbyć się klienta. 

Opublikowano
55 minut temu, MYSZa7 napisał:

No to co mnie ten Faka straszy wykopkami?

W sumie spróbuje sam zweryfikować i podjechać do jednego z nich.

Mysza, kumpel napisał do mnie który też wział X-a w XAA że dostał info w ME na infolini że odbiór i formalności w XAA załatwi we wtorek w sklepie na Granicznej we Wroc bo ten Media Expert ma być ottwarty. Ale to info przez telefon i nie ma na to potw. Ponoć jutro ma być oficjalne info. 

• Plusik 1