Skocz do zawartości

Xbox Series X I S - preordery, zamówienia, All Access i ogólna szajba ;)

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ja ostatnio dowiedziałem się, że te gejmstopy były masowo zamykane, bo im hajsy nie zgadzały, pracowników zwalniali, to się nie dziwię, że u tych irasów taki sztryms z konsolami jest. Media Expert czy Media Markt, to to nie jest. 

Opublikowano
19 minut temu, Faka napisał:

Jak ja ostatnio dowiedziałem się, że te gejmstopy były masowo zamykane, bo im hajsy nie zgadzały, pracowników zwalniali, to się nie dziwię, że u tych irasów taki sztryms z konsolami jest. Media Expert czy Media Markt, to to nie jest. 

GameStop ogólnie jedzie na marce a nie jako sklep dla miłośników gier wideo.

Ich polityka cenowa bazuje na Januszach i ludziach nie mających pojęcia o grach wideo, w Irlandii przy premierach gier na odchodzącej generacji zawsze dawali cene 69.99€ podczas gdy w sklepie (drzwi obok - Argos) ta sama gra kosztowała 54.99€

Czytalem jakiś czas temu o problemach Gamestopu ale później pojawiło się tez światełko w tunelu o dofinansowaniu przez MS i jakoś to latalo, nowa generacja utwierdziła mnie jednak w przekonaniu ze nigdy więcej u nich nie zrobię pre ordera ani nie powierzę moich pieniędzy, no taki Polski X-Kom.

Opublikowano

Gdyby nie ten ich deal z Microsoftem to gamestopy w USA już byłyby zamknięte. Obie firmy ogłosiły konsole w wersjach cyfrowych i gdyby gracze zdecydowali że preferują cyfrówki to GS poszedłby na dno szybciej. Ale jednak nadal przywiązani jesteśmy do pudełek. Dzięki czemu Series S i PS5 Digital tak dobrze się nie sprzedały

Ja im źle nie życzę bo mam miłe wspomnienie. Gdy byłem w USA na wizie Studenckiej i popracowałem tam trochę to w nagrodę kupiłem sobie PSP Slim na jej premierę w wersji Silver / Daxter. A potem po powrocie do Polski czytałem coraz to gorsze opinie i o tym jak sieć toczy się po równi pochyłej. 

Spoiler

newpackaging-1.jpg

Mam nadzieje że od xkom po fiasko z konsolami, w szczególności gracze się odwrócą. Ale za 8 lat wiadomo, zapomnimy i na premierę PS6 i Xboxa ..... coś tam znów będzie tak samo. 

Opublikowano
1 minutę temu, Durr napisał:

Macie informację czy XSX jest jeszcze w jakimś sklepie dostępny? Jest szansa dorwać na te święta?

Jest szansa, sprawdzaj szczególnie Allegro, mój kumpel w sobotę kupił tam z oficjalnego sklepu. Niestety wszystkie 250 sztuk które wrzuciły, rozeszły się w moment. Ale konsole co chwile się pojawiają. 

Opublikowano
Godzinę temu, Ma_niek napisał:

Nie no dostępność to tragedia teraz . Codziennie patrzę na strony marketów i nic nie ma. Jeszcze trochę i się wkurzę i kupię tymczasowo series s jako dekoder do gamepassa

Na RTV AGD sprawdz, ale ogólnie to co chwile gdzieś dodają kilka sztuk.

Opublikowano

Pisałem maile do kilku sklepów, wszędzie piszą, że pojawiają się co jakiś czas i trzeba śledzić stronę. Ostatnio były na Neonet, ale dostępna była tylko płatność z góry, a jednak słabo zapłacić, a potem ci napiszą, że jednak nie starczyło dla ciebie.

W MM często mają też z ekspozycji, ale w cenie normalnej, więc raczej olać.

Opublikowano

Na przestrzeni ostatnich 2 tygodni przeszedłem kolejno przez próbę zakupu desktopu, konsoli i laptopa. Nigdzie nie ma tego co chcę a to co jest mi nie leży :ninja:

Opublikowano

@bluber

Obczajałeś sklepy i trafiłeś przypadkiem, czy miałeś skądś info o dostępności w ME?

A dobra, wziąłem w Play bez umowy, cena standardowa i niby towar dostępny. Płatne na miejscu, więc zobaczymy, czy serio mają.

Opublikowano
17 godzin temu, krupek napisał:

Obczajałeś sklepy i trafiłeś przypadkiem, czy miałeś skądś info o dostępności w ME?

Przypadkiem w trakcie rozmowy na discordzie na temat dostępności Xboxów @Hum wszedł na stronę ME i powiedzial, że tam widzi, także creditsy dla niego 

• Dzięki 1
Opublikowano

W ME wczoraj wieczorem już były niedostępne, w Play dziś już też nie, także szybko się rozchodzą. Niby w Playu przyjęli do realizacji i ma być do odbioru w ciągu 2-4 dni, zobaczymy.

Opublikowano
30 minut temu, krupek napisał:

W ME wczoraj wieczorem już były niedostępne, w Play dziś już też nie, także szybko się rozchodzą. Niby w Playu przyjęli do realizacji i ma być do odbioru w ciągu 2-4 dni, zobaczymy.

Teraz też są dostępne w ME.

Opublikowano
Godzinę temu, Ma_niek napisał:

Teraz znowu nie ma . Widział ktoś jakąś oferta z gołą konsola w normalnej cenie a nie żadne durne bundle. Bo planuje kupić przed świętami ale znowu pustki w sklepach

Wczoraj w MM leżalo tego sporo ale nie wiem czy w bundlu czy goła.

• 1 miesiąc temu...