balon 5 334 Opublikowano 17 października 2020 Opublikowano 17 października 2020 ZNAK Z NIEBIOS! Cytuj
Elitesse 377 Opublikowano 17 października 2020 Opublikowano 17 października 2020 4 godziny temu, balon napisał: I co odpowiedzieli? Zmienili coś i doślą kod? Nie, poinformowali mnie o tym co wiedziałem - tj. nie można skorzystać z kodu przy zakupie na raty. Podziękowałem pani i odpisałem, że już to wiem i zgodnie z tym co wyczytałem na ich stronie kody będą dosyłane po zakupie w ciągu 21 dni. Zapytałem jeszcze czy wie kiedy pojawi się możliwość ubezpieczenia konsoli i czy może mi dać jakiś namiar na ubezpieczyciela jak bym chciał już po zakupie ją ubezpieczyć. W końcu wcześniej dostałem takie info przez telefon - info, że muszę się skontaktować sam z ubezpieczycielem jak chcę ubezpieczyć towar. Pani odpisała że "nie posiadamy danych dotyczących możliwości zakupu konsoli z ofertą ubezpieczeniową na naszej stronie internetowej." Nie wiem czy chcę ją jeszcze o coś pytać. Może to też są jakieś znaki i powinienem sobie odpuścić to ubezpieczenia albo nowego xboxa na premierę... Cytuj
Bzduras 12 458 Opublikowano 17 października 2020 Opublikowano 17 października 2020 Znaki XD Weźcie kupcie sobie preorder jak człowiek w normalnym sklepie i będziecie mieć znak - maila w listopadzie z informacją, że sprzęt jest do odbioru. 1 Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 17 października 2020 Opublikowano 17 października 2020 2 minuty temu, Bzduras napisał: Znaki XD Weźcie kupcie sobie preorder jak człowiek w normalnym sklepie i będziecie mieć znak - maila w listopadzie z informacją, że sprzęt jest do odbioru. No ale przecież Euro to normalny sklep. Możesz sobie wejść i kupić preordera jak w każdym innym sklepie. Są dwie opcje, bez kaucji oraz z kaucją 100 zł, dająca gwarancję odbioru Day1 coś jak w MM. Te znaki to koledzy sobie dodają, przy tak życiowej decyzji jak zakup nowej konsoli video Cytuj
Bzduras 12 458 Opublikowano 17 października 2020 Opublikowano 17 października 2020 Jak widać chyba nie za bardzo ogarniają temat, skoro tak długo toczy się dyskusja o problemach z czymś przy zamawianiu konsolki. 1 minutę temu, balon napisał: Te znaki to koledzy sobie dodają, przy tak życiowej decyzji jak zakup nowej konsoli video Przyznaję, że krindżnąłem srogo przed monitorem jak poczytałem o znakach z nieba Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 17 października 2020 Opublikowano 17 października 2020 W MM też były problemy z tà kaucją. Ludzie wpłacali i im zlecenia anulowali, potem wyszło, że jakieś błędy i przywracali preordery W sumie chyba w Polsce pierwszy raz tak liczne preordery na konsole. Trochę sytuacja z PS4, a trochę covid i ludzi się rzucili na sprzęty, a sklepy chyba nie do końca to ogarniają. Cytuj
Elitesse 377 Opublikowano 17 października 2020 Opublikowano 17 października 2020 15 minut temu, balon napisał: No ale przecież Euro to normalny sklep. Możesz sobie wejść i kupić preordera jak w każdym innym sklepie. Są dwie opcje, bez kaucji oraz z kaucją 100 zł, dająca gwarancję odbioru Day1 coś jak w MM. Te znaki to koledzy sobie dodają, przy tak życiowej decyzji jak zakup nowej konsoli video Normalny dobry polski sklep, bo dobry i polski tylko ludzie czasem nie ogarniaja Przy wcześniejszych zakupach nie miałem żadnych problemów, a kupiłem tam już trochę rzeczy. Nie to co u Niemca - skusiłem się na PS VR na dzień dziecka i nie chcieli mi przyjąć zwrotu, bo miał produkt miał kontakt z naskórkiem. Szczegóły w stopce Cytuj
Wredny 9 509 Opublikowano 17 października 2020 Opublikowano 17 października 2020 W dniu 16.10.2020 o 10:51, Czoperrr napisał: Xkom nie brał a nawet odejmował stówkę, nie wiem dlaczego kombinujecie z innymi sklepami. Bo w przeciwieństwie do EURO, żadnego Xkomu nie widzę w mojej okolicy 22 godziny temu, Figuś napisał: Ja miałem problem z ustaleniem daty dostawy bo przymulało, ale udało się i zaklepana na 10 listopada To już można? Bo u mnie opłacone, ale o termin dostawy nikt mnie nie pytał jeszcze (a zawsze wysyłają powiadomienie, że już można ustalić). 2 godziny temu, nieobchodzimnieto napisał: To poradź jak jesteś taki specjalista od euro rtv. Złożyłem zamówienie ale nie opłaciłem od razu i teraz w profilu mam zamówienie ale nie mogę go opłacić bo zniknął przycisk płace lol. Na maila jeszcze nie raczyli odpisać. Jak masz zamiar kontaktować się tylko mailowo to powodzenia Po to mają infolinię (czynną do 21:00), żeby im truć dupę. Dzwoń, powiedz żeby Ci odświeżyli status zamówienia, bo zniknął przycisk "Płatność" - wiem, bo przerabiałem już ten scenariusz: W dniu 14.10.2020 o 18:39, Wredny napisał: Ja dostałem, ale teraz mam problem z płatnością. Chciałem już dzisiaj sobie SEXa zamówić, wpisałem kod, odjęło stówkę, ale nie mogę zaklepać płatności w sklepie, tylko online. Myślę sobie "trudno, w sumie i tak już jestem tą stówką uwiązany, więc zapłacę teraz", ale bank zamulił i nie doczekałem się na kod autoryzacji SMS - na stronie EURO "płatność niedokończona", na infolinii babka mi odświeżyła, żebym mógł powtórzyć czynność (w międzyczasie dostałem zaległe SMSy z banku, po czasie), zrobiłem jeszcze raz i sytuacja się powtórzyła - zadzwoniłem do Euro znowu, tym razem jakiś gostek, ta sama procedura, ale albo dłużej trwa, albo coś zyebau, bo wciąż w zamówieniu nie mam guziczka "Płatność". Czekam jeszcze ze 20 minut i znów będę dzwonił. K#rwa, jakie cyrki, zamiast dać normalnie możliwość zapłaty w sklepie... W dniu 14.10.2020 o 20:21, Wredny napisał: Dzwoniłem juz kilka razy, za pierwszym razem babka elegancko przywróciła mi opcję "Płatność", ale wtedy zawinił bank, który nie wysłał SMSa. Później dwa razy dzwoniłem i za każdym razem "Już powinno być OK", po czym sytuacja bez zmian i nie mam opcji płatności dokończyć. Mają infolinię do 21:00, więc jeszcze raz im pomęczę bułę. Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 17 października 2020 Opublikowano 17 października 2020 7 minut temu, Wredny napisał: To już można? Bo u mnie opłacone, ale o termin dostawy nikt mnie nie pytał jeszcze (a zawsze wysyłają powiadomienie, że już można ustalić). Zaraz po zatwierdzeniu zakupu mogłem ustalić termin dostawy KURIEREM, a z tego co kojarzę ty chcesz odebrać osobiście, tak? Cytuj
Wredny 9 509 Opublikowano 17 października 2020 Opublikowano 17 października 2020 Aaaaa, to luzik - kurierem to bym się bał Chociaż jak mi zamkną galerię ze sklepem to będę żałował swojej decyzji Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 17 października 2020 Opublikowano 17 października 2020 3 minuty temu, Wredny napisał: Aaaaa, to luzik - kurierem to bym się bał Patrząc po tym co się dzieje w PL to ja się właśnie zastanawiam czy nie zmienić właśnie na kuriera... Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 17 października 2020 Opublikowano 17 października 2020 Teraz, Wredny napisał: Aaaaa, to luzik - kurierem to bym się bał Z unboxingu co był którąś stronę wcześniej widać, że musieliby po tym wózkiem widłowym jeździć żeby sie coś stało konsoli. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 17 października 2020 Opublikowano 17 października 2020 A co za różnica czy kurier czy osobiście, skoro i tak konsola przyjeżdża transportem pół świata? 1 Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 17 października 2020 Opublikowano 17 października 2020 Mi się wydaje, że może Wredny się bal, że kurier nie dotrze 10. No ba tak to faktycznie, pół świata przeleci zanim do nas trafi. Cytuj
Bzduras 12 458 Opublikowano 17 października 2020 Opublikowano 17 października 2020 Przeleci pół świata zgodnie z planem, a w Polsce utknie na sortowni na trzy dni dłużej, bo taki to kraj 1 Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 17 października 2020 Opublikowano 17 października 2020 No ja nie pamiętam czy kiedykolwiek jakas przesyłka od kuriera nie przyszła na czas Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 17 października 2020 Opublikowano 17 października 2020 10 minut temu, Bzduras napisał: Przeleci pół świata zgodnie z planem, a w Polsce utknie na sortowni na trzy dni dłużej, bo taki to kraj 7 minut temu, MaZZeo napisał: No ja nie pamiętam czy kiedykolwiek jakas przesyłka od kuriera nie przyszła na czas Aż mi przypomnieliście moją Forze Horizon 3 zamówioną przez sklep MS z wysyłką z Holandii, tak doszła do mnie na czas że zamiast ze Strykowskiej sortowni pojechała sobie zwiedzić sortownie na Litwie i doszła do mnie tydzień później, jak dołączyłem do gry z forumkiem do wszyscy dojebane fury, a ja trzykołowcem za nimi próbowałem jechać, tak byłem zażenowany sytuacją że hajp opadł i szybko do żyda gra poszła Cytuj
nieobchodzimnieto 482 Opublikowano 17 października 2020 Opublikowano 17 października 2020 2 godziny temu, Wredny napisał: Bo w przeciwieństwie do EURO, żadnego Xkomu nie widzę w mojej okolicy To już można? Bo u mnie opłacone, ale o termin dostawy nikt mnie nie pytał jeszcze (a zawsze wysyłają powiadomienie, że już można ustalić). Jak masz zamiar kontaktować się tylko mailowo to powodzenia Po to mają infolinię (czynną do 21:00), żeby im truć dupę. Dzwoń, powiedz żeby Ci odświeżyli status zamówienia, bo zniknął przycisk "Płatność" - wiem, bo przerabiałem już ten scenariusz: jutro jest dzień boży to nie będę dzwonił. Zobaczę w poniedziałek,, może ktoś po porannej kawce odpisze na maila. Cytuj
Moldar 2 248 Opublikowano 18 października 2020 Opublikowano 18 października 2020 Tez mam kod od Xkomu ale nie czekalem z zamówieniem u nich przez zle doswiadczenia. No i ciśnienie oczekiwania by mnie skręciło :rotfl:Bo X Box Series X to dla mnie najważniejszy zakup tego roku. Xkomu się obawiam, ale jak 10 listopada nie będą mieli konsoli to idę po prostu do media Markt i pewnie będzie na półce. Cytuj
prz3mus 20 Opublikowano 18 października 2020 Opublikowano 18 października 2020 No ja nie pamiętam czy kiedykolwiek jakas przesyłka od kuriera nie przyszła na czasW zeszłym roku kupilem telewizor, 31 października na stronie śledzenia przesyłki info że paczka w doręczeniu... Telewizor przyjechał 4 listopada bo niby dopiero wtedy kurier dostał paczkę do dostawy (1 listopada wolne i później weekend) Póki co jeszcze nie zawiodłem się na paczkomacie, będzie o 21 ale będzie, ostatnio nawet w sobotę dowożą paczuszki do skrzynek. Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 18 października 2020 Opublikowano 18 października 2020 Godzinę temu, Moldar napisał: idę po prostu do media Markt i pewnie będzie na półce. Patrząc jaką szajbe odwalają nasi ciemiężyciele, to mocno wątpliwe jest by sklepy były otwarte. Sam chciałem tak uczynić i po prostu kupić w sklepie w dniu premiery jak biały człowiek, ale chyba jednak zamówię wysyłkowo. Nie nastawiam się też, że dostanę konsolę w dniu premiery, bo 11go mamy święto, a sklepy to będą wysyłać pewno 10go. Jednak lepiej dostać konsolę kilka dni później niż wcale. 1 Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 18 października 2020 Opublikowano 18 października 2020 Skąd założenie że bedą wysyłać 10tego? Gierki wysyłają przed premierą. Cytuj
Czoperrr 5 079 Opublikowano 18 października 2020 Opublikowano 18 października 2020 Xkom pisze, że wysyła od 10tego. Mam odbiór osobisty, więc mam nadzieję, że będzie w ten dzień do odbioru. Cytuj
messer88 6 457 Opublikowano 18 października 2020 Opublikowano 18 października 2020 "Mój" xkom lubił gry często wydawać dzień dwa przed premierą, nie powiem byłaby niespodzianka ale chyba tutaj się tak nie (pipi)ną. Cytuj
iluck85 2 879 Opublikowano 18 października 2020 Opublikowano 18 października 2020 (edytowane) Powinni wysłać w poniedziałek. A podają 10, bo wtedy jest premiera. Mocno wątpię w zamknięcie sklepów, ludzie się zbierają z wiosennego lockdownu. Nas na to nie stać- kasy już nie mają, już kombinują z 500+. Zamknęli siłownie i kluby fitnes, bo to nisza. Ale sieciówka która ma kilka pkt i czynsz na poziomie 50k się spoci i pewnie padnie. Teraz zamknięcie dużych sklepów, to generalnie będzie gwóźdź do trumny. Wchodzę na euro czy Media Expert i nie widzę opcji rat. Widzę odbiór osobisty i wysyłka. Płatność karta, blikiem. Nie ma nigdzie opcji rat. Edytowane 18 października 2020 przez iluck85 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi