Basior 1 040 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 48 minut temu, Wiolku napisał: Tu aż się prosi o jakieś duże walki armii na polach i Ty w tym wszystkim jako niszczyciel. Póki, co stonowanie. Screeny czekolady fajniejsze niż ultra chaotyczny zwiastun. No i jeszcze rok czekania xd Co oni tam śpią? No właśnie jaranko mega, ale 2023? Jeszcze może obsuwa dodatkowa wejdzie. Ja liczyłem na ten rok. Ba niektórzy z forumka gadali głupoty po zapowiedzi, że wiedzą, że wyjdzie rok temu. Może to syndrom Cyberpunka? Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 958 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Insajderzy z Twittera pisali że wyjdzie w tym roku przed Forspoken xd Trailer wygląda świetnie, a te walki summonów to Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Klimaty fantasy, a nie to futurystyczne gowno z ff7 remake, 13 czy 15 to juz plus. Tylko, zeby system walki nie był tak prymitywny jak w FF15. No i nauczony wczesniej wspomniana grą, chyba poczekam na jakas edycje goty, na premiere nie wezme na bank. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zupełnie do mnie nie przemawia na tą chwilę ten Fajnal. Ten system walki nie wygląda zachęcająco, do tego jakieś paski życia jak w bijatykach. Fabularnie może coś z tego wreszcie wyjdzie Square Enix, ale do ich gier podchodzę mocno ostrożnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Dla mnie najlepsza gra na SoP. Pod względem technicznym widać, że gra przeszła długa drogę, jest znacznie ładniej. Świetna muzyka w trailerze no i te summony, mam tylko nadzieję, że SE nie będzie ich wydawać jako dlc Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 869 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zwiastun mnie niesamowicie nakręcił, świetnie zmontowany, te walki summonów wyglądają cudnie. Sam system walki wydaje się ewolucją z Remake, w każdym razie zapowiada się, że FF XVI nie podzieli losu FF XV. xD Ale ta premiera summer 2023 to XD. Z drugiej strony mogę poczekać jeszcze rok jak gra będzie kompletna od początku do końca. No i niezłe babeczki będą. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Będzie to na XSX? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Ma czasową ekskluzywność na ps5. PC i Xbox będą później. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Godzinę temu, Sedrak napisał: Będzie to na XSX? ff na rok, a forspoken na dwa lata jezeli dobrze pamietam. Tylko, ze ff7r tez mial byc na rok w czerwcu sie konczy ekskluzywnosc na epic store, wiec mozliwe, ze cos sie ruszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 3 minuty temu, 20inchDT napisał: wiec mozliwe, ze cos sie ruszy mordo, nie chcesz grać w tego crapa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 nie chce. przeszedłem oryginal ff7 i nie lubie fabularnie tej czesci. jedyne co mnie interesuje to czy sony tego nie wykupi na zawsze, bo chcialbym wiedziec co sony odwali w sprawie ff16 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Godzinę temu, 20inchDT napisał: chcialbym wiedziec co sony odwali w sprawie ff16 Czytalem, ze na 10 milionow sprzedanych sztuk FF15, tylko 1,1 to był xbox. Jestem skłonny przyjąć te liczby do wiadomosci, biorac pod uwage jak w przeszłości sobie radziły jrpg na xboxach. Gdyby sony chciało exa, to pewnie finansowo to w ich zasięgu. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 Za system walki odpowiedzialny jest ziomek co pracował przy DMC5 i Dragon's Dogma. Dobrze to wróży. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 869 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Może nawet lepiej, że nie będzie to typowy open-world. Wystarczy mi coś w stylu XII, odpowiednio rozbudowane. Super, że nad systemem walki pracuje gość odpowiedzialny za ten element z Dragon's Dogma - będzie widowiskowo i responsywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
_mike 318 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Tak czytam o tym FF o wydaje się, że gra będzie spoko. Od czasu pierwszej 13 nie miałem żadnej podjarki na tą serię, a w tym wypadku wszystko mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 Dziwi brak party. Mam nadzieję, że system walki będzie mocno rozbudowany, bo jeżeli ograniczy się do 5 ataków + możliwości zmiany movesetu na innego summona, to będzie bidnie biorąc pod uwagę, że mamy jednego bohatera do sterowania przez całą grę. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 Taka ciekawostka, gra na rynku amerykańskim będzie miała voice aktorów z UK. Twórcy tym samym chcą należycie oddać klimat świata (średniowieczna Europa). Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 Pewnie uzywaja tego samego studia co do 14 i im bedzie tez bardziej na reke. Mi tam pasuje, jestem bardziej do UK angielskiego przyzwyczajony. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 10 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 On 6/23/2022 at 12:08 AM, _mike said: Tak czytam o tym FF o wydaje się, że gra będzie spoko. Od czasu pierwszej 13 nie miałem żadnej podjarki na tą serię, a w tym wypadku wszystko mi się podoba. trzy etapy życia Clive'a. Nooo... zapowiada się to mocarnie. MOCARNIE. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 11 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 Finale już kompletnie rozminęły się z pierwotną formułą aż dziwi, że jeszcze je numerują na tym etapie tbh (nie mówiąc o włączanie dwóch mmo do głównej linii no ale niech im będzie, DQ zrobił to samo). To, co do tej pory pokazali i Pan Yoshida jednakże trzyma moją wiarę w tą grę wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Wygląda super, przespałem ostatnie 5 części, tę kupię chyba na premierę jak X'tkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 https://blog.playstation.com/2022/10/20/new-final-fantasy-xvi-ambition-trailer-offers-an-in-depth-look-into-the-characters-and-world-of-valisthea/?sf261147529=1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Szczerze to wizualnie jakoś mnie to nie jara w ogóle. Nie wiem, co jest tak ładnego, a co dopiero "niesamowitego" w tym obrazku lol. "Niesamowitego". Jakoś strasznie mi to pachnie tym średniowiecznym normalsowaniem, które ostatnio obśmiewałem w podejściu Diofield Chronicles. W Diofield nasze postacie nazywają się Andrias Rhondarson, Izelair Wigan, Iscarion Colchester i Waltaquin Redditch XD. Żebyśmy nie przegapili że to jest średniowieczny poważny brytyjski klimat. Jak widzę te twarze i te nazwiska tutaj, to jakoś też mi się to tak kojarzy z pewnym bezjajecznym "poważnym" fantasy, które nie ma własnego charakteru, ale zazwyczaj tak naprawdę wcale poważne ani mądre też nie jest. A jednak seria FF nie bez powodu "skręciła w science-fiction" (też mnie bawią te wypowiedzi twórców, bo ten "skręt" miał miejsce TRZYDZIEŚCI lat temu, co tu w ogóle mówić). Własne światy dają większy potencjał na bardziej wyjątkowe, jajeczne historie z mocnymi i wyjątkowymi momentami i sytuacjami. A tutaj co? Rycerz w zbroi mówi że The Blight wyjałowiła nautrę i wszystko zostawiła szarym xD. Brzmi oryginalnie, jeszcze w grach nie było. To jednak wszystko detal, bo zadecyduje jakość samej gry, a Square-Enix chyba najlepiej wie że dużo pikseli w twarzach postaci nikogo po premierze gry już nie obchodzi. Ogólny pomysł na FF XIV też nie należy do jakichś górnolotnych, ale jakość całej gry sprawiła że ma masę wielbicieli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi