Opublikowano 18 lipca 20231 r 3 minuty temu, Schranz1985 napisał: A ten znowu o turowosci. Niereformowalny typ. Walka jest najmniejszym problemem tego FF. Poza tym była masa za(pipi)istych gier jrpg NIE turowych już nawet za czasów psx. Np star ocean, tales of destiny 2 itd. Po prostu tu jest nędzna wydmuszka. No ale są rozbłyski, jest qte i niektórym tyle wystarcza. Widocznie jestem zbyt wymagający. Pierdolisz i slabo napisanych postacia a potem wymieniasz Tales of destiny xD Nie mam pojecia czego tu brakuje w postaciach i fabuły, przypierdalasz sie o cos a argumenty wyciagasz z dupy. 50 twoj post z twoim placzem, kurwa jak mi sie cos nie podoba to nie wchodze w tematy tych gier i nie zatruwam dupy innym.
Opublikowano 18 lipca 20231 r Sory ale cringowy Cloud z part1 ff7r to nie ma nawet startu do Clive'a chociaż podobieństwa są w zachowaniu to przynajmniej Clive coś tam slucha co do niego mówią inni. Nie ma sensu dyskutować z tymi co gra sie nie podoba, bo aspekty które robią robotę w tej grze są totalnie przez nich niezauważalne. Najważniejsze że nie ma minigierek. Tylko klauna wstawić jak to pewien klaun już wcześniej zaznaczyl
Opublikowano 18 lipca 20231 r 22 minuty temu, oFi napisał: Nie ma sensu dyskutować z tymi co gra sie nie podoba, bo aspekty które robią robotę w tej grze są totalnie przez nich niezauważalne Zauważyłeś, że nawet gdy podawałem zalety (oprócz wad jak fabularne fetch questy) to i tak dyskusji nie było, tylko klauny od pajaców?
Opublikowano 18 lipca 20231 r 49 minut temu, _Red_ napisał: Zauważyłeś, że nawet gdy podawałem zalety (oprócz wad jak fabularne fetch questy) to i tak dyskusji nie było, tylko klauny od pajaców? A jeden z tych pajaców to ty, wyjdz z tematu i przestan płakać. Edytowane 18 lipca 20231 r przez iNETSTAR
Opublikowano 18 lipca 20231 r Nie misiaczku kolorowy, będę tam gdzie mam ochotę. Temat brzmi FF16 a nie "Wzajemne ssanie pały psychofanów".
Opublikowano 18 lipca 20231 r 9 minut temu, _Red_ napisał: "Wzajemne ssanie pały psychofanów". Sorry ale nikogo nie interesuje co robisz poza forum
Opublikowano 18 lipca 20231 r Przeszedłem, dostałem normalnie epilepsji od ostatniej walki. Gra do bahamutha to 9/10 - praktycznie wszytsko mi się podobało, fabuła była ciekawa, potem już do końca mocno niestety siada. Ogólnie jestem ukontentowany - prolog był przegenialny, było wiadome że jest to nie do doprowadzenia do końca. Bawiłem się 100x lepiej niż przy 7remake, walki z Eikonami inich epickość to jest coś za co dziękuję bo brakowało mi takiej skali walk z czasów trylogii starego GoWa. Dlc nie chce, nie ma sensu nic tu dopowiadac - pewnie i sporo wątków można byłoby omówi , ale w sumie po co - nie lubię tłumaczenia wszytskiego jak krowie na rowie, a też w sumie miałkie rozwiązania fabularne z drugiej połowy gry nie zapowiadaja zeby jakiekolwiek dlc miało to rozwiazac i wnieść ten aspekt na wyżyny. No i tej chujowej walki z Spoiler Odynem Nie ścierpie, a Jill do najchujowsza baba w historii gejmingu. Ost <3
Opublikowano 19 lipca 20231 r No ta Jill slabo sie wpasowała w klimat. Myślałem, że może jej się polepszy i będzie jak Tifa ale to chyba bardziej postać tragiczna niż Cid, który z kazdym wystąpieniem polepszał morale reszcie zespołu. Kurczę, nawet pies lepiej od niej wypadł
Opublikowano 19 lipca 20231 r 10 godzin temu, iNETSTAR napisał: A jeden z tych pajaców to ty, wyjdz z tematu i przestan płakać. Nie mów ludziom co mają robić na forum randomie
Opublikowano 19 lipca 20231 r 6 godzin temu, oFi napisał: No ta Jill slabo sie wpasowała w klimat. Myślałem, że może jej się polepszy i będzie jak Tifa ale to chyba bardziej postać tragiczna niż Cid, który z kazdym wystąpieniem polepszał morale reszcie zespołu. Kurczę, nawet pies lepiej od niej wypadł Torgal ogólnie bardzo dobrze wypadł jako kompan. Sidequest z psem ten ostatni bardzo dobry, było czuć więź z pupilem .
Opublikowano 19 lipca 20231 r Nie mów ludziom co mają robić na forum randomie [emoji4]To już nie jest random, teraz to znany trollclaunpixel.
Opublikowano 19 lipca 20231 r 8 godzin temu, Pupcio napisał: Nie mów ludziom co mają robić na forum randomie Kolejny pajac wyjdz jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia nt gry panie ZNANY btw jeden z najlepiej ocenianych finali przez fanów bardzo dobrze, oby zostali przy tej formule mesjasz numer 2 lub DLC ... hmm czekam Edytowane 19 lipca 20231 r przez iNETSTAR
Opublikowano 19 lipca 20231 r Właśnie zrobiłem kupę.Mam nadzieję że następne epickie walki będą lepsze.Jak dla mnie to lipa, długie nudne i tylko czekałem żeby te qte się odpaliło i umar.Na prawdę momentami to miałem takie xD, co to (pipi)a jest.Nuta jedynie na plus.Oczywiście zginąć się chyba nie da....Daleko do końca?Mam nadzieję że bahamut nie jest taka popluczyna uj wie czym i rozbłyskami?Te walki eikonow mi nie leżą, dwa czołgi, odskok kółkiem i kwadra kwadrat trójkąt.To już zwykłe hunty wypadają ciekawiej, można się pobawić skillami itd.
Opublikowano 20 lipca 20231 r 10 godzin temu, Schranz1985 napisał: Mam nadzieję że bahamut nie jest taka popluczyna uj wie czym i rozbłyskami? Oj... Jest, jest i to mocno.
Opublikowano 20 lipca 20231 r Jestem po wydarzeniach w Tabor, chyba zaczynam odczuwać zmęczenie. W międzyczasie odpaliłem sobie FFVIIR, FFX, i kurcze XVI jednak jest uproszczona do bólu. Meczy mnie lekko ta schematyczność, o której wielu tutaj pisało. Poza schematami aktywnościowymi przychodzi moment, gdzie gdy już nie dostaję nowych umiejętności, powtarzanie nabytych już kombinacji w każdej walce robi się mega nużące. Chcę się lecieć "na pałę" aby tylko coś świeżego zadziało się w grze, jednak sumienie nie pozwala i masochizm bierze górę. Na tym "Normalu" ekwipunek nie robi żadnej różnicy co dodatkowo nie polepsza sytuacji. Z tego wszystkiego mam chyba już większą ochotę pograć w jeden z wyżej wymienionych tytułów, niż męczyć te same lokacje, tych samych przeciwników, te same misje, te same techniki w XVI. Nie zrobię jednak tego, bo wiem, że jeśli zacznę to XVI wyląduje w temacie "Właśnie porzuciłem". Na razie największym wyzwaniem dla mnie w XVI była walka ze smokiem lvl50 z huntu, który miał mnie na strzała, którego jednak udało mi się pokonać ekipą lvl 38. Walka wymusila kilka(naście) podejść i starannie dobranych technik + umiejętnego operowania przedmiotami. Gra pełna skrajności, niby fanservice, z drugiej totalny antyfan, żeby sobie dzieci mógły grę przejść jedną ręką... Gdzie jest DEMOKRACJA i wolność wyboru?!
Opublikowano 20 lipca 20231 r Tu niby wszystko jest ale nic nie działa .Masz hunty punkty reputacji itd ale gdzie nagroda?Naszyjnik dodający 20hp gdy masz 2000? XD.Tak samo eq, zawszę lubiłem w grach ten moment padł boss wchodzisz do nowego miasta a w sklepiku eq które winduje cie na nowy poziom i możesz wrócić gdzieś gdzie dostawałeś wperdol(np hunt)Ale tu tak nie ma, masz 300 obrony a nowe eq dodaje 5 pkt xDWszystko pada za 1 razem, powinni wyebac te wszystkie levele zapychacze questy i dynamika pacing by tylko zyskała.Jak już wybrali taką drogę to trzeba było być konsekwentnym.Zero leveli zero eq i rozwój przez eikony.Bardzo fajne są te umiejętności tytana.
Opublikowano 20 lipca 20231 r Wreszcie skończyłem, wspaniałe zakończenie Spoiler giga bóg skurwol pokonany siłą przyjaźni
Opublikowano 20 lipca 20231 r No to zakończenie jak na dojrzałą, poważną i niejapońską fabułę przystało.
Opublikowano 20 lipca 20231 r Nie klikam w spoiler, ale jak zakonczenie i koncowka nie dowiezie to wqrwie się, bo walki eikonow to większe przeżycie niż współżycie z kobietą i chciałbym by ta historia sie dobrze spieła na końcu. Edytowane 20 lipca 20231 r przez oFi
Opublikowano 20 lipca 20231 r Jakie jest top 5 tych epic bossów?Nie mówcie że jest tam Titan.Na pewno Bahamut to już słyszałem.Na razie to Typhon spoko był z tego co pamiętam.