Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Teraz, aph napisał: W idealnym świecie, unifikacja mocy produkcyjnych mogłaby przynieść spektakularne rezultaty i podnieść branżę na nowy poziom, coś jak wprowadzenie międzynarodowych połączeń kolejowych, lotniczych itp. Niektórych twórców potrafi przerosnąć nawet jedna konsola. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Ja się jaralem że FF w pl że fabuła wjedzie w końcu jak złoto a finalnie dla mnie Fabuła to taki sredniaczek.Nie chwyciło. Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał: Niektórych twórców potrafi przerosnąć nawet jedna konsola. Zespół który od ponad dekady klepie MMORPG nie zrobi gierki która dostanie Best Graphics, tym bardziej że gra najpewniej działa na silniku 14tki. Tym niemniej, błędne decyzje dot. technologii są i miejmy nadzieję zostaną naprawione. 1 minutę temu, Schranz1985 napisał: Ja się jaralem że FF w pl, tym że fabuła wjedzie w końcu jak złoto - a finalnie - dla mnie fabuła to taki sredniaczek. Nie chwyciło. Dla mnie chwyciło, na taki scenariusz w grze video czekałem od pierwszego sezonu Gry o Tron - 2011 - i wreszcie się doczekałem. 16tka błyszczy w aspektach, które dla mnie są najważniejsze, stąd moja pasja do tego tytułu. Nie tylko moja zresztą, stąd gra ma ogromny fandom. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Nie rozumiem tych porównań z Grą o tron. Bez kitu czemu do tego to przyrownują? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 4 minuty temu, Jakim napisał: Nie rozumiem tych porównań z Grą o tron. Bez kitu czemu do tego to przyrownują? Jest masa zapożyczeń, ale to już spoilery. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 No nie wiem. Niedawno robiłem rewatch GOT i w życiu bym nie przyrownał fabuły z finala do tego serialu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Średniowiecze i zgony Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Ja jestem jedną z tych osób które olały got po kilku odcinkach.Kompletnie nie moje klimaty.Może temu 16 mnie nie porwała.Mam nadzieję że FF17 będzie w klimatach np . slepnac od świateł i Dario będzie badassem i final bossem xD. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 39 minut temu, Jakim napisał: No nie wiem. Niedawno robiłem rewatch GOT i w życiu bym nie przyrownał fabuły z finala do tego serialu. Spoiler Rodzice Clive to kuzyni, a księżna zachowuje sie w 99% jak Cersei. Poza tym zagłada w formie Blight/Ultima jako Krol Nocy, no i oczywiscie watek walki krolestw. 19 minut temu, Schranz1985 napisał: Ja jestem jedną z tych osób które olały got po kilku odcinkach. Może temu 16 mnie nie porwała. No cóż, tak w życiu bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Hiki 86 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Dawno się tak nie rozczarowałem grą jak przy FFXVI. Gdyby to była gra na 20h to jeszcze spoko. Dalej gra nie oferuje nic więcej, tylko to samo przez kolejne 40h. Jest płytka w wielu aspektach. Walka, system, eksploracja, fabuła. Do porzygu ten sam schemat. Ekwipunek praktycznie nic nie daje i każdy przeciwnik jest i tak na 2 staggery. Różnice typu +7hp na nowym ekwipunku to śmiech. A gdzie jakieś niestandardowe właściwości? Może jakiś poison, sleep, buffy? Przedmioty które się zdobywa to totalne śmieci. Przez całą grę dostawałem jakieś meteoryty i inne wyrrity. Wszystko żeby zrobić upgrade + 7 HP Te przedmioty co obniżają cooldown o 1 sekunde dla konkretnego ataku w 99% są bezużyteczne a stanowią "najlepsze" nagrody. Kolejny zupełnie zbędny element. Nie wiem po co są te opcje w menu, skoro mają minimalny wpływ na gameplay. Równie dobrze mogło by tego nie być. Walka tylko czekanie aż zejdą kolejne cooldowny i przełączanie się miedzy umiejętnościami do skutku. Każdy przeciwnik jest praktycznie taki sam. Zero zróżnicowania i strategii. Aż się prosi o jakieś weaknessy albo coś co przełamie schemat. Dungeony też mają zero głębi. Tylko korytarze z parciem do przodu i kolejnymi przeciwnikami. Jakieś zagadki? Różne ścieżki? Wykonywanie jakichś czynności związanych z danym miejscem żeby przejść dalej? To nie tu. Ta gra tylko udaje że ma te wszystkie rzeczy. Najbardziej udawana gra w jaką grałem. Na akcyjniaka 20h by przeszło, ale nie na RPG na 60h. Jestem w szoku i trudno mi w to uwierzyć, że na metacritic ma takie oceny: 7 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 2 godziny temu, Jakim napisał: No nie wiem. Niedawno robiłem rewatch GOT i w życiu bym nie przyrownał fabuły z finala do tego serialu. Przecież cały ród Rosfield to Spoiler Wykapani Starkowie i podobny los postaci. Masz wilczura, wychowywanego od najmłodszego itd. Jest tego więcej. Nie chodzi o sam przebieg fabuły, ale widoczne inspiracje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 2 godziny temu, aph napisał: Nie może wyjść z głowy ta gra, ludziska na netach szaleją... Mocno polaryzujący graczy tytuł, jak swojego czasu FF 8, 12, 13. Nawet 10 po premierze była mocno krytykowana za te swoja liniowosc, a po latach ludzie mówią o tej odsłonie ciepło. Rozumiem co tam się mogło ludziom nie podobać, sam bym kilka rzeczy zmienił, ale całościowo gra i tak mi mocno siadła, a najmocniejszym punktem był na pewno Clive. Już pisałem pare postów wczesniej, że w jrpg, to ciężko o fajnego głównego bohatera, bo często dają dzieciaków albo klaunów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
michu86- 384 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Też totalnie nie rozumiem tych ocen, to jest jakiś kosmos. To jest najgorsza najlepiej oceniana gra w jaką grałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Godzinę temu, Shen napisał: Już pisałem pare postów wczesniej, że w jrpg, to ciężko o fajnego głównego bohatera, bo często dają dzieciaków albo klaunów. FF XVI z pewnością nie jest rpgiem. To raczej płaszczyk. Imo akcyjniak z elementami rpg-lite. Coś jak God Of War. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Godzinę temu, Shen napisał: Mocno polaryzujący graczy tytuł, jak swojego czasu FF 8, 12, 13. Z pewnością takie zmiany jakie wprowadziła 16tka podzielą odbiorców, nic się na to nie poradzi. Gra dostała demo więc było wiadomo jak ta odsłona się zaprezentuje -system walki jak z DMC oparty o Loadout + elementy RPG. Godzinę temu, Shen napisał: ale całościowo gra i tak mi mocno siadła, a najmocniejszym punktem był na pewno Clive. Już pisałem pare postów wczesniej, że w jrpg, to ciężko o fajnego głównego bohatera, bo często dają dzieciaków albo klaunów. Cała obsada dała radę imo, ba nawet jest Spoiler wiarygodnie poprowadzony romans itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Jill najsłabsza z ekipy, mało wyrazista postać. Z pobocznych najlepszy Cid i wujaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 21 minut temu, Shen napisał: Jill najsłabsza z ekipy, mało wyrazista postać. Z pobocznych najlepszy Cid i wujaszek. Oj ma swoje momenty, jako support character dobrze napisana imo. Jestem aktywny na discordzie ff16 i żeńska część audytorium chwali Jill. Stąd taki wysyp fanartow z nią, zgaduję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 19 hours ago, Dr.Czekolada said: FF XVI z pewnością nie jest rpgiem. To raczej płaszczyk. Imo akcyjniak z elementami rpg-lite. Coś jak God Of War. GOW przy XVI to zaawansowany RPG ze sporą możliwością różnicowania buildów postaci w zaleznosci od stylu gry. Zdacydowanie Kratos jest bardziej RPG niż Clive. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Taki tam fanart 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 958 Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Ty to wykonałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Czo te ludzie to ja nawet nie xd czasy DMC 4 się przypominają w moim przypadku:) W dniu 20.08.2023 o 19:19, Shen napisał: Taki tam fanart Chyba najlepszy design w serii. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 (edytowane) W dniu 16.08.2023 o 21:48, aph napisał: Z pewnością takie zmiany jakie wprowadziła 16tka podzielą odbiorców, nic się na to nie poradzi. Gra dostała demo więc było wiadomo jak ta odsłona się zaprezentuje -system walki jak z DMC oparty o Loadout + elementy RPG. Cała obsada dała radę imo, ba nawet jest Ukryj zawartość wiarygodnie poprowadzony romans itp. Romans taki średni byl powiedział. Liczylem ze benedykta pokaza swoje walory oraz igraszki z łysym. Tym bardziej, ze początek zaczyna sie PIKANTNIE między tymi dwoma. Niestety nic takiego nie dostalem Edytowane 21 Sierpnia 2023 przez oFi Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Równo 2 miesiące po premierze, a tu cisza jak makiem zasiał. W kontekście dzialan deva rzecz jasna. Jedna łatka poprawiająca płynność i nic więcej. Gdzie są jakieś usprawnienia i ukłon w stronę fanów? Mogliby dać jakiś nowy tryb/poziom trudności, przedmioty, Tonberry, Cactuar. Nie wiem, moze transformacja w Ifrita w dowolnej chwili i totalny rozpierdol? Jestem rozczarowany. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Kurz opadł i okazało się po prostu, że gra nie jest takim masakratorem na jakiego ją kreowano. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 9 minut temu, Masamune napisał: Równo 2 miesiące po premierze, a tu cisza jak makiem zasiał. W kontekście dzialan deva rzecz jasna. Jedna łatka poprawiająca płynność i nic więcej. Gdzie są jakieś usprawnienia i ukłon w stronę fanów? Mogliby dać jakiś nowy tryb/poziom trudności, przedmioty, Tonberry, Cactuar. Nie wiem, moze transformacja w Ifrita w dowolnej chwili i totalny rozpierdol? Jestem rozczarowany. Jesteś rozczarowany, ze wydali kompletny tytuł tym razem i nie będą go łatać przez rok jak FF15? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi