Shen 9 635 Opublikowano 19 kwietnia Opublikowano 19 kwietnia 5 godzin temu, KrYcHu_89 napisał: DLC ukończone, trochę wyżej oceniłbym ten content, niż pierwszego DLC, takie 8/10. - chyba źle zrozumiałem wypowiedź twórcy apropo dopełnienia zakończenia, bo to była zaledwie jedna mało znacząca linijka tekstu xD To by było na tyle jesli chodzi o płacz ze sprzedawaniem prawdziwego zakonczenia. Jak takie krótkie, to odpale przed nowym suikodenem. Cytuj
Pix 914 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia Po ograniu Rebirth wracanie do szesnastki nie było łatwe. Przypomniały mi się wszystkie problemy tej gry. Na plus walka z Lewiatanem, epicka jak wszystkie inne pojedynki eikonów, ale cała reszta to 5-6 godzinny korytarz z serią walk. Do tego, tak jak w podstawce, nudne sidequesty na jedno kopyto, ograniczające się do przyjmij zadanie-zabij potwora-wróć. Zresztą główny wątek też jakoś mocno mnie nie porwał. Mimo wszystko szesnastkę jako całość będę miło wspominał. Dla mnie prawdopodobnie najlepsza główna część fajnala od czasów dziesiątki, ale przy rimejkach siódemki wypada niestety gorzej. 2 Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia DLC niezłe, ale faktycznie krótkie jak kogoś nie jarają wyzwania z biciem potworków. Szkoda, że dopiero teraz dodali szybką podróż do odbiorcy questów, bo przydatna zmiana. Jak ktoś nie ma ciśnienia, to lepiej poczekać na jakąś promke 50%. Cytuj
kaz1115 462 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia Dlc spoko ale krótkie,wystarczy powiedzieć że więcej czasu spędziłem robiąc kairos gate niż samą fabułę+questy.Dla mnie jako wielkiego fana ff16 to 7/10 a to tylko dla tego że nowe eikony dają radę. 1 Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia Śliczne są lokacje w tym dodatku, trzeba będzie kiedyś nadrobić. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia Pare widoczków a tak to popierdalasz po nudnym lesie. Do tego recycling potworów na pełnej, nawet na bossa dali jaszczurke z początku podstawki tylko w innym kolorze. 1 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia 5 minut temu, YETI napisał: Śliczne są lokacje w tym dodatku, trzeba będzie kiedyś nadrobić. Nie no graficznie to DLC przebija wszystkie lokacje z podstawki i w ogóle wszystkie gry, artstyle i widoczki, ta dżungla i zamarznięta woda to nie w kaszę dmuchał. Ciekawe, jak to będzie wyglądać w pełnej rozdziałce, natywnie w ultra detalach na PC. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 29 kwietnia Opublikowano 29 kwietnia Poprawili coś w kwestii stabilności klatek trybie wydajności? Bo myślę czy by nie ograć giereczki. Cytuj
Alastor84 324 Opublikowano 29 kwietnia Opublikowano 29 kwietnia Mało prawdopodobne. Bardzo chciałbym się mylić Te lokacje DLC na fotkach ładne. Ale w XVI brakuje mi zajebistych zamków/miast do eksploracji. Szkoda że tylko podczas walk fabularnych z takimi lokacjami mamy do czynienia Jak potanieje to się kupi. Mimo rozczarowania XVI, ma ta gra coś "w sobie". Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 29 kwietnia Opublikowano 29 kwietnia 46 minut temu, creatinfreak napisał: Poprawili coś w kwestii stabilności klatek trybie wydajności? Bo myślę czy by nie ograć giereczki. Nic i nic już nie poprawią, gra jest skończona, dlc wydane, dalej jest to hybryda 30-45 w eksploracji, 60 w walce. Ale jak to przeszkadza, to niedługo ma być PC. 1 Cytuj
Alastor84 324 Opublikowano 29 kwietnia Opublikowano 29 kwietnia Z tą 60 w walce to różnie bywa. Ale jest i tak znośnie. Jeśli chodzi o komfort grania to VIIR bije na głowę XVI (tryb wydajnościowy). 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 29 kwietnia Opublikowano 29 kwietnia (edytowane) 6 minut temu, Alastor84 napisał: Z tą 60 w walce to różnie bywa. Ale jest i tak znośnie. Jeśli chodzi o komfort grania to VIIR bije na głowę XVI (tryb wydajnościowy). Zdecydowanie VII Remake i Rebirth to wydajnosciowo półeczka wyżej. Tak raczej stabilne 60 wszędzie przez całą grę. W XVI jest pięknie, szczególnie w ostatnim DLC, ale wydajność no jest jaka jest, Sonka Pro pewnie to wyskaluje lepiej, bo tam jest unlocked framerate w eksploracji, ale w miastach to dużo brakuje do 45, a co dopiero 60 :). Edytowane 29 kwietnia przez KrYcHu_89 1 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 17 lipca Opublikowano 17 lipca zrobilem w koncu platyne, plus echoes of fallen na 100%. dzisiaj w koncu kupie drugi dodatek. gra wciaz wykurwista a walka z finalowym bossem podstawki to taki spektakl wizualno emocjonalny, ze brak slow. a omega w dodatku na poziomie final fantasy to nie przelewki, przyznam, ze ostro sie spocilem na tym skurwysynie. a muza w drugiej fazie to kozak, az uszy sie smieją. 3 Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 17 lipca Opublikowano 17 lipca Czy cokolwiek w tej grze jest tak trudne jak triale na hardzie? Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 17 lipca Opublikowano 17 lipca 49 minutes ago, ogqozo said: Czy cokolwiek w tej grze jest tak trudne jak triale na hardzie? A tego nie wiem, ogarnalem ja na normalu na tym "hardzie" (final fantasy) najwiekszy problem to HP przeciwnikow. niektorych to trzeba bylo lać i lać. Cytuj
Alpha Trion 119 Opublikowano 17 lipca Opublikowano 17 lipca (edytowane) Jedyny trudny pojedynek jaki miałem to ze Spoiler Svarogiem, smok ma dużo obszarówek i ciągle jest w powietrzu więc ciężko go trafić bez wykoxowanej garudy reszta jest prosta jak jesteś już wprawiony i masz wymasterowane skille z innych eikonów to możesz skonfigurować mocną postać która prawie nie daje bossom odpocząć. Polecam jednak robić te późniejsze questy poboczne, bo są już dużo ciekawsze Edytowane 17 lipca przez Alpha Trion Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 19 sierpnia Opublikowano 19 sierpnia 17 września wychodzi wersja na PC Demko do pobrania na Steamie https://store.steampowered.com/app/2515020/FINAL_FANTASY_XVI/ 1 Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 19 sierpnia Opublikowano 19 sierpnia Szybko <3 160-200 klatek na Ultra z DLSS, a pamiętam ze na PS5 to w trybie performance nie chciało mi się grać przez rozmazany ekran i latajace 40 fpsów. Dobrze ze te wszytskie exy wychodza na PC. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 19 sierpnia Opublikowano 19 sierpnia 36 minut temu, easye napisał(a): Szybko <3 160-200 klatek na Ultra z DLSS, a pamiętam ze na PS5 to w trybie performance nie chciało mi się grać przez rozmazany ekran i latajace 40 fpsów. Dobrze ze te wszytskie exy wychodza na PC. W 144+ ten combat może nabrać rumieńców, aczkolwiek na PS5 było w combat ok, w eksploracji gorzej. Wizualnie na maxed lokacja z DLC to musi być prawdziwy stunner . Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 19 sierpnia Opublikowano 19 sierpnia szkoda tylko, ze japonce jak zwykle maja dalna z ekranami UW, no ale jak już najdzie ochota to najwyżej przejdzie sie na TV. 1 Cytuj
Jukka Sarasti 358 Opublikowano 25 sierpnia Opublikowano 25 sierpnia DLC coś ciekawego wnoszą do tematu czy to raczej dodatkowe dungeony/mapki na 2-3h, bez których można się obejść? Pytam, bo rozważam zakup na PC i zastanawiam się, w którą wersję uderzać. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 25 sierpnia Opublikowano 25 sierpnia 16 minut temu, Jukka Sarasti napisał(a): DLC coś ciekawego wnoszą do tematu czy to raczej dodatkowe dungeony/mapki na 2-3h, bez których można się obejść? Pytam, bo rozważam zakup na PC i zastanawiam się, w którą wersję uderzać. Pierwsze DLC jest mniejsze i w zasadzie ma mało contentu, plus ostatnia walka z bossem, dobra i ciekawa. Drugie DLC wnosi najlepszą walkę z bossem i zdecydowanie najładniejszą graficznie lokację w całej grze. A tak poza tym to wiecej tego samego, krótki wątek głowny obu DLC i kilka mniejszych side questów, side story uzupełniające główny wątek w drugim DLC, ja bym brał całość, z tym, że DLC2 > DLC1. 1 Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 14 września Opublikowano 14 września Kupiłem sobie, gram sobie, jest spoko, tylko kurde ta grafika to nie jest zbyt taka next genowa, a gram w quality mode. To normalne, że taka graficzna plastelina i te ząbki? Coś nie dowieźli z grafiką. Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 15 września Opublikowano 15 września Kurła, wkręciłem się w grę, klimat średniowiecza z rodem FF XII, to coś czego mi ostatnio brakowało w Finalach. Walki też są fajne, efekciarskie, epickie, czasami tam ciężko coś na ekranie wyłapać, jak tyle tego dziadostwa Cię atakuje. Jest dobrze Zdziwiłem się, że to jeszcze ma polskie napisy, pierwszy taki FF. Ciekawe czy kolejne części też będą tłumaczone. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi