Alpha Trion 119 Opublikowano 27 czerwca 2023 Opublikowano 27 czerwca 2023 dzięki, tak myślałem że przesadzone z tym overheat kurka, nigdzie nie ma finalka w sklepach, obszedłem 4 duże markety i nic, komuś się udało kupić z półki? Cytuj
ogqozo 6 542 Opublikowano 27 czerwca 2023 Opublikowano 27 czerwca 2023 Ja to i mam zafoliowane ze steelbookiem, bo jak paczka była przez dzień zagubiona (nawet nie wiem kto zachamęcił, nikt się nie chce przyznać mdr) to nie wyczymię i ściągnąłem cyfrówkę. Będzie jeszcze coś warte myślicie czy sprzedawać póki ludzie jeszcze nie puścili famy o tych góvnoquestach? Z tego co słucham, to jak ktoś ma PS5 od premiery to faktycznie powinien pomyśleć o poczyszczeniu zanim pogra w dowolną grę mdr. 1 Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 27 czerwca 2023 Opublikowano 27 czerwca 2023 Z tym przegrzewaniem to może być zalezne od modelu bardziej. Pamietam, ze z ps4 byl taki problem ze ostatnie jego modele nie wkrecaly wyższego biegu na wentylatorze i konsola przy wysokich temperaturach otoczenia poprostu się wyłączała. U mnie konsola chodzi cicho, nawet jak jest aktualnie ponad 25 stopni w mieszkaniu a na tapecie leci finalek w trybie visual. Nawet jak eikony się tłuką to jej nie słychać więc bardzo mnie zastanawia które modele dostają czkawki. 1 1 Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 27 czerwca 2023 Opublikowano 27 czerwca 2023 26 minut temu, ogqozo napisał: Ja to i mam zafoliowane ze steelbookiem, bo jak paczka była przez dzień zagubiona (nawet nie wiem kto zachamęcił, nikt się nie chce przyznać mdr) to nie wyczymię i ściągnąłem cyfrówkę. Będzie jeszcze coś warte myślicie czy sprzedawać póki ludzie jeszcze nie puścili famy o tych góvnoquestach? Miałem FF 15 ze steelbookiem na olx za 50zł wystawione z rok, nikt tego nie chciał, dałem sobie spokoj. Jak zafoliowana to przeciez mozesz oddac. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Josh 4 498 Opublikowano 27 czerwca 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 27 czerwca 2023 (edytowane) Skończone. Spoiler Króciutko i bez spoilerów: ostatnie dwie godziny gry, a zwłaszcza finałowa faza walki z głównym złodupcem to jest tak popierdolony poziom efekciarstwa i epickości jakiego jeszcze gry wideo nie widziały Dynamika, cut-scenki i QTE wchodzące w trakcie starcia, ilość wybuchów, kolorków i rozbłysków taka, że wszyscy chorzy na epilepsję w promieniu 100km kładą się na podłodze i już nie wstają. Do tego of course MUZYKA, która robi bardzo podobnie jak robił One-winged Angel swego czasu (czyli MOCNO i DOBRZE). Nie powiem, zwieracze troszeczkę popuściły, a w trakcie oglądania zakończenia i łezki nie zabrakło. IMO, spokojnie top 3 najlepszych Fajnali, a dla wielu zapewne (o ile ktoś stawia story na pierwszym miejscu) Szesnastka okaże się w ogóle the best odsłoną z tego uniwersum. Ja z tą grą miałem zasadniczo dwa duże problemy: niski poziom trudności oraz przegiętą korytarzowość. Oba rozwiązały się po drodze, bo im dalej w grę, tym starcia stają się trudniejsze (oczywiście bez przegięć), a i dostęp do większych terenów z opcjonalnymi aktywnościami pojawia się dosyć szybko. Questy jakie są, każdy kto śledzi temat już raczej wie. I z tego względu daję gierce "tylko" solidne 9/10. Fabularne cudo, wizualna uczta, dźwiękowy masakrator, gameplayowo po prostu cholernie solidna gra. Najważniejsze jednak, że mimo zmiany kierunku w stronę bardziej dynamicznej sieczki niż kiedykolwiek, cały czas czuć że to jest Final Fantasy. Wielka, epicka przygoda, z masą charakterystycznych postaci, spektakularnymi boss fightami, kozacką muzyką (poczekajcie tylko aż usłyszycie main theme serii w nowej aranżacji), latającymi gdzieś nad głową cyferkami i... wieczną gonitwą za tym jebanym czosnkiem. Edytowane 28 czerwca 2023 przez Josh 13 Cytuj
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 @Josh w sumie zes spoilera zajebal lekkiego ta grafika, ale nic szokujacego Cytuj
Rotevil 121 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 Ja mam 40lvl, czyli niewiele już zostało do końca, będziesz teraz grał ng+/wyższy poziom trudności? Cytuj
Josh 4 498 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 Lecę w platynę, więc najpierw powbijam pozostałe trofiki (widzę, że będzie trochę grindu, bo trzeba odblokować wszystkie skillzy od Eikonów), a ng+ zostawię na sam koniec. Jak jeszcze starczy sił i chęci, to może nawet wleci trzecie podejście na Ultimaniac 1 Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 A póki co dawkuje sobie FFX-2, żeby był większy szok między generacjami xD I tak tym razem wytrzymałem z X-2 dłużej niż kiedyś, tylko że to taka trochę wydmuszka. Zwiedzanie starych mapek naszym trio aniołków czarliego, trochę dialogów nawiązujących do X, za to bardzo fajny dynamiczny system walki z mnóstwem Jobów do wyboru. Tylko brakuje wciągającej narracji - bardziej zlepek misji. Także tego, zobaczymy tę chwaloną historię Clinta Rosenbauma i jego quest po marchew <3 Będzie pole do popisu dla OLEDA 2 Cytuj
KrYcHu_89 2 274 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 44 minuty temu, Josh napisał: Lecę w platynę, więc najpierw powbijam pozostałe trofiki (widzę, że będzie trochę grindu, bo trzeba odblokować wszystkie skillzy od Eikonów), a ng+ zostawię na sam koniec. Jak jeszcze starczy sił i chęci, to może nawet wleci trzecie podejście na Ultimaniac a to po ng+ jest jeszcze jakiś poziom trudnosci wyższy? Cytuj
Josh 4 498 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 Na Waszym miejscu uważałbym z krytyką FFX-2, bo ja tej gry będę bronił nawet bardziej niż Szesnastki A tak na serio, to wiadomo że story to gówno obesrane i klimatu FF też dużo tu niema. Za walka to jest takie złoto, że aż mi smutno, że pewnie już nigdy nie dostaniemy czegoś podobnego w Fajnalu... Cytat a to po ng+ jest jeszcze jakiś poziom trudnosci wyższy? Tak, po skończeniu trybu Final Fantasy pojawia się jeszcze jeden, który ponoć jest porównywany z Dante Must Die z DMC. 1 Cytuj
Daffy 10 546 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 Poszło 3mln kopii w 3 dni, gorzej niż XV (5mln) i 7r (3,5mln) ale jak na ilość PS5 na rynku to powinni być zadowoleni 1 Cytuj
Rtooj 1 616 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 Jak w sierpniu skończę Zeldę, to poprawię im ten wynik. Cytuj
KrYcHu_89 2 274 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 41 minut temu, Daffy napisał: Poszło 3mln kopii w 3 dni, gorzej niż XV (5mln) i 7r (3,5mln) ale jak na ilość PS5 na rynku to powinni być zadowoleni Imo świetny wynik jak na PS5 only. Ragnarok miał 5.1 w tydzień. A wyszedł na PS4 Cytuj
Donatello1991 1 417 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 Arcydzieło to i sprzedaż wybitna. 1 3 1 Cytuj
Basior 1 081 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 8 minut temu, Donatello1991 napisał: Arcydzieło to i sprzedaż wybitna. Cieszę się, że tak piszesz o 15 A serio, kurde żałuję, że ostatnio nie mam ni ch'uja czasu na grę... Cytuj
ogqozo 6 542 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 Ultimaniac to poziom obecny tylko w Arcade w trybie FF, nie trzeba przechodzić całej gry na FF. Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 1 godzinę temu, Daffy napisał: Poszło 3mln kopii w 3 dni, gorzej niż XV (5mln) i 7r (3,5mln) ale jak na ilość PS5 na rynku to powinni być zadowoleni Jak mniejszy user base PS5 i wyższy standard cenowy to powiedziałbym że bardzo dobry wynik. Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 Mówiłem, że goty 2023, a zeldowcy mogą sobie dalej klaunować 1 3 Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 Pewnie ze goty. W końcu gierka dla której warto kupić konsolę. Trochę czasu minęło. Na ps4 to chyba dopiero byl bloodborne taką perłą, dla której kupowało sie konsole, a tutaj gierka od square będzie sprzedawać sonke. 1 2 Cytuj
Donatello1991 1 417 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 No Zbeldowców piecze FF16 Goty. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 5 godzin temu, Daffy napisał: Poszło 3mln kopii w 3 dni, gorzej niż XV (5mln) i 7r (3,5mln) ale jak na ilość PS5 na rynku to powinni być zadowoleni Nieźle prawie jak arms na switcha a nawet prześcignęło mario golf. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi