YETI 10 949 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Chyba wolę niższy screen? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 mam wrażenie, że i GoW i Horizon wyglądają jakoś tak "komiksowo" przez tę paletę barw Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 406 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Na niższym stoją dalej i bez walki. Pewnie dlatego kolory są zimniejsze. Zresztą i tak będzie wyglądać super. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 33 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: mam wrażenie, że i GoW i Horizon wyglądają jakoś tak "komiksowo" przez tę paletę barw Raczej baśniowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 310 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Strasznie bezjajeczny styl graficzny mają te nowe gowy, nie lubie tego w nich Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 075 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 (edytowane) Czekam na jakiś konkretny materiał z PS5 w dobrej jakości. Oglądałem niedawno porównanie tego co pokazali z GoW 2018 i wbrew pozorom jest różnica... nawet spora (szczególnie tekstury i drobne detale), jednak to wciąż nie do końca to czego oczekuję po grze na PS5 wychodzącej w 2022 roku. Wydaje mi się, że braki są tu związane głównie z oświetleniem. btw. Na tych screenach widać downgrade dalszego otoczenia w tle w 2022r (szczyty gór mają niższy, uproszczony LOD). Edytowane 31 Sierpnia 2022 przez Emet Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 1 minutę temu, Emet napisał: btw. Na tych screenach widać downgrade dalszego otoczenia w tle (szczyty gór mają niższy, uproszczony LOD) w 2022r. I wyciętą trawę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 075 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 1 minutę temu, Square napisał: I wyciętą trawę. Trawa może akurat jest Screen z 2022r jest kilka kroków do przodu, gdzie trawy nie ma też w 2021r. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Mam nadzieję, że na młocie Thora się nie skończy i bedzie jeszcze z jedna nowa bron. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Byłoby ciekawie gdyby na samym początku była walka z Thorem, i wzięcie młotka. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 962 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 8 minut temu, Emet napisał: Wydaje mi się, że braki są tu związane głównie z oświetleniem. A co jest nie tak z oświetleniem? Nie jest (raczej) dynamiczne więc mogą wyliczyć je offline i światło odbite bardzo ładnie doświetla scenę, nie ma praktycznie czarnych nienaturalnych cieni (tak jak miejscami na screenie z 2021). Po tym co zaprezentowali w poprzedniej części jestem pewny że oprawa będzie świetna i to będzie standard do którego inne gry będą porównywane. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Wygląda ładnie tak jak jedynka zresztą. Bajkowa paleta barw mi nie przeszkadza, a wręcz się podoba. Moje życie jest już wystarczająco wyprane z kolorów, więc niech chociaż gierki będą barwne 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 17 minut temu, Emet napisał: Trawa może akurat jest Screen z 2022r jest kilka kroków do przodu, gdzie trawy nie ma też w 2021r. Tak to jest jak będąc niewyspanym patrzy się na mały screen, a nie w normalnej rozdziałce. O wodę na środku mi chodziło którą wziąłem za trawę Niby coś tam płynie na tym 2022, ale dużo mniej. Graficznie i tak będzie się cudownie prezentować, no i oby rzeczywiście był to ostatni crossgen. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 4 minuty temu, Rtooj napisał: Byłoby ciekawie gdyby na samym początku była walka z Thorem, i wzięcie młotka. Tak, potem w połowie Odyn, a na końcu gramy młodym i walczymy z Kratozgredem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Obstawiam że może wrócić blade of olympus, w trailerze z zeszłego roku przed wrotami za którymi jest Tyr walczyli z kolesiami chyba w ateńskich hełmach, tak mi się zdaje przynajmniej bo w ruchu z kompresją na YT chuja widać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 075 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 (edytowane) 12 minut temu, łom napisał: A co jest nie tak z oświetleniem? Nie jest (raczej) dynamiczne więc mogą wyliczyć je offline i światło odbite bardzo ładnie doświetla scenę, nie ma praktycznie czarnych nienaturalnych cieni (tak jak miejscami na screenie z 2021). Po tym co zaprezentowali w poprzedniej części jestem pewny że oprawa będzie świetna i to będzie standard do którego inne gry będą porównywane. Hmm... no właśnie w tym rzecz, że GI jest wypalone (dynamiczne są tylko cienie) i biorąc pod uwagę GoW 2018 i część materiałów z GoWR to wyglądało tak, że niektóre lokacje miały bardzo ładnie przygotowane oświetlenie, a innym jakby brakło czasu z racji na przejście na częściowo otwarty świat i oświetlenie wypadało... "płasko". Może do czasu premiery wszystko będzie tym razem doszlifowane w bardziej wyrównanym stopniu. Edytowane 31 Sierpnia 2022 przez Emet Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 962 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Teraz, Emet napisał: Hmm... no właśnie w tym rzecz, że GI jest wypalone (dynamiczne są tylko cienie) i biorąc pod uwagę GoW 2018 i część materiałów z GoWR to wyglądało tak, że niektóre lokacje miały bardzo ładnie przygotowane oświetlenie, a innym jakby brakło czasu z racji na przejście na częściowo otwarty świat. Może do czasu premiery wszystko będzie tym razem doszlifowane w bardziej wyrównany sposób. A po co mieli by robić realtime GI w grze w której nie zmienia się dynamicznie pora dnia? Całkowita strata zasobów i robienie specjalnej wersji pod PS4 bez RT GI, więc o wiele więcej roboty, no i trzeba by było ciąć rozdzielczość albo framerate tak jak w Metro albo GTA5. To że bardziej otwarte przestrzenie mogą wyglądać trochę gorzej od zamkniętych to normalne bo czym większa przestrzeń tym więcej map trzeba wypalić a RAM nie jest z gumy żeby pakować na każdy obiekt lightmapy 4k. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Ciekawe, czy postawią na bardziej liniową rozgrywkę, czy znowu będziemy pływać po jeziorze i psuć tempo gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 310 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Teraz psi zaprzęg będzie przecież Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 To i pewnie wyścigi dodadzą, wszędzie muszą być. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 3 minuty temu, Rozi napisał: Ciekawe, czy postawią na bardziej liniową rozgrywkę, czy znowu będziemy pływać po jeziorze i psuć tempo gry. Będzie pływanie i zaprzęg jak w gears5 Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 962 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 5 minut temu, Rozi napisał: To i pewnie wyścigi dodadzą, wszędzie muszą być. Wyścigi psimi zaprzęgami z bitką w stylu Road Rash'a przeciwko krasnalom , tak poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Ja w zasadzie potrzebuję tylko jednego - kurwa tfu epickich tfu pojedynków z bossami, żeby był potężny rozpierdol, tego mi zabrakło ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi