WisnieR 2 767 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 Bo on nie chodzi w 40hz tylko w 120hz. Cytuj
ginn 803 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 Trzeba się było wstrzymać z kupnem telewizora o rok Cytuj
schabek 5 345 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 @KrYcHu_89 @YETI dostaliscie jakiegos maila/sms z info ze wysylaja czy jak? U mnie tylko premierowy sms ze dostarcza w pozniejszym terminie i narazie cisza Cytuj
YETI 11 040 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 57 minut temu, schabek napisał: @KrYcHu_89 @YETI dostaliscie jakiegos maila/sms z info ze wysylaja czy jak? U mnie tylko premierowy sms ze dostarcza w pozniejszym terminie i narazie cisza Najpierw SMS, a dzień później dzwoniła pani i pytała się czy mogą wysłać na adres zamieszkania. Pewnie mają sporo tych kubków do wysłania i robią to stopniowo. Jak dostałeś SMS, to pewnie się doczekasz za jakiś czas. 1 Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 2 godziny temu, ginn napisał: Pytanie. Skoro HDMI 2.0 obsługuje 4K w 60 fps, to dlaczego w grze nie mogę odpalić klatkażu 40 fps, a jest on zarezerwowany tylko dla telewizorów z funkcją VRR? To nie chodzi o VRR a o 120hz i hdmi 2.1 Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 31 minut temu, YETI napisał: Najpierw SMS, a dzień później dzwoniła pani i pytała się czy mogą wysłać na adres zamieszkania. Pewnie mają sporo tych kubków do wysłania i robią to stopniowo. Jak dostałeś SMS, to pewnie się doczekasz za jakiś czas. Tak samo u mnie - sms w piątek, nawet nie zdążyli mi odpowiedzieć na maila kiedy wysyłka i już dzisiaj był DHL pod drzwiami. 1 Cytuj
Szermac 2 852 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 Poszukiwanie i wizyta Spoiler u Nordyckich pań losu zajebiaszcze Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 Panowie jak w opcjach wydłużę czas na zagadki, to Arteuszek spasuje trochę ze swoimi podpowiedziami? W sensie, że później to będzie? Cytuj
ginn 803 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 (edytowane) Testowałem przez godzinę rozgrywki i nie zauważyłem różnicy. Czy to przypadkiem nie dotyczy tekstowych podpowiedzi? Ale fakt, jest to wkurzające. Arteusz mądry i bystry chłopak jest, ale bez przesady, w końcu Kratos ogarnął runy, więc nie powinno z nim być tak źle Edytowane 14 listopada 2022 przez ginn Cytuj
Figuś 21 250 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 26 minut temu, Szermac napisał: zajebiaszcze też właśnie stamtąd wychodzę Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 (edytowane) Ok, czas iść szybko do przodu z fabułą. Niestety nie czuję się wciągnięty w ten tytuł. Edytowane 14 listopada 2022 przez Bigby 1 1 1 Cytuj
easye 3 389 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 A będą w koncu jacyś bosowie w tej grze, czy jak w jedynce 4 walki na 70h. Cytuj
Szermac 2 852 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 14 minut temu, Bigby napisał: Ok, czas iść szybko do przodu z fabułą. Niestety nie czuję się wciągnięty w ten tytuł. No ja już też poboczne odpuściłem. Nie umiem nadal w takie gry, gdzie mnie od fabułki odciągają xd Mimo, że te poboczne mają swoje mini fabułki i dokładają dużo do lore, no to też aż tak mnie nie wkorbiło, żeby je robić jak tylko je napotkam. Tak było w części z 2018 i tak jest tym razem co było jasne ofkorz. No, ale tak czy siak sequel to półka wyżej jeśli chodzi o realizacje i prezentacje tego wszystkiego. Overall wszystko jest tip-top i gra się przyjemnie, ale bez przesadyzmu i jaranda fanowskiego. Zostało czekać na prawdziwe GOTY 2 Grudnia Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 Teraz, Szermac napisał: No ja już też poboczne odpuściłem. Nie umiem nadal w takie gry, gdzie mnie od fabułki odciągają xd Mimo, że te poboczne mają swoje mini fabułki i dokładają dużo do lore, no to też aż tak mnie nie wkorbiło, żeby je robić jak tylko je napotkam. Tak było w części z 2018 i tak jest tym razem co było jasne ofkorz. No, ale tak czy siak sequel to półka wyżej jeśli chodzi o realizacje i prezentacje tego wszystkiego. Overall wszystko jest tip-top i gra się przyjemnie, ale bez przesadyzmu i jaranda fanowskiego. Zostało czekać na prawdziwe GOTY 2 Grudnia Jest lepiej od poprzednika, którego w życiu bym nie określił mianem GOTY, nawet nie w TOP3 tamtego roku (tak, znacznie bardziej podobały mi się stare GOWy). Tylko że jak nasłuchasz się o tym, jak to Ragnarok oferuje m.in. najlepsze poboczne questy jakie niektórzy recenzenci w życiu widzieli, to co się potem dziwić rozczarowaniu. Są fajne, ale na pewno niczego nie rozpierdalają. Mam też ponad 20 godzin na liczniku, a wciąż nie natrafiłem na tak epicką walkę jak ta z Thorem na początku (świetny build-up, napięcie, kilka rund, fenomenalne ujęcia). No może jedna odrobinę się zbliżyła. Rozwiązywanie zagadek przez naszych towarzyszy też jest całkowicie absurdalne. A zagadki w większości oparte na przesunięciu jakiegoś dźwigu, zamrożeniu czegoś itp... Co na pewno sprawia mi dużą frajdę, to sama walka, szczególnie ostrzami. Kilka fabularnych momentów i jakichś tam mniejszych twistów też ok. Także zamierzam ukończyć główną historię, a do reszty rzeczy wrócę kiedyś tam. Może. 1 Cytuj
Szermac 2 852 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 2 minuty temu, Bigby napisał: Jest lepiej od poprzednika, którego w życiu bym nie określił mianem GOTY, nawet nie w TOP3 tamtego roku (tak, znacznie bardziej podobały mi się stare GOWy). Tylko że jak nasłuchasz się o tym, jak to Ragnarok oferuje m.in. najlepsze poboczne questy jakie niektórzy recenzenci w życiu widzieli, to co się potem dziwić rozczarowaniu. Są fajne, ale na pewno niczego nie rozpierdalają. Mam też ponad 20 godzin na liczniku, a wciąż nie natrafiłem na tak epicką walkę jak ta z Thorem na początku (świetny build-up, napięcie, kilka rund, fenomenalne ujęcia). No może jedna odrobinę się zbliżyła. Rozwiązywanie zagadek przez naszych towarzyszy też jest całkowicie absurdalne. A zagadki w większości oparte na przesunięciu jakiegoś dźwigu, zamrożeniu czegoś itp... Co na pewno sprawia mi dużą frajdę, to sama walka, szczególnie ostrzami. Kilka fabularnych momentów i jakichś tam mniejszych twistów też ok. Także zamierzam ukończyć główną historię, a do reszty rzeczy wrócę kiedyś tam. Może. Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 Ja za to nie mogę się oderwać, pięknie zrównoważona gra. Możliwe że goty. 1 Cytuj
Szermac 2 852 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 Też się nie mogę oderwać, bo po prostu jestem ciekaw losów bohaterów Cytuj
easye 3 389 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 21 minut temu, Bigby napisał: Jest lepiej od poprzednika, którego w życiu bym nie określił mianem GOTY, nawet nie w TOP3 tamtego roku (tak, znacznie bardziej podobały mi się stare GOWy). Tylko że jak nasłuchasz się o tym, jak to Ragnarok oferuje m.in. najlepsze poboczne questy jakie niektórzy recenzenci w życiu widzieli, to co się potem dziwić rozczarowaniu. Są fajne, ale na pewno niczego nie rozpierdalają. Mam też ponad 20 godzin na liczniku, a wciąż nie natrafiłem na tak epicką walkę jak ta z Thorem na początku (świetny build-up, napięcie, kilka rund, fenomenalne ujęcia). No może jedna odrobinę się zbliżyła. Rozwiązywanie zagadek przez naszych towarzyszy też jest całkowicie absurdalne. A zagadki w większości oparte na przesunięciu jakiegoś dźwigu, zamrożeniu czegoś itp... Co na pewno sprawia mi dużą frajdę, to sama walka, szczególnie ostrzami. Kilka fabularnych momentów i jakichś tam mniejszych twistów też ok. Także zamierzam ukończyć główną historię, a do reszty rzeczy wrócę kiedyś tam. Może. Zgadzam się w 100%, dodam od siebie że czytając te wszystkie zachwyty i widząc oceny byłem pewny że będziemy napierdal..c tych nordyckich bogow jeden za drugim jak w starych częściach, a fabuła nie zwolni nawet moment, a mamy wszystko co w jedynce w stosunku 1 do 1... 2 Cytuj
Szermac 2 852 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 Jedynka zdawała się nudniejsza dla mnie, a tutaj przynajmniej historia się wybija na tle jedynki, no ale reszta tak jak mówicie. Cytuj
Bielik 744 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 Boss fightow jest więcej niż w poprzedniej części, kto narzeka ten chyba nie robi pobocznych ścieżek, chociaż w fabule głównej też jest tego sporo i to fajnie wyglądających. No właśnie - eksploracja terenów sprawia mi niesamowity fun, po tych wielu ubisoftach od Sony tu po prostu można się zrelaksować rozwiązując w większości proste łamigłówki czy wypatrując, a raczej nasłuchując kruków Odyna. No i gra potrafi zaskoczyć: Spoiler Jak mi się odblokował ogromny obszar Vahaheimu to zgłupiałem Jest bigger, better, more badass - jeśli komuś się podobała część pierwsza to w tą jeszcze bardziej wsiąknie. Sequel czy tam hehe DLC idealne. Cytuj
Rtooj 1 661 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 No i jest nordycka Aloy. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 Freja, taka żonka Czy ta gra kiedyś przestanie zaskakiwać czymś nowym? Chyba nie Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 No dla mnie po 10h to jest GOTY. Misje poboczne też GOTY, zaliczyłem dwie i zajęły chyba z 4h:). Sequel doskonały, a już gow 2018 uwielbiałem. Czuć wszędzie morze gotówki wpompowane w tę grę. Nie mogę też uwierzyć jak ostry i bogaty w detale jest obraz w 60 fps. Me gusta. 1 Cytuj
creatinfreak 3 847 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 Nikt jeszcze nie skoczył? No to chyba będzie trzeba iść do sklepu bo skończyłem szczury i mam ochotę na kolejną zajebistą grę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi