Wredny 9 510 Opublikowano 29 listopada 2022 Opublikowano 29 listopada 2022 A dla mnie zakończenie było świetne, właśnie dlatego, że było zaskakujące. Ludzie spodziewali się Spoiler śmierci Kratosa, bo poprzednia odsłona zwiastowała, a ta co chwilę waliła nas po głowie przepowiednią, przez całą grę, do samego jej końca przygotowując nas na nieuniknione. A tak możemy liczyć na Spoiler kolejną część z Lokim w roli głównej (co obstawiałem już wtedy), ale bez śmierci Kratosa w tle Cytuj
KrYcHu_89 2 281 Opublikowano 30 listopada 2022 Opublikowano 30 listopada 2022 Zbliżam się chyba do końca fabuły, ale wciąż nie mogę wyjść z Spoiler Vanaheim toż to lokacja epicka, a ilość sidequestów tam chyba przewyższa całą resztę gry xD. Anyway czas kończyć fabułę, potem upoluje te Jelenie xD. Cytuj
YETI 10 980 Opublikowano 30 listopada 2022 Opublikowano 30 listopada 2022 Równiny Idy, jak na gierkę robioną głównie z myślą o PS4, to widoczkiem niczego sobie. PS. Gdzie jest photo mode, panie Santa Monica Studio. 1 Cytuj
smoo 2 254 Opublikowano 30 listopada 2022 Opublikowano 30 listopada 2022 Ostatni opcjonalni bossowie wymagający, bez posiedzenia nad buildem ani rusz. A walka z 3 naraz to był niezły cheese fest. W każdym razie platynka pyknięta, just in time przed Callisto. Przy czasie skrobnę przemyślenia o Ragnaroku, generalnie oceniam całość na 9+/10. Cytuj
YETI 10 980 Opublikowano 30 listopada 2022 Opublikowano 30 listopada 2022 Jestem ciekawy jak to fabularnie dalej się potoczy, bo obecnie jest dość zaskakująco. Spoiler Atreus chodzi sobie z Odynem po jego chacie, a wolnej chwili uśmiercą wrogów wraz z Thorem. Cytuj
Plackus 414 Opublikowano 30 listopada 2022 Opublikowano 30 listopada 2022 15 minut temu, YETI napisał: Jestem ciekawy jak to fabularnie dalej się potoczy, bo obecnie jest dość zaskakująco. Ukryj zawartość Atreus chodzi sobie z Odynem po jego chacie, a wolnej chwili uśmiercą wrogów wraz z Thorem. Jestem w tym samym momencie Identyczne spostrzeżenia miałem odnośnie aktualnej sytuacji Atreusa. Silny atut tej gry to fabuła i ciekawość co się dalej wydarzy. Cytuj
smoo 2 254 Opublikowano 1 grudnia 2022 Opublikowano 1 grudnia 2022 Orientuje się ktoś, czy po zrobieniu wszystkich możliwych pobocznych aktywności jest jakaś dodatkowa scenka na koniec? Nie chce mi się robić tych zadań od wiewiórek, typu kopnij 100 przeciwników. Cytuj
Donatello1991 1 419 Opublikowano 1 grudnia 2022 Opublikowano 1 grudnia 2022 4 minuty temu, smoo napisał: Orientuje się ktoś, czy po zrobieniu wszystkich możliwych pobocznych aktywności jest jakaś dodatkowa scenka na koniec? Nie chce mi się robić tych zadań od wiewiórek, typu kopnij 100 przeciwników. Nie ma. 1 Cytuj
MEVEK 3 461 Opublikowano 1 grudnia 2022 Opublikowano 1 grudnia 2022 43 minuty temu, smoo napisał: Orientuje się ktoś, czy po zrobieniu wszystkich możliwych pobocznych aktywności jest jakaś dodatkowa scenka na koniec? Nie chce mi się robić tych zadań od wiewiórek, typu kopnij 100 przeciwników. Jest satysfakcja za to Cytuj
Rtooj 1 616 Opublikowano 1 grudnia 2022 Opublikowano 1 grudnia 2022 Coś mi się wydaje że te kopniaki i inne nie liczą się w Nilfheim. Zostaaiam to na ng+. Naturalnie niech się wbiją. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 1 grudnia 2022 Opublikowano 1 grudnia 2022 Idzie w ślady ojca 6 Cytuj
Rtooj 1 616 Opublikowano 1 grudnia 2022 Opublikowano 1 grudnia 2022 Na Jutenheim za seks z nieletnią zamieniają w kulkę. 1 Cytuj
SlimShady 3 380 Opublikowano 1 grudnia 2022 Opublikowano 1 grudnia 2022 (edytowane) Przy opcjonalnych gnu i hjorfie prawie sobie połamałem ręce, do tego serducho na najwyższych obrotach. Jakoś się zawziąłem, bo Sigrun z poprzednika siedziała na sumieniu, gdy obniżyłem poziom, tylko przy niej. W tym roku próbowałem to nadrobić przy new game plus, ale się okazało, że wtedy każda Spoiler valkyria jest na poziomie tej ostatniej i straciłem chęci, bo zamiast jednej miałem całą drużynę. Może kiedyś jak zacznę znowu od nowa. Co do Ragnarok, to na samą fabułę plus sporo pobocznych według sejwa zeszło 57h, z maksowaniem ze 75h, ale mogło być też więcej, bo sporo ginąłem, a gra może nie zlicza tego czasu, lub mniej, bo napierdalałem screeny jak pojebany. No i tej nie grałem z laptopem na kolanach. Jako, że mam wyjebane na acziki(do tej pory 100% tylko w grach bez gameplayu, lub ze śladową ilością, gdzie wystarczy grę ukończyć), tak muszę wspomnieć, że przy okazji Ragnarok wpadła pierwsza prawilna, a ode mnie, to jest szczególna, podwójna nobilitacja. W poprzedniku jakoś nie miałem chęci, poza pobocznymi(nieporównywalne gorszymi) i walkami z wiadomo kim raczej dałem sobie spokój. Na pewno kiedyś bym zrobił drugie podejście jakby dorzucili new game plus, i poszedł tylko główną ścieżką, bo niby można to było zrobić już teraz, i chciałem tak zrobić, ale czułem, że może być ściana pod koniec, więc trochę kosztem tempa latałem, gdzie się dało. Z tym, że w większości to było co najmniej przyjemne latanie chociaż waty też nie brakuje. @WrednyMożna też na to patrzeć z tej strony. Spoiler Wbrew tytułowi, wbrew wskazówkom z końcówki poprzednika, wbrew temu, co było przez większość Ragnarok sugerowane stało się inaczej, ale nie wiem, czy Kratos jako postać ma coś jeszcze do zaoferowania. Ja bym zrobił ostrą chryję, a z lokiego zrobił za kilka lat dorosłego, dojebanego koksa z metaluszkowymi, rudymi kudłami do pasa i młotem thora i też by było fajnie, ale może po dickmanowsku będą go chcieli użyć do rozpędu fabuły w np. egipcie. Myślałem, że lepiej jakby historia zatoczyła koła o syn znowu zajebał ojca, ale jeszcze nic straconego. Zresztą nawet mniejsza oto, co pod koniec zostało zrobione, lub niezrobione, ale tak jak byłem zadowolony z tempa pod koniec, to autentycznie uleciało ze mnie powietrze jak z balonika jak zobaczyłem Spoiler ten biały ekran w momencie uderzenia ragnaroka, później ten dziwny klimat po przebudzeniu, gdzie niewiele brakowało, a ktoś by zaraz mógł powiedzieć, że całe kilkadziesiąt godzin gry, to był tylko sen, a thor jeszcze nie zdążył odwiedzić ich chatki. Nie wiem, czy to wina tego, że już gonili do przodu, cieli koszty, a może zwyczajnie z tej kamery z jednego ujęcia, jest niemożliwe pokazać np. Spoiler jak cały asgard rozpierdala się w pył, a tak wyszło strasznie antyklimatycznie. Przyjąłbym nawet CGI tak jak w dwójce hintowali początek trójki. Jestem zdania, że na wielu płaszczyznach z tego jest więcej minusów niż korzyści, i to trochę taka sztuka dla sztuki. Kiedyś starczyło jak niektóre cutscenki płynnie przechodziły w gameplay, a teraz nawet cięć nie można robić i później masz taką sytuację, że zamiast wyjść w każdym świecie, w każdym miejscu, to musisz szukać jakiś zjebanych przejść. P.S. Jak kogoś interesuje, gdzie może być kolejna miejscówka, to w tych 6 znajdźkach, chyba zagubione skarby(w tym lira), można trochę poczytać na ten temat. Edytowane 1 grudnia 2022 przez SlimShady Cytuj
Figuś 21 171 Opublikowano 1 grudnia 2022 Opublikowano 1 grudnia 2022 co do pierwszego spoilera to Spoiler nie da rady bo w alfhaim możesz zobaczyć że mjolnira odziedziczyła Thrud jeszcze co do pierwszego spoilera Spoiler Kratos ma jeszcze w chuj do zaoferowania moim zdaniem, ale wszyscy wiemy że jak się pojawi to tylko w CGI, a nie jako grywalna postać Cytuj
XM. 10 866 Opublikowano 1 grudnia 2022 Autor Opublikowano 1 grudnia 2022 38 minut temu, SlimShady napisał: Przy opcjonalnych gnu i hjorfie prawie sobie połamałem ręce, do tego serducho na najwyższych obrotach. Jakoś się zawziąłem, bo Sigrun z poprzednika siedziała na sumieniu, gdy obniżyłem poziom, tylko przy niej. W tym roku próbowałem to nadrobić przy new game plus, ale się okazało, że wtedy każda Ukryj zawartość valkyria jest na poziomie tej ostatniej i straciłem chęci, bo zamiast jednej miałem całą drużynę. Może kiedyś jak zacznę znowu od nowa. Co do Ragnarok, to na samą fabułę plus sporo pobocznych według sejwa zeszło 57h, z maksowaniem ze 75h, ale mogło być też więcej, bo sporo ginąłem, a gra może nie zlicza tego czasu, lub mniej, bo napierdalałem screeny jak pojebany. No i tej nie grałem z laptopem na kolanach. Jako, że mam wyjebane na acziki(do tej pory 100% tylko w grach bez gameplayu, lub ze śladową ilością, gdzie wystarczy grę ukończyć), tak muszę wspomnieć, że przy okazji Ragnarok wpadła pierwsza prawilna, a ode mnie, to jest szczególna, podwójna nobilitacja. W poprzedniku jakoś nie miałem chęci, poza pobocznymi(nieporównywalne gorszymi) i walkami z wiadomo kim raczej dałem sobie spokój. Na pewno kiedyś bym zrobił drugie podejście jakby dorzucili new game plus, i poszedł tylko główną ścieżką, bo niby można to było zrobić już teraz, i chciałem tak zrobić, ale czułem, że może być ściana pod koniec, więc trochę kosztem tempa latałem, gdzie się dało. Z tym, że w większości to było co najmniej przyjemne latanie chociaż waty też nie brakuje. @WrednyMożna też na to patrzeć z tej strony. Ukryj zawartość Wbrew tytułowi, wbrew wskazówkom z końcówki poprzednika, wbrew temu, co było przez większość Ragnarok sugerowane stało się inaczej, ale nie wiem, czy Kratos jako postać ma coś jeszcze do zaoferowania. Ja bym zrobił ostrą chryję, a z lokiego zrobił za kilka lat dorosłego, dojebanego koksa z metaluszkowymi, rudymi kudłami do pasa i młotem thora i też by było fajnie, ale może po dickmanowsku będą go chcieli użyć do rozpędu fabuły w np. egipcie. Myślałem, że lepiej jakby historia zatoczyła koła o syn znowu zajebał ojca, ale jeszcze nic straconego. Zresztą nawet mniejsza oto, co pod koniec zostało zrobione, lub niezrobione, ale tak jak byłem zadowolony z tempa pod koniec, to autentycznie uleciało ze mnie powietrze jak z balonika jak zobaczyłem Ukryj zawartość ten biały ekran w momencie uderzenia ragnaroka, później ten dziwny klimat po przebudzeniu, gdzie niewiele brakowało, a ktoś by zaraz mógł powiedzieć, że całe kilkadziesiąt godzin gry, to był tylko sen, a thor jeszcze nie zdążył odwiedzić ich chatki. Nie wiem, czy to wina tego, że już gonili do przodu, cieli koszty, a może zwyczajnie z tej kamery z jednego ujęcia, jest niemożliwe pokazać np. Ukryj zawartość jak cały asgard rozpierdala się w pył, a tak wyszło strasznie antyklimatycznie. Przyjąłbym nawet CGI tak jak w dwójce hintowali początek trójki. Jestem zdania, że na wielu płaszczyznach z tego jest więcej minusów niż korzyści, i to trochę taka sztuka dla sztuki. Kiedyś starczyło jak niektóre cutscenki płynnie przechodziły w gameplay, a teraz nawet cięć nie można robić i później masz taką sytuację, że zamiast wyjść w każdym świecie, w każdym miejscu, to musisz szukać jakiś zjebanych przejść. P.S. Jak kogoś interesuje, gdzie może być kolejna miejscówka, to w tych 6 znajdźkach, chyba zagubione skarby(w tym lira), można trochę poczytać na ten temat. Tak samo myślę co do jednego ujecia - fajne to było w jedynce, bajer i można było olać po pierwszej czesci, a wiele scen imo mocno by zyskało gdyby odeszli od tego w sequelu. Cytuj
Figuś 21 171 Opublikowano 1 grudnia 2022 Opublikowano 1 grudnia 2022 Tak, z tym się zgodzę, że "epickość" końcówki mocno utraciła na tym ujęciu. Niech to by wyglądało tak samo ale już w normalnych scenkach i końcowy efekt były sporo lepszy. Cytuj
Square 8 560 Opublikowano 1 grudnia 2022 Opublikowano 1 grudnia 2022 Ja chciałbym aby w kolejnej grze tj. w Egipcie, Spoiler Atreus został zabity i Kratos znowu siał by pożogę. Cytuj
Figuś 21 171 Opublikowano 1 grudnia 2022 Opublikowano 1 grudnia 2022 Skąd wiesz że w Egipcie, może nas zaskoczą? Spoiler Jak wiemy prawdziwy Tyr żyje i ma się dobrze podróżując miedzy 9 światami. Kratos może np. dzięki jego pomocy wrócić do Grecji zwalczać chaos który sam stworzył z pomocą Frei i reszty. Cytuj
Figuś 21 171 Opublikowano 1 grudnia 2022 Opublikowano 1 grudnia 2022 eeee Spoiler a to że brali pod uwage to że po zabiciu Zeusa na początku GoW3 bogowie z innych mitologi chcieli przejąć władzę i zagospodarować pustkę Cytuj
XM. 10 866 Opublikowano 1 grudnia 2022 Autor Opublikowano 1 grudnia 2022 Szczerze mówiąc dwie najpopularniejsze mitologie odhaczone, trzecia w kolejce, wszytsko poza tą standardowa trójce byłoby czymś zaskakującym i w sumie bardzo pożądanym przeze mnie. Cytuj
Rtooj 1 616 Opublikowano 1 grudnia 2022 Opublikowano 1 grudnia 2022 Spoiler Loki odszedł, został Bogiem w kolejnej mitologii, Kratos w jego poszukiwaniu trafia tam, i postanawia pomóc gnębionemu ludowi, zabija całą ekipę, i trafia na ich szefa, a tu, niespodzianka, Loki, który po ujawnieniu jak to Kratos się mylił, że lud potrzebuje twardej ręki, i inne smutne smuty, ginie z rąk Ojca. Krąg został zamknięty, nie syn Ojca tylko Ojciec zabija syna. Wszystko się kończy dobrze. A tak poważnie mam nadzieję że to koniec, i czekamy na nowe IP. Cytuj
Figuś 21 171 Opublikowano 1 grudnia 2022 Opublikowano 1 grudnia 2022 Nowe Ip to się robi pod Barlogiem jakiś czas już, GoW na 99% dostanie kontynuacje po nowym IP, pewnie znowu jako crossgen 13 minut temu, XM. napisał: Szczerze mówiąc dwie najpopularniejsze mitologie odhaczone, trzecia w kolejce, wszytsko poza tą standardowa trójce byłoby czymś zaskakującym i w sumie bardzo pożądanym przeze mnie. A może właśnie odważyliby się i poszliby w mniej znaną i oczywistą stronę. Cytuj
Wredny 9 510 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 1 godzinę temu, Figuś napisał: Ukryj zawartość Jak wiemy prawdziwy Tyr żyje i ma się dobrze podróżując miedzy 9 światami. Kratos może np. dzięki jego pomocy wrócić do Grecji zwalczać chaos który sam stworzył z pomocą Frei i reszty. A skąd to wiemy? Bo chyba mi umknęło. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi