Rtooj 1 616 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Nie byłeś w Spoiler więzieniu w Nippleheim? Ojjjj Cytuj
KrYcHu_89 2 281 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Ukończyłem po 42,5h. Co za epicka przygoda! Plusy: - Kratos, mój ulubiony bóg ojciec dowiózł po raz kolejny - Spoiler jego grywalny syn też dowiózł - świetna oprawa audiowizualna - genialny system walki, głęboki, z dużą ilością skilli i combosów - dużo epickich walk z bossami - wymagająca, ale nie bez przesady - świetnie zrealizowane aktywności poboczne - bardzo rozbudowane, różnorodne światy do odwiedzenia - niesamowite dopracowanie gry na premierę, nie trafiłem przez całą grę na ani jednego buga! (zapewne takie są, ale nie uświadczyłem) - idealna długość gry - 40h, z że tak powiem sidequestami story, bez znajdziek i 100% itd itp., Spoiler a zostało mi sporo aktywności dostępnych po głównym wątku! Minusy: - kończy się chyba Spoiler God of War z Kratosem, kolejna część obstawiam Atreusa w Egipcie - to tylko duże standalone DLC, czy też jak kto woli bezpieczny, epicki sequel do GoW 2018 () Ocena: 10/10, najlepsze standalone DLC w historii gier, niech bóg ojciec was błogosławi . Czy GOTY 2022? Nie wiem, Jak dla mnie w tym roku zwycięzców powinno być dwóch, obie Elden i God of War to u mnie top 10 ever. 1 Cytuj
smoo 2 254 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Według hintów od producenta kolejna część nie będzie w Egipcie tylko raczej Spoiler na dalekim wschodzie Wskazywać na to ma to co Spoiler Tyr robi w post game. Cytuj
Wojtq 791 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 (edytowane) Ja mam na koncie 33h i końca nie widać. Idzie się przywiązać do tych bohaterów i ogólnie podoba mi się niespieszna narracja dyktowana bardzo osobistymi pobudkami każdego z bohaterów. Ta gra to popis scenarzysty odpowiedzialnego za dialogi, bo właściwie każda postać ma coś w sobie i sprawia bardzo żywe wrażenie. Bardzo podoba mi się zróżnicowanie lokacji, zagadki przestrzenne i satysfakcjonujący system walki. Do poprawki wziąłbym nazbyt skomplikowany inwentarz i system upgrejdów, który nawet po 33h czasem mnie przytłacza. Na szczęście można go olać i nie myśleć o nim zbyt wiele. Piękna gra i podoba mi się to, że Sony pozwala nawet takim quasi-liniowym grom być wielkimi tytułami na wiele godzin (wcześniej całkiem liniowe TLoU2 też zaskoczyło długością). Jeszcze jedno: dawno gra nie wprawiła mnie w taki wizualny zachwyt jakim był widok: Spoiler muru Asgardu. Przenosiny w te zielone tereny, ta ogromna przestrzeń, wspinaczka, spotkanie z bogami. No coś kurna wspaniałego. I ta zaskakująca relacja, gdzie nie przybywa się do nich, żeby po chwili urwać im łeb, ale by spędzić z nimi czas, zapoznać się z nimi. Przypuszczam, że dzięki temu finał i ostateczne wyrywanie im łbów będzie tym bardziej emocjonujące. Edytowane 2 grudnia 2022 przez Wojtq 4 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 3 grudnia 2022 Opublikowano 3 grudnia 2022 Plejka mi pokazuje, że skończyłem na hardzie w 44h. Porobiłem pare pobocznych i powiem tylko, że to bardzo udany sequel. Jest wszystkiego więcej i lepiej. Mega się wkręciłem w ten świat. Końcówka trochę mnie rozczarowała. Żeby nie calisto to bym z chęcią zrobił wszystkie poboczne, ale niestety czas nie jest z gumy. Ogólnie duży kandydat do goty zaraz obok szczurów i możliwe, że calisto. Cytuj
Square 8 561 Opublikowano 3 grudnia 2022 Opublikowano 3 grudnia 2022 Ja wczoraj podfarmiłem trochę materiałów i gdzieś tam była myśl o ulepszeniu wszystkiego na 9 poziom, ale zabraknie surowców. Trochę słabo muszę przyznać. Cytuj
messer88 6 457 Opublikowano 3 grudnia 2022 Opublikowano 3 grudnia 2022 Mi brakuje jednego upgrade do Spoiler smoczego setu na 9lvl a jestem już pod murem. Podejrzewam że gdzieś jeszcze będzie jakiś smok. Wczoraj się wkręciłem w tygiel, fajne te challenge są. Cytuj
Square 8 561 Opublikowano 3 grudnia 2022 Opublikowano 3 grudnia 2022 Jeżeli ubiłeś już te wszystkie w misjach to jest jeden ukryty w Svartalfheim. Cytuj
aph 155 Opublikowano 3 grudnia 2022 Opublikowano 3 grudnia 2022 (edytowane) W dniu 1.12.2022 o 23:32, Square napisał: Ja chciałbym aby w kolejnej grze tj. w Egipcie, Pokaż ukrytą zawartość Atreus został zabity i Kratos znowu siał by pożogę. Hmm, może być Egipt albo Japonia wg hintow z gow 2018. edit - a ok, jeszcze celtycka mitologia byla wzmiankowana, Edytowane 3 grudnia 2022 przez aph Cytuj
SlimShady 3 380 Opublikowano 3 grudnia 2022 Opublikowano 3 grudnia 2022 Z celtyckiej chyba pochodzi Spoiler mimir. Cytuj
Figuś 21 171 Opublikowano 3 grudnia 2022 Opublikowano 3 grudnia 2022 Nie, jest z nordyckiej, ale jest w niej "nieznanego pochodzenia" Spoiler Oddany do niewoli Wanom i przez nich ścięty. Cytuj
SlimShady 3 380 Opublikowano 3 grudnia 2022 Opublikowano 3 grudnia 2022 Z nordyckiej, ale jak wspomniałeś, nie był tam od początku. Z kontekstu wynika, że to mogą być klimaty Króla Artura. Do tego akcent też nasuwa pewne skojarzenia. Cytuj
smoo 2 254 Opublikowano 3 grudnia 2022 Opublikowano 3 grudnia 2022 Odnośnie przyszłości serii i potencjalnej następnej mitologii, w spoilerze wrzucam filmik o którym wspominałem wcześniej - od 4:25. Spoiler Cytuj
easye 3 357 Opublikowano 5 grudnia 2022 Opublikowano 5 grudnia 2022 Powiedzcie mi - zaliczyłem 2 główne próby w Muspelheim. Skąd mam wiedzieć, jaką kolejnością teraz powinienem iść, by zaliczyć pozostałe 4? Cytuj
XM. 10 866 Opublikowano 5 grudnia 2022 Autor Opublikowano 5 grudnia 2022 No masz 6 możliwości : L Ś, L P, Ś L, Ś P, P L, P Ś Legenda: Lewy, środkowy, prawy 1 Cytuj
Figuś 21 171 Opublikowano 5 grudnia 2022 Opublikowano 5 grudnia 2022 Plus jak byk masz podpowiedzi na głównej arenie 1 Cytuj
Rtooj 1 616 Opublikowano 5 grudnia 2022 Opublikowano 5 grudnia 2022 Mam prawie wszystko na 9lvl, ale paru rzeczy brakuje w Muselpheim i chyba nie ma jak ich zdobyć- kryształy i skóra czy kości bestii. Tak samo ciężko z exp., siana można mieć w moment milion, exp. niestety to grosze. Cytuj
easye 3 357 Opublikowano 5 grudnia 2022 Opublikowano 5 grudnia 2022 12 minut temu, Figuś napisał: Plus jak byk masz podpowiedzi na głównej arenie Ok, ale te które świecą to są te których jeszcze nie zrobiłem, tak? I ma znaczenie którą próbę wybiorę? bo przy każdym mieczu są 3. Cytuj
Square 8 561 Opublikowano 5 grudnia 2022 Opublikowano 5 grudnia 2022 No pisałem o tym, że części materiałów będzie brakować. Sporo misji naprawili, ale chyba nie te która się u mnie zbugowała. Będzie trzeba sprawdzić. @easye nie ma znaczenia. Te co swiecą. Cytuj
XM. 10 866 Opublikowano 5 grudnia 2022 Autor Opublikowano 5 grudnia 2022 4 minuty temu, easye napisał: Ok, ale te które świecą to są te których jeszcze nie zrobiłem, tak? I ma znaczenie którą próbę wybiorę? bo przy każdym mieczu są 3. Bez znaczenia która przejdziesz. Cytuj
michu86- 390 Opublikowano 5 grudnia 2022 Opublikowano 5 grudnia 2022 (edytowane) Grałem na normalu i mi: Spoiler Gnà Sporo krwi napsuła, jestem ciekaw jak wypada walka na hardzie, ktoś ją pyknął? Moveset pewnie ten sam tylko zapewne mocniej bije a my mniejszy dmg zadajemy? Edytowane 5 grudnia 2022 przez michu86- Cytuj
Square 8 561 Opublikowano 5 grudnia 2022 Opublikowano 5 grudnia 2022 Tak, różnice to głównie wytrzymałość przeciwników i obrażenia jakie zadają. Jeżeli chodzi o mobków to mają wyższy poziom a i częściej się leczą/podnoszą poziom. Sprawdziłem i w wersji 3.0 ta misja jest dalej zbugowana u mnie. Cytuj
YETI 10 980 Opublikowano 6 grudnia 2022 Opublikowano 6 grudnia 2022 Czasami jest też różnica w ilości przeciwników. Nie pamiętam jak się nazywa ten ognisty koleś, który wychodzi z rozżarzonej ziemi, ale na normalu jest sam, na hardzie ma dwóch pomocników. Cytuj
Figuś 21 171 Opublikowano 6 grudnia 2022 Opublikowano 6 grudnia 2022 To zależy z której dziury wychodzi a nie od poziomu trudności. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi