Square 8 705 Opublikowano 29 lutego Opublikowano 29 lutego Bramy otwierają się też dość późno z tego co pamiętam, nie tak późno jak w jedynce, ale późno. 1 Cytuj
mario10 547 Opublikowano 29 lutego Opublikowano 29 lutego Generalnie nie przepadam jak muszę wracać po jakieś drobne elementy, które nie są związane z fabułą, ale na razie gra mi się świetnie więc jak nic się nie zmieni to zapewne wrócę do początku otworzyć te elementy, na razie jedną skrzynię norn i sklepać jednego wroga w kopalni bo jednak ma fioletowy pasek i tak do połowy dochodzę Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 1 marca Opublikowano 1 marca Nie no, fabularnie to ta gra miażdży. Gameplay też spoko, co prawda aż tak dużo nie rozwinęli , ale czuć moc lewiatana i ostrzy po paru ulepszeniach. Mam 22 godzin na liczniku, a dopiero wychodzę: Spoiler Z obozu Frejra, po oswobodzebiu klątwy Freji. Jest dobrze, dobry sequel, bezpieczny. Nie to, co jebane w dupę Tlou2. 1 1 Cytuj
mario10 547 Opublikowano 1 marca Opublikowano 1 marca Ja jestem trochę wcześniej Spoiler bo właśnie opuściłem świat elfów z Tyrem ale jest nieźle cały czas trzyma fajny poziom gra, a widzę, że jeszcze sporo grania przede mną. Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca Zdobyłem nową broń, chyba tak po 35 godzinach gry. Dużo jeszcze mi zostało grania? Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca Nie, jest dobrze, tylko z ciekawości pytam ile do końca zostało. Cytuj
Square 8 705 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca To nie odpowiem. Jak się podoba to graj dalej. 1 3 Cytuj
mario10 547 Opublikowano 8 marca Opublikowano 8 marca Pokazuje mi 30% gry i mam 20 godzin wczoraj Spoiler uwolniłem Freję i zacząłem poboczne w tym świecie. Pięknie wygląda ta gra a walka Spoiler z tym smokiem, który więził Freję jest świetna. Na ten moment jestem mega zadowolony. Walka jest soczysta ( na hardzie) świat wygląda pięknie, nic nie chrupie, chodzi płynnie. Taki poziom techniczny powinien być standardem w tej generacji Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 9 marca Opublikowano 9 marca Kurwa, ale ta gra mi rozpierdala łeb, pod względem fabuły to jest sto razy lepsza od poprzedniczki. Jestem w Muspelheim: Spoiler Gdzie Surtra zamieniłem w ragnarok i czego na sygnała z roga. 1 Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca Wspaniała gierka, którą ukończyłem i jestem fest ukontentowany, że też nie wspomnę o zakończeniu gry, która okazała się pomyślna. Największy minus gry to kamera ale to już raczej wiadomo od GoW 2018, która ma tak zjebany mały fov, że walka z trzema berserkerami na arenie to jest spierdolenie umysłowe twórcy, bo taka była idea. Ideą to może byc jego chuj wjebany w dupę za te niewygodne granie i ciągle napierdalanie w plecy przez przypadkowego pojeba, bo kamera chujowa, to już nawet nie chce mi się myśleć jak się trzeba pierdolić na najtrudniejszym poziomie gry. Nie wiem czemu nie mogli dać opcji wyboru fov jak w tlou2. Zdecydowanie za bliska kamera i gówno na ekranie widać przy takiej odległości. Wspaniała fabuła, gameplay, nordycki świat. To jeszcze mi zostało ograć Valhallę. No SM dała radę zrobić sequela, nie to co jebane w dupę ND razem z Insomniac ze swoimi tlou2 i spidermanem 2. Ocenka KRATOS/11 i rzekłem. 2 Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca 9 minut temu, Szermac napisał: Valhalla jeszcze lepsza Oj tak, ograj sobie rogalika @Faka nawet jak ich nie lubisz, tutaj jest też sporo story w tym zawarte. Cytuj
Square 8 705 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca Jeszcze nie odpalałem dodatku, nadrobię po NG+ w SM2. Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca 1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał: Oj tak, ograj sobie rogalika @Faka nawet jak ich nie lubisz, tutaj jest też sporo story w tym zawarte. Spoko, rogaliki lubię, to tym bardziej pogram w dodatek. Cytuj
messer88 6 578 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca Pamiętam że mi ta kamera wstępnie przeszkadzała ale pomogło przestawienie się że przecież nie gram w soulsy. Rogalik super, i za darmo. Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 24 marca Opublikowano 24 marca Ile jeszcze muszę się nachodzić po tej Walhalli, żeby zdobyć trofkę odwiedzone wszystkie 9 światów? Obstawiam, że mi ostatni świat został, ale no ile jeszcze mam męczyć bułę? Na forum byłem, na statku też byłem i na tej trzecie lokacji również, wtf, gdzie ten ostatni świat jest? Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 24 marca Opublikowano 24 marca 4 minuty temu, Faka napisał: Ile jeszcze muszę się nachodzić po tej Walhalli, żeby zdobyć trofkę odwiedzone wszystkie 9 światów? Obstawiam, że mi ostatni świat został, ale no ile jeszcze mam męczyć bułę? Na forum byłem, na statku też byłem i na tej trzecie lokacji również, wtf, gdzie ten ostatni świat jest? Nie użyłeś którejś początkowej brońki, każda brońka ma unikalny świat, wybierz tą jedną, której nie brałeś i wpadnie Ci w runie 9 świat. Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 24 marca Opublikowano 24 marca Chodzi Ci o włócznię, topór i miecze? To chyba w takim razie muszę z włócznią polatać, co przyznam, że nie lubię tej broni, no nie przypadła mi do gustu i jej styl walki, nudna jest. Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 24 marca Opublikowano 24 marca Teraz, Faka napisał: Chodzi Ci o włócznię, topór i miecze? To chyba w takim razie muszę z włócznią polatać, co przyznam, że nie lubię tej broni, no nie przypadła mi do gustu i jej styl walki, nudna jest. Tak, zrobisz raz do połowy i już wpadnie trofik. 1 Cytuj
mario10 547 Opublikowano 4 kwietnia Opublikowano 4 kwietnia Skończyłem Ragnaroka Co tu dużo pisać to bardzo udana kontynuacja i bardzo fajna historia w grze została opowiedziana. System walki jest satysfakcjonujący momentami jak się odpali specjalne ataki plus ataki towarzyszy to grubo się dzieje na ekranie. Podobały mi się postaci poboczne jak Odyn, Freyr czy córka Thora, ale najlepsza jest jednak Freya. Świetnie mi się z nią walczyło i podobała mi się jej historia. Dla mnie poziom graficzny takiego Ragnaroka jest świetny, gra wygląda i działa pięknie. Raz chyba przez całe 70 godzin mi się przywiesiła, a tak to fajnie płynnie chodziła. Tak wyglądająca gra robi robotę. Bardzo różnorodne światy co dodaje uroku grze. Bezpieczna ale bardzo dopracowana gra. Rozwinięcie pierwszej części plus nowa broń fajnie się sprawdziło ja bawiłem się doskonale. Poziom trudności hard wskazany od samego początku wówczas dla mnie tylko pojedyncze starcia były wymagające. Jeszcze coś jeszcze pobiegam z Freją i coś jeszcze porobię w świecie gry, starałem się robić na bieżąco, ale chyba jakichś 2 skarbów mi brakuje i pojedyncze walki z berserkerami. Ciekaw jestem czy planują coś dalej bo w sumie Spoiler historię Lokiego/Atreusa mogliby rozwinąć Szkoda mi jeszcze Spoiler Broka, że zginął ale co zrobić Cytuj
Dragon13 78 Opublikowano 14 kwietnia Opublikowano 14 kwietnia Ja właśnie ide zrobić broń żeby mieć jakieś podejście do Haimdalla. Ogólnie fajnie ze w jakiś dialogach jest co jakiś czas jakieś nawiązanie do Grecjii i przeszłości Kratosa. Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 15 kwietnia Opublikowano 15 kwietnia Nadrabiam dalej exy na plejke i platynka wbita w Ragnarok - gra jest wspaniała tak samo jak "1". W Valhalle juz mi się grać nie chce, bo mam trochę dość walki(nie robiłem tygla wczesniej i musialem to gowno na raz zrobic do platyny jako ostatnia rzecz). Jedyne minusy jakie mi przychodzą do głowy to tak jak Faka pisał spierdolone fov przez które ta walka z 3 berserkerami jednoczesnie to byla meczarnia i sekcje gówniaka są nudne gameplayowo, bo walka nim nie jest zbyt fajna + level design tych lokacji jest bardzo prostacki w porównaniu do Kratosowych. Zaskoczony byłem, że gra jest mega grywalna w trybie jakości 30fps i nie czuć jakiegoś rwania czy innego dyskomfortu. Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 16 kwietnia Opublikowano 16 kwietnia W dniu 15.04.2024 o 12:09, Soban napisał: Zaskoczony byłem, że gra jest mega grywalna w trybie jakości 30fps i nie czuć jakiegoś rwania czy innego dyskomfortu. Nie masz TV z hdmi 2.1 i 120hz, bo może tak ci się odpalał (40ks)?. Ragnarok właśnie bardzo fajnie wygląda w trybie jakość i 40ks 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi