Soban 4 102 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia 17 godzin temu, balon napisał: Nie masz TV z hdmi 2.1 i 120hz, bo może tak ci się odpalał (40ks)?. Ragnarok właśnie bardzo fajnie wygląda w trybie jakoś i 40ks Mam, ale tu nie odpalałem tego trybu 120hz + jakość. Ogólnie muszę trochę poprzepinać kable, bo mam chwilowo ps5 do soundbara i soundbar do tv, co niestety wyłącza 120hz. Setup ten mam, bo xbox ma mega laga w dzwieku przy atmosie jesli i soundbar i xbox sa wpiete do innych hdmi, a dopiero passtrough eleminuje laga w atmosie, ale tez psuje 120fps, bo passtrough tylko 4k/60hz. Ps5 z tego co czytam nie ma problemu z dzwiekiem jak klocek wiec musze przetestować(chociaz ustawienie atmosa w ps5 opcjach to tez powoduje rozne dziwne rzeczy jak w ff16 dialogi sa zza kanapy a na dolby audio juz git). Cytuj
Square 8 705 Opublikowano 20 kwietnia Opublikowano 20 kwietnia Zacząłem dzisiaj Walhallę i bardzo fajny tryb. Brakowało mi latania bez kompana, bo chyba w całym Ragnaroku zawsze ktoś biegał z nami (tak wiem, Mimir jest dalej obecny, to akurat na plus). Bałem się, że forma dodatku będzie dotyczyła też umiejętności, ale na szczęście mamy dostępne wszystkie ruchy z podstawki, a nawet nowy szał doszedł (da radę go odblokować do zwykłej gry?). Co cieszy to masa nawiązań do oryginalnych części, w tym powrót znanych przeciwników (szkoda, że cyklopowi nie można wyrwać oka). Obok Legend i Wstąpienia najlepszy darmowy dodatek od Sony. 2 Cytuj
Square 8 705 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia Skończyłem też od razu wczoraj i podtrzymuje, że super dodatek. Rozczarował mnie jedynie wygląd centaura i że nie Spoiler wspinamy się na Olimp, bo widząc pierwszy raz łańcuch i górę miałem hajp porównywalny do tego przed premierą trójki. No i szkoda, że z bogów jedynie Helios się pojawia. Odnośnie nowego szału i skórki to widziałem komunikat, że są dostępne w NG+, ale to trzeba zacząć na nowo? Jak wczytałem starego sejwa to nic nie doszło do ekwipunku. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia 100% prawda. Mam nadzieje, ze juz nigdy nie wroca do bieda soulslike'a. Cytuj
Szermac 2 849 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia Mam nadzieję, że rimejki trylogii nie będą w stylu tych nowych GoWów Cytuj
Square 8 705 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia Odpaliłem jeszcze jedną próbę aby zrobić dwa ostatnie trofea no i ponad 40k kasy się uzbierało (do trofika potrzebne 15), a to jeszcze przed bossem na Forum Odnośnie nowego stroju i szału to trzeba otworzyć skrzynie w sklepie. 1 Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 10 maja Opublikowano 10 maja Jedyny leaker (obok The Snitch), którego warto szanować - 100% skuteczności ma jebaniutki. Bardzo fajnie, oczywiście zakupię bo jedynka bardzo mi się podobała. Cytuj
mario10 547 Opublikowano 10 maja Opublikowano 10 maja Fajnie bo gierka dobra więc warto ją na piecku ograć Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 10 maja Opublikowano 10 maja 28 minut temu, Shankor napisał: Dali by w końcu do PS+. Teraz to już nie takie proste :). Zmiana modelu i ten termin jest wydłużany, aż gra przestanie się sprzedawać, co w wypadku Ragnaroka może jeszcze trochę zająć. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja kilka godzin po tym jak Sony powiedziało że będzie portować gry na PC, po to aby zachęcić graczy pecetowych aby kupili konsole dla sequela, zapowiadają oficjalnie port Ragnaroka, bardzo spójna strategia. Mówią jedno, a robią drugie 1 8 2 Cytuj
creatinfreak 3 846 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja Zaraz pewnie wpadnie tlou2 i Spidermana2 n pc, wystarczy poczekać. Cytuj
Figuś 21 247 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja 2 godziny temu, ASX napisał(a): kilka godzin po tym jak Sony powiedziało że będzie portować gry na PC, po to aby zachęcić graczy pecetowych aby kupili konsole dla sequela, zapowiadają oficjalnie port Ragnaroka, bardzo spójna strategia. Mówią jedno, a robią drugie Ja pierdole XD przy premierze portu na pc minie 22 miesiące od premiery na ps5 Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja 3 godziny temu, ASX napisał(a): kilka godzin po tym jak Sony powiedziało że będzie portować gry na PC, po to aby zachęcić graczy pecetowych aby kupili konsole dla sequela, zapowiadają oficjalnie port Ragnaroka, bardzo spójna strategia. Mówią jedno, a robią drugie Asax znowu w formie xDD. 3 minuty temu, Figuś napisał(a): Ja pierdole XD przy premierze portu na pc minie 22 miesiące od premiery na ps5 Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja 10 minut temu, Figuś napisał(a): Ja pierdole XD przy premierze portu na pc minie 22 miesiące od premiery na ps5 No minie i co w związku z tym? Ile pecetowcow udało im się zachęcić do zakupu konsoli jeśli wiedzą że w przeciągu roku do dwóch wszystko i tak wyjdzie na PC? Cytuj
Homelander 2 209 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja 24 minutes ago, ASX said: No minie i co w związku z tym? Ile pecetowcow udało im się zachęcić do zakupu konsoli jeśli wiedzą że w przeciągu roku do dwóch wszystko i tak wyjdzie na PC? No ilu? 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 217 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja 37 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Asax znowu w formie xDD. No, prawdę napisał. Śmiesznie się czyta te same zapewnienia od lat (chociaż wiecie, gier Sony na PC miało nie być W OGÓLE), że tylko pierwsza część, bo później ludzie pobiegną po konsolę. No i chyba czekają na nowe IP, bo na razie nie dość, że portują też sequele to zaraz nie będą mieli co portować. 1 Cytuj
SnoD 2 341 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja Godzinę temu, Figuś napisał(a): Ja pierdole XD przy premierze portu na pc minie 22 miesiące od premiery na ps5 Przecież wiadomo, że jak skończą się im starsze gry do portowania to te odstępy czasowe będą coraz mniejsze. Najpierw gier Sony w ogóle miało nie być na PC. Później, że tylko stare z poprzedniej generacji. Później, że tylko pierwsza część. Dalej, że nie będzie premier day one. Później, że tylko Gaasy day one. A teraz mamy że niby te odstępy będą po 20-30 miesięcy Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja 32 minuty temu, Homelander napisał(a): No ilu? Patrzac na dotychczasowe sukcesy tej strategii to śmiem sądzić że niewielu Cytuj
Homelander 2 209 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja 19 minutes ago, ASX said: Patrzac na dotychczasowe sukcesy tej strategii to śmiem sądzić że niewielu A jakieś liczby na poparcie tej tezy? Bo, z tego co wiem, PS5 sprzedaje się całkiem nieźle. Gry na PS5 sprzedają się całkiem nieźle. Więc i ta strategia szeroko rozumiana jest, chyba, całkiem niezła. No lepsza, sądząc po efektach, niż ta od Microsoftu Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja 53 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a): No, prawdę napisał. Śmiesznie się czyta te same zapewnienia od lat (chociaż wiecie, gier Sony na PC miało nie być W OGÓLE), że tylko pierwsza część, bo później ludzie pobiegną po konsolę. No i chyba czekają na nowe IP, bo na razie nie dość, że portują też sequele to zaraz nie będą mieli co portować. 22 msc to było i tak mega długo, trzymali do końca, bo gra długo schodziła na PS5 w wysokiej cenie. 2 minuty temu, Homelander napisał(a): A jakieś liczby na poparcie tej tezy? Bo, z tego co wiem, PS5 sprzedaje się całkiem nieźle. Gry na PS5 sprzedają się całkiem nieźle. Więc i ta strategia szeroko rozumiana jest, chyba, całkiem niezła. No lepsza, sądząc po efektach, niż ta od Microsoftu this Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja No ale ASX bije do tego ,że mieli portować jedną część żeby zachęcić do kupowania kontynuacji już na PS5 a wy się zesraliście ,że punktuje korpo. Cytuj
Paolo de Vesir 9 217 Opublikowano 31 maja Opublikowano 31 maja Teraz, KrYcHu_89 napisał(a): 22 msc to było i tak mega długo, trzymali do końca, bo gra długo schodziła na PS5 w wysokiej cenie. Jedni 22 miesiące, inne po roku, inne day1. I to się będzie zmniejszać. Przeczuwam, że niedługo standardem stanie się rok - wystarczająco aby dać czas aby ograć tytuł konsolorzom, a na PC daje jednocześnie szansę załapać się na falę popularności z konsol. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi