MEVEK 3 614 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 Ale dzban ze mnie. Premiera juz 9 a nie 19 2 Cytuj
YETI 11 042 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 Chyba kogoś poniosło, ale jeżeli są zbliżone poziomem choćby w połowie, to z dużą przyjemnością ukończę wszystkie. Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 Jak widzicie na YT jakiś film dotyczący God of Wara, polecam kliknąć 3 kropeczki pod filmem i pacnąć opcje 'nie interesuje mnie to', bo już jeden podejrzany thumbnail mi się pojawił na głównej xd 1 1 Cytuj
Pix 965 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 Taaa, też już kilka razy mi się podejrzane filmiki na jutubie pojawiły. Strach tam wchodzić. Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 4 godziny temu, Pupcio napisał: Przecież to dalej były gry z ps4 i zrobili z nich exy na ps5 żeby nie było, że nie ma nic ekskluzywnego na premiere sonki 5 Skąd takie info? Pierwsze słyszę no, choć nie będę się o to zabijał . Nie wiem czy grałeś w Ratcheta, ale graficznie szczególnie w trybie 4k + RT + 40ks jest przepiękny. Cytuj
Pupcio 18 610 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 W ratcheta nie grałem, tylko w demonsy chwile. No i są to ładne gry nawet się z tym nie kłóce ale chyba mi nie powiesz że skoro sonka 4 odpala gowa i horizona to nie odpali demonsów i ratcheta Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 2 minuty temu, Pupcio napisał: W ratcheta nie grałem, tylko w demonsy chwile. No i są to ładne gry nawet się z tym nie kłóce ale chyba mi nie powiesz że skoro sonka 4 odpala gowa i horizona to nie odpali demonsów i ratcheta Dla mnie graficznie Ratchet w 4k z RT >>>> GoW na Ps4. Wydaje mi się, że efektu wow graficznego nie będzie już jakiegoś wielkiego w tej branży, na polu tradycyjnego gejmingu. 1 Cytuj
Pupcio 18 610 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 Możliwe że masz racje ehh kiedyś to były przeskoki w generacjach. Dobrze że jest nintendo, u nich dopiero etap ps2/ps3 więc jeszcze będzie widać przeskok 1 Cytuj
messer88 6 580 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 Demony 1080/30 spokojnie na ps4. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 6 minut temu, balon napisał: Skąd takie info? remake Demon's Souls powstawał na devkitach PS4, a o Ratchecie wypowiedzieli się inni developerzy, którzy powiedzieli że gra spokojnie mogłaby zadziałać na starszych sprzętach bez superszybkiego SSD. I nie jest to żaden zarzut, bo niemal wszystkie dzisiejsze gry można bardzo prosto zeskalować w dół, tak aby nawet słabszy sprzęt dał radę je odpalić, a gry crossgeneracyjne nadal potrafią wyglądać przepięknie, czego przykładem jest np. Forbidden West. Dlatego gadki o wierze w generacje, to było czyste marketingowe pierdolo, które miało przede wszystkim usprawiedliwić zakup nowego sprzętu, niż faktyczna decyzja projektowa. A na prawdziwie nextgenowe gry, które faktycznie nie dałyby radę odpalić stare sprzęty jeszcze trochę poczekamy. Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 Nowy ratchet na ps4 chyba poniosło co poniektórych Cytuj
Rtooj 1 661 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 2300 za upgrade gier które by chodziły w 30/1080 bez niektórych efektów i z długimi loadingami? Interes życia. Ludzie kupują karty za 9k by mieć więcej fpsów. 1 Cytuj
łom 2 013 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 1 minutę temu, ASX napisał: Ratchecie wypowiedzieli się inni developerzy, którzy powiedzieli że gra spokojnie mogłaby zadziałać na starszych sprzętach bez superszybkiego SSD Jeśli mówisz o filmiku od deva odpowiedzialnego za gry Lego to ze swojego oryginalnego filmiku wywalił fragmenty gdzie po uderzeniu kluczem w kryształ zmienia się otoczenie (bo kompletnie nie pasowało to do jego tłumaczenia) a jako przykład podobnego zabiegu dał grę Lego z PS3 która jest nieporównywalnie mniejsza i brzydsza od Ratcheta ale gdzie jego metoda była by prostsza do ogarnięcia, bo PS3 ma tylko ~400 MB RAMu więc HDD/płyta może go w miarę szybko wypełnić (powiedzmy że tylko 200 MB się zmienia więc to potrwa max 5 sek). W przypadku PS4 gdzie jest do dyspozycji 5.5 GB dla gier 'podmiana' nawet 2 GB by trwała min. 20 sek. (w najlepszym wypadku) więc kompletnie by to nie działało i trzeba by było bardzo mocno kroić jakość assetów lub wczytywać je na początku w beznadziejnej jakości (jak w grach na UE). Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 nie oglądałem tego filmiku, widziałem tylko wypowiedź developera TT gdzie uważał że to zmienianie światów mogłoby zadziałać nawet na PS3. Ale to co piszesz brzmi sensownie i faktycznie mógł się mylić Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 Ktoś oglądał te analizy graficzne? Jestem ciekaw czy w przypadku ps5 60 vs 30 klatek to tylko kwestia dynamicznej rozdzielczości czy też różnica w jakości grafiki. Nie ma co , początek i koniec roku to same mięsko dla graczy , dopiero skończyłem Gotham knights a tu jeszcze czeka MW2 i Bayo 3 . Teraz znowu cały miesiąc tydzień w tydzień coś co mnie interesuje plus taka bomba jak God Of War , Elden ring pewnie nie przeskoczy ale liczę na top 3 tego roku. Cytuj
Rtooj 1 661 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 Ten Elden Ring zawsze pozostanie zagadką, co tym ludziom w tych redakcjach się stało. 1 2 1 Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 Jepać Eldena za ten open world i recykling Cytuj
messer88 6 580 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 1 minutę temu, Rtooj napisał: Ten Elden Ring zawsze pozostanie zagadką, co tym ludziom w tych redakcjach się stało. Za późno pewnie dostali grę i mamy oceny bez poznania całości. Cytuj
Rtooj 1 661 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 Teraz, messer88 napisał: Za późno pewnie dostali grę i mamy oceny bez poznania całości. To jedno, ale ile kłamstw w tych recenzjach było, że każdy m2 gry jest jak wyjęty z obrazu, że gra na każdym kroku zachwyca i zaskakuje, każda lokacja dopieszczona. Bardzo złe wspomnienia z tych 150h. 1 Cytuj
messer88 6 580 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 Nie czytałem recek ale jakbym był taki redaktorkiem i zdążył w te 20+h zrobić tylko Limgrave i ten cypel może trochę Liurnii to 90+ bankowo bym wystawił. Cytuj
Szymek 1 055 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 9 minut temu, SpacierShark123 napisał: Ktoś oglądał te analizy graficzne? Troszkę lepsze cienie są w 30 fps a tak to identyko. Cytuj
Rtooj 1 661 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 Teraz, messer88 napisał: Nie czytałem recek ale jakbym był taki redaktorkiem i zdążył w te 20+h zrobić tylko Limgrave i ten cypel może trochę Liurnii to 90+ bankowo bym wystawił. Tym bardziej że jedyny duży zamek jest na początku, i każdy mógł się spodziewać podobnych lokacji później ;] Dobra, koniec o ER. 1 Cytuj
tjery 1 261 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 14 minut temu, Szymek napisał: Troszkę lepsze cienie są w 30 fps a tak to identyko. Performance mode on PS4 Pro and PS5 reduces the quality of some reflections, shadows, particles and draw distance. Cytuj
Czoperrr 5 239 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 Co ja tu czytam, Demon's Souls albo Ratchet poszłyby na PS4? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi