Skocz do zawartości

God of War: Ragnarok

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Bigby napisał:

A to akurat da się wytłumaczyć. Sam Thor mówi, żeby przestał się hamować, że chce zobaczyć prawdziwego Boga Wojny.

Prosto w 10tke kolego. 

3 godziny temu, PiotrekP napisał:

Fajnie można się bawić w podbijane-zabijanie mniejszych wrogów. Podbić i ciachać na dystans, żeby zabić zanim spadną na ziemię. 

Juggle juz byly wczeaniej :lapka: ale w polaczeniu z bojem fajnie mozna goscia poskromic. Jest frajda.

Opublikowano

Tre jak przedrzeźniał starego to mnie rozbawiło. Dobry jest. Trzeba przyznać, że młody korzystnie wypada na tle zdziadziałego Kratosa, no ale nie można walczyć z grawitacją

Opublikowano
9 godzin temu, Rozi napisał:

Dla mnie póki co GOTY, Elden Ring za długi i nierówny, tutaj widać kurwa wielki budżet i rozmach, jebaniutki Kratosik dostarczył :obama:

Te minusiki pod postem wtf xD 

Pierwsze 10h za mną, cały dzień grania. Póki co wszystko top i gra nie męczy przy długim powiedzeniu przed konsolą. 

Zastanawiam się tylko o co wam chodzi gdy chwalicie te poboczne zadania jakby były 8 cudem świata, ot nie są zapchajdziurą, ale też nie są wybitnymi opowieściami. Elementy "łamigłówek" jak najbardziej na plus, fajnie czasem pokombinować jak rzucić Lewiatanem zwłaszcza w Alfheimie.

Opublikowano

Ale soundtraczek w tej cześci, to jest dojebany, będzie słuchane po przejściu.

GOTY :obama:

Opublikowano

Ale loadingi to tak slabo, tutaj liczyłem na rewolucję. Po śmierci trzeba swoje odczekać. Konczę Alpheim.

P.s. czy nie odnosicie wrażenia że głos Tyra brzmi trochę jakby gadał z jakieś skrytki na miotły?

Opublikowano
17 minut temu, Rtooj napisał:

Ale loadingi to tak slabo, tutaj liczyłem na rewolucję. Po śmierci trzeba swoje odczekać. Konczę Alpheim.

P.s. czy nie odnosicie wrażenia że głos Tyra brzmi trochę jakby gadał z jakieś skrytki na miotły?

Oj tak byczku, wczytywanie światów trochę trwa, bifrost dostałem downgorad.

Opublikowano

Rozmowy między postaciami GOTG, relacje są bardziej rozwijane i uwydatniane, przez co czuć, że obcujemy z ludźmi z krwi i kości (i nie tylko, hehe).

Ale że photo mode nie dali, no ludzie kochani!

Opublikowano
1 godzinę temu, Rozi napisał:

Rozmowy między postaciami GOTG, relacje są bardziej rozwijane i uwydatniane, przez co czuć, że obcujemy z ludźmi z krwi i kości (i nie tylko, hehe).

Ale że photo mode nie dali, no ludzie kochani!

Bedzie w patchu.... za jakis czas.

Opublikowano
3 godziny temu, Szermac napisał:

To pierwsze średnie wrażenie mogę schować między bajki, po prostu jeszcze nic nie widziałwm, jest wpyte :cool:

Vanaheim :obama:

No mam nadzieję, bo skończyłem fabularkę w Alfheim i nadal czekam aż coś się konkretnie ruszy. :reggie:

Opublikowano

Taaaa, ta druga lokacja wizualnie to dla mnie next gen, szczególnie w tym trybie 4k i 40klatek. Ta woda, ta ilość detali nawet na tłach czy jakiś straganach, do tego ten kosmiczny hdr :banderas:

Powiedzcie mi, w tej drugiej lokacji m robicie najpierw te poboczne (btw bardzo ciekawe), czy lecicie z głównym wątkiem?  Trochę boje się rozmycia głównej osi (która wciąga), ale z drugiej strony  te poboczne questy są dobre. Rozumiem, że jak coś, będzie można do nich wrócić, jak w „jedynce”?  

Opublikowano
6 minut temu, balon napisał:

Rozumiem, że jak coś, będzie można do nich wrócić, jak w „jedynce”?  

Z tego co czytałem to jest tak samo jak w poprzedniej części. Wszystko można dokończyć pózniej. 

Opublikowano (edytowane)

Obojętnie. Młody Tre co chwilę gada „możemy zrobić to albo to później wrócimy” a jak czegoś się nie da zrobić ((jeszcze)) to o tym doda coś Mimir.

Pierwsze poboczne zadanie (to z kominami) - warto dla nagrody

ps. Kto wymyślił te wkurwiaj*ce glisty - mam nadzieję, że zostanie zwolniony z sms

Edytowane przez Ken Adams
Opublikowano
1 godzinę temu, balon napisał:

Taaaa, ta druga lokacja wizualnie to dla mnie next gen, szczególnie w tym trybie 4k i 40klatek. Ta woda, ta ilość detali nawet na tłach czy jakiś straganach, do tego ten kosmiczny hdr :banderas:

Powiedzcie mi, w tej drugiej lokacji m robicie najpierw te poboczne (btw bardzo ciekawe), czy lecicie z głównym wątkiem?  Trochę boje się rozmycia głównej osi (która wciąga), ale z drugiej strony  te poboczne questy są dobre. Rozumiem, że jak coś, będzie można do nich wrócić, jak w „jedynce”?  

Pisali przeciez ze questy sa tak dobre jak te Wiedzminskie, ktorymi sie inspirowali.

Reedycja.

Ktorej tarczy uzywacie?

Ja zrobilem ta mala do parrowania i dosc szybko mnie stunuja. Ta wieksza pewnie lepciejsza na bloku, co :philosoraptor:

Opublikowano

Piękna gra. Wczoraj usiadłem na spokojnie i jakby nie to, że rano trzeba wstać, to grałbym całą noc. Czuć, że to specjalny, ważny, sztandarowy tytuł, w który wpompowano ocean gotówki.

Druga lokacja zupełnie w innym klimacie niż pierwsza, bardzo dobry pacing, genialne postacie i dialogi między nimi. Po 4 godzinach to na pewno jest gra roku. Grafika jest też genialna, niby assety podobne, ale wszystko jakoś tak podrasowane, fantastyczne oświetlenie, hdr. Nie wiem jak to osiągnęli, ale w każdym trybie gra jest ostra jak żyleta, klatki trzymają się absolutnie stabilnie i nie widzę żadnych bugów. Rzadko moża spotkać tak dopracowany tytuł na premierę. Jedyny minus jaki mogę wrzucić to, że gra wyszła na PS4, co widać w pewnych sytuacjach, jak przejścia pomiędzy lokacjami i wplecione tam elementy fabularne, to jest jak najbardziej ok, ale widać, że gra była tworzona z myślą o starej generacji. Ciekawe czy Santa Monica wyda coś jeszcze tylko na PS5, bo jeżeli tak, to może być jeszcze grubiej, aczkolwiek to co zaprezentowali w Ragnaroku to jest najwyższa liga i Sony pewnie zdobęcie tytuł z największą liczbę GOTY 4 raz w przesiągu 5 lat! (GOW 2018, Death Stranding 2019, Tlou2 2020) niesamowite kilka lat mają z tymi exami.

Godzinę temu, MEVEK napisał:

Pisali przeciez ze questy sa tak dobre jak te Wiedzminskie, ktorymi sie inspirowali.

Reedycja.

Ktorej tarczy uzywacie?

Ja zrobilem ta mala do parrowania i dosc szybko mnie stunuja. Ta wieksza pewnie lepciejsza na bloku, co :philosoraptor:

Też używam tej do parowania, no musisz używać jej do parowania, do blokowania jest słaba:D. 

• Plusik 4
Opublikowano
7 godzin temu, Bigby napisał:

No mam nadzieję, bo skończyłem fabularkę w Alfheim i nadal czekam aż coś się konkretnie ruszy. :reggie:

Rusza się rusza.

Gra zdecydowanie za późno się 'zaczyna' xD