Skocz do zawartości

God of War: Ragnarok

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może później, na razie mam przed sobą dużo leveli do podniesienia w tych elementach, po drugie są nadal silne w porównaniu z innymi, po trzecie, pomyliłem się, są to rękawice i pas, naramienniki można zakładać inne.

Na razie mam tlyko jeden silny run zdobyty w pobocznych Valheim, a robię po drodze wszystko co można i raczej skrupulatnie wszystko oglądam, kruków mam 20, jestem w

Spoiler

midgarze z czarodziejką

Opublikowano
2 godziny temu, iluck85 napisał:

Wrócę do chaty spr PL.

Zalapalem się kilka razy ze inaczej zrozumiałem niż napisy mi pokazały co mówią. Ze słuchu gorzej u mnie, napisy lepiej. 

Bo tłumaczenie jest średnie i jak to zwykle bywa tłumacz nie miał przed sobą sceny lub poniosła go wodza fantazji przy tłumaczeniu. Niestety naliczyłem już parę miejsc gdzie dialog ma konkretnie inny sens/przekaz niż oryginał. Dlatego materiał źródłowy ZAWSZE jest lepszy niż przedkład.

Anyway, 20 godzin za mną a nie jestem nawet w połowie. :obama: Robię wszystko co się da zanim idę dalej. Jest gituwa.

• Plusik 3
  • Lubię! 1
Opublikowano
Godzinę temu, Rtooj napisał:

Może później, na razie mam przed sobą dużo leveli do podniesienia w tych elementach, po drugie są nadal silne w porównaniu z innymi, po trzecie, pomyliłem się, są to rękawice i pas, naramienniki można zakładać inne.

Na razie mam tlyko jeden silny run zdobyty w pobocznych Valheim, a robię po drodze wszystko co można i raczej skrupulatnie wszystko oglądam, kruków mam 20, jestem w

Pokaż ukrytą zawartość

midgarze z czarodziejką

Zaraz zaraz.. przeciez mozna levelowac elementy rynsztunku wiec nie ma zadnej obawy przed oslabieniem.

Opublikowano
8 minut temu, MEVEK napisał:

Zaraz zaraz.. przeciez mozna levelowac elementy rynsztunku wiec nie ma zadnej obawy przed oslabieniem.

No można, ale może Squareowi chodziło o to że będą mocniejsze pancerze później które na tych samych lv. mają inne statystyki.

Opublikowano
1 minutę temu, Square napisał:

No można, ale nowszy sprzęt z reguły ma lepsze stary z tego widziałem. No i surowców też nie ma jakoś za wiele aby podlevelować zbroje.

Tak tu masz racje. Z tym ze mozna sie rozgladac jezeli cos mamy upatrzone do levelowania i na tym jednym konkretny elemencie  sie skupic. No zobaczymy. Giera sama zweryfikuje :problem:

Opublikowano

Polecam Surtra z Muspelheim, za wyzwania. Chyba jeden z lepszych, o ile nie najlepszy secik. Długo używałem Radiance, potem Dragon i jednak Surtr najlepiej mi siadł.

Pamiętajcie, że w Niflheim na arenie można sobie skille ulepszać. XP i materiały nie lecą, ale drzewko można łatwo i szybko ulepszyć, bo nie giniemy i przeciwnicy się nie kończą.

Opublikowano

Pewnie każdy już to przeżył i ja jestem daleko w tyle, ale Boy jest zajebisty,

Spoiler

zwłaszcza w swojej samodzielnej sekcji :fsg:

Co prawda jakiś ch#j mi to wcześniej zaspoilerował, ale i tak kozak

Spoiler

miałem bekę jak chciał pierwszy raz skrzynkę otworzyć :D

• Plusik 2
  • Lubię! 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@Patrickow sensie, że punktuje się te wyzwania, które można znaleźć w kodeksie?

@Squarejak się nazywa ta zbroja?

W ogóle, to jakoś tak mało sprzętu, który wynagradza agresywne podejście do pojedynków. Mam przegrane póki co 13h, więc może dlatego takie wrażenie. 

Edytowane przez ginn
Opublikowano

Nie, w Muspelheim masz wyzwania przy takich dużych rękojeściach mieczy, są oznaczone na mapie. Masz 3 miecze + 1 główny na arenie. Tymi 3 mieczami tak jakby nabijasz ten na środku. Gra Ci wszystko wytłumaczy. Jeśli dobrze pamiętam, to maksymalny poziom przeciwników to 6 bodajże.

Opublikowano

Dobra, przecież ja tam jeszcze nie dotarłem. 

A jak wygląda sprzęt za nabijanie kruków? Warto? 

Czy tylko mi się wydaje, że większość zbroi wygląda, jakby Kratos miał być Tankerem w PT? :leo:

Opublikowano

Pogralem trochę dzisiaj. Pierwsze bo to wrażliwa kwestia dubbingowa: oryginalny angielski dubbing jest bardzo, wyśmienicie, wspaniały (ale i tak zagram po polsku drugi raz). Odin brzmi trochę jak taki podstarzały italiański wise guy, a thor… jak thor, masakra.

Dzisiaj sobie podróżowałem drogą historii i nie tylko. Podoba mi się że tak to nazwę ten dualizm fabularny. Tré > Kratos. Plejada asów w Midgard a co jeden to lepszy. W ogóle każda kolejna kraina powoduje opad szczeny a kolejni spotkani bohaterowie są zajebiści w h*j…

ale najwięcej frajdy daje mi odnajdywanie kruków i skrzyń Nornira,  jest więcej na nie sposobów niż dwa, nad jedną myślałem od wczoraj i jak mi się dzisiaj w końcu udało to

Opublikowano
Godzinę temu, ginn napisał:

@Squarejak się nazywa ta zbroja?

To od spowalniania czasu? Karwasze i Pas Blasku, do odblokowania na pierwszej pustyni w Alfheim. Na razie zmieniłem na lepsze aby osiągnąć 4 poziom, zobaczymy jak pójdzie.

• Plusik 1