Szermac 2 853 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 (edytowane) Edytowane 7 lutego 2023 przez Szermac 1 1 Cytuj
tjery 1 261 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 2 minuty temu, balon napisał: Tak, w kinie też zawsze siadam w pierwszym rzędzie, aby być przy samym ekranie. Czuje się jakbym grał w tym filmie! W ogóle nie wiem po co takie duże ekrany produkują, przecież wystarczy 40 cali i resztę regulujemy taboretem/wersalką. Zresztą nie jesteś pierwszy. Pamiętam, że już ktoś tu brechtał z ludzi co kupują duże ekrany, jak można przecież fotel bliżej podsunąć… Czyli tak jak mówiłem, to jest na poważnie. No cóż, tak jak mówisz, lepiej szybko wróć do tematu gierki. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 Skończyłem kilka pierwszych lekcji, zapisałem się do klubu pojedynkowego, odkryłem kilka sekretów (z tym będzie sporo roboty ) a teraz czas zaopatrzyć się w eliksiry i różdżkę w Hogsmeade. 1 4 Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 3 minuty temu, tjery napisał: lepiej szybko wróćmy do tematu gierki fixed 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Starh 3 174 Opublikowano 7 lutego 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 7 lutego 2023 Pograłem dłuższą chwilę i muszę przyznać, że gra oddaje wspaniale klimat Harrego Pottera. Wszystkie zapewnienia w recenzjach, które mogliśmy wyczytać o „grze marzeń” tutaj się właśnie spełniają i nie są słowami rzuconymi na wiatr. Początek gry to takie mini uncharted w dobrym tego słowa znaczeniu. Jest akcja, są fajne skrypty, ciągle coś się dzieje. Nie chce tutaj niczego spoilerować, ale miałem podczas tego etapu ciągle banana na twarzy Później następuje spowolnienie, wyciszenie rozgrywki, ale jest ono fabularnie uzasadnione. Poza tym kiedy zobaczyłem Hogwart to właśnie tego chciałem – chwilowego spokoju abym mógł sobie pochodzić po zamku i zakosztować jego atmosfery. A ta jest tak gęsta, że można ją kroić różdżką. Na każdym kroku coś nowego czeka na gracza, a tu jakaś skrzyneczka, a tu npc do zagadania, rozmowy uczniów, którym możemy się przysłuchać i czegoś dowiedzieć. Warto zwiedzać:) Sam Hogwart wykonany jest KAPITALNIE! Na każdym kroku można spostrzec zatrważająca ilość detali oraz smaczków jakie czekają na gracza. Serio jest tego multum. Ruszające się obrazy, posągi, które ożywają w czasie interakcji z nimi (która jest totalnie dodatkowa i twórcy mogli to olać). Eksplorując komnaty widać, że za tą grą stali ludzie, którzy naprawdę muszą lubić tę uniwersum. Co do kwestii grafiki. Gram w trybie zbalansowanym z włączonym VRR i jest dobrze Panowie. W niektórych miejscach powiedziałbym, że b.dobrze. Rozumiem, że nie jest to topka gier jeżeli chodzi o grafikę, ALE ART DESIGN tej gry zakrywa jej wszystkie inne braki graficzne. To, w jaki sposób zaplanowane są pewne miejscówki – Tiary z głów Panowie! Oprawa wizualna jest przyjemna dla oka i tak jak pisałem w wielu miejscach cieszy oko. Muszę jeszcze dodać, że zasięg rysowania obiektów jest tutaj naprawdę spory. Nie zauważyłem również „pop upu” i doczytywania się obiektów pod nogami jak to przykładowo miało miejsce na premierę nowego Horrizona. Kwestia audio to już 10/10 i nic nie zmieni w tej kwestii mojej opinii. Muzyka to jest sztos! Nie wiem co tutaj więcej napisać. Zwyczajnie trzeba w tę grę grać z dobrym kinem domowym lub słuchawkami. Imersja zostaje podbijana za każdym razem kiedy muzyczka zaczyna nam przygrywać. Co ważne i o czym wspomniał już ktoś w tym wątku postać stworzona przez gracza w kreatorze w ogóle nie wygląda na takową. Nie wiem jak oni to zrobili, ale ma się takie uczucie jak gdyby od samego początku główny protagonista właśnie tak miał wyglądać, jednym słowem mega. Muszę wspomnieć również o samej walce. Mamy oczywiście standardowo blokowanie, turlanie, różne czary przypisane do przycisków pada. Wszystko to zgrywa się ze sobą bardzo dobrze. Mam dużo skojarzeń z walką z Star wars upadły zakon, a tam takowa była przemślana. Tutaj jest podobnie. Dodatkowo trzeba pochwalić pełne wsparcie Dual Sens – czuć na dłoniach wyprowadzane przez nas ciosy i bloki. Jednym słowem walka na plus. Największym czynnikiem decydującym o dalszej chęci z grania jest jednak klimat, którym ta gra ocieka i który wylewa się dosłownie z ekranu. Wszelkie gesty magiczne różdzką, nauka nowych zaklęć, rozmowy z bohaterami drugo i trzecioplanowymi, latanko po Hogwarcie, zwiedzenie go. Jednym słowem MAGIA! A teraz wybaczcie, ale ja chcę więcej psocić w grze (Screeny z wczesnych etapów, żeby nie spoilerować) 5 4 1 Cytuj
tjery 1 261 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 10 minut temu, Kaczi napisał: Pctowcy nadal czekają... Raczej nie, bo właśnie gram Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 1 minutę temu, Rozi napisał: Zróbcie to: Zapomniałem wspomnieć - to jest pierwsze co musicie zrobić w tej grze ;d Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 Tak jest. Znacznie lepsze odczucia przy tych ustawieniach. Jezu, każda lokacja jest przeładowana detalami i małymi interakcjami. Odwiedziłem również Olivandera i miałem okazję spersonalizować swoją różdżkę, wybierając rodzaj i kolor drewna, długość, grubość. Cytuj
Moldar 2 260 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 Powiedzcie, jest photo mode? Cytuj
Kaczi 829 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 (edytowane) del. Edytowane 7 lutego 2023 przez Kaczi Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 4 minuty temu, Moldar napisał: Powiedzcie, jest photo mode? Niestety nie ma. Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 16 minut temu, Rozi napisał: Zróbcie to: Lol jaki gamechanger xd 1 Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 W Hogsmeade jest tyle do zwiedzenia. Cytuj
Rtooj 1 661 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 A gra ktoś kto nie trawi filmów? Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 (edytowane) Ile tu jest rzeczy do zebrania, ogarnięcia i odwiedzenia. Gra siadła jak nie wiem co Te wszystkie elementy, z którymi możemy wejść w interakcje, zagadki, znajdźki i całość obostrzona detalami ajajaj Ale z Amita jest 60ona Edytowane 7 lutego 2023 przez Szermac Cytuj
KJL 102 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 Mnie ciekawi czy w grze jest jakiś system moralności ? W sensie czy można zostać tym złym i rzucać te wszystkie zakazane zaklęcia itd ? To by było fajne przejść grę raz tak raz, aczkolwiek takie wybory są teraz nieobecne w grach przez to np. Fallen Order sporo stracił. Cytuj
GearsUp 281 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 Dorosłe chłopy a grają w Hary Poterka 3 2 Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 11 minut temu, KJL napisał: Mnie ciekawi czy w grze jest jakiś system moralności ? W sensie czy można zostać tym złym i rzucać te wszystkie zakazane zaklęcia itd ? To by było fajne przejść grę raz tak raz, aczkolwiek takie wybory są teraz nieobecne w grach przez to np. Fallen Order sporo stracił. Nie można, niestety. W sensie - nie ma żadnego systemu karmy, zaklęcia niewybaczalne są w grze. Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 Zdobyłem jakieś tam części garderoby za misje, ale nie mam ich w sekcji wyposażenia, ale są w inwentarzu. Trzeba je gdzieś jakoś doodblokować ? Bo pacnąłem je w kategorii wyzwania i odebrałem. Hmmmmmmm Cytuj
Banan91PL 35 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 Miałem kryzys gracza od dawna a ta gra mnie reanimowała dosłownie znów czerpie przyjemność z włączania konsoliWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Zdobyłem jakieś tam części garderoby za misje, ale nie mam ich w sekcji wyposażenia, ale są w inwentarzu. Trzeba je gdzieś jakoś doodblokować ? Bo pacnąłem je w kategorii wyzwania i odebrałem. HmmmmmmmTo jest transmog, naciskasz wyposażenie masz swoje itemki najeżdżasz naprzyklad na rękawiczki naciskasz X na xboxie a na ps5 chyba kwadrat i możesz podmienić wygląd z listy itemkow. Tez się zastanawiałem gdzie te przedmioty na początku 1 Cytuj
tedi007 644 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 Ilość tych wszystkich rzeczy do zebrania, odkrycia jest kosmiczna w Hogsmeade już 5 lvl wbiłem zbierając tylko strony do przewodnika. Cytuj
KJL 102 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 (edytowane) 20 minut temu, XM. napisał: Nie można, niestety. W sensie - nie ma żadnego systemu karmy, zaklęcia niewybaczalne są w grze. No to bardzo słabo, jeden z potencjalnie najciekawszych elementów gry został pominięty. Wielu osobom by się to spodobało, a to jest dziwne, że coraz więcej gier to pomija tą drugą ścieżkę. Zawsze w grach lubiłem podejmować decyzje tak jak ja bym postąpił i zdobyć te dobre zakończenie itd. Natomiast w drugim podejściu można porobić sobie żarty i zobaczyć co by się stało gdyby...i przejść grę jako czarny charakter. Także no słabo, ale i tak pewnie kupię w tym roku. Chociaż dobrze, że są te zakazane zaklęcia, ale to i tak za mało. Jednak fajnie by było zagrać też całkowicie złą postacią. 24 minuty temu, GearsUp napisał: Dorosłe chłopy a grają w Hary Poterka No i co w tym złego? Nie chcesz to nie graj. Edytowane 7 lutego 2023 przez KJL 1 Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 4 minuty temu, Banan91PL napisał: Miałem kryzys gracza od dawna a ta gra mnie reanimowała dosłownie znów czerpie przyjemność z włączania konsoli To jedna z tych gier, przy których japa dosłownie cały czas jest uśmiechnięta. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi