Skocz do zawartości

Hogwarts Legacy

Gość Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 7.02.2023 o 18:48, balon napisał(a):

Tak, w kinie też zawsze siadam w pierwszym rzędzie, aby być przy samym ekranie. Czuje się jakbym grał w tym filmie!
W ogóle nie wiem po co takie duże ekrany produkują, przecież wystarczy 40 cali i resztę regulujemy taboretem/wersalką. Zresztą nie jesteś pierwszy. Pamiętam, że już ktoś tu brechtał z ludzi co kupują duże ekrany, jak można przecież fotel bliżej podsunąć…

Rozwiń  

Czyli tak jak mówiłem, to jest na poważnie. No cóż, tak jak mówisz, lepiej szybko wróć do tematu gierki.:lapka:

Opublikowano

Skończyłem kilka pierwszych lekcji, zapisałem się do klubu pojedynkowego, odkryłem kilka sekretów (z tym będzie sporo roboty :notlikethis:) a teraz czas zaopatrzyć się w eliksiry i różdżkę w Hogsmeade.

fbcczKx.png

9hZANs3.png

wvZ4xHe.png

EOVvu52.png

U4UWeEm.png

MDHm9Xf.png

vJfl6DM.png

bXhluQ0.png

5xzYKPD.png

4cmmnJO.png

i5No0ZT.png

• Plusik 1
  • Lubię! 4
Opublikowano

Tak jest. Znacznie lepsze odczucia przy tych ustawieniach.

Jezu, każda lokacja jest przeładowana detalami i małymi interakcjami. Odwiedziłem również Olivandera i miałem okazję spersonalizować swoją różdżkę, wybierając rodzaj i kolor drewna, długość, grubość. :gachigasm:

gEggDzy.png

RDZxw8l.png

Opublikowano (edytowane)

Ile tu jest rzeczy do zebrania, ogarnięcia i odwiedzenia. Gra siadła jak nie wiem co :banderas:

Te wszystkie elementy, z którymi możemy wejść w interakcje, zagadki, znajdźki i całość obostrzona detalami ajajaj

Ale z Amita jest 60ona :shotgun:

Edytowane przez Szermac
Opublikowano

Mnie ciekawi czy w grze jest jakiś system moralności ? W sensie czy można zostać tym złym i rzucać te wszystkie zakazane zaklęcia itd ? To by było fajne przejść grę raz tak raz, aczkolwiek takie wybory są teraz nieobecne w grach przez to np. Fallen Order sporo stracił.

Opublikowano
  W dniu 7.02.2023 o 20:38, KJL napisał(a):

Mnie ciekawi czy w grze jest jakiś system moralności ? W sensie czy można zostać tym złym i rzucać te wszystkie zakazane zaklęcia itd ? To by było fajne przejść grę raz tak raz, aczkolwiek takie wybory są teraz nieobecne w grach przez to np. Fallen Order sporo stracił.

Rozwiń  

Nie można, niestety.

W sensie - nie ma żadnego systemu karmy, zaklęcia niewybaczalne są w grze.

Opublikowano

Zdobyłem jakieś tam części garderoby za misje, ale nie mam ich w sekcji wyposażenia, ale są w inwentarzu. Trzeba je gdzieś jakoś doodblokować ? Bo pacnąłem je w kategorii wyzwania i odebrałem. Hmmmmmmm

Opublikowano

Miałem kryzys gracza od dawna a ta gra mnie reanimowała dosłownie znów czerpie przyjemność z włączania konsoli

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

W dniu 7.02.2023 o 20:50, Szermac napisał(a):
Zdobyłem jakieś tam części garderoby za misje, ale nie mam ich w sekcji wyposażenia, ale są w inwentarzu. Trzeba je gdzieś jakoś doodblokować ? Bo pacnąłem je w kategorii wyzwania i odebrałem. Hmmmmmmm

To jest transmog, naciskasz wyposażenie masz swoje itemki najeżdżasz naprzyklad na rękawiczki naciskasz X na xboxie a na ps5 chyba kwadrat i możesz podmienić wygląd z listy itemkow. Tez się zastanawiałem gdzie te przedmioty na początku
  • Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)
  W dniu 7.02.2023 o 20:43, XM. napisał(a):

Nie można, niestety. W sensie - nie ma żadnego systemu karmy, zaklęcia niewybaczalne są w grze.

Rozwiń  

No to bardzo słabo, jeden z potencjalnie najciekawszych elementów gry został pominięty. Wielu osobom by się to spodobało, a to jest dziwne, że coraz więcej gier to pomija tą drugą ścieżkę. Zawsze w grach lubiłem podejmować decyzje tak jak ja bym postąpił i zdobyć te dobre zakończenie itd. Natomiast w drugim podejściu można porobić sobie żarty i zobaczyć co by się stało gdyby...i przejść grę jako czarny charakter. Także no słabo, ale i tak pewnie kupię w tym roku.

Chociaż dobrze, że są te zakazane zaklęcia, ale to i tak za mało. Jednak fajnie by było zagrać też całkowicie złą postacią.

W dniu 7.02.2023 o 20:39, GearsUp napisał(a):

Dorosłe chłopy a grają w Hary Poterka

Rozwiń  

No i co w tym złego? Nie chcesz to nie graj.

Edytowane przez KJL
  • This 1
Opublikowano
  W dniu 7.02.2023 o 20:54, Banan91PL napisał(a):

Miałem kryzys gracza od dawna a ta gra mnie reanimowała dosłownie znów czerpie przyjemność z włączania konsoli

Rozwiń  

To jedna z tych gier, przy których japa dosłownie cały czas jest uśmiechnięta.

• Lubię! 1