Skocz do zawartości

Hogwarts Legacy

Gość Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ktoś doszedł do poprawnej kalibracji HDR w grze? Bo w sieci są dwie metody i obie moim zdaniem (pipi)owe, jedna mówi żeby skalibrować HDR na konsoli i w sumie do grać z takimi ustawieniami - ale tu dostaje HDR white point na poziomie 3200, czerń na 0 i HDR brightnes sobie trochę podbijam i no w sumie jest ok, chociaż momentami za jasno, a druga mówi żeby ustawić HDR white point na poziomie tv i jak tak ustawiam to obraz jest jednak trochę wyprany  

Ja gram na domyślnych tylko czerń dałem na 0 i hdr interfejsu na 3 i jest ok

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Znaleźliście już salę do nauki numerologii? Fajnie potem rozwiązywać te zagadki z trójkątami :obama: A smaczków tu jest tyle, że o panie - same nazwiska uczniów robią robotę.

Opublikowano

Co mnie póki co wkurza? Za mało uczniów wszędzie :/ No kurde wybija to z immersji, a szczególnie wybija brak śpiących uczniów w sypialniach.

No i brak możliwości położenia się spać/siadania, żeby przyspieszyć upływ czasu i zmienić porę dnia.

Opublikowano

No i ta możliwość biegania po nocy też beka, chyba że w tamtych latach dyrektor nic sobie z tego nie robił xd

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Rozi napisał:

Co mnie póki co wkurza? Za mało uczniów wszędzie :/ No kurde wybija to z immersji, a szczególnie wybija brak śpiących uczniów w sypialniach.

No i brak możliwości położenia się spać/siadania, żeby przyspieszyć upływ czasu i zmienić porę dnia.

Da się przyspieszyć upływ czasu i zmienić porę dnia :) - otwórz mapę i wciśnij prawą gałkę 

Edytowane przez kislawa
Opublikowano

Prolog ukończony, jest klimacik jak z filmów, ta muzyka, udźwiękowienie (porywy wiatru i odgłosy fal na początku, wow). Postaci bardzo spoko, intryga nawet ciekawi, a nie liczyłem specjalnie na to, jest dobrze. Tylko tryb fidelity, jak dla mnie, dość kłuje po oczach, więc pewnie będę grał tylko na performance. 

Opublikowano

Pierwszy lot na miotle, o ja pierdoleeeeeee!

Znaleźliście skarb z mapy z Sowiarni? To jest gdzieś w Zakazanym Lesie?

Opublikowano
42 minuty temu, Rozi napisał:

Znaleźliście skarb z mapy z Sowiarni? To jest gdzieś w Zakazanym Lesie?

Wstawiaj takie głupie pytania w spoiler .

Obstawiam że jak będziesz dalej grał to znajdziesz ten skarb:facepalm:

Opublikowano
4 minuty temu, Rozi napisał:

O co ci chodzi? Zajebać ci Drętwotą?

Spoiler

Nie bij Panie...

Jeżeli to ten skarb co myślę to trzeba na miejscu w zakazanym lesie użyć konkretnego czaru 

Opublikowano

No to się zapytałem grzecznie, bo byłem w Zakazanym Lesie w trakcie misji i nie napotkałem rzeczonego miejsca.

Opublikowano

Te "zagadki" Merlina to XD Mogli się bardziej wysilić, tak samo z tymi lochami. Mapa poza zamkiem, to ubisoft-template mocny, lepiej się skupię na fabułce póki co. Po prawie 10 godzinach, to bardziej 76, niż 86, ale może zmieni się na lepsze.

Zdecydowanie nie grajcie w to po Red Dead Redemption 2.

Opublikowano

Co prawda udało mi się odpalić giereczke na 20 minut bo trzeba było lecieć do roboty ale moment gdy podczas intro wchodzi logo WB wraz z muzyką w klimacie Harrego zapewniło mi straszny atak nostalgii. Dawno nie siedziałem w robocie myśląc by pograć w giereczke , liczę że gra przejdzie do mojej topki open world-ów z Rrd2 i Ghost of Tsushima na czele.

Opublikowano

Postacią zdecydowanie lepiej się steruje niż w RDR2. :sonkassie:

Jak dla mnie nadal zgodnie z Metacritic. Jasne, nie wszystko tutaj gra jak można by oczekiwać, ale najważniejsze się nie zmienia - jest dużo zabawy. 

Opublikowano
4 godziny temu, Donatello1991 napisał:

Ja teraz testuje balanced i na nim zostane. Performance za słaby graficznie.

E, nie taki znowu słaby. Niektóre miejscówki w Hogwarcie wrzucają skojarzenia z poziomem graficznym The Order 1886. Zwłaszcza te gdzie są drewniane wykończenia, czy jakieś, nie wiem, marmury. Przepiękne to. 

Bardzo dobry pomysł z czarem, który wskazuje drogę do śledzonego zadania. Nie dość, że w klimacie, to można spokojnie wyłączyć mapkę i delektować się eksploracją na własną rękę. Po kilku godzinach mam wielką ochotę na więcej.

Opublikowano

Na ten moment - wszytsko super, prócz:

- małej ilości npcow i mała ilość zachować

- brakuje jednak bardziej motywów ala The Bully z podziałem na harmonogram dnia, lekcjami, spaniem, jakimiś wygłupami prefektom itd.

- PRZECHUJOWA mapa.