KJL 102 Opublikowano 9 lutego 2023 Opublikowano 9 lutego 2023 Godzinę temu, iluck85 napisał: Przydział dostałem do Slytherinu A to jest ciekawy temat. Jak gra wybiera dla gracza dom ? Są jakieś pytania, czy po prostu losowo ? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 9 lutego 2023 Opublikowano 9 lutego 2023 Godzinę temu, XM. napisał: Na ten moment - wszytsko super, prócz: - małej ilości npcow i mała ilość zachować - brakuje jednak bardziej motywów ala The Bully z podziałem na harmonogram dnia, lekcjami, spaniem, jakimiś wygłupami prefektom itd. - PRZECHUJOWA mapa. Tak bardzo to. Też myślałem, że będzie harmonogram rozpisany, a tu wszystko jest na sztywno jako misje poboczne Zamek praktycznie jest martwy, te pokoje wspólne to nie wiem na chuj w ogóle są (oprócz skrzyni na żetony), można biegać po nocy WSZĘDZIE bez konsekwencji, nawet po Zakazanym Lesie, prefekci nie patrolują korytarzy, więc hulaj dusza, piekła nie ma. Przez to nie ma praktycznie żadnej wczuty w ten świat. Piszesz o mapie - chodzi Ci o mapę 3D, czy świat ogółem? Jeśli chodzi o to pierwsze, to ja nie używam; puszczam sobie złotą linię i tak chodzę. A jeśli chodzi o świat stricte - no kurwa jest za duży i za pusty, znaczniki są obecne, a jak. Tylko nie ma sensu tam chodzić, bo nagrody za cokolwiek są tak żałosne, że ja pierdole - kolejny słaby element ubioru, albo kilkanaście monetek. A, sorki, fotel do Pokoju Życzeń (meh, nie bawią mnie Simsy, bo nie ma żadnego większego sensu tam cokolwiek upiększać, oprócz postawienia stanowisk do kraftingu). Mapa jest za duża, powtarzam jeszcze raz, te wioski świecą pustkami, wszystko wygląda jak makieta. Niestety dalej robię oranko - wszystkie postaci w grze są na maksa bezpieczne, neutralne (chyba tylko Imelda się jakoś wyróżnia, bo jest snobką), płaskie i zachowujące się z reguły tak samo. Nie stoi za nimi żadna większa historia; nawet kurde nie można pogadać coś więcej z Natty i Sebastianem, a to przecież nasi best friends XD W sumie beka, bo po jednych zajęciach nagle to są nasi kumple, no kurwa, mogli chociaż zrobić scenkę, że nas wybawiają z tarapatów. A tu nic. Mega chujowe. Na plus nauczyciele i postaci główne, jak Fig np. Jadę teraz z fabułą, bo nawet coś tam wciąga, jest jakaś intryga z tymi wspomnieniami, ale no żebym jakoś się ekscytował? No nie. Bicie tych goblinów i kurwa posągów, nienawidzę takich wrogów w grach; najlepiej mi się pojedynkuje tutaj z ludźmi. Ogólnie od gry bije takim AA, mieli ambicje, mieli markę Harry Potter, ale widać, że nie chcieli pójść w coś większego, albo zabrakło im umiejętności. Niektóre rzeczy są top (przywiązanie do detali, wnętrza Hogwartu, Hogsmeade, muzyka, NAWET walka), a niektóre (wypisane wyżej) walą taniochą i, no muszę to powiedzieć, Ubisoftem w ich peaku ubisoftowości. Jakby nie było tyle punktów szybkiej podróży, to ochujałbym, bo mi się nie chce już biegać, niczym ten świat nie przyciąga. Nawet latanie miotłą męczy, fajny był pierwszy przelot, teraz się wolę teleportować To jest opinia po 10 godzinach gry i początku jesieni, może się coś zmienić jeszcze, ale po początkowym zachwycie, przyszło znużenie. I piszę to jako psychofan Harry'ego Pottera i całego uniwersum. Czy znowu dałem się zrobić w chuja recenzentom i hajpowi? Jest możliwe, frajerum totalum, kurwa. Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 10 lutego 2023 Opublikowano 10 lutego 2023 @Rozi Tobie po prostu nie da się dogodzić i tyle. Fakt, dało się pewnie pewne kwestie zrobić lepiej (z cyklem dnia ala persona 5), ale wtedy musieliby całkowicie przemodelować system gry. Stworzyli grę bezpieczną bez podejmowania ryzyka. To po prostu dobra gra taka 8/10, dla fanów oczko wyżej. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 10 lutego 2023 Opublikowano 10 lutego 2023 Od początku było wiadomo, że żadnego harmonogramu i codziennego chodzenia na zajęcia nie będzie. Cytuj
maciucha 11 650 Opublikowano 10 lutego 2023 Opublikowano 10 lutego 2023 Nie no jak ktoś się spodziewał ze to będzie poziom rdr 2 i teraz płacze bo się rozczarował to XD 2 Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 10 lutego 2023 Opublikowano 10 lutego 2023 Mnie z kolei na początku nie opuszczało wrażenie, że gram w grę mobilną. Teraz dużo lepiej. Za wcześnie ją ogłosiłem GOTY. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 10 lutego 2023 Opublikowano 10 lutego 2023 4 minuty temu, Donatello1991 napisał: Za wcześnie ją ogłosiłem GOTY. Jak każdą grę. xD 1 Cytuj
Szermac 2 856 Opublikowano 10 lutego 2023 Opublikowano 10 lutego 2023 Czyli ogłosiłeś ją GOTY kiedy zdawała się grą mobilną ? To ja już wiem dlaczego mi się tak ten Hogwart podoba jako open world, bo nie jest właśnie tak wymyślna jak inne open wordly jest prosta po prostu. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 10 lutego 2023 Opublikowano 10 lutego 2023 Teraz, Szermac napisał: jest prosta po prostu. I to mi się podoba. Wskakujesz do gry, odhaczasz kolejne zadania i znajdźki z checklisty, latasz miotełką, pełen chill. 1 Cytuj
XM. 11 036 Opublikowano 10 lutego 2023 Opublikowano 10 lutego 2023 Nie ma żadnego GOTY, GOTY wymyśleliście sobie Wy, gracze! Mi tam się podoba, ale ja od początku miałem założenie na grę na 7 i mimo paru rzeczy które chciałbym żeby były inaczej i tak jestem zachwycony. Od poprawy są sequele i tego sobie i Wam życzę 2 Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 10 lutego 2023 Opublikowano 10 lutego 2023 Pogralem wczoraj godzinke i dostalem przydzial do Ravenclaw, chyba dobrze bo Gryffindor to lamusy, kujony, Slytherin to faszysci a ten ostatni dom to jakies randomy. ale spodziewanie sie po tej grze swiata na poziomie RDR2 to Cytuj
XM. 11 036 Opublikowano 10 lutego 2023 Opublikowano 10 lutego 2023 Ja jestem slizgonem i jedyne co mnie denerwuje to zbyt przyjazna atmosfera xD nie po to tu szedłem. 1 3 Cytuj
maciucha 11 650 Opublikowano 10 lutego 2023 Opublikowano 10 lutego 2023 Uczeń David Lynch w Slytherinie? Jeszcze jak Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 10 lutego 2023 Opublikowano 10 lutego 2023 Jesień wygląda super. Jak się nazywa te zadanie excluzywne dla ps5 z tym nawiedzonym sklepem i kiedy dostępne? Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 10 lutego 2023 Opublikowano 10 lutego 2023 Mnie się dziś śnił całą noc Hogwart, tylko uczniami byli Chłopaki z Baraków. Offkoz prawie nic nie pamiętam, ale na pewno było dużo alko, dobrej zabawy, no i się nie wyspałem, heh. 2 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 10 lutego 2023 Opublikowano 10 lutego 2023 Godzinę temu, Bigby napisał: I to mi się podoba. Wskakujesz do gry, odhaczasz kolejne zadania i znajdźki z checklisty, latasz miotełką, pełen chill. No, jak w Assassins Creed. Znaczniki, powtarzalność, zbieranie śmieci. Zamiast się skupić na "ożywieniu" zamku, to woleli zrobić chujowe wioski, które w książkach nie miały żadnego znaczenia, ba, nie istniały nawet. I gdzie kurwa pisałem o spodziewaniu się poziomu RDR2? Nigdzie, takim sloganem mnie ACG w swojej recenzji omamił. Cytuj
Szermac 2 856 Opublikowano 10 lutego 2023 Opublikowano 10 lutego 2023 8 minut temu, Rozi napisał: No, jak w Assassins Creed. Znaczniki, powtarzalność, zbieranie śmieci. Z tym, że w Hogwart idzie się przy tym dobrze bawić, a w AC nie Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 10 lutego 2023 Opublikowano 10 lutego 2023 No idzie, to prawda, ale nie jest to coś, czego oczekiwałem i co mi sprzedały recenzje. Chyba, że po raz kolejny recki są pisane na podstawie paru godzin gry. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 10 lutego 2023 Opublikowano 10 lutego 2023 Każdemu niestety się nie dogodzi. Chociaż i tak dobrze, że nikt tutaj nie miał przed premierą podjarki jak niektóre typy z Reddita, które chciały się uczyć kaligrafii i prowadzić zeszyty do zajęć w Hogwarts. 1 Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 10 lutego 2023 Opublikowano 10 lutego 2023 Najlepszy harry potter, bo nie ma harrego pottera Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 10 lutego 2023 Opublikowano 10 lutego 2023 W końcu bez nauki i koniecznego grindu kasy nie podejmiemy się jakiegoś zadania. Immersja. Cytuj
tjery 1 269 Opublikowano 10 lutego 2023 Opublikowano 10 lutego 2023 https://drive.google.com/drive/folders/1-ekHqfs5VD3Mcn4xNNCygGDWk_1mVXWg Mod odblokowujący ekskluzif misję z PS5 na PC, był na Nexusie, ale już zbanowali, koleś wrzucił tu. Jeszcze nie sprawdzałem, tylko ściągnąłem, na wypadek gdyby ten link też przestał działać, także póki co na własną odpowiedzialność 2 Cytuj
PiPoLiNiO 743 Opublikowano 10 lutego 2023 Opublikowano 10 lutego 2023 (edytowane) 53 minuty temu, tjery napisał: https://drive.google.com/drive/folders/1-ekHqfs5VD3Mcn4xNNCygGDWk_1mVXWg Mod odblokowujący ekskluzif misję z PS5 na PC, był na Nexusie, ale już zbanowali, koleś wrzucił tu. Jeszcze nie sprawdzałem, tylko ściągnąłem, na wypadek gdyby ten link też przestał działać, także póki co na własną odpowiedzialność Brawo. Jebać sony EDIT: Rozi, Ciebie też. Edytowane 10 lutego 2023 przez PiPoLiNiO 2 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi