Homelander 2 037 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Dlatego właśnie w ten sposób jest wyjaśniony dysonans ludonarracyjny. I mi takie wyjaśnienie odpowiada jak najbardziej. Dzięki temu mogę śledzić fabułę, gra zostaje grą, a ja nie muszę liczyć ile trupów zostawił za sobą Drake czy Lara. Czy bohater Hogwarts Legacy Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 A pamietacie jak baba w ciazy po drabinie zapierdalala w tlou2? No ludzie kochani przeciez jakby ja zmutowany potwor zaatakowal w prawdziwym zyciu to by sie zesrala. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 298 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Problem z tlou jest taki że dickman mówił że to realistyczna no fun allowed produkcja więc dopierdalanie się do każdego głupstwa w jej przypadku to powinność każdego gracza 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 7 minut temu, Il Brutto napisał: A pamietacie jak baba w ciazy po drabinie zapierdalala w tlou2? No ludzie kochani przeciez jakby ja zmutowany potwor zaatakowal w prawdziwym zyciu to by sie zesrala. Ciąża to nie choroba. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Poproszę same takie questy jak linia fabularna Sebastiana. Wreszcie jakieś emocje poczułem w tej grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 1 001 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Ale chooj by ich strzelił z tymi pastgenami i Switchem. Jak sobie pomyślę, jak ta gra mogła wyglądać, a jak wygląda przez to, że wychodzi na ten paździerz to aż żal Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 a zauwazyliscie ze kazdy sie zwraca do nas uzywajac zaimkow They/Them niezaleznie jaka plec wybraliscie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 A jest tam w tej szkole jakxś Sybil Grzybowskie? Cytuj Odnośnik do komentarza
KJL 102 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 (edytowane) 7 godzin temu, SlimShady napisał: Pamiętam podobne historie z Max Payne 3, że jak łysy, z brodą i jak to w Brazylii może padać deszcz i zapadać zmrok. Halo, gdzie tu noir? Pewnie i z Wiedźminem znajdzie się coś podobnego, że on nigdy by czegoś takiego nie zrobił/nie powiedział itd. Chociaż nie mówię, może rzeczywiście jest to rakowisko w stylu Mad Maxa i dużo zależy od tolerancji, czy doświadczenia danej osoby. To są dobre przykłady, chociaż różniące się od siebie. Taki Max Payne 3 był inny od dwóch poprzednich części, ale jest po prostu bardzo dobrą grą, więc się obronił. Tak samo 3 części Wiedźmina. Czytałem książki, później grałem w gry i nie widziałem jakichś większych z zmian w stosunku do literackiego pierwowzoru. Oczywiście, pewnie jakieś były i ktoś bardziej obeznany by je wskazał, aczkolwiek, nigdy nie słyszałem jakichś większych zastrzeżeń wobec żadnej z gier z tych serii - fabularnie, w kwestii oddania świata z książek w grze i tak dalej. Czyli jednak się da i zrobić coś na podstawie książek (CD Projekt) i zrobić grę w innym klimacie niż reszta serii, tak, żeby miało to sens (Max Payne 3 został zrobiony chyba przez Rockstar). Natomiast jak czytam o Hogwart's Legacy to jak czytam Wasze komentarze to wyłania się z tego obraz gry podobnej do Assassin's Creed, która ma swoje wady, nie ma systemu moralności, Hogwart jest pusty - więc to nie nastraja optymistycznie. Nie czuję jakiegoś zawodu, to jest tylko gra, ale raczej jej nie sprawdzę w najbliższym czasie. Edytowane 15 Lutego 2023 przez KJL Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 037 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Wiedźminy to w prostej linii kontynuacje książek (oczywiście Sapek nie uznaje) i nie zmieniają retroaktywnie nic istotnego. Chyba najpoważniejsza zmiana to taka, że książkowa Triss miała blizny na dekolcie, pamiątka po Sodden, a growa tego nie ma. No i włosy miała kasztanowe, a nie rudoczerwone. Raczej by ich nie zafarbowała, bo była z nich dumna. Geralt nienawidził zarostu. Jak chcemy roleplayować zgodnie z książką to jednak wypadałoby się golić No i Gwint jest inny w grze inny w książce, ale to zmiana gameplayowa. Ktoś coś jeszcze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 631 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Ale mam super pokój życzeń Miły dodatek Cytuj Odnośnik do komentarza
KJL 102 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 6 minut temu, Homelander napisał: Wiedźminy to w prostej linii kontynuacje książek (oczywiście Sapek nie uznaje) i nie zmieniają retroaktywnie nic istotnego. Chyba najpoważniejsza zmiana to taka, że książkowa Triss miała blizny na dekolcie, pamiątka po Sodden, a growa tego nie ma. No i włosy miała kasztanowe, a nie rudoczerwone. Raczej by ich nie zafarbowała, bo była z nich dumna. Geralt nienawidził zarostu. Jak chcemy roleplayować zgodnie z książką to jednak wypadałoby się golić No i Gwint jest inny w grze inny w książce, ale to zmiana gameplayowa. Ktoś coś jeszcze? Czytałem książki i szczerze mówiąc nigdy nie zwróciłem na żaden z tych szczegółów. Ok, co do koloru włosów Triss coś kojarzyłem, że była chyba ruda, ale w sumie nie byłem tego pewien, więc machnąłem na to ręką grając w Wiedźmina Także fajnie by było, gdyby wszyscy twórcy tak wiernie potrafili przenieść świat z książek do gier, jak to zrobił CD Projekt. Świetnie gry, aczkolwiek to nie jest o niej temat. W każdym razie Homelander, nie wiem czy czytałeś HP ale tutaj już są bardzo duże różnice miedzy oryginałem, i to nie ze szczegółami jak kolor włosów, tylko pozmieniano dosyć istotne rzeczy. Aczkolwiek plus tej gry jest taki, że poprzednie gry były bardzo słabe, więc i tak jest lepiej niż było. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 037 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 11 minutes ago, KJL said: Czytałem książki i szczerze mówiąc nigdy nie zwróciłem na żaden z tych szczegółów. Ok, co do koloru włosów Triss coś kojarzyłem, że była chyba ruda, ale w sumie nie byłem tego pewien, więc machnąłem na to ręką grając w Wiedźmina Także fajnie by było, gdyby wszyscy twórcy tak wiernie potrafili przenieść świat z książek do gier, jak to zrobił CD Projekt. Świetnie gry, aczkolwiek to nie jest o niej temat. W każdym razie Homelander, nie wiem czy czytałeś HP ale tutaj już są bardzo duże różnice miedzy oryginałem, i to nie ze szczegółami jak kolor włosów, tylko pozmieniano dosyć istotne rzeczy. Aczkolwiek plus tej gry jest taki, że poprzednie gry były bardzo słabe, więc i tak jest lepiej niż było. Czytałem książki, całą serię tak z 10 razy, albo i więcej. Ale nie mam za bardzo ciśnienia na grę. Świat Harrego Pottera to nie jest najlepiej dopracowane, najlogiczniejsze, czy najwiarygodniejsze w swojej budowie universium. J.K. Rowling napisała fajne postacie, fajną fabułę, ale sam świat trzeszczy w szwach. Więc wolę za bardzo się nie zagłębiać, bo cała magia ulatuje. No nie jest Tolkienem, Martinem, a nawet Sapkowskim lol. Zagram, ale jak nie będę miał w co grać, albo za jakiś bezcen dostanę Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 614 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Dziś znowu trochę pograłem. Role playowanie faktycznie dodaje grze smaku - wyłączyłem gpsa na minimapie i staram się kończyć dzień w dormitorium. Wspaniale jest się czasem zgubić w Hogwarcie Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Przeszedłem - 29h, po 32h odblokowaelm true ending i zrobiłem większość misji pobocznych (nie liczę tych typu 100 zagadek Merlina itp). Podtrzymuje zdanie - dobra gra na 7, nic więcej - linia poboczna Sebastiana super albo poboczna ze sklepem, reszta słabo. Czekam na sequel, zobaczymy na co stać tak naprawdę to studio Polecam wziąć muzykę na 100, resztę obniżyć do 30 - dopiero wtedy idzie posłuchać coś ost. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 837 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Ja sobie tez gre dawkuje. Godzinę półtora. 2 dni czasami nie odpalam. Swiat, klimat, graficznie momentami- sztos. Logika Harry nigdy nie stał, wiec nie będę się czepiał, ze czarodzieje nie potrafią wykryć typa pod pelerynka. Pomijając to, to dawkuje sobie bo gra lekko usypia. Taka formuła i taki swiat, nie spodziewałem się ze będę robił za badboya w szkole i ze będzie dookoła fuck, shit itp. - świetnie sobie poradziłeś z tym ćwiczeniem -tak, myślałem ze nie dam rady -mam dla Ciebie jeszcze ćwiczenie, przyjdź jutro -dobrze profesor Tereso, jutro przyjdę Normalnie bym skipowal te kocopoly, ale podoba mi się ten Brytyjski, to słucham. Fabularnie jaj nie urwało, ale gniota tez raczej nie ma- nie skończyłem. Mila odmiana i coś spokojniejszego. Mesjasz na 9/10-10 to nie jest. Ale potencjał jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 436 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 To jest sila marki HP, w ogole mnie to nie dziwi, wystarczyly pozytywne recenzje i juz ludzie kupuja. Ale po sequelu bym sie nie spodziewal zadnych usprawnien, w sensie takim jak tutaj by sobie na forum wszyscy zyczyli, pamietajmy ze targetem jest mlodziez (no i sojboje) i ludzie ktorzy graja dla settingu HP, nie dla rpgowych mechanik i gameplayu. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 235 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Godzinę temu, Bigby napisał: Red Dead Redemption 2. Cytuj Odnośnik do komentarza
Brolin 328 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Po ponad 20h prostota tej gry i dość pusty świat, mimo multum aktywności, stają się coraz bardziej odczuwalna. Ale i tak bawię się bardzo dobrze i stale dzieje się coś nowego, co wrzuca mi banana na ryja. Choćby quest z łapaniem zwierzaków - niby banalny, ale jak zobaczyłem jak Spoiler ewoluuje Pokój Życzeń i że te zwierzątka można tam trzymać, no wow. To samo zdobycie hipogryfa i latanie na nim, wspaniałe. Dwie rzeczy trochę mnie irytują: zarządzanie czarami - mam trzy sloty, a stale muszę w nich mieszać. I to, że nie można latać nad niektórymi lokacjami, bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 402 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Godzinę temu, Brolin napisał: Po ponad 20h prostota tej gry i dość pusty świat, mimo multum aktywności, stają się coraz bardziej odczuwalna. Ale i tak bawię się bardzo dobrze i stale dzieje się coś nowego, co wrzuca mi banana na ryja. Choćby quest z łapaniem zwierzaków - niby banalny, ale jak zobaczyłem jak Pokaż ukrytą zawartość ewoluuje Pokój Życzeń i że te zwierzątka można tam trzymać, no wow. To samo zdobycie hipogryfa i latanie na nim, wspaniałe. Dwie rzeczy trochę mnie irytują: zarządzanie czarami - mam trzy sloty, a stale muszę w nich mieszać. I to, że nie można latać nad niektórymi lokacjami, bez sensu. Można mieć 4 sloty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Brolin 328 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 2 godziny temu, Donatello1991 napisał: Można mieć 4 sloty. Nie no wiem, ale to dopiero na którymś tam levelu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 402 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 15 minut temu, Brolin napisał: Nie no wiem, ale to dopiero na którymś tam levelu. Ja mam przy 19 godzinie Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 U mnie po 12. To jest priorytet. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi