Skocz do zawartości

Hogwarts Legacy

Gość Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, Rtooj napisał:

A gra ktoś kto nie trawi filmów?

Nie widzę sensu, żeby wtedy grać. Gra czerpie i z filmów, i z książek.

Opublikowano
9 minut temu, Banan91PL napisał:

To jest transmog, naciskasz wyposażenie masz swoje itemki najeżdżasz naprzyklad na rękawiczki naciskasz X na xboxie a na ps5 chyba kwadrat i możesz podmienić wygląd z listy itemkow. Tez się zastanawiałem gdzie te przedmioty na początku

Dzięki, a jest w zasadzie jak byk napisane w tej sekcji z kolekcjami. Człowiek narwany i tak to jest :D

No jest pięknie, idę do tego Hogsmeade po rynsztunek :ohboy:

• Lubię! 1
Opublikowano

Ostatnio miałem "dołek" jeżeli chodzi o open world. Gry mnie zbytnio nie bawiły... po pewnym czasie nudziły.

Tutaj gram i ciągle chce więcej, a "micha" się cieszy :D 

Panowie bez żadnego kitu, w to trzeba zagrać!

• Plusik 1
Opublikowano

Ja nienawidzę Gwiezdnych Wojen, więc nie gram w żadne gry związane z tą serią, nawet jakby były najlepszymi na świecie. Hogwarts Legacy to gra skierowana do konkretnego grona odbiorców. Można zagrać i porzucać zaklęcia, ale straci się 90% funu bez znajomości tego świata.

Pisałem, że muzyka jest obłędna?

Opublikowano
6 minut temu, Starh napisał:

Ostatnio miałem "dołek" jeżeli chodzi o open world.

Ja to mam wieczny dołek z open-worldami. Jedynym wyjątkiem jest Death Stranding no i Hogwart póki co. Nie wiem w czym rzecz, ale odpalam Horizony czy inne Red Deady i po 10 minutach mam dość xD A tutaj jak wspomniał Bigby, banan na ryjcu instant.

Opublikowano

Miałem 8 lat gdy w Polsce wydano Kamień Filozoficzny. Można powiedzieć dorastałem wraz z kolejną książką o małym czarodzieju. Oglądałem filmy, grałem w pierwsze gry wydane na pc i ps2. Świat harrego pottera był częścią mnie. Pamiętam jak dyskutowano na forach o kolejnych tomach, fabule i twistach fabularnych. Kiedy zobaczyłem, że jest tworzona nowa gra z tak wielkim rozmachem w jednym z moich ulubionych uniwersum - musiałem kupić i sprawdzić co tam też developerzy nam zaserwowali tym razem. I jezus maryja im dalej gram tym moja "dusza fana" jest łechtana coraz mocniej. W dobie obecnego gówna jakie dotyka branżę gier wideo, ta giereczka jest naprawdę powiewem świeżości - nie zrobiono jej na odpierdol, nie zniszczono materiału źródłowego. Wszystko zostało podane na tacy w satysfakcjonujący i zjadliwy sposób. Obok Hifi rush to chyba największe zaskoczenie ostatnich lat jeżeli chodzi o duże tytuły.

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano
6 minut temu, Rozi napisał:

Ja nienawidzę Gwiezdnych Wojen, więc nie gram w żadne gry związane z tą serią, nawet jakby były najlepszymi na świecie. Hogwarts Legacy to gra skierowana do konkretnego grona odbiorców. Można zagrać i porzucać zaklęcia, ale straci się 90% funu bez znajomości tego świata.

Pisałem, że muzyka jest obłędna?

Masz rację, to też odnosi się obszerniej do gatunków. Nie jestem wielkim fanem westernów, może poza Clintowymi, i dlatego do dzisiaj nie ruszyłem RDR2, w RDR1 odpadłem po 3 godzinach.

Opublikowano

Nie oglądałem żadnej odsłony Star Wars ale jakbym miał sobie z tego powodu odmówić KOTOR, Jedi Academy, Force Unleashed, Fallen Order to nie zgadzam się :drakenope:

A Pottera poza 1 i 3 za dzieciaka to nie znałem. Przez tą grę nadrobiłem materiał wraz z "Fantastycznymi Zwierzętami" i nie żałuje. Teraz jestem na nią gotowy :macek:

• Plusik 1
Opublikowano

O Jezuśku, ale to jest dobre :obama: Jestem świeżo po audiobookach z Fronczewskim i gierka nie mogła lepiej wlecieć. No nic a nic się nie spodziewałem, że to będzie takie dobre. Ja jestem tylko po książkach i audiobookach, filmów nie oglądałem, także pierwszy raz zobaczyć wyobrażenie tego wszystkiego poza tym ze swojej bańki, coś pięknego.

Parę ode mnie, co prawda z hujowego malutkiego 48" C1, od którego muszę siedzieć 10 cm, żeby w ogóle coś zobaczyć, no ale od biedy wstawię, musicie mi wybaczyć.

5VAgCJK.jpg

8DaWrdJ.jpg

J1dDcjw.jpg

c9tSk5l.jpg

T9bOgSf.jpg

Fhs9fNn.png

0fezmwJ.jpg

WFtZ3gF.jpg

bstER4s.jpg

• Plusik 6
Opublikowano

Kiedy już miałem jechać do Hogsmeade to po drodze zatrzymało mnie kilka pobocznych rzeczy i prawie godzina pękła :banderas:To jest nienormalne w moim przypadku xd Idę po wymarzoną różdżkę :ohboy:

Opublikowano

Sony jak zwykle daje czadu, od 20 min "brak możliwości zweryfikowania licencji" i żadna gierka nie działa :(

"PSN jest podobno wyłączony dla niektórych użytkowników.

Kilku użytkowników, w tym VGC, zostało powitanych komunikatem „Nie można użyć tej zawartości. Nie można połączyć się z serwerem, aby zweryfikować licencję. Poczekaj chwilę i spróbuj ponownie”.

Ten błąd zwykle można rozwiązać, przywracając licencje w menu systemowym PlayStation. Jednak obecnie nie działa to w momencie pisania."

Opublikowano (edytowane)

To prawda, dotknęło mnie to też niestety xd Już się bałem, że to coś u mnie i jak wariat szukałem o co kaman, źle wypełniłem przelew za neta czy ki chuj? xD Wywaliło mi komunikat o braku licencji podczas giercowania, może i dobrze bo bym siedział w Hogwarcie do rana :banderas:

BTW. Światełko w DualSensie się podświetla gdy rzucamy Lumos :gachigasm:

Edytowane przez Szermac
Opublikowano
2 godziny temu, Hlipo napisał:

Wersja na xsx. W trakcie dialogów mam wrażenie że co drugie ujęcie jest z wyłączonym hdrem. Ma ktoś podobne odczucie?

To samo zauważyłem na PS5 i Oledzie od LG, nie wiem co jest pięć.

Opublikowano
9 godzin temu, Faranell napisał:

Sony jak zwykle daje czadu, od 20 min "brak możliwości zweryfikowania licencji" i żadna gierka nie działa :(

Miałem w nocy to samo .

Opublikowano

Chyba niezła jest u nas w polszy szajba na tę grę. Przedwczoraj, zaraz po wjechaniu recenzji, kupiłem swoją kopię na Allegro za 269 zł. Teraz widzę najtaniej 309 złociszy, a o ile w sklepach na necie znajdzie się za te około trzy stówki, tak tendencja cenowa jest zwyżkowa. Czyli popyt musi być, cudownie, niech ta gra będzie jak największym hitem :banderas:  

Opublikowano

Wczoraj na Twitchu 1.3 mln oglądających. Poprzedni rekord single playerowych gierek należał chyba do CP2077 (1.1 mln). Zobaczymy jeszcze czy pobije rekordy graczy na Steamie.

Nie zdziwię się jak do końca lutego pójdzie nawet 10-15 mln kopii gry.