LiŚciu 1 313 Opublikowano 18 września 2020 Opublikowano 18 września 2020 Godzinę temu, schabek napisał: Wszedzie. Neonet niby na poczatku mial platnosc przy odbiorze ale zaraz to zmienili Ale to mi sie akurat podoba. Ukrocili januszy handlarzy, ukrocili zamawianie 10 preorderow albo zamawianie i nie odbieranie przez co inni czekaja. Jak ktos chce na premiere to wyskakuje z kasy i ma zaklepane Podzielam. Dlatego właśnie pytałem. Bo czas premiery PS4 to był szał i wszystko wykupione po kilka sztuk albo nieodebrane w premiere i chaos w sklepie bo nie wiadomo co można sprzedać a co zamówione. Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 18 września 2020 Opublikowano 18 września 2020 ciekawe co muszą sobie myśleć Brazylijczycy Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 18 września 2020 Opublikowano 18 września 2020 Podatki na import niestety są zabójcze w LATAM (w takiej Argentynie, np. do już istniejących, wprowadzili kolejny 60% import tax). Cytuj
vip77 250 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 Czwórka na start to były zestawy z Killzone. Teraz są golasy, bo nie liczę zainstalowanej astro coś tam. Wtedy w takim mm dokladali od siebie jeszcze black flag. Ciekawe czy teraz też się szarpna z jakimś bonusem? Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 2 hours ago, vip77 said: Ciekawe czy teraz też się szarpna z jakimś bonusem? Mogliby dodadać grę wycenioną na 360 zl za friko do konsoli bo tak słabo schodzą preordery. 1 Cytuj
MEVEK 3 615 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 Sacboy to idealna gra dla calej rodziny. Moglbym dostac nawet z rabatem. P.S Ciekawe ile za takie wydanie specjalne trzeba bedzie teraz wylozyc Cytuj
LukeSpidey 941 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 Już się nie mogę doczekać jak w grudniu 2022 pójdę sobie bezstresowo na MM, wezmę konsolę z półki, dorzucę kilka tytułów w niższych cenach i wyjdę uśmiechnięty jak gdyby nigdy nic myśląc sobie jak dwa lata wcześniej ludzie zabijali się, aby dostać swój egzemplarz na premierę. Doprawdy nie rozumiem, o co tyle zamieszania. 5 Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 Mozna tez tak zrobic w polowie 2021r nie tracac 3 lat grania w lepszej jakosci ALE NIE ZACZYNAJMY Cytuj
LukeSpidey 941 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 Dopóki nie kupię prawdziwego telewizora 4K to kupowanie PS5 czy XSX to nic innego jak fanaberia. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 1 minutę temu, LukeSpidey napisał: Dopóki nie kupię prawdziwego telewizora 4K to kupowanie PS5 czy XSX to nic innego jak fanaberia. Nie oceniaj innych swoją miarą kolego 2 Cytuj
messer88 6 588 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 no właśnie u mnie xbossik wjedzie pod POTĘŻNĄ 32" SONY BRAVIA fhd. 2 Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 13 minut temu, LukeSpidey napisał: Dopóki nie kupię prawdziwego telewizora 4K to kupowanie PS5 czy XSX to nic innego jak fanaberia. A no w takim razie racja. Bez odpowiedniego tvika nie ma sensu. Najpierw telewizorek potem konsolka. Takich czasow dozylismy Cytuj
LukeSpidey 941 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 Ja mam 8-letni Samsung 3D, więc chociaż gierki wyglądają ładnie to wiem, że wiele tracę, bo jednak technologia TV się zmienia bardzo szybko. W związku z tym zakup nowej konsoli w prędzej czy później też zakup nowego TV, więc koniec końców ogromny wydatek. Do tego konsole jak trafią do masowego odbiorcy to zaczną wychodzić choroby wieku dziecięcego, a wolałbym uniknąć serwisów czy innego kombinowania, aby wszystko było ok. Konsole z drugiej rewizji już są często poprawione, do tego rynek już się zdąży nasycić i tak pudełko będzie na mnie grzecznie czekać w markecie bez pośpiechu. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 2 godziny temu, LukeSpidey napisał: Już się nie mogę doczekać jak w grudniu 2022 pójdę sobie bezstresowo na MM, wezmę konsolę z półki, dorzucę kilka tytułów w niższych cenach i wyjdę uśmiechnięty jak gdyby nigdy nic myśląc sobie jak dwa lata wcześniej ludzie zabijali się, aby dostać swój egzemplarz na premierę. Doprawdy nie rozumiem, o co tyle zamieszania. W 2022 to już pewnie zaczną gadać o wersji pro więc znowu będziesz czekał 2 lata? Cytuj
MEVEK 3 615 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 1 godzinę temu, kanabis napisał: A no w takim razie racja. Bez odpowiedniego tvika nie ma sensu. Najpierw telewizorek potem konsolka. Takich czasow dozylismy Co za roznica co pierwsze? Moze najpierw konsola, a potem tv. Podlaczasz i naparzasz, zeby sprawdzic czy podola wymaganiom. Sorry, ale ja nie ufam sklepom. Najlepsza opcja to jazda probna Cytuj
kakus 13 Opublikowano 20 września 2020 Opublikowano 20 września 2020 W dniu 18.09.2020 o 21:41, ListuniO napisał: Podzielam. Dlatego właśnie pytałem. Bo czas premiery PS4 to był szał i wszystko wykupione po kilka sztuk albo nieodebrane w premiere i chaos w sklepie bo nie wiadomo co można sprzedać a co zamówione. A mnie sie to nie podoba. Kilka razy już miałem zapłacony Preorder ktory z powodow trudnosci logistycznych nie dotarl na czas. Powinni limitowac zamawiane sztuki w ten sposob i tyle. Cytuj
LiŚciu 1 313 Opublikowano 20 września 2020 Opublikowano 20 września 2020 Godzinę temu, kakus napisał: A mnie sie to nie podoba. Kilka razy już miałem zapłacony Preorder ktory z powodow trudnosci logistycznych nie dotarl na czas. Powinni limitowac zamawiane sztuki w ten sposob i tyle. No teraz właśnie chyba limitowali. Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 1 godzinę temu, Starh napisał: Dziś w podcaście u Rocka było info od ms polska, ze na premierę ma być 150k konsol u nas (100 series x, 50 series s). nie zabraknie Jest tam też odnośnie preorderów PS5, dałem time stamp powinno się odpalić w odpowiednim momencie Jeżeli to jest prawda z tym startem preorderów to beka z Śony, pięknie oni tam nie ogarniają. Wygląda to na to że po prostu chcieli być pierwsi, a potwierdzeniem może być ten TT z przeprosinami, że zaraz będą większe ilości i przedsprzedaż ruszy ponownie. 1 Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 @Figuś - albo chcieli być pierwsi, albo chcieli zrobić trik jak nvidia z 3080 i rzucili po kilka sztuk towaru na sklep. Celem były nagłówki w mediach, że mega szał na nowy sprzęt, który wyprzedał się w 30 sekund po premierze. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 obstawiam jedno i drugie czyli tak jak Figuś pisze, chęć bycia pierwszym przed xboxem a przy okazji element marketingu czyli to co pisze cirex Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Przesłuchałem ten podcast, no, hehe, fajne wnioski, typu 10 mln konsol w 2-3 miesiące (hint: to jest niemożliwe, miesięcznie ŻADNA firma nie była by wstanie wyprodukować i dostarczyć do sklepów odpowiedniej ilości konsol; dla przykładu PS4 sprzedało się w takiej ilości w okolicach 9 miesięcy po premierze), mimo, że no, to tak nie działa. Przede wszystkim nie będzie takiej ilości konsol dostępnych na rynku w tym roku, bo oznaczałoby to wyprodukowanie kilkunastu milionów konsol do końca 2020 (hint 2: nierealne). Wszystko w okolicach 7 mln dostępnych od premiery do końca 2020 będzie nie lada wyczynem logistycznym (i największym launchem w historii konsol). I te 7 mln to absolutny max, stawiałbym na mniej dostępnych (6 nadal byłoby rekordem btw.) Teraz pora na komentarz do dostępności konsol MS. 150 tysięcy wydaje się absolutnie nierealne. Spodziewam się ok 1.7-2 mln. dostępnych konsol MS na launch day i pierwszy tydzień, ok 4-5 do końca roku max. 150k stanowiłoby ok. 7-9% procent dostępnych konsol na jeden rynek (!!!), dodatkowo rynek mały ( PS4 potrzebowało roku, żeby sprzedać taką ilość, a marka ma zupełnie inny status w PL), więc jestem bardzo sceptyczny co do liczb. Edit: Jeszcze komentarz co do podcastu i rozmowy o wysyłaniu konsol do USA zamiast na mniejsze rynki. No tak, największe rynki zawsze dostają największy procent na launch day. Ale pomiędzy MS a Sony, to ta pierwsza firma ma zdecydowanie większy procent sprzętu przeznaczony na rynek USA :V Choćby dlatego, że ten rynek stanowi prawie 60% rynku całej marki Xbox (Playstation obecnie poniżej 30%) 8 Cytuj
nikt 43 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 Preorder PS5 dostępny dla posiadających Allegro Smart - sprzedaje MediaMarkt - https://allegro.pl/premiery/playstation-5-5VYrvqqrzc4 https://allegro.pl/oferta/konsola-sony-playstation-5-ps5-9732305180 1 Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 Są już jakieś zestawy PS5+gra+drugi kontroler? Cytuj
Mantis 1 164 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 Nie chcę siać paniki, bo może się okazać, że Sony mocno dało ciała z dostępnością PS5. Ale po kolei. Wpadłem na znajomego, który jest kierownikiem w jednym z salonów Sony Center i zapytał się mnie czy zamówiłem już swoje PS5? Od razu powiedziałem, że tak i zrobiłem to w Neonet. Ten skwitował, że konsoli nie będę miał na premierę. Rozmawiali z Sony i oni im powiedzieli, że w Polsce dostęp do PS5 na premierę ma tylko Media Markt. I bardzo mało realne aby ktoś inny je miał, bo ma być bardzo mała dostępność. Jako, że mi się śpieszyło, jak i rozmówcy, to nie mogłem o więcej dopytać. Nie ukrywam, że troszkę mi ciśnienie podskoczyło, bo w najgorszym scenariuszu brałem pod uwagę opóźnienie o jakieś dwa dni. Już nawet urlop na 20 listopada wypisany Pocieszam się tym, że w Sony Center też pracował mój sporo lepszy znajomy i jak mi on opowiadał jak frajerska jest tam kadra zarządzająca i sam właściciel, to myślę, że im palnęli taką śpiewkę. Tak by im wytłumaczyć dlaczego nie będą mieć konsol na premierę. Nom oby tak było. 1 Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 Dramatyzujecie, z tym info od znajomych to najczęściej jest tak jak z tym zamykaniem wjazdów do W-wa czołgami w marcu. Konsole będą na paletach i zdążycie jeszcze się rozbić na pralce nie zbierając zakrętu 2 5 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi