Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
24 minutes ago, cotek said:

Otworzyli preordery widmo tylko, żeby być przed Xem i są w dupie xD

Sądzę, że Sony dało jakieś liczby, ale plotki o problemach z produkcją pewnie są prawdziwe i jakiś tam procent konsol jest mniej. 
Nic się nie poradzi i trzeba poczekać. Zawsze na premierę są jakieś schody.

Opublikowano

No niezłe szambo się dziś wylało z problemem realizowania preorderów. Porobili se przedpłaty, a teraz czekaj do iluś tam dni, zanim oddadzą Ci kapustę XD. Najgorsza opcja zamawiania czegokolwiek.

Opublikowano
2 godziny temu, Lipa napisał:

Zaczynamy. Zdjęcie nie jest moje, choć też zamawiałem w media expert928e57c7d6ad08cdf37bf0c89f1a1150.jpg

Jak dla mnie to jest jakiś fake albo ktoś sam anulował. Sklep zawsze podaje przyczynę anulowania. Jakakolwiek by nie była. Nie spotkałem się nigdy z czymś takim że zamówienie anulowane i elo. Nawet nie ma standardowej formułki że z przyczyn niezależnych blablabla przepraszamy

Opublikowano

Zagadzam się, że to dziwnie wygląda.
Albo fake, albo bardzo niekompetentny pracownik wysłał wiadomość. 

Podobno pracownicy takich sklepów to często Ci sami, co wykupują preordery, potem odsprzedają na ebayu.

Opublikowano

5 minut temu, Ryo-San napisał:

Jak dla mnie to jest jakiś fake albo ktoś sam anulował. Sklep zawsze podaje przyczynę anulowania. Jakakolwiek by nie była. Nie spotkałem się nigdy z czymś takim że zamówienie anulowane i elo. Nawet nie ma standardowej formułki że z przyczyn niezależnych blablabla przepraszamy

Oczywiscie ze tak. Gosc albo sam anulowal albo koniec koncow nie puscil przelewu.

Opublikowano

Też mam takiego maila od MediaExpert, ale to ja anulowałem zamówienie. 

Swoją drogą wydaje się że Sony po cichu liczyło na obsuwę ze strony Microsoftu i czekali na ruch rywala gdyż sami nie są gotowi na tak wczesną premierę na 100 procent. 

Być może plotki o problemach z produkcją nie były do końca fałszywe 

Opublikowano (edytowane)

Aha czyli jak ktoś anulował to nie otrzyma preordera dobrze rozumiem ?Przepraszam, ale jest taki natłok bzdur,że sam już nie wiem komu wierzyć.

Cytat

Kto normalny robi preorder płacąc całość z góry. Nikt.

JA.

Edytowane przez Mecenas
Opublikowano
1 hour ago, PiPoLiNiO said:

Kto normalny robi preorder płacąc całość z góry. Nikt.

Ja. Dlatego jestem pewny swoje konsoli w dniu premiery. Płacisz kaucje za pre-order i w kolejce do PS5 jestes spychany przez tych, którzy zapłacili cała kwotę. Niestety, ale pre-order’owcy to grupa ryzyka mogąca się rozmyślić i nie zakupić konsoli. Tak to jest. 

Opublikowano

Jeżeli opłaciłeś swoje zamówienie i sklep nie podał informacji o braku dostępności, lub opóźnieniu w dostawie to czekasz do 19 listopada i miej w pompce takie rewelacje.

Opublikowano
17 minutes ago, blantman said:

:xboss:

Przechwytywanie.JPG

Oooo, robiłeś zamóiwnie na wersje z napędem 22.09? Myślałem, że 22-ego już nie było tych modeli w MM :) Ja zrobiłem jakieś ~30-60 min po starcie pre-orderów :)

Opublikowano
W dniu 29.09.2020 o 16:11, creatinfreak napisał:

Irlandzki gamestop zapowiedział, że prorderowcy zagrają dopiero w 2021 i to nawet nie określił dokładnie kiedy xD naprawdę cieszę się, że złożyłem order na Xboxa. 

PS5 problemy z Irlandii.jpg

Skąd ta notka? Na stronie nic nie ma. Byc może wiadomość odnosi sie do konkretnego późno złożonego pre-ordera? Gamestop to jedna z największych sieci zajmująca sie sprzedażą gier i konsol na świecie. Nie może mnie zawieść.

P.S

Dostałem cynk od kuzyna z RTV euro AGD, iz konsole dostana dostarczone do sieci tych sklepów w przeciągu następnych 14 dni w Jel.Górze. Mógłby mi odłożyć jedna sztukę, ale skąd mam pewność, ze sie nie będzie je.bać i nie będzie wypluwać dysku, jak to bylo przy premierze PS4.

Opublikowano
2 godziny temu, bartaspoz napisał:

Oooo, robiłeś zamóiwnie na wersje z napędem 22.09? Myślałem, że 22-ego już nie było tych modeli w MM :) Ja zrobiłem jakieś ~30-60 min po starcie pre-orderów :)

Do tej pory masz możliwość. Baza xboxa nie jest taka duża w Polsce więc z kupnem nie ma problemu. Na ps5 w dwa dni wszystko poszło. Inna sprawa, ze może MS dał większą partię na nasz kraj i dla tego wciąż mamy możliwość składania preordera.