Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

Featured Replies

Opublikowano
9 minutes ago, szejdj said:

microsoft 16mln a nintendo 100mln takie mam info

Super. Dzięki :)

Te 16 mln od Spencera  to obie X i S łącznie? 

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 829,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• https://www.mediaexpert.pl/gaming/playstation-5/konsole-ps5/konsola-sony-playstation-5-pro-ea-sports-fc-25-gra-ps5    Polecam! Konsola bez napędu w zestawie z grą na płycie  

• Ja też nie rozumiem a na dodatek dostałem  dzisiaj od żony, która oczywiście nie jest zbytnio świadoma że potajemnie wymieniłem PS5 na wersję Pro- Stellar Blade w wersji pudełkowej. Zamiast cieszyć si

Opublikowano

Dzwoniłem wczoraj do MM i pytałem o preordery. Gość mnie zapewnił, ze moja konsola ma się dobrze i na 99% dostanę ja 19.

Opublikowano

715056180.jpg

Już dowalił. Ja tam biorę razem z XSX i PS5. :banderas:

Edytowane przez Basior
.

Opublikowano

Wczoraj na wykopie pojawiły się pierwsze informacje potwierdzające anulowanie preorderow przez sieć Media Markt. Wiec nawet ten największy partner sony nie jest w stanie wywiązać się ze wszystkich zamówień. 

Ciekawe ile zamówień anuluja do 19.11

Opublikowano

Dostałem wczoraj maila z X-Kom, że nie będą mieć ani jednej sztuki na premierę. Potem gadałem z kumplem, który w tym sklepie pracuje to mówi, że każdy wściekły bo nawet szeregowi pracownicy liczyli, że dostaną PS5 19 listopada. Podobno pierwszy rzut mają mieć dopiero w okolicach połowy grudnia.

Opublikowano
11 minut temu, MatekDM napisał:

Dostałem wczoraj maila z X-Kom, że nie będą mieć ani jednej sztuki na premierę. Potem gadałem z kumplem, który w tym sklepie pracuje to mówi, że każdy wściekły bo nawet szeregowi pracownicy liczyli, że dostaną PS5 19 listopada. Podobno pierwszy rzut mają mieć dopiero w okolicach połowy grudnia.

To się tyczy egzemplarzy na sklepie czy preorderów (bo w X-Kom chyba też były)? 

Opublikowano

Szczerze to ja juz zaczynam sie nastawiac,ze jednak nie dostane na premiere.Jak czytam te komentarze.Tym bardziej ze zamawialem dopiero na drugi dzien rano,po starcie preorderow w me,wresja digital.Najgorzej ze anuluja na kilka dni przed premierą,a potem czakasz za kasa  2 tyg.

Opublikowano
3 minuty temu, LeifErikson napisał:

To się tyczy egzemplarzy na sklepie czy preorderów (bo w X-Kom chyba też były)?

X-Kom poinformował, że nie będzie prowadził sprzedaży stacjonarnej od soboty do odwołania obostrzeń rządowych + Sony wczoraj poinformowało, ze w sklepach nie znajdziemy ani jednej sztuki PS5 na premierę, tylko sprzedaż online.

Do X-Kom nie przyjechała ani jedna sztuka konsoli do tej pory, nie będzie tam PS5 na premierę i co gorsze, nie mają pewności kiedy je w ogóle dostaną (mówi się o połowie grudnia, ale to może nie nastąpić).

Opublikowano
7 minut temu, MatekDM napisał:

X-Kom poinformował, że nie będzie prowadził sprzedaży stacjonarnej od soboty do odwołania obostrzeń rządowych + Sony wczoraj poinformowało, ze w sklepach nie znajdziemy ani jednej sztuki PS5 na premierę, tylko sprzedaż online.

Do X-Kom nie przyjechała ani jedna sztuka konsoli do tej pory, nie będzie tam PS5 na premierę i co gorsze, nie mają pewności kiedy je w ogóle dostaną (mówi się o połowie grudnia, ale to może nie nastąpić).

Czyli rozumiem, że ci, którzy zamawiali preorder w X-Komie mają po herbacie? To jest o tyle dziwne, że tak na logikę wydaje mi się, że żaden sklep nie uruchamiał tych preorderów w ciemno, tylko na podstawie jakichś informacji od dystrybutora - musieli założyć kiedy powiedzieć "stop" i przerwać przyjmowanie zamówień. 

Więc na moje oko wyglądałoby na to, że dostarczą mniej konsol niż pierwotnie zakładali, albo... robili jednak preordery w ciemno. :D

Opublikowano
2 minuty temu, LeifErikson napisał:

Czyli rozumiem, że ci, którzy zamawiali preorder w X-Komie mają po herbacie? To jest o tyle dziwne, że tak na logikę wydaje mi się, że żaden sklep nie uruchamiał tych preorderów w ciemno, tylko na podstawie jakichś informacji od dystrybutora - musieli założyć kiedy powiedzieć "stop" i przerwać przyjmowanie zamówień. 

Więc na moje oko wyglądałoby na to, że dostarczą mniej konsol niż pierwotnie zakładali, albo... robili jednak preordery w ciemno. :D

Tak - to ze konsol nie będzie w X-Kom na premierę to pewne i potwierdzone info. Możliwe, że dostali wstępne info o liczbie konsol, ale ze względu na problemy produkcyjne/Covid, jakiekolwiek inne problemy, po prostu coś rypło i nic nie dostaną. Nie wiem jak to zrobili, może faktycznie zbierali w ciemno.

Opublikowano

X-kom to chyba jako jedyny ruszył z jakimś śmiesznym preorderem ejszcze zanim była oficjalna cena za ps5 i potem się tłumaczyli, że jak cena detalcizna będzie wyższa od ceny, którą dali w tym prepreorderze to i tak konsole będą sprzedane po cenie niższej, a teraz się okazuje, że nie będzie żadnej sztuki nawet na premierę. No co, trzeba było mieć pewnego rodzaju nosa gdzie kupić i tyle. Dla mnie osobiście jednak ciężko to było wyczuć bo np. MM z jednej strony duża europejska firma, a z drugiej słyszałem, że już całkowicie mają bankrutować i się zwijać. 

Opublikowano
Pokaż maila. Mam zamówienie w X-kom i nic nie dostałem.
Opublikowano
2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał:
41 minut temu, MatekDM napisał:

Pokaż maila. Mam zamówienie w X-kom i nic nie dostałem.

Do nich trzeba pisać, inaczej nic nie dostaniesz i będziesz żył w niepewności. Kompletny chaos tam panuje z tymi premierami.

mail X-Kom.jpg

Opublikowano

No jestem ciekaw w takim razie czy będzie możliwość zamówienia z jakiegokolwiek sklepu przed premierą albo w dniu premiery jeszcze ps5. 

Tak logicznie patrząc: x-kom odpada bo nie dostaną na premierę

euro-agd myślę, że podobna sytuacja co x-kom, czyli brak konsol na premierę i brak informacji więc nie ruszą ze sprzedażą

MM - anulują niektóre zamówienia, więc bardzo wątpię w możliwość zakupu, raczej nieprawdopodobne

neonet i ME - pewnie podobna w pełni sytuacja- komuś już anulowali zamówienia czy coś?

Chyba jedyna nadzieja to jeszcze jakieś rzuty na allegro i może scentre.pl coś rzuci, bo chyba w planach były pojedyncze sztuki w salonach co nie dojdzie do skutku więc może z 500-1000 konsol pójdzie na sklep w dniu premiery. 

Opublikowano
2 minuty temu, Xoltro napisał:

No jestem ciekaw w takim razie czy będzie możliwość zamówienia z jakiegokolwiek sklepu przed premierą albo w dniu premiery jeszcze ps5.

Jestem przekonany, że to co mieli dostać na premierę to już dawno poszło i nie ma szans kupić PS5 19 listopada - no chyba że od kogoś z drugiej ręki, albo szczęśliwie ktoś zrezygnuje i się trafi jedna sztuka.

Opublikowano
1 minutę temu, MatekDM napisał:

Jestem przekonany, że to co mieli dostać na premierę to już dawno poszło i nie ma szans kupić PS5 19 listopada - no chyba że od kogoś z drugiej ręki, albo szczęśliwie ktoś zrezygnuje i się trafi jedna sztuka.

Z jednej stron tak, ale jednak scentre i euroagd jeszcze nie ruszyli ze sprzedażą. Co do Euro sytuacja pewnie podobna jak x-kom, ale że sonycentre nie ma odłożonego czegokolwiek to trochę mi się nie chce wierzyć. To też pewnego rodzaju wtopa PRowa (w sumie sony to i tka wisi, ale tak tylko podkreślam), że na premierę nie da się kupić konsoli. Inaczej wygląda - konsole rozeszły się w 30 minut w dniu premiery, a inaczej, ze już w ogóle miesiąc przed premierą ich nie było. 

Opublikowano

To raczej normalna sytuacja, tak samo było podczas premiery PS4 i tak samo będzie podczas premiery PS6.

Tego że konsol nie będzie fizycznie można kupić raczej wszyscy się spodziewali, największa wtopa to że preordery ruszyły bez ostrzeżenia.

Opublikowano
1 minutę temu, Xoltro napisał:

Z jednej stron tak, ale jednak scentre i euroagd jeszcze nie ruszyli ze sprzedażą. Co do Euro sytuacja pewnie podobna jak x-kom, ale że sonycentre nie ma odłożonego czegokolwiek to trochę mi się nie chce wierzyć. To też pewnego rodzaju wtopa PRowa (w sumie sony to i tka wisi, ale tak tylko podkreślam), że na premierę nie da się kupić konsoli. Inaczej wygląda - konsole rozeszły się w 30 minut w dniu premiery, a inaczej, ze już w ogóle miesiąc przed premierą ich nie było. 

Oni wszystko rzucili do swoich partnerów handlowych i dodatkowo mają duże problemy z produkcją, rzucili na polski rynek po prostu za mało towaru. Nawet MM, jako oficjalny partner, musi anulować zamówienia, chociaż oni to chyba przyjęli pierwszy strzał z pre-orderami i zgarnęli z 50k zamówień. Bez sensu.

Opublikowano
Teraz, MatekDM napisał:

Oni wszystko rzucili do swoich partnerów handlowych i dodatkowo mają duże problemy z produkcją, rzucili na polski rynek po prostu za mało towaru. Nawet MM, jako oficjalny partner, musi anulować zamówienia, chociaż oni to chyba przyjęli pierwszy strzał z pre-orderami i zgarnęli z 50k zamówień. Bez sensu.

No nic to trzeba w weekend w takim razie myśleć, czy jedna x'a wziąć czy czekać prawdopodobnie do stycznia, w najlepszym razie grudzień. 

Opublikowano

Ja mam w neonet jeszcze. Dzwoniłem właśnie na infolinię. 13 mają mieć dostawę 1000 sztuk i zamówienia realizowane chronologicznie. Teoretycznie się załapie. Co pokaże praktyka, czas pokaże...

Opublikowano

Najgorsze, że nikt nie potrafi powiedzieć kiedy będzie drugi rzut. Logika każe myśleć, że przed świętami na pewno. Ale niektórzy moi znajomi pracujący w handlu twierdzą, że nie ma już co liczyć na dostawy PS5 w tym roku i najwcześniej styczeń.

Opublikowano

Ale wiecie co to znaczy ogólnie? 4 tys na allegro to będzie nic po 19 listopada. To może urosnąć grubo powyżej 6 tyś jeśli faktycznie okaże się, że przyszło ich tak mało.

Opublikowano

Akcesoria będą wysyłane wcześniej, w euro mogę ustalić termin już na czwartek 12 listopada

Opublikowano
Just now, PiPoLiNiO said:

Ale wiecie co to znaczy ogólnie? 4 tys na allegro to będzie nic po 19 listopada. To może urosnąć grubo powyżej 6 tyś jeśli faktycznie okaże się, że przyszło ich tak mało.

Nie pisz tutaj takich rzeczy bo jeśli za 4 k dupska pękały to za 6 k to aż strach się bać.