C1REX 16 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 9 minutes ago, szejdj said: microsoft 16mln a nintendo 100mln takie mam info Super. Dzięki Te 16 mln od Spencera to obie X i S łącznie? Cytuj
rodi84 50 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 Dzwoniłem wczoraj do MM i pytałem o preordery. Gość mnie zapewnił, ze moja konsola ma się dobrze i na 99% dostanę ja 19. 1 Cytuj
czarek250885 318 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 My tu gadu gadu o Sony i MS, a tu Nintendo poczeka i przywali nowym sprzętem. Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 (edytowane) Już dowalił. Ja tam biorę razem z XSX i PS5. Edytowane 6 listopada 2020 przez Basior . Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 Wczoraj na wykopie pojawiły się pierwsze informacje potwierdzające anulowanie preorderow przez sieć Media Markt. Wiec nawet ten największy partner sony nie jest w stanie wywiązać się ze wszystkich zamówień. Ciekawe ile zamówień anuluja do 19.11 Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 Dostałem wczoraj maila z X-Kom, że nie będą mieć ani jednej sztuki na premierę. Potem gadałem z kumplem, który w tym sklepie pracuje to mówi, że każdy wściekły bo nawet szeregowi pracownicy liczyli, że dostaną PS5 19 listopada. Podobno pierwszy rzut mają mieć dopiero w okolicach połowy grudnia. Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 11 minut temu, MatekDM napisał: Dostałem wczoraj maila z X-Kom, że nie będą mieć ani jednej sztuki na premierę. Potem gadałem z kumplem, który w tym sklepie pracuje to mówi, że każdy wściekły bo nawet szeregowi pracownicy liczyli, że dostaną PS5 19 listopada. Podobno pierwszy rzut mają mieć dopiero w okolicach połowy grudnia. To się tyczy egzemplarzy na sklepie czy preorderów (bo w X-Kom chyba też były)? Cytuj
Dawid30 2 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 Szczerze to ja juz zaczynam sie nastawiac,ze jednak nie dostane na premiere.Jak czytam te komentarze.Tym bardziej ze zamawialem dopiero na drugi dzien rano,po starcie preorderow w me,wresja digital.Najgorzej ze anuluja na kilka dni przed premierą,a potem czakasz za kasa 2 tyg. Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 3 minuty temu, LeifErikson napisał: To się tyczy egzemplarzy na sklepie czy preorderów (bo w X-Kom chyba też były)? X-Kom poinformował, że nie będzie prowadził sprzedaży stacjonarnej od soboty do odwołania obostrzeń rządowych + Sony wczoraj poinformowało, ze w sklepach nie znajdziemy ani jednej sztuki PS5 na premierę, tylko sprzedaż online. Do X-Kom nie przyjechała ani jedna sztuka konsoli do tej pory, nie będzie tam PS5 na premierę i co gorsze, nie mają pewności kiedy je w ogóle dostaną (mówi się o połowie grudnia, ale to może nie nastąpić). Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 7 minut temu, MatekDM napisał: X-Kom poinformował, że nie będzie prowadził sprzedaży stacjonarnej od soboty do odwołania obostrzeń rządowych + Sony wczoraj poinformowało, ze w sklepach nie znajdziemy ani jednej sztuki PS5 na premierę, tylko sprzedaż online. Do X-Kom nie przyjechała ani jedna sztuka konsoli do tej pory, nie będzie tam PS5 na premierę i co gorsze, nie mają pewności kiedy je w ogóle dostaną (mówi się o połowie grudnia, ale to może nie nastąpić). Czyli rozumiem, że ci, którzy zamawiali preorder w X-Komie mają po herbacie? To jest o tyle dziwne, że tak na logikę wydaje mi się, że żaden sklep nie uruchamiał tych preorderów w ciemno, tylko na podstawie jakichś informacji od dystrybutora - musieli założyć kiedy powiedzieć "stop" i przerwać przyjmowanie zamówień. Więc na moje oko wyglądałoby na to, że dostarczą mniej konsol niż pierwotnie zakładali, albo... robili jednak preordery w ciemno. Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 2 minuty temu, LeifErikson napisał: Czyli rozumiem, że ci, którzy zamawiali preorder w X-Komie mają po herbacie? To jest o tyle dziwne, że tak na logikę wydaje mi się, że żaden sklep nie uruchamiał tych preorderów w ciemno, tylko na podstawie jakichś informacji od dystrybutora - musieli założyć kiedy powiedzieć "stop" i przerwać przyjmowanie zamówień. Więc na moje oko wyglądałoby na to, że dostarczą mniej konsol niż pierwotnie zakładali, albo... robili jednak preordery w ciemno. Tak - to ze konsol nie będzie w X-Kom na premierę to pewne i potwierdzone info. Możliwe, że dostali wstępne info o liczbie konsol, ale ze względu na problemy produkcyjne/Covid, jakiekolwiek inne problemy, po prostu coś rypło i nic nie dostaną. Nie wiem jak to zrobili, może faktycznie zbierali w ciemno. Cytuj
Xoltro 32 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 X-kom to chyba jako jedyny ruszył z jakimś śmiesznym preorderem ejszcze zanim była oficjalna cena za ps5 i potem się tłumaczyli, że jak cena detalcizna będzie wyższa od ceny, którą dali w tym prepreorderze to i tak konsole będą sprzedane po cenie niższej, a teraz się okazuje, że nie będzie żadnej sztuki nawet na premierę. No co, trzeba było mieć pewnego rodzaju nosa gdzie kupić i tyle. Dla mnie osobiście jednak ciężko to było wyczuć bo np. MM z jednej strony duża europejska firma, a z drugiej słyszałem, że już całkowicie mają bankrutować i się zwijać. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 Dostałem wczoraj maila z X-Kom, że nie będą mieć ani jednej sztuki na premierę. Potem gadałem z kumplem, który w tym sklepie pracuje to mówi, że każdy wściekły bo nawet szeregowi pracownicy liczyli, że dostaną PS5 19 listopada. Podobno pierwszy rzut mają mieć dopiero w okolicach połowy grudnia.Pokaż maila. Mam zamówienie w X-kom i nic nie dostałem. Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: 41 minut temu, MatekDM napisał: Dostałem wczoraj maila z X-Kom, że nie będą mieć ani jednej sztuki na premierę. Potem gadałem z kumplem, który w tym sklepie pracuje to mówi, że każdy wściekły bo nawet szeregowi pracownicy liczyli, że dostaną PS5 19 listopada. Podobno pierwszy rzut mają mieć dopiero w okolicach połowy grudnia. Pokaż maila. Mam zamówienie w X-kom i nic nie dostałem. Do nich trzeba pisać, inaczej nic nie dostaniesz i będziesz żył w niepewności. Kompletny chaos tam panuje z tymi premierami. 1 Cytuj
Xoltro 32 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 No jestem ciekaw w takim razie czy będzie możliwość zamówienia z jakiegokolwiek sklepu przed premierą albo w dniu premiery jeszcze ps5. Tak logicznie patrząc: x-kom odpada bo nie dostaną na premierę euro-agd myślę, że podobna sytuacja co x-kom, czyli brak konsol na premierę i brak informacji więc nie ruszą ze sprzedażą MM - anulują niektóre zamówienia, więc bardzo wątpię w możliwość zakupu, raczej nieprawdopodobne neonet i ME - pewnie podobna w pełni sytuacja- komuś już anulowali zamówienia czy coś? Chyba jedyna nadzieja to jeszcze jakieś rzuty na allegro i może scentre.pl coś rzuci, bo chyba w planach były pojedyncze sztuki w salonach co nie dojdzie do skutku więc może z 500-1000 konsol pójdzie na sklep w dniu premiery. Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 2 minuty temu, Xoltro napisał: No jestem ciekaw w takim razie czy będzie możliwość zamówienia z jakiegokolwiek sklepu przed premierą albo w dniu premiery jeszcze ps5. Jestem przekonany, że to co mieli dostać na premierę to już dawno poszło i nie ma szans kupić PS5 19 listopada - no chyba że od kogoś z drugiej ręki, albo szczęśliwie ktoś zrezygnuje i się trafi jedna sztuka. Cytuj
Xoltro 32 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 1 minutę temu, MatekDM napisał: Jestem przekonany, że to co mieli dostać na premierę to już dawno poszło i nie ma szans kupić PS5 19 listopada - no chyba że od kogoś z drugiej ręki, albo szczęśliwie ktoś zrezygnuje i się trafi jedna sztuka. Z jednej stron tak, ale jednak scentre i euroagd jeszcze nie ruszyli ze sprzedażą. Co do Euro sytuacja pewnie podobna jak x-kom, ale że sonycentre nie ma odłożonego czegokolwiek to trochę mi się nie chce wierzyć. To też pewnego rodzaju wtopa PRowa (w sumie sony to i tka wisi, ale tak tylko podkreślam), że na premierę nie da się kupić konsoli. Inaczej wygląda - konsole rozeszły się w 30 minut w dniu premiery, a inaczej, ze już w ogóle miesiąc przed premierą ich nie było. Cytuj
iks 80 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 To raczej normalna sytuacja, tak samo było podczas premiery PS4 i tak samo będzie podczas premiery PS6. Tego że konsol nie będzie fizycznie można kupić raczej wszyscy się spodziewali, największa wtopa to że preordery ruszyły bez ostrzeżenia. Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 1 minutę temu, Xoltro napisał: Z jednej stron tak, ale jednak scentre i euroagd jeszcze nie ruszyli ze sprzedażą. Co do Euro sytuacja pewnie podobna jak x-kom, ale że sonycentre nie ma odłożonego czegokolwiek to trochę mi się nie chce wierzyć. To też pewnego rodzaju wtopa PRowa (w sumie sony to i tka wisi, ale tak tylko podkreślam), że na premierę nie da się kupić konsoli. Inaczej wygląda - konsole rozeszły się w 30 minut w dniu premiery, a inaczej, ze już w ogóle miesiąc przed premierą ich nie było. Oni wszystko rzucili do swoich partnerów handlowych i dodatkowo mają duże problemy z produkcją, rzucili na polski rynek po prostu za mało towaru. Nawet MM, jako oficjalny partner, musi anulować zamówienia, chociaż oni to chyba przyjęli pierwszy strzał z pre-orderami i zgarnęli z 50k zamówień. Bez sensu. Cytuj
Xoltro 32 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 Teraz, MatekDM napisał: Oni wszystko rzucili do swoich partnerów handlowych i dodatkowo mają duże problemy z produkcją, rzucili na polski rynek po prostu za mało towaru. Nawet MM, jako oficjalny partner, musi anulować zamówienia, chociaż oni to chyba przyjęli pierwszy strzał z pre-orderami i zgarnęli z 50k zamówień. Bez sensu. No nic to trzeba w weekend w takim razie myśleć, czy jedna x'a wziąć czy czekać prawdopodobnie do stycznia, w najlepszym razie grudzień. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 Ja mam w neonet jeszcze. Dzwoniłem właśnie na infolinię. 13 mają mieć dostawę 1000 sztuk i zamówienia realizowane chronologicznie. Teoretycznie się załapie. Co pokaże praktyka, czas pokaże... Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 Najgorsze, że nikt nie potrafi powiedzieć kiedy będzie drugi rzut. Logika każe myśleć, że przed świętami na pewno. Ale niektórzy moi znajomi pracujący w handlu twierdzą, że nie ma już co liczyć na dostawy PS5 w tym roku i najwcześniej styczeń. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 Ale wiecie co to znaczy ogólnie? 4 tys na allegro to będzie nic po 19 listopada. To może urosnąć grubo powyżej 6 tyś jeśli faktycznie okaże się, że przyszło ich tak mało. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 Akcesoria będą wysyłane wcześniej, w euro mogę ustalić termin już na czwartek 12 listopada Cytuj
KarolJanuszGejmingu 471 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 Just now, PiPoLiNiO said: Ale wiecie co to znaczy ogólnie? 4 tys na allegro to będzie nic po 19 listopada. To może urosnąć grubo powyżej 6 tyś jeśli faktycznie okaże się, że przyszło ich tak mało. Nie pisz tutaj takich rzeczy bo jeśli za 4 k dupska pękały to za 6 k to aż strach się bać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi