RadkoR 44 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 Dzisiaj Media Markt rzuciło trochę konsol na stronę sklepu (który oczywiście padł) i 250 szt. na Allegro.Całkiem przypadkiem znalazłem aukcję około 17 gdy po powrocie z pracy przeglądałem sobie dla jaj oferty Januszy Biznesu. Uwagę przykuła aukcja z trójką z przodu ceny i logo Media Markt. Wystawili konsolę z dodatkowym padem, FIFA 2021 i Spidermanem. Całość za 3029zł.Gdy wszedłem w aukcję było już 133 sztuk. Gdy podjąłem szybką decyzję o zakupie było 66 szt, po kliknięciu Kup Teraz (i na migawce aukcji po kupnie) 23 szt a po płatności koniec. Udało mi się zamówić dosłownie fartem o 17:02. 17:03 było już po wszystkim. Media zgarnęło w 3 minuty ponad 750 000 PLNów. Wysyłka kurierem, płatność całości z góry... Oczywiście zamówiłem jedną sztukę. Do sprzedania będzie jedynie dodatkowy pad, bo jeden już kupiłem do PC, i FIFA, bo mnie nie interesuje...Dzwoniłem jeszcze na infolinię Media potwierdzić, że moje zamówienie jest poprawnie zarejestrowane i że otrzymali wpłatę.Potwierdzili, że wysyłka będzie na 100% do 15 grudnia.Tak więc czekam z niecierpliwością. Wczoraj sprzedałem Prosiaka a tydzień wcześniej Magnetowid (XO). Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
iluck85 2 902 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 Godzinę temu, easye napisał: No tyle że oni nic nie ryzykują i nie mają się od czego odbijać. Przecież jak typ nie sprzeda to wystawi za cenę zakupu i problem z głowy, a jak obudzi się gdy konsole beda stały obok jabłek w tesco, to pójdzie do sklepu i po prostu zwróci. Rynek pomału się nasyca, Ci co już czekają 2,3 tyg poczekają kolejne 2 aż w końcu kupią, stąd już januszerka coraz mniejsza. Jeszcze 1, 2 rzuty i będzie po handlarzach, no chyba że na święta konsol braknie... No wiem, szkoda. Cytuj
PabloPSX 0 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 Czy ktoś się orientuje w jaki spośób te konsole do nas trafiają z Chin? w sensie czy one przylatują samolotami (Sony coś mówiło o wynajęciu całej floty na premierę) czy przypływają w kontenerach? Nurtuje mnie to ze względu na te daty które się powtarzają czyli 25.11 i 15.12 bo to wygląda jakby własnie wtedy miał dotrzeć transport, ale w takim razie czemu taki MM rzuca konsole na allegro w takich ilościach? Cytuj
Sewesew 3 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 MM ciężko wytłumaczyć bo rzucają tymi konsolami tak jakby Polski oddział ściągał PS5 z różnych stron. Bo tak to daliby od razu wszystko co mają. Cytuj
RadkoR 44 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 Rzucają ilości takie jakie mają potwierdzone od SONY. Tak mi powiedziano na infolinii MM. Widocznie sony 14 czy 15 grudnia otrzyma transport. Prawdopodobnie wcześniej, ale oclenie, itp.Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Cytuj
NeYoLDZ 5 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 22 minuty temu, RadkoR napisał: Rzucają ilości takie jakie mają potwierdzone od SONY. Tak mi powiedziano na infolinii MM. Widocznie sony 14 czy 15 grudnia otrzyma transport. Prawdopodobnie wcześniej, ale oclenie, itp. Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Dzisiaj były też dostepne na stronie mediamarkt , nie tylko na Alledrogo Cytuj
jaro 77 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 1 godzinę temu, RadkoR napisał: Dzisiaj Media Markt rzuciło trochę konsol na stronę sklepu (który oczywiście padł) i 250 szt. na Allegro. Całkiem przypadkiem znalazłem aukcję około 17 gdy po powrocie z pracy przeglądałem sobie dla jaj oferty Januszy Biznesu. Uwagę przykuła aukcja z trójką z przodu ceny i logo Media Markt. Wystawili konsolę z dodatkowym padem, FIFA 2021 i Spidermanem. Całość za 3029zł. Gdy wszedłem w aukcję było już 133 sztuk. Gdy podjąłem szybką decyzję o zakupie było 66 szt, po kliknięciu Kup Teraz (i na migawce aukcji po kupnie) 23 szt a po płatności koniec. Udało mi się zamówić dosłownie fartem o 17:02. 17:03 było już po wszystkim. Media zgarnęło w 3 minuty ponad 750 000 PLNów. Wysyłka kurierem, płatność całości z góry... Oczywiście zamówiłem jedną sztukę. Do sprzedania będzie jedynie dodatkowy pad, bo jeden już kupiłem do PC, i FIFA, bo mnie nie interesuje... Dzwoniłem jeszcze na infolinię Media potwierdzić, że moje zamówienie jest poprawnie zarejestrowane i że otrzymali wpłatę. Potwierdzili, że wysyłka będzie na 100% do 15 grudnia. Tak więc czekam z niecierpliwością. Wczoraj sprzedałem Prosiaka a tydzień wcześniej Magnetowid (XO). Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka spokojnie przez 15 minut ta aukcja wisiała, wiem bo specjalnie odświeżałem stronę i sprawdzałem w jakim czasie pójdą te konsole Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 Hahaha robiłem to samo. Cytuj
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 Haha hit. Do kazdego zamowienia iPhone 12 Pro Max gratis. https://allegro.pl/oferta/ps5-playstation-5-iphone-12-pro-max-256gb-9943262759?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&csi=b8a91b5b-a797-431b-afdf-172b49940488 Cytuj
ginn 789 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 @Krzysztof Tomczak z tego co kojarzę, pracujesz w MM? Czy masz jakąś wiedzę ne temat fizycznej dostępności konsol? Coś jest na magazynach? Konkretnie to chodzi o ten zestaw z Fifą i padem. Na infolinii powiedział mi gość, że ten zestaw jest już na magazynie centralnym. Cytuj
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 Nikt nam nic nie mowi. Jedna wielka tajemnica. Nie wolno nam zamawiac konsol na sklep. Calkiem ciekawa sytuacja z tym ps5. Cytuj
iluck85 2 902 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 Na moje to Sony wypaliło za wczesnie z premiera konsoli. Zaskoczył ich Ms z xboxem. Bardzo długo Sony milczało i jakby w pośpiechu robili żeby coś pokazać. A konsol zabrakło, bo ich mało rzucili. A wychodzi teraz na to ze jest taki popyt ze nie ma. Za mało wyprodukowali na premiere. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 Ale zdajesz sobie sprawę, że niemożliwym jest wyprodukować tyle aby zaspokoić każdego na premierę? 1 Cytuj
iluck85 2 902 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 (edytowane) Pewnie. Ale firma nie jest od wczoraj. Przy PS4 już widzieli co się dzieje. Nie porównuje nawet do Xboxa, bo to dzień do nocy. Kolega wyżej napisał jak to wyglada w największym markecie w kraju. Długo milczeli i nic nie pokazywali. Długi suport dla ps4. Jak dla mnie Sony chciało w 2021 wydac konsole. Edytowane 24 listopada 2020 przez iluck85 1 Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 Wolałbym nawet PS5 za pół roku ale żeby było dostępne dla każdego. Z drugiej strony pandemia itp. Też w tym nie pomogły. Podobnie jak Apple z Ip 12 pro/pro max. Cytuj
aset 6 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 17 minut temu, Square napisał: Ale zdajesz sobie sprawę, że niemożliwym jest wyprodukować tyle aby zaspokoić każdego na premierę? Oczywiście że jest. Wystarczy kilka miesięcy wcześniej dać produkt do produkcji lub przesunąć jego premierę dalej Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 No tak, wyprodukuj 5 milionów konsol i trzymaj je przez następne kilka miesięcy w magazynie zanim nie zrobisz kolejnych. Rzeczywiście genialna strategia. 1 Cytuj
matizek92 3 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 (edytowane) Ja rozumiem, że nie wszyscy dostaną swoją konsolę na premierę, ale ilość osób które nie mogły kupić konsoli jest trochę za dużą. Z Xboxem też jest problem, ale większość społeczeństwa miała okazję zakupić. W przypadku PS informacja o dostawach, kontakt z SONY, informacje sklepów - to wszystko pokazuje, że oni po prostu nie byli do końca przygotowani na premierę. Edytowane 24 listopada 2020 przez matizek92 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 3 minuty temu, aset napisał: Oczywiście że jest. Wystarczy kilka miesięcy wcześniej dać produkt do produkcji lub przesunąć jego premierę dalej No kurczę, jakie to proste, że też na to nie wpadli. ;) Przecież produkcja takiego sprzętu to jest cały łańcuch dostaw: komponentów, części, jakichś pierdół typu opakowania itp, itd, do tego oprogramowanie konsoli, gry, marketing - ogrom zadań, które trzeba spiąć logistycznie. Do tego na etapie produkcji tego wszystkiego wpada covid, który odwraca wszystko do góry nogami, powoduje zapewne spowolnienie produkcji albo może nawet jej wstrzymanie na jakiś czas. Na moje oko, biorąc pod uwagę okoliczności, premiera i tak była całkiem udana. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 Dlatego żałuję, że jednak nie złożyłem pre-ordera. Teraz codziennie szukam czy gdzieś została choćby jedna sztuka albo ktoś rezygnuje z zamówienia. Jeszcze jak widzę wystawione za 5k to mnie zalewa. Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 11 minut temu, Nemesis napisał: Dlatego żałuję, że jednak nie złożyłem pre-ordera. Teraz codziennie szukam czy gdzieś została choćby jedna sztuka albo ktoś rezygnuje z zamówienia. Jeszcze jak widzę wystawione za 5k to mnie zalewa. Ja bym na Twoim miejscu polował na Allegro - w ostatnich dniach pojawiały się tam niewielkie wrzutki z oficjalnego sklepu MM. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 30 minutes ago, matizek92 said: Z Xboxem też jest problem, ale większość społeczeństwa miała okazję zakupić. Tylko w Polsce, może w jakiś innych pojedynczych krajach. W całej Europie Zachodniej czy USA series X jest kompletnie wyprzedane. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 2 minuty temu, LeifErikson napisał: Ja bym na Twoim miejscu polował na Allegro - w ostatnich dniach pojawiały się tam niewielkie wrzutki z oficjalnego sklepu MM. Widziałem te zestawy za 3029 ale poszły w kilka chwil. Gdyby jeszcze raz sie pojawiły to już bym się nie zawahał. Drugi pad sie przyda a Fifę bym sprzedał oddzielnie. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 50 minut temu, Koleś88 napisał: Wolałbym nawet PS5 za pół roku ale żeby było dostępne dla każdego. Z drugiej strony pandemia itp. Też w tym nie pomogły. Podobnie jak Apple z Ip 12 pro/pro max. Nawet jakby wyprodukowali więcej to więcej by poszło na US i bardziej strategiczne rynki. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 Ograniczeniem przy produkcji było też AMD, bo czekali na chipsety od nich tak samo jak MS, produkcje konsole zaczeli gdzieś czerwiec-lipiec. Xboxów jak i PS5 mogło być tyle samo wyprodukowanych, albo Xboxów nawet troche mniej - tyle że PS5 jest bardziej pożądane. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi