Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, gnom napisał:

Moje zamowienie bylo komoletowane... ale pojawila sie adnotacja ze jest kompletowane na specjalne zamowienie i sie odezwa... miala byc ekspresowa wysylka... i jeszcze ta kamera.... jeb sie euro... anulacja, pieniadze zamrozone

Ta jak zamawiałeś to dostawa jutro do domu XDD. Jak zamówiłeś to skontaktujemy się z panem telefonicznie mimo, że nie podał Pan nam swojego numeru telefonu. Klasyk. Euro Agd szanowałem do dzisiaj i to obojętnie czy mi tego bundlea wyślą czy nie, ale od dzisiaj raczej spadają u mnie w rankingu, a byli na równi z x-komem. 

Ja teraz sprawdziłem 13:32 miałem rozpoczętą płatność. 

• Odpowiedzi 9,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

I powiem Wam ze to chore... zamiast sie cieszyc ze bede mial konsole to czulem sie wydymany, bilem sie z myslami kilka godzin... ze w sumie nie chce pchac kasy januszom... ale kupowanie crapow i niepotrzebnego sprzetu wiele sie nie rozni. Wszystko pewni poszlo by na rynek wtorny moze oprocz drugiego pada, ze strata na wszytskim przy dobrych wiatrach 450 zl - kamera 200zl, gry po 120-150 szt. Jeszcze dzisiaj odebral CP ktory okazuje sie tez produktem zglitchowanym i nie wiem czy w ogole chce w takim stanie w to grac... wejscie w nowa generacje na petardzie !

Opublikowano

Na infolinii poczulem sie szczesliwcem bo znowu system im nie wyrobil i maja wiecej zamowien niz konsole... ale chyba juz mi przeszlo... moze produkuja juz lepsze rewizje...

Opublikowano

Nie wiedziałem ze w 2020 roku tak skomplikowane jest ustawienie przyjmowania zamówień do limitu konsoli. Jak widać programiście drugiej dekady 21 wieku sobie nie radzą z takimi skomplikowanymi zadaniami. No trudno. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, gnom napisał:

Na infolinii poczulem sie szczesliwcem bo znowu system im nie wyrobil i maja wiecej zamowien niz konsole... ale chyba juz mi przeszlo... moze produkuja juz lepsze rewizje...

Tak, zdecydowanie polecam sie nie łamać i spokojnie poczekać. W moim np przypadku cały hajp zgasł wraz z wadliwym modelem i pytaniem co dalej.

Edytowane przez Rash
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Xoltro napisał:

Nie wiedziałem ze w 2020 roku tak skomplikowane jest ustawienie przyjmowania zamówień do limitu konsoli. Jak widać programiście drugiej dekady 21 wieku sobie nie radzą z takimi skomplikowanymi zadaniami. No trudno. 

Moim zdaniem to jest źle zrobione. Powinni dać jednego dania opcję wygenerowania tyle kodów ile mają konsol, dana osoba otrzymując kod wpisuje go w ofercie i może sobie spokojnie zamówić sprzęt. A nie serwery padają ludzi się stresują i jest ogolny zonk. A tak kazdy ma swój kodzik, ktory przychodzilby na email, ten co nie dostał wie, że musi czekać dalej i tyle. 

Edytowane przez czarek250885
Opublikowano

No dobra wreszcie się dzieje, bo już zaczynałem mieć wątpliwości. Zamówiłem Ps5 na stronie Media Markt 19.11 - wersja z dodatkowym padem i FIFĄ 21 wraz ze steelbokiem. Dzisiaj o 14 dostałem maila " Zmiany formy transportu/ płatności w Zamówieniu". Wcześniej miałem tylko mail "Nowe zamówienie", który dostałem w dniu jego złożenia.  Dla pewności jeszcze zapytałem konsultanta i potwierdził, że te zamówienia ze strony zaczynają realizować.

• Plusik 1
Opublikowano

Takiego SMSa dostałem z euro

Szanowny Kliencie, z powodu wyczerpania zapasu magazynowego, Twoje zamowienie niestety nie moze zostac zrealizowane. Mozemy jednak zaproponowac Ci konsole PS5 w innym zestawie. W tym celu bardzo prosimy o przekazanie nam informacji na adres ******************** i w tresci wiadomosci wpisanie numeru swojego zamowienia. Nasi Konsultanci skontaktuja sie z Toba w celu przedstawienia oferty. Bardzo przepraszamy za niedogodnosci.

Opublikowano
12 minut temu, elvis004 napisał:

Kumplowi udało się kupic, zmienił mu się status jakieś 2h temu na kompletowanie zamowienia a teraz dostał maila ze anulowano. RTV tuż za x komem jeśli chodzi o ranking jak s(pipi)ic tematemoji854.png

Z tych dużych sieci chyba najlepiej wypada MM. No cóż kiedyś zaczną zalegać te konsolę w sklepach. Trzeba trochę czasu.

Opublikowano (edytowane)

Znajomy zamówił w Euro, też mu właśnie anulowali.

Mówi że teraz nie idzie sie dodzwonić na infolinię. 

Niezłe jaja.

Edit: a na FB Euro solidny shitstorm, ludzie już tam piszą o UOKiKu, a nawet sądzie. Patrząc na ilość komentarzy to chyba gruba liczba anulacji poszła, niezła masakra.

Edytowane przez LeifErikson
Opublikowano
12 minut temu, sajmon34 napisał:

Na pepperze 60 pare stron o dzisiejszej akcji z euro. Wszystkim anulowali. Niektórzy po 15 kola zamrożone teraz.  

Skurwysynstwo ze strony euro

Mi też właśnie anulowali, ciekawe kiedy kasę zwrócą. Żal pl i tyle w temacie.

Opublikowano

Ludziom w Sony odpowiedzialnym za cenę konsoli jest teraz chyba trochę głupio. Ustalili by na 3tys i sytuacja wyglądałaby identycznie. 8 lat temu gracze zabijali się o PS4 w takiej samej cenie. Obecnie średnia krajowa jest większa ale także marka PlayStation najmocniejsza w historii, stąd takie cyrki, każdy chce, tu i teraz, nawet za większą cenę niż oficjalna, a mówimy o biednej Polsce. 

Sam też wychodze z założenia, że kupię gdy konsole normalnie będą dostępne na półkach sklepowych. 

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Pogadałem sobie z Panią z infolinii, która na pytanie o anulowane zlecenie od razu zapytała czy chodzi o ps5? Łamliwym głosem tłumaczyła coś o braku synchronizacji na stronie z magazynem, co spowodowało większą sprzedaż niż ilości magazynowe. Gdy to piszę leci już druga reklama xboxa. Wracając do tematu zapytałem grzecznie kiedy oddadzą pieniądze, no i zwróciłem uwagę, że w wypadałoby napisać kilka słów co jest powodem anulacji, a nie tylko, że zamówienie zostało anulowne bez powodu. W rozmowie z kumplem, który pracuję w PIP-ie śmiałem się z tej sytuacji a on na to, że można by się z nimi pobawić, ale szkoda mi na to czasu odpowiedzialem. Tak czy siak pismo można puścić do UOKIK, niech czują oddech na placach skwitował. No i tyle chyba zrobię. Sieci kompletnie nie są przygotowane do panującej sytuacji.

Ps zapomniałem, Pani wspomniała  że jutro i pojutrze też nie będzie :D

ps2 kurde ale sporo tych reklam xboxa, chyba specjalne dzisiaj taka wzmożona aktywność, możliwe że przyniesie zamierzony efekt.

Edytowane przez czarek250885