Square 8 604 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 2 minuty temu, Ukukuki napisał: Dlaczego napęd w Europie kosztuje 100 euro a w USA 50 dolców? Nie pierwszy raz przelicznik jest jakiś dziwny w newsach, niby bez podatku podają, ale różnie to wychodzi. Przy HFW Complete Edition też tak było, i wcześniej przy akcesoriach. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 W USA dochodzi jeszcze podatek zależnie od stanu. Cytuj
jimmy 1 273 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 Ważne info - obecny model przestaje być produkowany i będzie dostępny do wyczerpania zapasów. Jak ktoś nie ma i nie podchodzi mu nowy (moim zdaniem gorszy) design to warto się pośpieszyć z zakupem. Cytuj
Daffy 10 575 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 (edytowane) Są już foty porównawcze wielkości do zwykłego PS5? Mi to wygląda jak jakaś bazarowa podróbka brata, brak tylko slotu na kartridże 500 in 1 Edytowane 10 października 2023 przez Daffy Cytuj
Hal Emmerich 257 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 Premiera tego modelu dodatkowo umacnia Hendersona, jako wiarygodnego leakera i doniesienia o nadchodzącym w listopadzie przyszłego roku PS5 PRO. 120 euro za Blu Ray Drive? Ktoś tutaj chyba pragnie delikatnie zniechęcać konsumentów do fizycznych nośników;) Also, vertical stand sold separatly xD Kochane Sony... Ogólnie, to jeśli ktoś nie posiada jeszcze PS5, a rozważa zakup, równie dobrze może zaczekać jeszcze ten dodatkowy rok na model PRO. Do jego premiery powinno się nazbierać nieco więcej tytułów ekskluzywnych, uzasadniający zakup nowego sprzętu, a i sama konsola będzie znacznie mocniejsza od obecnego modelu. 1 Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 Sraka, czekam na pro, wymieniać się nie opłaca. 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 No jest beka. Podstawka do pionu osbno, do tego drogo. Napęd drogo, że się nie opłaca brać wersji digital jak ktoś planuje w przyszłości płytki. Jedno USB-C z przodu wolniejsze niż dwa A z tyłu (ciekawe czy będzie kabel C-C). Ceny w EU ogólnie wyjebane w kosmos. I tylko minimalnie mniejsza, i brzydsza. 1 Cytuj
kaktusr 32 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 I ta stopka podpierająca od dołu konsole w wersji z napędem, pewnie żeby się nie złamała Day One to jest piękne przy tym pasztecie Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 30 euro ta podstawka Kupię i powiesze w aucie 1 Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 ciekawi mnie czy ten napęd da się podłączyć do obecnego digitala? 1 Cytuj
Dragon13 78 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 Dołozyłi chyba trochę pojemności do dysku bo jest 1tb, wcześniej był 825 GB Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 1 Tb to 6 gier, mało miejsca jak na 2024 rok. Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 9 minut temu, Hal Emmerich napisał: Premiera tego modelu dodatkowo umacnia Hendersona, jako wiarygodnego leakera i doniesienia o nadchodzącym w listopadzie przyszłego roku PS5 PRO. Jeśli takie coś by było prawdą to dla mnie to jest ruchanie klientów total. Możnaby spokojnie wypuścić w przyszłym roku pro z odświeżonym designem Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 Mehhh. Ale pro przytulę beż względu na wygląd. Cytuj
GearsUp 194 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 Co to w ogóle ma być? PS5 Slim a gdzie zdjęcie porównawcze do podstawowej wersji? Bo chyba rozmiar w tym wszystkim jest najbardziej istotny Cytuj
Daffy 10 575 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 Właśnie słowo slim oficjalnie Sony nie używa, nowe spojrzenie na PS5, mniejszy design, model zastępujący pierwotny. 1 Cytuj
iluck85 2 911 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 Kiedyś jak wychodziła nowa rewizja/slim, to cena spadała. Dziękujemy Sony, że została ta sama cena. Oh wait, postawię w pionie jak dokupię podstawkę. TRAGEDIA. Patrzę na zdjęcie i już słyszę jak to wszystko trzeszczy przy chwyceniu.... Cytuj
nero2082 790 Opublikowano 10 października 2023 Autor Opublikowano 10 października 2023 to jest zwyczajne brzydactwo, lepiej trzymać "fata" i się cieszyć że ma takie ficzery jak podstawka do pionu... Cytuj
Andrei 0 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 Cena bez zmian? Bo pamiętam jak kilka miesięcy po premierze PS4 Slim chodziło w Media Expert za 999 zł. Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 Alkoholik pewnie to klepnał jeszcze przed wyjazdem na taczce. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 550 euro to dla Polaka jakieś 2800 a może nawet 2900pln na dzień dobry synku. Wyciągaj piniążki, bo święta idą Cytuj
Elitesse 378 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 2 godziny temu, Hal Emmerich napisał: Ogólnie, to jeśli ktoś nie posiada jeszcze PS5, a rozważa zakup, równie dobrze może zaczekać jeszcze ten dodatkowy rok na model PRO. Do jego premiery powinno się nazbierać nieco więcej tytułów ekskluzywnych, uzasadniający zakup nowego sprzętu, a i sama konsola będzie znacznie mocniejsza od obecnego modelu. Chyba mnie przekonałeś. Pojawi się więcej tytułów ekskluzywnych, może pójdą drogą M$ i zaczną oferować darmowy (albo tani) upgrade do nowej wersji więc, jakieś ciekawe zestawy albo spadnie cena zwykłej wersji więc dla kogoś kto ma już zestaw xsx+ps4 spokojnie można poczekać. PS4 Slim kupiłem w zestawie z RDR2 więc teraz może zakupię z GTAVI 2 godziny temu, messer88 napisał: ciekawi mnie czy ten napęd da się podłączyć do obecnego digitala? Nie. Wcześniej pojawiały się informacje, że nie będzie takiej możliwości. Chyba, że wymyślą jakieś przejściówki do tego aby to jakoś podpiąć pod USB (?). Tylko tutaj nie wiem czy transfer przez USB nie będzie za wolny do tego. 1 godzinę temu, iluck85 napisał: Kiedyś jak wychodziła nowa rewizja/slim, to cena spadała. Dziękujemy Sony, że została ta sama cena. Oh wait, postawię w pionie jak dokupię podstawkę. TRAGEDIA. Patrzę na zdjęcie i już słyszę jak to wszystko trzeszczy przy chwyceniu.... 1 godzinę temu, nero2082 napisał: to jest zwyczajne brzydactwo, lepiej trzymać "fata" i się cieszyć że ma takie ficzery jak podstawka do pionu... A to nie było jakiegoś problemu że konsole, które stoją pionowo to się szybciej psują? W sensie ten płynny metal czy coś miało spływać w takiej pozycji. Ja i tak bym konsoli nie stawiał w pionie, bo już widzę jak mi ją koty wywrócą i spada na ziemie... Ważne jeszcze będzie jaka kultura pracy tego nowego wypustu. Jeżeli plastik nie będzie łamał się w rękach to mi nie przeszkadza Jeżeli chodzi o cenę, to za taki sam pieniądz dostaniemy odrobinę większy dysk. Natomiast co do ceny starszych wypustów, to pewnie dużo będzie zależało jeszcze od sklepów, które będą mogły schodzić trochę z marży i oferować promocje. Ja dopóki nie zobaczę jakiegoś porówniania, to wstrzymuję się z zakupem. A może poczekam nawet do tej zapowiadanej wersji PRO. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 8 minut temu, Elitesse napisał: Tylko tutaj nie wiem czy transfer przez USB nie będzie za wolny do tego. Płyta i tak jest tylko jako odczyt licencji, więc mogą na spokojnie działać. Pytanie tylko czy to ogarnęli (pewnie nie). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi