łom 1 980 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 2 godziny temu, iluck85 napisał: Kiedyś jak wychodziła nowa rewizja/slim, to cena spadała. Cena spadała bo albo konkurencja prowadziła agresywną politykę cenową albo było coś wycinane żeby obniżyć koszty produkcji (jak w przypadku PS3 Slim). Ten wyciek na temat nowego Series X raczej nie zapowiada obniżek. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 Jak dla mnie to jest stary sprzęt w nowej odbudowie z napisem new model.Żeby sprzedać 2 raz to samo w drizszej cenie.I pewnie na święta sporo tego zejdzie. Cytuj
iluck85 2 882 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 31 minut temu, łom napisał: Cena spadała bo albo konkurencja prowadziła agresywną politykę cenową albo było coś wycinane żeby obniżyć koszty produkcji (jak w przypadku PS3 Slim). Ten wyciek na temat nowego Series X raczej nie zapowiada obniżek. Było to zawsze tłumaczone tym ze technologia poszła do przodu, koszty się obniżyły. Teraz narracja jest ze pandemia i wszystko do góry. Ale niestety jakość leci na łeb i szyje. Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 11 października 2023 Opublikowano 11 października 2023 13 godzin temu, Ukukuki napisał: Dlaczego napęd w Europie kosztuje 100 euro a w USA 50 dolców? U.S. PS5 with Ultra HD Blu-ray disc drive – 499.99 USD PS5 Digital Edition – 449.99 USD Europe PS5 with Ultra HD Blu-ray disc drive – 549.99 EUR PS5 Digital Edition – 449.99 EUR U.K. PS5 with Ultra HD Blu-ray disc drive – 479.99 GBP PS5 Digital Edition – 389.99 GBP Japan PS5 with Ultra HD Blu-ray disc drive – 66,980 JPY (includes tax) PS5 Digital Edition – 59,980 JPY (includes tax) Podatek w każdym stanie jest inny. Zawszę podają takie ceny bez vatu, ale tam i z ich wyższym podatkiem finalnie wychodzi taniej niz w polsce. A aktualnie najtaniej jest w Japonii kupować sprzęt z powodu niskiego podatku. Cytuj
Elitesse 377 Opublikowano 11 października 2023 Opublikowano 11 października 2023 W USA jest jeszcze kwestia gorszej infrastruktury internetowej jeżeli chodzi o różnicę cen. Być może na większych obszarach, a może i biedniejszych, większa racje bytu ma konsola z napędem. Cytuj
Ukukuki 6 935 Opublikowano 11 października 2023 Opublikowano 11 października 2023 @Elitesse USA jest w top 12 jeśli chodzi i średnią szybkość łącza na świecie. Cytuj
Czoperrr 5 079 Opublikowano 11 października 2023 Opublikowano 11 października 2023 Mogli chociaż wypuścić inne kolory jeśli nie chciało im się poświęcić więcej czasu na zmiany w designie. Słabo to wygląda, z jakością pewnie będzie gorzej niż pierwowóz. Cena wyższa niż cena PS5 w 2020 roku, brak podstawki, śmieszny podnóżek. No nie wiem co to za pomysł Cytuj
KOŁD 1 084 Opublikowano 11 października 2023 Opublikowano 11 października 2023 Kurła nawet podstawki nie dadzą Chcesz mieć w pionie no to 30 eurasków prosim Cytuj
darkos 4 302 Opublikowano 11 października 2023 Opublikowano 11 października 2023 Niech ktoś mnie oswieci. To jest jeden model Slim sprzedawany bez napędu plyt. Ale jak ja chcę to moge sobie ten naped dokupić. Czy to sa dwie wersje, jedna bez napędu a druga z napędem? Bo wg mnie powinni sprzedawać tego Slima bez napedu i jesli ktos chce to niech dokupi. A widze dwie wersje. Cytuj
Czoperrr 5 079 Opublikowano 11 października 2023 Opublikowano 11 października 2023 1 minute ago, darkos said: Niech ktoś mnie oswieci. To jest jeden model Slim sprzedawany bez napędu plyt. Ale jak ja chcę to moge sobie ten naped dokupić. Czy to sa dwie wersje, jedna bez napędu a druga z napędem? Bo wg mnie powinni sprzedawać tego Slima bez napedu i jesli ktos chce to niech dokupi. A widze dwie wersje. Mają nadal być dwie wersje. Jedna z napędem, druga bez. Z tym, że będą to te same konsole tyle że jedna ma ten napęd w zestawie, a druga nie i trzeba dokupić. Cytuj
Elitesse 377 Opublikowano 11 października 2023 Opublikowano 11 października 2023 23 minuty temu, Ukukuki napisał: @Elitesse USA jest w top 12 jeśli chodzi i średnią szybkość łącza na świecie. Chodziło mi bardziej o dostępność. Wydaje mi się, że gdzieś czytałem że jest tam z tym większy problem niż w biedniejszej europie. Ale może coś pomieszałem, bo jak teraz czytam to nie wygląda to tak źle. Cytat Zatwierdzone w zeszłym miesiącu przez Federalną Komisję Łączności nowe mapy pokazują, że 7% gospodarstw domowych i firm w USA, reprezentujących 8,5 miliona lokalizacji i dziesiątki milionów Amerykanów, nie ma dostępu do szerokopasmowego internetu, który jest definiowany jako prędkość pobierania co najmniej 25 Mb/s. Nowe mapy dostarczają informacji o łączności internetowej na bardziej szczegółowym poziomie, podczas gdy wcześniejsze oceniały łączność tylko na poziomie bloków spisowych. Starsze mapy uważały również blok spisowy za obsłużony, jeśli choć jedno gospodarstwo domowe w tym bloku miało dostęp do szerokopasmowego internetu, nawet jeśli wielu sąsiadów nie miało takiego dostępu - co skutkowało tym, że wielu Amerykanów zgłaszało brak szybkiego internetu, mimo że oficjalne mapy twierdziły inaczej. https://mycompanypolska.pl/artykul/internet-dla-wszystkich-usa-wyda-na-infrastrukture-425-mld-dolarow/12327 Cytuj
darkos 4 302 Opublikowano 11 października 2023 Opublikowano 11 października 2023 Te podstawki pionowe i poziome Chińczycy w aliexpress szybciutko wymyślą. I bedzie po taniości, więc to 30€ niech se w wsadzi Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 11 października 2023 Opublikowano 11 października 2023 Wygląd jak wygląd, jak dla mnie oryginalne PS5 wyglądało fajnie w wersji bez napędu i gorzej z napędem, tutaj jest to do kwadratu. Ciekawe będą porównania wymiarów na żywo. Imo spoko ten zmniejszony model, poprzedni był po prostu za duży jak na ile miejsca mam na stoliku, nowy może kupię. Cytuj
ASX 14 631 Opublikowano 11 października 2023 Opublikowano 11 października 2023 zrobili już porównanie rozmiarów na podstawie wymiarów pada Cytuj
darkos 4 302 Opublikowano 11 października 2023 Opublikowano 11 października 2023 Składam preorder Cytuj
PiotrekP 1 760 Opublikowano 11 października 2023 Opublikowano 11 października 2023 Slimka z napędem faktycznie tragicznie wygląda. Na leżąco jeszcze jako tako, ale stojąca... No nie podoba mi się. Cytuj
Suavek 4 656 Opublikowano 11 października 2023 Opublikowano 11 października 2023 Godzinę temu, PiotrekP napisał: Slimka z napędem faktycznie tragicznie wygląda. Na leżąco jeszcze jako tako, ale stojąca... No nie podoba mi się. Ja bym powiedział odwrotnie. Poziomo, jeszcze z tą śmieszną podpórką, wygląda komicznie. Pionowo nawet ok. Ten "przedziałek" z boku obudowy jednak dodaje sprzętowi trochę uroku. Ale jako całokształt nieszczególnie mi się podoba. Pojęcie "slim" wzięte zbyt dosłownie, bo sprzęt wygląda na spłaszczony. Myślę, że mogli jednak pójść w nieco inny design, jak przy poprzednich konsolach, bo ten od początku wzbudzał we mnie mieszane uczucia. Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 11 października 2023 Opublikowano 11 października 2023 Ja odpuszczam. Mam idealne miejsce na swoją OG PS5 i nie ma sensu przepłacać. Zobaczymy z czym $ONY wyskoczy za rok w kwestii PS5 Pro. Cytuj
Homelander 2 068 Opublikowano 12 października 2023 Opublikowano 12 października 2023 Ceny nie obniżają bo i po do. Nintendo nie obniżyło ceny Switcha od premiery. Microsoft też ceny nie obniża. Popyt jest, nie trzeba go ratować. Tyle w temacie Cytuj
iluck85 2 882 Opublikowano 12 października 2023 Opublikowano 12 października 2023 Nintendo nawet nie obniżyło Wiiu gdy było martwe, wiec oni nie są wyznacznikiem w tym temacie. Cytuj
Ukukuki 6 935 Opublikowano 12 października 2023 Opublikowano 12 października 2023 Nintendo kiedyś tłumaczyło ,że to nie jest uczciwe wobec dotychczasowych nabywców, dotyczy zarówno gierek jak i konsol ta ich polityka. Mają takie podejście, dla mnie rybka. Łatwiej mi się u nich kupuje gierki na premierę, za parę lat może być drożej. Cytuj
Alpha Trion 119 Opublikowano 12 października 2023 Opublikowano 12 października 2023 18 hours ago, LukeSpidey said: Ja odpuszczam. Mam idealne miejsce na swoją OG PS5 i nie ma sensu przepłacać. Zobaczymy z czym $ONY wyskoczy za rok w kwestii PS5 Pro. Nie wiadomo czy to wyjdzie, zresztą miało by to sens gdyby oferowało 60 fps w każdej grze i 4k, czyli bardziej poziom ps6 w innym wypadku po co ma to wyjść ?, cena pewnie będzie z 700 USD Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 12 października 2023 Opublikowano 12 października 2023 19 hours ago, LukeSpidey said: Ja odpuszczam. Mam idealne miejsce na swoją OG PS5 i nie ma sensu przepłacać. Zobaczymy z czym $ONY wyskoczy za rok w kwestii PS5 Pro. Chyba mało kto planuje zmienić posiadane już PS5 na slim, nie widzę sensu. No może jeśli komuś uda się sprzedać drogo, kupić tanio i mieć gwarancję od zera, albo w rzadkim przypadku częstego przenoszenia konsoli, gdzie mniejsze wymiary mogą ułatwić trochę transport. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi