Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 5 grudnia 2023 Opublikowano 5 grudnia 2023 Po co ci slim? Wygląda jak gówno z Alliexpress. Cytuj
paweltpb 12 Opublikowano 13 grudnia 2023 Opublikowano 13 grudnia 2023 Ja ciągle zastanawiam się czy kupować już to slim teraz, czy jednak poczekać na tego pro... o ile będzie. Dylematy XXI wieku. Cytuj
Paolo1986 730 Opublikowano 13 grudnia 2023 Opublikowano 13 grudnia 2023 Nie czekaj, tylko bierz i graj e-kolego Cytuj
knotek 211 Opublikowano 13 grudnia 2023 Opublikowano 13 grudnia 2023 1 godzinę temu, paweltpb napisał: Ja ciągle zastanawiam się czy kupować już to slim teraz, czy jednak poczekać na tego pro Zanim wyjdzie PS5Pro to zaczną się pogłoski o PS6. No nie wiem, ja bym czekał Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 13 grudnia 2023 Opublikowano 13 grudnia 2023 Życie Ci minie całe jak tak będziesz cały czas czekał. Albo skończysz jak mejm. Cytuj
darkos 4 302 Opublikowano 14 grudnia 2023 Opublikowano 14 grudnia 2023 8 hours ago, paweltpb said: Ja ciągle zastanawiam się czy kupować już to slim teraz, czy jednak poczekać na tego pro... o ile będzie. Dylematy XXI wieku. Czy kupować to zależy tylko od gier Jeśli są gry, w które chcesz zagrać to po co czekac? Cytuj
KOŁD 1 084 Opublikowano 14 grudnia 2023 Opublikowano 14 grudnia 2023 (edytowane) Jednak sie skusiłem przy wymianie 1 do 1 żal było nie brać Ale kupowanie jej za 2700 to odradzam XD Edytowane 14 grudnia 2023 przez KOŁD 4 Cytuj
Square 8 560 Opublikowano 14 grudnia 2023 Opublikowano 14 grudnia 2023 A to z Fatem coś się działo, że chciałeś wymienić? Cytuj
LeifErikson 1 106 Opublikowano 14 grudnia 2023 Opublikowano 14 grudnia 2023 A jakim to cudem wymiana 1 do 1 się udała? Cytuj
KOŁD 1 084 Opublikowano 14 grudnia 2023 Opublikowano 14 grudnia 2023 9 minut temu, LeifErikson napisał: A jakim to cudem wymiana 1 do 1 się udała? 2 dniowa używka z allegro @Square miałem 1116a więc ciut mniej prądu mi ten slim zje :p Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 14 grudnia 2023 Opublikowano 14 grudnia 2023 Nie ma podstawki w zestawie Cytuj
Wredny 9 510 Opublikowano 14 grudnia 2023 Opublikowano 14 grudnia 2023 Ja tam nawet do mojej fatki tej podstawki nie przykręciłem. Zapomniałem i tak sobie bydle stoi. Podstawka? Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 14 grudnia 2023 Opublikowano 14 grudnia 2023 49 minut temu, Wredny napisał: Ja tam nawet do mojej fatki tej podstawki nie przykręciłem. Zapomniałem i tak sobie bydle stoi. Podstawka? Moja leży na boku, to bez podstawki zrobila by salto po włożeniu płyty 1 Cytuj
rodi84 50 Opublikowano 18 grudnia 2023 Opublikowano 18 grudnia 2023 (edytowane) Głośna jest? Edytowane 19 grudnia 2023 przez rodi84 Cytuj
PiotrekP 1 760 Opublikowano 18 grudnia 2023 Opublikowano 18 grudnia 2023 Jak ponownie zobaczyłem PS5 w pozycji leżącej to sobie przypomniałem jak ona paskudnie w tej pozycji wygląda. Na stojąco jest o wiele lepiej. Cytuj
malin1976 110 Opublikowano 20 grudnia 2023 Opublikowano 20 grudnia 2023 Digital na leżaka wygląda ok Cytuj
mcp 2 001 Opublikowano 20 grudnia 2023 Opublikowano 20 grudnia 2023 zamuliłem z fatem w blak frajdej i w marketach zostały same slimy, i to jeszcze w tej atrakcyjnej cenie xd może w piątek-sobotę jeszcze coś rzucą taniej na świnta? Cytuj
Snake_Plissken 880 Opublikowano 20 grudnia 2023 Opublikowano 20 grudnia 2023 9 godzin temu, mcp napisał: może w piątek-sobotę jeszcze coś rzucą taniej na świnta? Będzie bardzo ciężko. Musiałbyś śledziić peppera, łowców gier lub inne strony elektromarketów i liczyć, że coś wrzucą. Albo kupić Digital Slim i w przyszłości napęd dokupić. Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 20 grudnia 2023 Opublikowano 20 grudnia 2023 Ostatnia okazja byla na black weeks na allegro za 2k. Taniej juz bylo Cytuj
darkos 4 302 Opublikowano 20 grudnia 2023 Opublikowano 20 grudnia 2023 11 hours ago, mcp said: zamuliłem z fatem w blak frajdej i w marketach zostały same slimy, i to jeszcze w tej atrakcyjnej cenie xd może w piątek-sobotę jeszcze coś rzucą taniej na świnta? Niemiecki amazon, tam są jeszcze jakieś pojedyncze FAT'y Cytuj
kotlet_schabowy 2 684 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 (edytowane) Trochę godzin z PS5 już spędziłem, więc parę zdań przemyśleń można strzelić, a ten topic chyba jest najbardziej adekwatny. Po pierwsze: Dual Sense jest rewelacyjny. To już chyba trochę wyświechtane, ale serio to najbardziej "next genowa" rzecz w tej generacji, może poza SSD, no ale tutaj nie poczułem jakiegoś wielkiego szoku, bo od dłuższego czasu mam do czynienia z tą technologią na PC. Haptyka i adaptacyjne triggery naprawdę mocno wpływają na IMMERSJĘ i zwyczajnie cieszą. Zdaję sobie sprawę, że pełne wykorzystanie tych patentów zaoferują przede wszystkim exy, i to nie wszystkie, no ale tak czy siak na ten moment podjarka jest. Kultura pracy jest taka sobie. Konsola w niemal każdym "trybie" działa głośniej, niż moja PS4 Slim (napęd nakurwiający na pełnych obrotach przy instalowaniu gry/zwyczajne czytanie płyty/spokojna praca w trakcie grania/ zwyczajne przebywanie w menu). Do tego okazyjne "strzelanie" plastiku xD. Wykończenie: czuć lekką taniochę, ale tragedii nie ma (drażni mnie jedynie łatwo zbierający kurz środek sprzętu). Mam trochę ambiwalentne odczucia, bo z jednej strony nie do końca trafia do mnie cała bryła, kolor i ogólna wielkość konsoli, z drugiej strony coś w niej jest i nie mogę wprost powiedzieć, że jest brzydka. Szkoda tylko, że jeśli już postanowiono epatować nas tym światłem z obudowy, to w trakcie używania konsoli jesteśmy raczeni kolorem białym, a niebieski podziwiamy tylko chwilowo przy jej włączaniu, jak dla mnie powinno być na odwrót, no ale to już "tradycja" ciągnąca się od czasów poprzedniczki. Poza tym: no nie wiem, nie wiem. Nie do końca poczułem tę magię związaną z nabyciem nowego sprzętu i wejściem w kolejną generację. Uległem trochę blek frajdejowemu hajpowi i skusiłem się na PS5, ale jak tak na spokojnie się zastanowiłem, to w sumie większość interesujących mnie gier z ostatnich lat mógłbym spokojnie zaliczyć na PS4, względnie na PC xD. Owszem, w gorszej jakości, mniej komfortowo z uwagi na loadingi, klatkaż itd., ale jednak. Tak po prawdzie to w moim gejmerskim życiu nie zrobiłoby wielkiej różnicy, jeśli poczekałbym z tym zakupem choćby i kolejny rok. Co więcej, ogólna otoczka użytkowania PS4 bardziej do mnie trafia (menu itd.). Może przemawiają przeze mnie lata przyzwyczajenia i piękne wspomnienia związane z PS4, może trochę pragmatyzm/minimalizm i rozważania na temat sensu i opłacalności upgrade'u, może w końcu obrzydzenie ogólnym poziomem nowej generacji tudzież obecną polityką Sony, a może po prostu jestem starym konserwatystą. Tak czy srak, szału ni ma. Edytowane 21 grudnia 2023 przez kotlet_schabowy 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi