Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
15 minut temu, Donatello1991 napisał:

Z czymś te pro wypuszcza i pewnie to będzie dodatek do SP2. Spin off z venom.

Prawdopodobne bo pod koniec roku też film Venom 3 ma wyjść więc hype będzie duży jeśli dobrze się wstrzelą.

Opublikowano
3 godziny temu, Square napisał:

Jak będzie fajny patch do Horizona to biorę w ciemno. Skończy się pewnie na tym, że aby mieć gierki w 60 klatkach będzie trzeba mieć Pro więc i tak człowiek weźmie :sapek:

Tak będzie ;) 

albo PC albo prosiak jeżeli człowiek chce nie grać jak zwierzę 

Opublikowano
13 godzin temu, KrYcHu_89 napisał:

Najwięcej zyskają jak zwykle gry robione pod PS5 (więc z mocną optymalizacją pod użycie CPU), te z odblokowanym klatkarzem i dynamiczną rozdziałką. 

Spojrzałem na te przecieki i jeśli wszystkie w 100% się potwierdzą to gry już wydane które nie dostaną specjalnego pacza a które mają dynamiczną rozdzielczość/niestabilny framerate zyskają max 5%. Z tytułami od wewnętrznych studiów i te wspierane/opłacane przez Sony pewnie nie będzie problemów ale reszta to nie wiadomo (tak samo jak przy PS4 Pro).

Opublikowano

Bardzo słabo jeśli chodzi o gry bez paczy, dobrze jeśli chodzi o gry dedykowane, bardzo dobrze w grach dedykowanych z RT (jeśli faktycznie będzie taka różnica i to jest jakieś custumowe RDNA 3.5 czy 4).

Opublikowano

No zobaczymy co tam magicy z sony wymyslili ze swoim dlss. Mogliby to juz oficjalnie zapowiedziec. Fajnie jakby konsola była cicha, ale po ps4pro mam watpliwosci.

• Minusik 1
Opublikowano

Wszystko wygląda fajnie oprócz prędkości zegarów, liczyłem na to że gry z niestabilnym klatkarzem/niską rozdzielczością dostaną kopa nawet bez patcha a nie zanosi się na to chyba że... będzie boost mode i jak gra działa w trybie zwykłego PS5 (i korzysta tylko z 36 CU) to częstotliwość GPU też idzie do góry, bo nie pasuje mi to że gry będą mogły działać gorzej niż na zwykłym PS5.

Opublikowano

Trochę się podnieciłem. Japonia zafunduje mocny 1-2 punch. Ps5pro pod koniec roku z najlepszymi multiplatformami, a na poczatku 2025 nintendo ze swoim switchem 2 :banderas:

• Minusik 1
Opublikowano
4 minuty temu, GearsUp napisał:

Tak jak przewidziałem - Zen 2 w 2024, te pisssdy idą po maksie w oszczędność i się z tym już kompletnie nie kryją.

Z prockiem zjebali, fakt, nie wiem jak chcą reklamować RT, jak ten procek chuja dźwignie, ale przynajmniej obraz w trybach perf nie będzie już osrany, jak to mamy w ostatnim roku przy PS5 amator, o ile ten ich DLSS coś umie. 

Opublikowano

A ja przeczekam pierwszą fale hajpu żeby naocznie się okazało że kupowanie tego nie ma sensu, ceny spadną i wtedy wjeżdżam na białym koniu, to znaczy z białym grubasem na wymianę. :cool2:

• This 1